Gökhan Uçak 8 Şubat 2011 Paylaş 8 Şubat 2011 Aracımda çukur bile sayılamayacak küçük dalgalanmaların olduğu asfaltta ve yüksek bir asfalttan daha düşük bir seviyeye inerken lok lok ses geliyor önden. amortisörler amortisör takozları, z rotlar ve salıncakları değişmeme rağmen ses hala devem ediyor. daha önce karşılaşan ve çözümünü bulabilen var mı ? ses sanki alttan bir yerden geliyor çünkü ses gelirken ayağımın altında çok hafif bir vuruntu hissediyorum. Sağ ya da sol tekerleğin dalgalı zeminde olması farketmiyor ses mutlaka geliyor. Yorum bağlantısı
Burak Ağcayazı 8 Şubat 2011 Paylaş 8 Şubat 2011 amortisor takozlarını kontrol ettirdinizmi ? Yorum bağlantısı
Abdurrahim Çelebi 8 Şubat 2011 Paylaş 8 Şubat 2011 aynı ses bizim focustan da geliyor bizim ki sağ taraftan sadece biz de bulamadık söylediğiniz gibi ayak tarafından hissediliyor Yorum bağlantısı
Servet Aydın 8 Şubat 2011 Paylaş 8 Şubat 2011 Amortisör takozları, motor kenar kulakları. Varsa ön viraj demiri lastikleri.... Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur 8 Şubat 2011 Paylaş 8 Şubat 2011 Aynı sorun benim aracın arkasından gelyordu 3/5 ay çektim o sesi araça binmek nerdeyse eziyet idi.bir iki ustaya gösterdim pek ilgilenmediler.bende pek üstelemedim.sonunda bi arkadaşın araçılığıyla işinin ehli bi ustaya denk geldim.baktı viraj kolu lastiği ve viraj kol cubuğu değişimi gerekli dedi.değişim yapıldı ve ses kesildi. Yorum bağlantısı
Barış Güler 8 Şubat 2011 Paylaş 8 Şubat 2011 Aynı sorunu geçen yaz ben de yaşadım.Amortisör üst bilyelerini serviste 43 tl'ye yağlattırdım ses falan kalmadı.... Yorum bağlantısı
Gökhan Uçak 9 Şubat 2011 Yazar Paylaş 9 Şubat 2011 Amortisörlerimi her ne kadar servislerin çoğu bilmese de kaliteli bir marka olan Monroe ile değiştirdim. önce amortisör takozlarını değiştiniz mi diye sordum değişmemişlerdi ve onlarında değişmesini istedim ve takozları da değiştirdim. yine de söylemiş olduğunuz gibi elle kontrolü de ilk fırsatta yapmaya çalışacağım. bu rotil denilen kısım salıncak la birlikte olan birşeyse eğer salıncakları da komple değiştirdim yani öyle ise onun da değişmiş olması gerekiyor. Eğer salıncaktan bağımsız değişmesi gereken bir parça ise söylerseniz sevinirim. Bir de motor kenar kulaklarından olup olmadığı nasıl anlaşılır ? Viraj demir lastiğinden olup olmadığını nasıl anlarım ya da ön düzenci levye ile falan anlayabilir mi ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Şubat 2011 Paylaş 9 Şubat 2011 Anlatımınıdan, yapılan işlemlerde de bir aksaklık olabileceği düşüncesi uyandı. Siz yapıldı-bakıldı bildiğiniz bir yer-parçada sıkıntı-eksiklik olabilir? Yorum bağlantısı
Gökhan Uçak 9 Şubat 2011 Yazar Paylaş 9 Şubat 2011 salıncaklar ve z rotlar takılırken aracın başındaydım hatta onların değiştiğinden eminim ama sadece takozlar değiştiği sırada aracı bırakmıştım tamam değişti dediler ve daha sonra başka bir yere götürdüğümde onlar da kontrol ettiklerinde takozların değişmiş olduğunu (sanırım yeni görünüyor olmasından anlayarak) onayladılar. Belki saçma sapan bir düşünce ama yine de belirtmek istedim. Amortisörleri aldığımda kutusundan çıkan somun ve pullar vardı ve bunlar kullanılmamıştı sorduğumda üzerinden çıkanları tekrar taktıklarını söylediler. Acaba somun ya da pul kalınlığının farklı olması ve bu sebeple herhangi bir boşluk olması sözkonusu olabilir mi yoksa zaten bu somun sonuna kadar gelip sıkışıyorsa zaten boşluk ihtimali ortadan kalkıyor mu. bağlantı şeklini bilmediğim için sordum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Şubat 2011 Paylaş 9 Şubat 2011 Fabrikasyon somun ve pullar, 100kat daha kalitelidir, bunda bir sıkıntı yok. Yapılan bunca değişimden sonra, ses hala aynı ise, hiç değişmemiş ise, sesin kaynağı başka demek ki. Yorum bağlantısı
Gökhan Uçak 9 Şubat 2011 Yazar Paylaş 9 Şubat 2011 Sanırım öyle. Peki acaba motor , şanzıman ya da direksiyon kutusunun sasiye bağlandığı noktalarda bir sorun olabilir mi. Ses geldiği esnada direksiyonda bir vuruntu hissetmiyorum ama ayağımın altından sanki bir vuruntu hissediyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Şubat 2011 Paylaş 9 Şubat 2011 Radyatör bile olabilir, test etmeden tahmin, atış tahmini olacaktır. Yorum bağlantısı
Gökhan Uçak 9 Şubat 2011 Yazar Paylaş 9 Şubat 2011 Haklısınız. Çok teşekkürler Çağlar Bey verdiğiniz bilgiler ve ayırdığınız vakit için. Yorum bağlantısı
Recommended Posts