Murat Özdemir 3 9 Şubat 2011 Paylaş 9 Şubat 2011 Bugün Opet ten focus aracıma dizel yakıt alacaktım fakat pompacı kurşunsuz benzin çekti.Hatta depoya benzin pompasını koymaya çalıştığında depo açılmadı.Aracınızın deposunda sorun var açılmıyor dedi servisi aradık serviste huni olması lazım aracınızda onunla koyabilirsiniz dedi.Bu şekilde içinde 12-13 litre mazot olan depoya 12.5 litre kadar kurşusnuz benzin çekildi.Ben pompadaki rakama bakınca durumu anladım ve araç çalıştırılmadı.Bulunduğum ilçede ford servisi yoktu sanayiden usta çağrıldı aracın alt tarafından bir yeri açtı ve hortumla depoyu çekti.Depo tamamen boşaldı dedi ama hortum yardımıyla boşaltılan depoda 1-2 litre yakıt kalır diye düşünüyorum. Daha sonra depoyu doldurdum.Depo tık diye ilk attığında 48.5 litre mazot aldı.kitapçıkta depo 55 litre olarak gösteriliyor.Acaba içinde mazot benzin karışımı 1-2 litre yakıt kalmış olmasının bir sakıncası olurmu? Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 9 Şubat 2011 Paylaş 9 Şubat 2011 Pompa olmuyorsa servis neden yanlışlıkla benzin koyuyor olabilirsiniz diye uyarmamış ilginc. O huni genelde yakıt bittiğinde araca biryerden yakıt alıp helip doldurmak için kullanılır. 48 litre yakıt aldıysanız ciddi bir problem olmaz. Belki o depo bitene kadar motor belli belirsiz titreşimli çalışabilir. Yorum bağlantısı
Yavuz Gencay 9 Şubat 2011 Paylaş 9 Şubat 2011 gercekten servis sacmalamıs ??? pompacı ayrı sacmalamıs ??? kardeşm insan bı bakar ya uymuyosa bı sıkntı vardır bıyerde ? :@ Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 9 Şubat 2011 Paylaş 9 Şubat 2011 Arabanın depo kapağını açtığınızda 'dizel' yazısı yokmu. Ben sarı yazıyla dizel yazısı yapıştırdım. Yorum bağlantısı
H.Yusuf Kantarcılar 9 Şubat 2011 Paylaş 9 Şubat 2011 yapmayın hocam, inşallah birşey olmaz. ama adamlar yanlış yakıt konulmasın diye; yakıt depo girişlerini farklı yakıt pompası girmeyecek şekilde yapmışlar, adına kolay yakıt sistemi demişler, olanla ölene çare yok derler, inşallah sorunsuz atlatırsınız. Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar 9 Şubat 2011 Paylaş 9 Şubat 2011 Olacağı varmış. Zorlayaaa zorlayaaa koymuşlar benzini. Geçmiş olsun. Büyük bir kısmı çekilmiş kalanının da üzerine mazot konmuş. Bir şey olmayacaktır muhtemelen. Yorum bağlantısı
Eray Sireli 9 Şubat 2011 Paylaş 9 Şubat 2011 bari wurth un falan bi mazot katkısı koyun, neden derseniz hiçbir fikrim yok Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 10 Şubat 2011 Paylaş 10 Şubat 2011 Mazot ile benzin karışır mı bilmiyorum ama karışmayan miktar deponun üzerinde kalacaktır. Benzin mazottan daha hafiftir. O sebepten siz sık sık mazot alın mazotun bitmesini beklemeyin. Böyle benzini seğreltmiş olursunuz derim ben. Gene de ukalalık yapmak istemem. Yorum bağlantısı
Fatih Bayram 10 Şubat 2011 Paylaş 10 Şubat 2011 Geçmiş olsun. Benim merak ettiğim siz durumu farkedince pompacıyla aranızda nasıl bi diyalog geçti Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 10 Şubat 2011 Paylaş 10 Şubat 2011 Geçmiş olsun.Bile bile lades denilmiş.Benzin istasyonlarının en büyük ayıpları kalifiye eleman çalıştırmamaları.Çok değil her gün 10 dakikalık eğitim verseler 1 hafta da canavar gibi olur pompacılar.Yeni çıkan araçların depo kapaklarını tanıtsalar yeter.Siz isteseniz bile yanlış yakıt koymayacak hale gelirler. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 10 Şubat 2011 Paylaş 10 Şubat 2011 Geçmiş olsun. Buna benzer bir olay bizim arkadaşın 2005 model cady dizel yerine benzin çektiler. PO bayisiydi sahibide arkadaşımız. Sonra arabayı çekiciyle servise götürdüler depoyu söküp temizlediler. Geri çekiciyle getirip depoyu doldurmuşlardı. şükür onlarda erken fark ettiler. Hatta arkadaş dizel araç benzin çekmeyin demişti birde Tekrar geçmiş olsun. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 10 Şubat 2011 Paylaş 10 Şubat 2011 Geçmiş olsun, sizde geç farketmişsiniz, pompacı zaten ayakta uyumuş, depoyu boşalttıktan sonra 10 lt. civarı mazot koyup arabayı salladıktan sonra tekrar çektirseydiniz iş garanti olurdu, ayrıca aracın altını kontrol edin, gelen tamirci canına okumuş olmasın, liftte kontrol ettirmeden içim rahat etmezdi benim. Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı 10 Şubat 2011 Paylaş 10 Şubat 2011 Geçmiş olsun, inşallah bir sıkıntı olmaz. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 10 Şubat 2011 Paylaş 10 Şubat 2011 Geçmiş olsun, yeni focusa hatalı yakıt koyan ilk insan olarak tarihe geçti bu pompacı. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 10 Şubat 2011 Paylaş 10 Şubat 2011 (düzenlendi) 45 litrede bırakın 1-2 litreyi daha fazlada benzin olsa ( %9-10 ) sıkıntı olmayacaktır. Benzin ve mazot tank içerisinde karışacak, Yakıt kaloriniz arttığı için depo bitene kadar azda olsa performans artışı olacak aracınızda.Başka sıkıntı olmaz. 10 Şubat 2011 tarihinde Servet Ayd?n tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar 10 Şubat 2011 Paylaş 10 Şubat 2011 (düzenlendi) Valla benim fiestaya benzin pompası sokmaya çalıştıkları günden beri arabadan inerken pompacıya dizel diye söylüyorum pompayı alırkende dikkat ediyorum artık. Belli olmaz insanlık hali dalgınlık olur birşey olur. Ama bu olay zorlaya zorlaya olmuş. 10 Şubat 2011 tarihinde Yi?itcan Co?ar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Varol Nevzat Cantürk 10 Şubat 2011 Paylaş 10 Şubat 2011 Büyük geçmiş olsun.Türkiyede böyle şeyler herzaman insanın başına gelebilir.Bu yüzden akaryakıt alırken pompacının başından ayrılmamak gerek.Birde, focusların dizel tankı 53 Litre dir.(katalogda öyle yazıyor) Yorum bağlantısı
Mehmet Atlihan 10 Şubat 2011 Paylaş 10 Şubat 2011 birsey olcagini sanmiyorum burda arabasina biri doldurmus ve kullanmis öyle ama sonra arabanin cekisinden felan anlamis gerisine tekarar disel doldurmus arabayada hic bisey olmamis Yorum bağlantısı
Selçuk Özkan 10 Şubat 2011 Paylaş 10 Şubat 2011 Geçmiş olsun. Önemli bir porblem olacağını zannetmiyorum. Benzin mazottan daha az yoğun olduğu için çekerken benzinin tamamı çekilmiştir. Depoda kalsa bile mazot kalmıştır. Yorum bağlantısı
Çağdaş Funda 11 Şubat 2011 Paylaş 11 Şubat 2011 Dizel araçlara benzin konulması durumunda deponun %5'inden fazla konulduysa deponun boşaltılması gerekmektedir. Ancak Deponun %5'inden az ise, üzeri tekrar dizel ile doldurulmalı ve o depo bitene kadar 2000 devri aşmadan kullanılmalıdır. Bunun sebebi, aracın turbosunun devreye girmemesidir. Turbo devreye girmediği sürece benzin de dizel ile birlikte sorunsuzca yanacaktır. Ancak turbonun devreye girmesi durumunda motor içerisindeki aşırı sıkışmadan dolayı oluşacak yüksek basınç, silindir içerisinde ısı yükselmesine sebep olacaktır. Bu yüksek ısıya dizel dayanabilirken benzin dayanamayacak ve aracın ateşleme zamanından önce yanmaya başlayacaktır.. Bu da motorunuza kalıcı hasar verecektir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts