İçeriğe Yönlendir

Motor Sistem Arızası Ne Olablr

Hüseyin Yılmaz

Recommended Posts

Hüseyin Yılmaz

bugün arıza ışığı yandı motor sistem arızası diyor ve arac gitmiyor sanki gaz yemiyor gibi, turbo hortumlarınden biri cıkmış mıdır? (tcdi otm)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Yılmaz

Vites geçişlerinde sorun yok, bir mercedes ustası üstten baktı büyük olasılıkla hortum dedi makinaya bağlamak lazım dedi boşta bastık, 4 bin deviri geçmiyor turbo hortumları çalışmıyor dedi.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Sıfır focus tdci otomatik te , boşta gazlanırsa 4000d/d yı geçmez. İlk olarak Ford u tanıyan bir usta bulun derim. Mercedes ustası olununca, tüm markalardan anlanacak diye bir kural yok. Ehil teknisyene elletin, arıza büyümesin.

Yorum bağlantısı
Sabri Güngör
bugün arıza ışığı yandı motor sistem arızası diyor ve arac gitmiyor sanki gaz yemiyor gibi, turbo hortumlarınden biri cıkmış mıdır? (tcdi otm)

Hüseyin Bey merhaba, aracınızdaki arıza ısıtma bujileriyle alakalı, ısıtma bujilerini değiştirin sorun kalmaz :)

Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir

Aynı olay benim başıma geldiğinde "gaz kelebek contası kirlendi" demişlerdi,yanlış hatırlamıyorsam.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Yılmaz

Dün sevrvise gittim makinaya bagladık makinaya virüs girmiş agrızayı tespit edemedik usta enjektörlerden oladilecegini söyledi sonra aklıma geldi gecen mazot alırken bide katkı katayım dedim 5 liralık bir katkı kattım mazotuda full den aldım şu %7 ucuza satan bügünde bir ara düzeldi yine gaz yememeye basladı şidide nano katkısı koycam bakalım düzelecekmi bu arada ilginize çok teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Katkılar ile , daha karmaşık hale getirmeyin derim, vesile ile hiçbir katkı tamir yöntemi değildir. Ayrıca, test cihazını aynı zamanda kişisel amaç için kullanmak, mesleğe saygısızlık.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Yılmaz

test cihazını kisisel amaç icin derken neyi kasttettiniz anlamadım

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Test cihazı bilgisayarına virüs girdi demiş, ondan yola çıktım, daha kaliteli yerlerde kontrol yaptırmaya çalışın derim.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Hüseyin Yılmaz
(düzenlendi)

Bugün servise gittim ve ısıtma bujileri degistı buji lerin tanesi 25 tl + işcilik degişimi zor bir yerde oldugundan mazot dagıtıcı hortum kırıldı daha kötüsüde oluyormus buji kırılıyormurmuş neyse korkulan olmadı bu arada SABRİ GÜNGOR beye tesekkür ederim söyledigi gibi arıza dogru cıktı cvt de deyilmiş

tarihinde H tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sabri Güngör
Bugün servise gittim ve ısıtma bujileri degistı buji lerin tanesi 25 tl + işcilik degişimi zor bir yerde oldugundan mazot dagıtıcı hortum kırıldı daha kötüsüde oluyormus buji kırılıyormurmuş neyse korkulan olmadı bu arada SABRİ GÜNGOR beye tesekkür ederim söyledigi gibi arıza dogru cıktı cvt de deyilmiş

Hüseyin Bey aracınızı iyi günlerde mutlulukla kullanın :flowers:

Yorum bağlantısı
Hüseyin Yılmaz
boş viteste gaza basmanın hala mantığını çözemedim doğrusu :)

bende pek bilmem fakat ustslar gec gaza bas diyorlar ordan kalma bi alışkanlık olsa gerek

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Muzaffer Avcı

2007 Model Focus C-Max Tdci dizel aracım bir süre önce motor sistem arızası verdi.Aracı stop edip, çalıştırınca arıza ışığının söndüğünü görüp yoluma devam ettim. İlerleyen günlerde aynı sorunun tekrarlandığını görünce servise gittim.Bu sorunun çözümüne ilişkin aracın pek çok arıza için aynı şekilde motor sistem arızası verdiğini söylediler.(kızdırma bujileri veya Maf sensörü, egr sensörü vs. arızalarda sebep olabiliyomuş) işte tam bu noktada arızanın şekli, neden yaptığı hakkında ipucu verir oldu. Benim aracım motor sıcak ve soğuk fark etmeden kırmızı ışıkta beklerken veya ilk kalkış anında gaza bastığım an yanan motor sistem arıza olduğu için, mazot pompa basınç sensöründen diğer adıyla (MProbe DRV sensörü) kaynaklandığı tespit edildi.(Bu tespit ford un orjinal IDS diagnostik cihazıyla belirlendi, başka diagnostic aletleri bulamayabiliyor.) Araca yeni sensör takılınca arıza giderildi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...