Tufan Bitir 21 Şubat 2011 Paylaş 21 Şubat 2011 Arkadaşlar herkes bir noktayı atlıyor . 2000 model F1'in fabrika değerleri ile güncel F2.5 Focusun fabrika değerleri bir değil . Şuan aklımda değil ancak çok müsait olmadığım için akşam detaylı bilgi vericem tekrardan buradan . Ancak 15 lt. anormal bir değer onu kesin söyleyebilirim... Hayır Fırat Bey. Kimse o noktayı atlamıyor. Arkadaşın profilinde Araç: 2000 Focus 1.6 Ambi yazıyor zaten.Okuyoruz da ona göre yorum yapıyoruz. Benim bahsettiğim fabrika verileri f1 için geçerli.Ben de bir f1 kullanıcısıyım.f2 leri tanımadığım için forumda f2'lerle ilgili yorum dahi yapmam. f1 şehir içi 9.4 şehir dışı 5.4 tür. Yorum bağlantısı
Fırat Şenol 21 Şubat 2011 Paylaş 21 Şubat 2011 (düzenlendi) Hayır Fırat Bey. Kimse o noktayı atlamıyor. Arkadaşın profilinde Araç: 2000 Focus 1.6 Ambi yazıyor zaten.Okuyoruz da ona göre yorum yapıyoruz.Benim bahsettiğim fabrika verileri f1 için geçerli.Ben de bir f1 kullanıcısıyım.f2 leri tanımadığım için forumda f2'lerle ilgili yorum dahi yapmam. f1 şehir içi 9.4 şehir dışı 5.4 tür. Tufan bey bahsi geçen araç otomatik vites , sizin verdiğiniz değerler manuel vites tüketim değerleri dolayısı ile Okan bey için bir anlam ifade etmiyor bu veriler... 21 Şubat 2011 tarihinde F?rat ?enol tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fırat Şenol 21 Şubat 2011 Paylaş 21 Şubat 2011 (düzenlendi) Gelelim otomatik vites tüketim değerlerine ; Sizin lastik boyutlarınıza göre olması gereken değerler = Şehir içi 10.9 lt. , Şehir dışı 6 lt. ... Benim aracımın fabrika verileri lastik boyutundan ötürü biraz daha farklı . Şehir içi 11.2 lt. , Şehir dışı 6.2 lt. . Şuan şehir içi yaklaşık 10.3 lt. ortalama ile kullanıyorum aracımı , daha önce yapmış olduğum Şehir dışı denemelerimde 5.9 lt.'ye kadar düşürmeyi başarmıştım tüketim değerini . Aracımı ilk aldığım dönemler yaklaşık 14 lt. civarında seyrediyordu Şehir içi tüketimim , sağolsunlar Çağlar bey ve Mehmet beyin ve diğer otomatik vites kullanıcısı arkadaşların verdikleri bilgiler doğrultusunda artık yukarıda bahsettiğim değerler civarında gerçekleşiyor tüketimim . Okan bey hem araç kullanmakta hem de araca yeni olmanızdan ötürü eğer bir yardımım olucaksa benimle irtibata geçebilirsiniz . Enazından birkaç püf noktasını uygulamalı şekilde gösterebilirim size . Daha akılda kalıcı olur kanısındayım , Saygılar... 21 Şubat 2011 tarihinde F?rat ?enol tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Burak İşler 1 Mart 2011 Paylaş 1 Mart 2011 Çanakkalede olduğumu yukarıda yazmıştım sanırım gözden kaçmış..Buji konusunda kesin çözüm deiştirmek anlaşlan. En azında o ihtimalde ortadan kalkar.. Türkay bey kusura bakmayın yukarıda eksik bilgi vermişim.. Kendi aracımın yakıtına göre tüp takarorum sam olabilecek muhtemel değerlerin altına marmaristeki arkadaşın tüplü kullanım değerlerini yazmıştım aradaki farkı göstermek için .Ama tüplü değerleri olduğunu belirtmeyi unutmuşum. 10.6 fabrika çıkışı değerlere şehir içi için otomatik viteslerde 2 lt daha ekle demişlerdi. 12 bilemedim 13e hazırdım. 15-15.5 süpriz oldu.. Mehmet bey bahsettiğiniz otomatik vites kullanımı püf noktaları bu kadar değilse diğerlerinden de faydalanmak isterim..Ciddi fayda görmüş arkadaşlar var belliki Bu açıklamalardan sonra km de 600 kuruşu = 100kmde 15 lt yi kabullenmemmi gerekiyor yavaş yavaş? bendede aynı aracın 2001 modeli var reklam olmazsa shell full save yakıtı bi deneyin derim ben kullanıyorum uzun yolda 100 km de 7.8 litre yaktı şehir içi 2 kat olursa sizin değere ancak ulaşıyor.o/d yi hiç off yapmıyorum devirli gitmesi daha iyi gibi geliyo o/d off yerine ayağımı gazdan hafif çekip vites atıyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts