İçeriğe Yönlendir

Sigaranın Faydaları Nelerdir?

İbrahim Fındıklı

Recommended Posts

Bunların çeker benzeri olanlarından denedim.

Şeker biter bitmez canım sigara istiyordu ve afiyetle içiyordum...

Bende bir işe yaramadı...

Ramazanda oruç tutarım... Sigara hiç aklıma gelmez...

Ama yemek yedikten sonra mutlaka içiyorum...

Aç karnına içmem..

Öğleye kadar kahvaltı yapmayım, öğleye kadar sigara içmem..

Ama yedimmi, duramam işte..

Yok denemedim...

Daha önce açılan bir başlıkta da bahsetmiştim sigarayı bıraktığımdan. Beni tanıyan kimse, en yakınımdakiler bile ilk başta inanmamışlardı. Konuya döneceğim ama sigaranın yararı var mı sorusuna cevap evet. Sigara çok güçlü bir sakinleştirici, bu nedenle agresifliği önler. Yine sigara çok güçlü bir uyarıcı. Unutkanlığı önler ve Alzheimer hastalığına yakalanmayı engeller diye bir detay hatırlıyorum. Sürekli şartlanma sağladığı için, beynin fonksiyonlarının açık kalmasını sağlıyormuş. Doğada herşeyin faydası vardır diye düşünürüm ben. Ancak doğal olmak koşulu ile. Malumunuz sigara herşeyden önce kağıda sarılmış tütün. Tütün kor olup yanarken, kağıdın dumanını da solumak en zararlı olanı. Üstüne koruyucu maddelerin de dumanla solunması zararı kat be kat arttırıyor. Keyif tiryakisi olanlar için bence sorun yok. Günde 2-3 sigara içenlere özenmişimdir hep, keyif verir, zararı tolere edilir. Bırakmaları da çok gerekmez. Ancak tüketim günde bir pakete dayanıyorsa alarm zilleri çalıyor demektir.

Şimdi bırakma hikayeme dönebilirim.

15 yaşında sigaraya başladığımda macera, merak, hava atma gibi birçok içgüdüsel ihtiyacıma cevap veriyordu. Üniversiteye girmemle de beraberinde gelen kahve kültürü, king oyunu ile paralel şekilde sigaraya karşı zaafiyetimi arttırdı. Artık, ilk bir-iki derse girdikten sonra kahveye gidip çay ve king eşliğinde sigara içmek yaşam biçimimdi. Zaten o zaman üniversitede sigara serbestti. Ders arasında sınıfın önünde içerdik 3. sınıfa kadar. Sonra kapalı alan yasağı geldi. O zamanlar ailem bilmiyordu ama eniştem ve ablamın yanında içerdim. Niye içiyorsun dediklerinde, ders stresi vs. gibi saçma sapan cevaplar veriyordum kendimde inanmadığım halde. Eniştem eğer şimdi böyle düşünüyorsan hayatın bundan sonraki zorluklarında 10 paket içersin herhalde demişti biraz alaylı şekilde. Bu sözü hiç unutmadım. Okul bitmeden ailem de öğrenince artık daha da bir serbesti kazandım. Kısa Camel içerdim o zaman Reynolds daha satmamıştı. Annem sigara içtiğime çok üzülmüştü ama Kısa Camel içmeme daha çok içerlemişti, psikopat sigarası diye ;) Daha sonra aile tavsiyesine uyarak minibüsçü sigarası ve her kısa Camel'cının düşman markası olan Uzun Marlbora'ya geçiş yaptım. Epey bir laf yediğimi bilirim fanatik arkadaşlarımdan. Ne de olsa Camel'cı başka sigara içmezdi. Sİgarası bitince çevrede otlanacak Camelcının azalması arkadaşları geriyordu haliyle.

Yanlız bu uzun Marlboro'da ne varsa benim sigara tüketimim gitgide arttı. Evdekiler bildiği için artık sorun da yoktu. Günde 1 paket bitiriyordum. Odtü'de ingilizce kursuna giderken en yakın arkadaşım "sigarayı bıraktım" dediğinde nasıl olsa başlarsın diyen kötü bir arkadaştım ben :lol2: Başlamadı ama o ayrı.

Daha sonra askerde 2 pakete çıktı bir süre. Kız arkadaşım hiç içmiyordu ama bu bile beni alıkoymuyordu sigaradan. Artık sabah aç karnına, gece uykudan uyandığında gayet rahat sigara içebilen tam bir tiryakiydim. İşe girmem bile azaltmadı. Dışarda geçirdiğim vakit boldu. Ayrıca gittiğim her yerde rahat rahat içiyordum. Sabah 09.00'da mesai başlamadan 6 sigarayı 2'si aç karnına olmak üzere içiyordum. Sigarayı bırak diyenlere, ben sigarayı seviyorum diye yine garip cevaplar veriyordum. Hiç bırakmayı düşünmedim. Ankara'da Kocatepe yokuşunu çıkarken nefes nefese kalan ben değildim sanki ama sigarayı sevdiğim için düşünmüyordum bırakmayı.

Bir gün eve geldiğimde günde 2 paket sigara içen babamın çok ciddi sağlık problemi olmamasına rağmen damar tıkanması nedeni ile bir senedir ısrarcı davranan doktorunun tavsiyesine uyarak sigara içmediğini gördüm. Bu benim için bir kalenin yıkılması demekti. Ben babamı hep sigara içerken gördüğüm için kendimi garip hissettim. Odama çıkıp sigarayı yaktığımda kendimi suçlu gibi hissettim. Ne de olsa 40 senedir sigara içen babama bu zorluğu yaşatmak hoşuma gitmedi.(Sigarayı bırakanlar, sigara içilen ortamları sevmezler bilirsiniz.)

O karışık duygularla ertesi gün işe gittiğimde arkadaşımın eşi ile telefonda konuşurken, bir müşterisinin gün belirleyerek sigarayı bıraktığını ve kendisinin de bunu yapmak istediğini, destek olarak da bizlerin de aynı yöntemi uygulamasını istemesi karşısında bu bir rastlantı olamaz dedim ve nasıl olduysa o güne kadar sigarayı bırakamayan ben, bırakmayı düşünmeyen ben tamam 1 hafta sonra bırakalım dedim. Bu sefer arkadaş su koyuverdi, o kadar yakın olmasın diye :) Sonuçta 1 ay sonrası 23 Ocak tarihine karar verdik. İki arkadaşım daha bize katılınca 4 kişi 2005 yılının son günlerini ve yılbaşı gecesini veda tadında yaşadık.

Bu süreçte evde çok içmiyordum babamdan dolayı ancak sigarayı nasıl bırakacağım diye düşünmeden normal şekilde içiyordum. Hiç strese girmedim. Zaten bu yüzden kimse bırakacağımı düşünmedi. Günlük içtiğim adedi düşürmediğim için zorlanırsın, böyle bırakılmaz diye yapılan yorumları kulak arkası ediyordum.

24 Ocak akşam 18:00'de 1 yıldır kullandığım Muratti yerine eski dost Uzun Marlbora alarak muhteşem vedaya saat 1:00'e kadar aralıksız paketin yarısından fazlasını bitirerek hazırlandım. Duamı da ederek sabah sigarasız bir hayata merhaba demek üzere yattım.

Bu aşamada ruh hali en önemli konuydu. Kesin kararlıydım ve birkaç gündür sıkıntılı durum yaşıyor olmama rağmen günü ertelemedim. İlk defa bırakıyordum bu son olmalıydı. Yoksa bir daha bırakamzdım. Bıraktığım gün pazartesi günüydü. En sevmediğim günü seçmiştim özellikle. Ayrıca sigaraya verdiğim parayı hesap ederek yaklaşık 3 katına , kendime peşinen profesyonel bir org alarak hem ödül verdim hem de sigara parasını orga gömerek maddi olarak sigaradan kendimi uzaklaştırdım. Yani başlamamak konusunda hem kararlı hem de zorlayıcıydım.

Pazartesi günü bir gün öncesinin etkisi ile sabah pek canım sigara istemedi. Yanlız yerimden istem dışı sigara içmek için 3-4 kere kalktım. Daha çok ramazan günü gibi hissettim. Sanki akşam yemeğinde içecekmiş gibi bir ruh halim vardı ama geçen her saat beni rekora taşıyacaktı. En uzun sigara içmemişliğim ramazan günleri iftar saatine kadardı. Akşam yemeğinden sonra ilk abondeneyi yaşadım. HAzırlıklıydım ama korkuyordum da ayrıca. Aburcuburla vs. ile ilk günü korktuğumdan daha rahat atlattım. İkinci gün Ankara'da felaket bir kar vardı. İşten eve erken gelmek zorunda kaldım. Bir müddet yürümem gerekti ki, kndimi çok boşlukta hissettim. O gün ve sonrası üç gün en zor günler oldu. Hergün kendime moral veriyordum, başardığıma bilincimi ikna etmeye çalışıyordum. Her geçen saatte bugün şu kadar adet sigara içmemiş oldun diye irade sergiliyordum ama özellikle akşam yemeklerinden sonra kulaklarım uğuldayacak kadar sersemliyordum. Sigarasız geçirdiğim her saat iradem konusunda beni gururlandırıyordu. Yanlız bu dönemde konuşılan tek konu, sigara oluyor. Hissedilenler, yaşanılanlar sürekli paylaşım halindeydi. Sigarayı bırakan 4 arkadaşım ve babam sürekli aynı konuları paylaşıyorduk. 1 haftadan sonra ilk aşamayı atlatınca, sigara ile gittiğim, yaptığım her anı sigarasız olarak yaşamam gerektiğini anladığım için, şehir dışı ziyaret planımı yaparak Ankara dışına çıktım. EN zor testlerden biri otel odası olacaktı. O gece geçmek bilmedi ama en zor ikinci aşamayı atlattım. Yanlız kafelerde otururken hep bir boşluk hissi oluyordu maalesef. Sürekli çay veya meşrubat içmek zorunluluğu duyuyordum bu ilk dönemlerde. Bir de hızla kilo alıyordum. Tatlıyı hep severdim ama sigaranın yerini tatlı almıştı artık benim için.

Aradan üç ay geçtiğinde, bir arkadaşım pes etti, biri de karar değiştirerek yemeklerden sonra bir tane içmeye başladı. Ben bir tane içersem başlayacağımı bildiğim için hiç düşünmedim bu komplimanları. Ayrıca hep sigaralı ortamlara girdim. Çekinenler oldu yanımda içerken, özellikle için dedim, yenmem için sigara isteğini, yapmam gereken buydu.

3. en zor evre, yaz tatilinde oldu. Herşey dahil bir sitemde sigarasız bir havuz keyfi bile beni tatilden soğutuyordu ama bunu da başarmalıydım. Biraz kısa tuttum tatili hile yaparak ama 5 gün boyunca kendi sınavımı da verdim. Belki kola vücudumda daha çok zarara yol açmıştır 5 günde ama sigara içmemeyi başardım.

6 Aydan sonra sigara muhabbetleri gitgide azaldı. Artık sigarasız hayat normaldi. Anormal olan sigarayı düşünmekti. Sigara içmeden tüm ortamlara girdiğim için artık beni korkutan birşey yoktu. Sigarayı tetikleyecek birşeyler yoktu. Gece rüyamda sigara içince, içtiğim için duyduğum pişmanlık anlatılamazdı.

Bir yıl sonra artık sigarayı bıraktığım kararını verdim. Özlediğim zamanlar olsa da nikotin bağımlığısı olmadığım için 10sn. sonra o isteğimi unutup başka konuya odaklanabiliyordum.

5 sene bitti çok şükür. Şimdi beni yeni tanıyanlar sigara içtiğime inanmıyorlar. Eski arkadaşlarımın ise anılarında sigaralı günlerim. Benimle bırakan 3. arkadaşta o sene içersinde birkaç kere içtiğini itiraf etti daha sonra bana :( Sonuçta babam ve ben hala içmiyoruz. Bu arada sigaraya başlamayı bahane edebileceğim türden, tıpkı eniştemin üniversite yıllarında dediği gibi kötü ve sıkıntılı günlerim olmasına rağmen kurtarıcı olarak düşünmedim sigarayı. Şimdi geriye baktığımda hiç içmemişim gibi geliyor bana. Günde 3-4 saat uyku ile 8-9 saat araç kullandığım oluyor, hiç aramıyorum. Ramazanlar ise çok çok rahat. Sadece eskiye göre 8-10 kilo ağırım, bir de agresifim :)

İlaç vs. kullanmadım. İrademiz öyle güçlü ki, en yakınımı kaybediyoruz ama 1 hafta sonra tekrar kendi dünyamıza dönebiliyoruz. Bunu başaran irade için sigarayı bırakmak çok ama çok kolay. Sağlığınızı kaybettikten sonra sigarayı zaten zorla bıraktırıyor doktorlar. Bırakmak bu aşamadan sonra ne işe yarayacak ki? Biri sizi mecbur etmeden, siz kendinizi mecbur edin ama çok geç olmadan. Sadece gerçekten bırakmaya karar vereceğiniz günü iyi seçin. Sürekli bırakıp, başlarsanız olay bir süre sonra ciddiyetini yitirir. Sigara bırakma eşiğiniz olmaz. İradenizi test edeceğiniz süreyi belirleyemezsiniz.

Biraz uzun olsa da yazdıklarım, bırakmak isteyenler için belki faydalı olabilir.

Bırakmayı gerçekten düşünenler için kolaylıklar, devam ederim diyenlere ise bol keyifler diyorum.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Bırakmayı gerçekten düşünenler için kolaylıklar, devam ederim diyenlere ise bol keyifler diyorum.

Ya sen ne kadar objektif birisin böyle :lol2:

Hepsini okudum.. ellerine sağlık...

Yorum bağlantısı
H.Yusuf Kantarcılar

evvet, evren hocamında bir zamanlar dediği gibi ben de seviyorum içmeyi. 99 site (Atatürk) yurdunun bahçesinde yılında yurttaki oda arkadaşımın uzun marlboro su ile çıktığım bu yolculuk hala devam ediyor. geçen hafta iş yerinden bir arkadaşım devlet hastanesinin ilgili birimine gitti. kan-idrar tahlilleri, akciğer filmi, ekg vesair. sonuçta 180 lira etiketi olan ancak devletin ücretsiz verdiği ilaçtan yazıldı. ancak ellerinde kalmamış 3 hafta sonra gelin demişler. çocuk iyi dayanıyordu, sadece akşam yemeklerinden sonra bir tane içti, dört gün iyi dayandı, ve bugün benden çok içti. ilaç hemen etki edebilecek miydi bilmem ama o an vermeyerek bırakmak isteyen adamı zorla vazgeçirdiler.

1- İçeni zengin gösteriyor, mesela; Masanın üstünde duran Kredi kartları cüzdanı, Klas bir telefon ve Malboro paketi birbirini tamamlayan üçlü..

2- Fotolarda çok karizmatik gösteriyor

3- Seni hemen sakinleştiriyor..

4- Dişlerin hiç ağrımıyor..

5- Üstekilerin hiçbiri sağlıktan daha önemli değil..(Ne demiş Sultan Süleyman; Olmaya bir devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi..)

6 yıl oldu şükür bırakalı.. :lol2:

masanın üstünde araba anahtarı eksik kalmış abi.

Yorum bağlantısı
Şehit Mustafa Yaman

sigaranın faydası illaki vardır ama zararı daha fazladır...aynen içki de olduğu gibi.. mesela Kuran'da bakara suresi 219. ayette Allah'u Teala şöyle buyuruyor:'Ey Muhammed! Sana şarap ve kumardan soruyorlar. De ki: Bu ikisinde büyük bir günah, bir de insanlar için bazı menfaatler vardır. Fakat günahları, menfaatlerinden daha büyüktür. Yine sana neyi infak edeceklerini soruyorlar. De ki: İhtiyaçtan fazlasını infak edin. İşte böylece Allah, size

Yorum bağlantısı
Cavit Doğan
masanın üstünde araba anahtarı eksik kalmış abi.

Mütevazilik etmişim.. :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş

Bende pirzola bağımlısıyım. Haftada 1-2 buluşmazsak uykularım kaçıyor. Nasıl bırakacağım bu meredi biliyorum. :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ben ömrüm boyunca sigara içmedim. (Bir kaç tane yakıp üflediklerim hariç.)

Sigaradan ve kokusundan nefret ederim.

İçen insanları 2.sınıf insan olarak görürüm.

Hatta doktor olsam sigarayı bırakmayan hastayı tedavi etmem.

Buraya kadar okuyunca...

Alpeer, büyük konuşma diyeyim diyordum... :unsure2:

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı

Demek ki sigara içen birçok insanın sigaradan dolayı yaşadığı büyük bir sağlık sorunu oluyor...

Allah'tan kokusundan nefret edenlerdenim, çok şükür...

Yorum bağlantısı
Metin Mustafa Oral
Artık, üstünde bile verdiği zararları resmeden bir paketi alıp açıp içinden bir tane yakmanın anlamı nedir?

Nasıl bir bağımlılıktır ciğerlerimize o pis dumanı çekmek...

Bırakmak için illa onun bizi hasta etmesini mi bekleyeceğiz?

Hadi kendimize acımıyoruz, çoluğumuzun çocuğumuzun rızkını niye ona harcıyoruz...

Ben içmiyorum o yüzden çok şükür zararlarına uğramıyorum...

İçen arkadaşlar bundan ne fayda görüyorki bırakamıyor. Onları nezih bir sohbet ortamında paylaşmalarını rica ediyorum.

Bir kişiyi kurtarsak bu meretten k

Yorum bağlantısı
Fatih Çalıkuşu

cuma günü sabah iş yerine giderken yanından geçtiğim ilk öğretim öğrencilerinden biri aracın arkasına saklanmış sigarasını büyük bir haz duyarak körpecik ciğerlerine çekiyordu,liselerin etrasında olayın boyutu daha farklı hap ve uyuşturucu kullanma oranları almış başını yürümüş şuan ki gençlerin ve ailelerin çok dikkatli olması lazım,her ne kadar market ve tekel bayilerinde 18 yaş altı sigara satışı yapılmıyor gibi yazılsa bile bir şekilde temin etmek çok kolay yaklaşık 3-4 yıl bir fiil içmeme rağmen şu an pek muhabbet ortamı olmadığı takdirde ağzıma sürmemeye çalışıyorum,ama 4-5 sene içmediğim halde bu mereti içmeyi unutmuyor insan

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı
Diyecek sözüm şu; size teşekkür ediyorum bu lanet şeyin ne kadar zararlı olduğunu anlatan konu açtığınız için. :good1:

(Cehaletle başlamış 25 yıl içmiş ve 4 yıldır bırakmış biri olarak hayretler içindeyim bu günki gençlik nasıl bunu içiyor? :bravo:

Sigarayı bırakabilmiş olmanızdan dolayı tebrikler. Hayatınızda aldığınız en doğru kararlarda eminim üst sıralardadır.

Gençlik, hep özentiden meraktan başlıyor buna. Yoksa ne stresi, derdi var da buna sığınsın... Zaman kötü, zaman.

cuma günü sabah iş yerine giderken yanından geçtiğim ilk öğretim öğrencilerinden biri aracın arkasına saklanmış sigarasını büyük bir haz duyarak körpecik ciğerlerine çekiyordu,liselerin etrasında olayın boyutu daha farklı hap ve uyuşturucu kullanma oranları almış başını yürümüş şuan ki gençlerin ve ailelerin çok dikkatli olması lazım,her ne kadar market ve tekel bayilerinde 18 yaş altı sigara satışı yapılmıyor gibi yazılsa bile bir şekilde temin etmek çok kolay yaklaşık 3-4 yıl bir fiil içmeme rağmen şu an pek muhabbet ortamı olmadığı takdirde ağzıma sürmemeye çalışıyorum,ama 4-5 sene içmediğim halde bu mereti içmeyi unutmuyor insan

Fatih hocam yazınızdaki ''ilköğretim öğrencileri'' dediğinizi görünce insanın içi daralıyor, yazık günah gerçekten körpecik çocuklara... Allah, yardımcıları olsun inşallah ta en kısa sürede bu kötü bağımlılıktan kurtulsunlar. Dediğiniz gibi;

Ailelerinde çok dikkatli olması lazım...

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Ben öğrenciyken sigara içmek tabiri caizse modaydı. Şimdi içmemek moda oldu ki bu iyiye işaret. İlk sigaramı yaktığımda üstümde önlük 5. sınıfa gidiyordum. :( Sırf büyüdü desinler , hava atalım , caka satalım diye.

Sigara benim hayallerimi yıkmış bir canavardır. Basketbola olan merakım ve yeteneğim ile Ülker'in kapısına kadar gelmiş birisiydim. Önce sakatlık , sonra sigara herşeyi bitirdi.

Sigarayı bırakmak üzereyim. Ama 2 günde 4 kilo aldım , bunun da çaresi var mı ? :)

Yorum bağlantısı
Cavit Doğan
Bende pirzola bağımlısıyım. Haftada 1-2 buluşmazsak uykularım kaçıyor. Nasıl bırakacağım bu meredi biliyorum. :)

:(:D

Olayın birde bu boyutu var tabii, Allah yardımcımız olsun..

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı
Ben öğrenciyken sigara içmek tabiri caizse modaydı. Şimdi içmemek moda oldu ki bu iyiye işaret. İlk sigaramı yaktığımda üstümde önlük 5. sınıfa gidiyordum. :( Sırf büyüdü desinler , hava atalım , caka satalım diye.

Sigara benim hayallerimi yıkmış bir canavardır. Basketbola olan merakım ve yeteneğim ile Ülker'in kapısına kadar gelmiş birisiydim. Önce sakatlık , sonra sigara herşeyi bitirdi.

Sigarayı bırakmak üzereyim. Ama 2 günde 4 kilo aldım , bunun da çaresi var mı ? :)

Rıfat, sen ciddi misin yaaa :D

Yorum bağlantısı
Gündüz Albayrak

Büyüklerimiz hep sigara içerdi,mis gibi de kokardı nedense.Çoğu 80 li yaşların üzerinde hayat sürdü.Evde,kapalı ortamlarda içilirdi ama şimdiki gibi rezalet kokmazdı sanki.Hakiki tütün ve çok az katkıdan olsa gerek.

Bence yeni nesil sigaralarda bizi hasta eden tütün değil,sigaranın içerisine konan ne idüğü belirsiz kimyasallar(tatlandırıcı,yumuşatıcı vs.vs.).25 yıldır kesintisiz sigara içen biri olarak sigara içilen kapalı ortamların kokusundan nefret ediyorum.Evimde arabamda içmem,içirtmem.

Hükümetin en iyi icraatı sigarayla mücadelesi bence,iyi bir içici olarak ben bile sonuna kadar destekliyorum.Kendimi kesinlikle ikinci sınıf vatandaş gibi görüyorum ve beni böyle görenlere de kızmıyorum çünkü üzerine sigara kokusu sinmiş birinden rahatsız oluyorum,içmeyen arkadaşlarımın bana katlanmaları,onlardan helallik dilememi gerektiriyor.

İnşallah bırakanlardan olurum.

Yorum bağlantısı
Metin Mustafa Oral
(düzenlendi)

"Sigara sadece ve sadece bir alışkanlıktır" bunu kesinlikle böyle bilelim ve böyle empoze edelim arakadaşlar lütfen.

Yok sinirlerime iyi geliyor yok kilo almamı engelliyor v.s. v.s bunlar hepsi hikayedir içmemek şahanedir, bu pislikten uzak durmayı 3 ay başarın bırakacaksınız ve 1 yıl geçincede neden daha önce bırakmadım diye kendinize kızacaksınız, bu kişiden kişiye değişir demeyin ve bunu önce kafanızda bitirin sonrada bırakın.

En önemlisi sağlık ama maddi zararıda hat safada, ben bıraktıktan sonra o paralarla bir aylık Almanya tatli yaptım ve bir araba aldım abartmıyorum ve sizede bu pislikten kurtulmayı tavsiye ediyorum.

Sigarayı bırakın birinci sınıf insan muamelesi görün.

Not: Sözlerimin içerisinde kullandığım bazı kötü (pislik, 1.sınıf insan) kelimelerden dolayı kimse bana kızmasın, bırakınca bana hak vereceksiniz.

tarihinde Metin Mustafa Oral tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı
Valla öyle abi. Ama içime çekmiyordum. :good1:

İnşallah en kısa sürede kurtulursun Rıfat'cım yaaa :(

''Bıraktım'' diyeceksin bitecek ama marifet onu diyebilmekte zaten...

Öyle bağlıyorki demek ki insanı ''bıraktım'' diyemiyorsun...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Cavit abi...

Sigara sana çok yakışıyordu ya.. Neden bıraktın ki..

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Ben ömrüm boyunca sigara içmedim. (Bir kaç tane yakıp üflediklerim hariç.)

En iyisi hiç başlamamak, başladıktan sonra çok zor. "İkinci sınıf" konusunda haklısınız, bunu içiyorsan ikinci sınıf muamele görmeye mecbursun.

Yorum bağlantısı
Fatih Çalıkuşu

Dilerim her kes bir an önce bırakmanın yolunu bulur hasta olmadan

Yorum bağlantısı
Cavit Doğan
1- İçeni zengin gösteriyor

2- Fotolarda çok karizmatik gösteriyor

Cavit abi...

Sigara sana çok yakışıyordu ya.. Neden bıraktın ki..

Fazla zengin gösterdi, evdekinin istekleri bitmiyordu.. :(

O en küçük boyutu abi.

Diyarbakır'daki durumu hiç anlatmayım.

Kısaca; sigara buradaki en masum alışkanlık. :unsure:

Diyorum ya Ahmet, olayın sağlık boyutu hep geri planda duruyor..

Yorum bağlantısı
Cavit Doğan
İçen insanları 2.sınıf insan olarak görürüm.

Sigara içtiğim dönemde yanlış hatırlamıyorsam ya Almanya yada İsveç havalimanında sigara içenler için üç metrekare kadar bi kabin koymuşlar ve içi tıkabasa doluydu..

Onlarda senin gibi 2. sınıf görüyor, ve o manzara beni çok etkilemişti. 2. sınıf olmamak için girmedim o kabine..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...