İçeriğe Yönlendir

Ekolayzır Ayarları

Doruk Güneş

Recommended Posts

Doruk Güneş

Müzik dinlemeyi fazlasıyla seven biriyim, şimdiye kadar basit headphone tipi kulaklıklarla dinledim, bugün gidip bir logitech x530 alıp odama kurdum fakat heyecanım yarım kaldı desem yeri, ses sistemi alana kadar ekolayzırla pek uğraşmadım zaten aldığım ses kalitesi pek iyi değildi. Sizden ricam ekolayzır ayarı konusunda yardımcı olmanız, hatta kullandığınız ayarı resimli olarak koyarsanız süper olur :lol2:

Dinlediğim müzik türlerine gelirsek genellikle yüksek kaliteli canlı performansları indiriyorum, blues, enstrümantal, akustik, elektronik müzik ağırlıklı bir listem var ve realtek hd audio yöneticisini kullanıyorum. Konser anında oradaymışım gibi dinlemek istiyorum müzikleri ;)

Yorum bağlantısı
Müzik dinlemeyi fazlasıyla seven biriyim, şimdiye kadar basit headphone tipi kulaklıklarla dinledim, bugün gidip bir logitech x530 alıp odama kurdum fakat heyecanım yarım kaldı desem yeri, ses sistemi alana kadar ekolayzırla pek uğraşmadım zaten aldığım ses kalitesi pek iyi değildi. Sizden ricam ekolayzır ayarı konusunda yardımcı olmanız, hatta kullandığınız ayarı resimli olarak koyarsanız süper olur :lol2:

Dinlediğim müzik türlerine gelirsek genellikle yüksek kaliteli canlı performansları indiriyorum, blues, enstrümantal, akustik, elektronik müzik ağırlıklı bir listem var ve realtek hd audio yöneticisini kullanıyorum. Konser anında oradaymışım gibi dinlemek istiyorum müzikleri ;)

Şekillerle bu kadar anlatabildim. EQ ayarında ilk bölümler alçak, orta bölümler orta, sonlar ise yüksek frekanslardır. Yani sırası ile bas,mid,tiz sesleri ayarlarsınız. Müzik türüne göre hangi sesin önde olması gerekiyorsa o bölümün ayarını yükseltin, diğerlerini de biraz düşürün.

Enstrümentali; V

Blues; ____/

Akustik : /^\

Elektronik : -----\

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Bugüne kadar equalazer ayarlarıyla çok uğraşmış biri olarak kullandığım ayarları ekliyeyim. Bu ayarlarda ses daha tatlı, baslar müziği örtmüyor. Derinden daha yumuşak baslar geliyor. Bu ayar aynı zamanda yüksek seslerde bile sesi bozmadan net ses vermeye yarar. Deneyin derim.

Orta alt ve sağ alttaki resimler sizin işinizi görür.

Açıklamalarınıda yaparım. Equalazerlarda en baştaki 31hz bandı çok derinden gelen basları yükseltir alcaltır. 62hz olan ise normal, çok sert olmayan basları ayarlar. 125hz olan basları çok sertleştirir. Raharsız edici sert baslar oluşur ve efekleri kapatarak diğer basları duymanızı biraz engeller. 250hz olan basları etkiler ama çok düşürmemek gerekir. Sesi dolgunlaştırır, zayıf olmasını engeller. O kısımdan sona doğru gidildikce sesler incelir. En sondaki en ince tizz seslerini açıp kapatır.

clarion.jpg

Sisteminizde hertz ayarı varsa 60 veya 150 seviyelerine düşürmenizi tavisye ederim. 300 veya 400 hertzdeki ses kulağa çok kaba geliyor.

Yorum bağlantısı
Doruk Güneş
Bugüne kadar equalazer ayarlarıyla çok uğraşmış biri olarak kullandığım ayarları ekliyeyim. Bu ayarlarda ses daha tatlı, baslar müziği örtmüyor. Derinden daha yumuşak baslar geliyor. Bu ayar aynı zamanda yüksek seslerde bile sesi bozmadan net ses vermeye yarar. Deneyin derim.

Orta alt ve sağ alttaki resimler sizin işinizi görür.

Açıklamalarınıda yaparım. Equalazerlarda en baştaki 31hz bandı çok derinden gelen basları yükseltir alcaltır. 62hz olan ise normal, çok sert olmayan basları ayarlar. 125hz olan basları çok sertleştirir. Raharsız edici sert baslar oluşur ve efekleri kapatarak diğer basları duymanızı biraz engeller. 250hz olan basları etkiler ama çok düşürmemek gerekir. Sesi dolgunlaştırır, zayıf olmasını engeller. O kısımdan sona doğru gidildikce sesler incelir. En sondaki en ince tizz seslerini açıp kapatır.

clarion.jpg

Sisteminizde hertz ayarı varsa 60 veya 150 seviyelerine düşürmenizi tavisye ederim. 300 veya 400 hertzdeki ses kulağa çok kaba geliyor.

Yaptım bunu biraz tiz oldu fakat hallettim, gayet güzel ses alıyorum şuan :bravo: hatta komşular bile alıyordur :good1:

Yorum bağlantısı
Hakan Çelik
(düzenlendi)

Muhammed Bey'in de dediği gibi bu tarz ses sistemleri gerçek kalitesini kaliteli bir ses kartıyla gösterir. Bahsettiğim kartlar 100 liranın üstünden başlar, profesyonel müzik kayıt imkanı sağlayan binlerce TL'lik ses kartlarına kadar gider. Şahsen x530 u 3 senedir kullanıyorum. İlk 2 sene onboard ses kartıyla kullandım, daha sonra ise yarı profesyonel olarak müzik kayıt yaptığım için 2. el Maudio FireWire 410 model ses kartı aldım. Ve keyiften ağlatacak kadar güzel bir ses kalitesi buldum :D Hatta sistemi eski ses kartımla tekrar denediğimde aradaki farkın ne kadar büyük olduğunu anladım. Kullandığım kart 0 olarak üretilmiyor. 2. elini 400 liraya almıştım. Bu kadar yüksek bir model almasanız bile en az 150 TL harcamanız gerekiyor gerçek müzik ve film kalitesini hissetmeniz için :) Bu arada şahsen KM Player oynatıcı ile en alt frekans bandındaki bas sesleri biraz kısıp üst orta ve üst tizleri biraz açarak çok hoş bir ses alıyorum tüm müzik türlerinde ve filmlerde.

tarihinde Hakan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...