İçeriğe Yönlendir

Lpg De Gaz Yememe Sorunu :s

Alphan Karaca

Recommended Posts

Alphan Karaca

Arkadaşlar aracım focus 2000 hb ghia.

zavolli sıralı gaz takalı.

Normal giderken lpg de hiç bir sorun yoktu bir anda gaza basmama rağmen araç gitmemeye başladı.

Benzine aldım sorun yok.

Çalışırken lpg de gaza basarken falan titreme tarzında anormal bir sesle çalışmaya başladı araba.

Lpg de iken yüksek devirlerde araç gaz yiyiyor 4000 5000 lerde ama düşük devirlerde gaza basmama rağmen çok isteksiz araç gaz yemiyor..

Sorun ne alabilir acaba bir anda oldu bu problem...

aracın yeni sanzımanı yaptırdım..

Çok masraf çıkartırmı :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Mehmet Özenç

Merhaba ;

Aracınızdaki sorunun nedeni lpg enjektörleri gözüküyor ,sanırım bir tanesi çalışmıyor ve aracınız lpgde 3 silindir çalışıyor.Aracınızı bu şekilde kullanmanızı önermem ,en kısa zamanda servisinize başvurun .

Arkadaşlar aracım focus 2000 hb ghia.

zavolli sıralı gaz takalı.

Normal giderken lpg de hiç bir sorun yoktu bir anda gaza basmama rağmen araç gitmemeye başladı.

Benzine aldım sorun yok.

Çalışırken lpg de gaza basarken falan titreme tarzında anormal bir sesle çalışmaya başladı araba.

Lpg de iken yüksek devirlerde araç gaz yiyiyor 4000 5000 lerde ama düşük devirlerde gaza basmama rağmen çok isteksiz araç gaz yemiyor..

Sorun ne alabilir acaba bir anda oldu bu problem...

aracın yeni sanzımanı yaptırdım..

Çok masraf çıkartırmı :)

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
çok masraf çıkarırmı acaba

Benim düşüncemde ya enjektörden yada lpg ayarından kaynaklı. Hertürlü LPG taktırdığınız yere gidin. Yeni yaptırdıysanız Lpg kitini garantiden hallolur. Garantide değilse çok fazla bir masraf tutmaz.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Alphan Karaca

sanayiye giderken araçta hiç bir problem yoktu arıza kendi kendine geçmişti..

hazır gitmişken bakımlarınıda yaptırmıştım bir problem yoktu.

enjektörlerdede bir problem gözükmüyordu bilgisayarda.

ama sorunu tekrar yaşadım bugun yine aynı araç titreyerk çalışıyor gaza basınca sanki birşey tıkıyormuş gibi gaz yemiyor . benzene alınca bir problem yok ama ..

1 aydan beri sanayiden çıkamadım canım çok sıkıldı :)

Yorum bağlantısı
Alphan Karaca

manifolt basınç sensörü nde sorun olsa bu şekilde bir sorun olurmu :)

benzindedemi olması lazımdı bu parçada sorun olsa

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Aracı bir kaç gün benzinde kullanın...

Sorunun kaynağı bi netleşsin..

Yorum bağlantısı
Alphan Karaca

hımm benzinde kullanımda hiç bir problem yok ..

bir arkdaş emme manifolt müşüründen bahsetti 200 liralık bir parçymış korktum açıkcası .. 1 aydan beri sanayiden çıkamayınca arabadan zevk alamamaya başladım ..inşallah önemli bir şey yoktur.. yarın lpg ciyemi gidiyem motor ustasınamı anlayamadım

Yorum bağlantısı
Alphan Karaca

sorunu hallettik..

lpg bakımları yapılırken adam enjektöre giden kabloyu yan keskiyle baya bir hırpalamış... kopsun diye.. temassısz bir şekilde bırakmış..

enhektöre giden kabloyu bağlayıp bantlaıktan sonra sorun halloldu teşkkürler.

Yorum bağlantısı
Alphan Hazır

Geçmiş olsun , servis seçimine dikkat edin Bende İzmir'de oturyorum , ustaeller servisini tavsiye ederim

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...