İçeriğe Yönlendir

Focus1'e 16" Mi 17" Mi Jant Almalıyım.

Serkan Öntemel

Recommended Posts

Mustafa Tüfekçi

:bravo: 2.0 da yurt dışında almanya-ingiltere vs olsun 2.0 ghia diye aratınca lastik jant olarak ghiada türkiyeye gelen aynı jant var. hatta jant orada opisyon olduğu için 15" teneke jantlı ama esp vs donanımı olan ghialar bile var. valla sen haklısın ben haklıyım vs bir olaya girmem ama yurt dışı sitelerinde hiç olmadı ebayda satılan 2.0 ghialara bakabiliriz. ilk çıkanlarda genedle bizdeki ghia jantının aynısı var. makyajlı kasada da kimisinde 15" teneke kiminde 15" giha jant var. sadece 2.0 olup 17" standart jant ise st170 modelindeki çok kollu jant var o motor ve donanım da zaten sedan karoserde yok.

focus I e 16-17 jant takacaksanız 1.6 motor için tüketim-konfor-performans olarak bazı kayıplar olacağını hesaba katacaksınız. yol tutuş vs konosundada 16-17" jant takıp kalitesiz lastik alacağınızıa ( ki janta 1500 lira verip 4 lastiği 500 liraya kapatma peşinde çok insan var :) ) orjinal ebat jant lastik ile daha iyi sonuç alınır eğer göresellik ise amaç o zaman zevk işidir isterseniz 18" takıp arabayı yere basın kimse bişi diyemez.

benim yazdığım jant-lastik kombinsyonları fabrika değerleri. gerisi paşa gönle kalmış. fabriak mühendisleri optimum sınırları belirlemiş. 185-65-14 takar tüketimde düşüş konforda artış yol tutuşta kayıp yaşarsınız. 205 50-16 da tüketimde artış konforda düşüş yol tutuşta iyileşme yaşarsınız. hatta 175 70 14 diye bir kombinsyonda var fabirkasyon olarak. 2.0 da ise 195 55 15 ile başlıyor lastik jant kombinasyonu.

bunların hiç birini ben söylemiyorum eğer kullanıcı kitapçığına bakarsanız görürsünüz. Ama sanayiye gidip lastikçiye ben 195 55 15 lastik takacam dediğinizde paranızla rezil olursunuz ( bunu yaşayarak söylüyorum) çünkü satıcıyı o lastik ebadının fabrika standartı olduğuna ikna etme gibi bir durmla karşılaşırsınız. çünkü genelde o lastik çok gitmediği için piyasada elinde yoktur ve elindeki 195 60 15 size satmaya çalışır. dersiniz ki bayisi olduğun firmanın sitesinde hiç baktın mı ne gözüküyor diye cevap biz yıllardır bunu satıyoruz olacaktır.

makyajsız kasa kitapçıından karaler. (not kitapçık ilk baskı olduğu için otomatik vites için kombinasyonlar yok orada. makyajlı kasa kitapçığının internet versiyonu olmadığı için onları koyamıyorum ama makyajlı kasa kitapçığında bakarsanız opsiyonlar artmıştır. o yüzden 17" ebatlı jantı da görebilirsiniz. 15 " de ise 55 yanak yerine 60 yanak gözüküyor, bu türkiye şartları için otosan düzelttirmesi sanırım. çünkü bende iki set klavuz var makyaj öncesi klavuzu ile makyalı kasa klavuzunda bazı değişimler var. yine otomatik 1.6 için önerilen 185 65 14 ve 195 60 15 1.6 için makyajlı kasa kitapçığında max ebat 215 40 17)

20jant.jpg

16jant.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Kataloğu benim Bulmam Bişey değiştirmez Abi Gözünü seveyim , Ben daha nekadar Açıklamalı Yazayım Yukarda Belirtmişim Hesaplamalara Kadar koymuşum lastik ebadının sorunsuz kullanabilirliğini göstermişim

Anlatmak istediğimi anlatamamışım...

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

Can bir yanlış anlaşılma var ortada burda anlatılmak istenen şey başka. Burda kendi aramızda konuşuyoruz ben bilirim bu böyledir diyince kötü oluyor. Deneyimin oldukça fazla yeri geldiğinde hepimiz faydalanıyoruz birbirimizin bilgisinden.

Bak mustafa olması gereken değerleri yani standartları içeren dökümanı sundu bu yuzden ona göre seçmelisin diye. Ama senin söylediklerinle ilgili somut birşey olmamasından dolayı oldu bu durum yani sorun olmaz dediğin ebat arabanın standartları dahilinde yok gibi gözüküyor. Diğer ülkelerde daha donanımlı daha iyi dedin ama yurtdışı fordlara bakınca o ebatlar varmı bende göremedim fabrika çıkışı olarak. sorun buradan kaynaklanıyor sanırım.

Bu arada soruyu sorma sebebim babamın fluence de 15 jantta 205 taban görünce heves etmiştim tek mesele bu ben jant değiştirmeyi düşünmüyorum cunku benim gözüme güzel gözükücek sedan için jant göremedim hiç.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

fiesta sport jantı var yavru st170 jantı gibi 15" ona 195 55 15 lastik takınca çok tatlı duracağını düşünüyorum. nette denk gelemedim satılık ama jant takacak olursam onu takarım. yada st170 in kendi jantını.

http://img388.imageshack.us/img388/4775/fiesta17hl.jpg

http://www.nextcar.com.au/i.ford.focus.st1...0.480.04jan.JPG

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal
fiesta sport jantı var yavru st170 jantı gibi 15" ona 195 55 15 lastik takınca çok tatlı duracağını düşünüyorum. nette denk gelemedim satılık ama jant takacak olursam onu takarım. yada st170 in kendi jantını.

http://img388.imageshack.us/img388/4775/fiesta17hl.jpg

http://www.nextcar.com.au/i.ford.focus.st1...0.480.04jan.JPG

yok Mustafa işte bunları beğenmiyorum ben keşke focus 2 lerdeki gibi olsa jant seçme lüksümüz ... teşekkür ederim yinede bu arada başlığın sahibi umarım aradığı cevabı bulmuştur benim sorumdan sonra konu biraz saptı sanırım kusura bakmayın.

Yorum bağlantısı
Serkan Öntemel

ya arkadaşlar valla konu gerçekten üzerinde bayaa konuşulacak konu aslında.herkesin ellerine sağlık yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

ben 215/45/17 taktırmayı düşünüyorum.Büyütmüşken 17 olsun diyorum ne diyim yinede muallaktayım :bravo: en son kararı sanırım lastikçide vericem :bravo:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...