İçeriğe Yönlendir

Fırça çizikleri

Hasan Varnalı

Recommended Posts

Hasan Varnalı

aracı ben aldığımdan beri hiç fırçala yıkatmadım yıkamadımda ilk başlarda bi kaç sefer köpüklü yıkamacıya götürdüm ama daha sonra aldığım malzemelerle kendim süngerle yıkadım.aracın üstündeki önceki sahibinden mi yoksa baska birşeydenmi kılcak çizikler fırçadan oldugunu tahmin ediyorum bunlar nası geçer mayıs ayı gibi pasta-cila çektirmeyi düşünüyorum acaba geçirirmi yada böyle bi şampuanmı artık yada başka birşeymi olur varmıdır ayrıca.

Yorum bağlantısı
Malik Altındiş

kurulama bezinden de kaynaklanıyor o çizikler.microfiber bez kullanın en aza iner.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Her türlü çiziliyor.Benim araçta hiç çizik yok diyen yalan söyler.Ama fırçadan ama kurulama bezinden veya süngerden yine hareli kılcal çizikler oluşuyor.Çaresi nedir bilemem ama ne kadar dikkat ederseniz edin tekrar olacağı kesin.

Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı

o zaman hiçbir çaresi yok ışık direk vurunca görüntü kötü oluyor

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Kılcal çiziklerin en büyük nedeni fırçalı otomatik yıkama makinalarına sokmak ve fırçayla araba yıkamak.

Kılcal çiziğin diğer oluşma nedenleri ise şunlar.

Arabayı yıkamadan önce 1. aşama olan, arabayı ıslatıp kirini tozunu kumunu akıtmıyorsanız yıkama sıransında kılcal çizik oluşur.

Arabayı yıkarken veya kurularken asla çok fazla bastırmaya gerek yoktur. Süngerin kendi ağırlığı yeterlidir. Kurularkende elinizin ağırlığı yeterlidir. Bastırırsanız ve sert malzemeler kullanıyorsanız hafif kılcal çizikler oluşabilir. Ben sünger yerine ele geçirilen yıkama eldivenlerinden tavsiye ediyorum. Kurulama içinde kesinlikle mikrofiber bez..

Kılcal çizikleri gidermenin 2 yolu var, biri aşındırıcı ile. Tabi bu aşındırıcı normal pasta olmayacak. Verniği aşındıramayacak kadar ince temizleyici olacak. Aşındırma güçü çok çok düşük olduğu için aynı zamanda temizlemede yapıyor. Normal pasta 5 uygulamada verniği bitiriyorsa o ürün 30 defada verniği bitirebilir. Ayrıca kalın pasta derin cizik gidericidir, uygulandığında kılcal ciziklere neden olur. Derin çizikleri giderme dışında kesinlikle arabaya uygulanmamalı.

Örnek kılcal çizik giderici

10534.png

Kılcal çizikleri gidermenin diğer yolu ise glaze uygulamak. Aşındırıcı etkisi yok. Şu reklamlardaki cizik giderme kalemleri etkisi yapar. Kılcal çiziklerin içini doldurarak yok eder ve arabayı çok iyi parlatır. Üzerine koruyucu sürülmesi gerek. Yoksa ömrü çok kısa olur.

Örnek koruyucu

AREXONS_METALK_BOYA_ZEL_PASTA_CLA_090037_en_ucuz____metal__k_boya___zel_pasta_c__la_090037__609.jpg

Çok iyi bir koruyucu. Uygulandığında uzun süre zırh gibi koruyor. Tam koruma için uygulandıktan sonra 24 saat geçmesi gerek. Ondan sonra uzun süre koruyor.Yüzeyin çizilmesi neredeyse imkansızlaşıyor. Fırçaya soksanız bile kılcal çizik oluşamıyor. Uygulamasıda çok kolay. (İnce bir tabaka sürüp 30 dakika sonra siliyorsunuz, tozu kiri yok) Öncesinde parlaklık için çila şart.

Aynı ürünün 3 çeşidi var.

1-Protective yazan koruyucu

2-Glanz yazan parlatıcı

3-Abrasive yazan ise temizleyici çok çok ince pasta.

Her türlü çiziliyor.Benim araçta hiç çizik yok diyen yalan söyler.Ama fırçadan ama kurulama bezinden veya süngerden yine hareli kılcal çizikler oluşuyor.Çaresi nedir bilemem ama ne kadar dikkat ederseniz edin tekrar olacağı kesin.

Benim arabamda güneşte belli olan kılcal çizikler yok. Çok dikkatli baktığınızda sayılıdır... Güneş altında bile suyla kaplanmış gibi görüntüsü var. üstte kılcal çizik nedenlerini ve giderme aşamalarını yazdım.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
(düzenlendi)

Netice de hiç yok dememişsiniz.Benim yaşım 32 18 yaşımdan bu yana gördüğüm her araçta mutlaka kılcal hareli çizik mevcut buna cumhurbaşkanlığı köşkündeki makam otoları da dahil :D

tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
(düzenlendi)
Netice de hiç yok dememişsiniz.Benim yaşım 32 18 yaşımdan bu yana gördüğüm her araçta mutlaka kılcal hareli çizik mevcut buna cumhurbaşkanlığı köşkündeki makam otoları da dahil :p

Bikere benim arabayı yakından görmen lazım. Sayabilmek için güneş altında kılal çizik arayacaksın :D İstersen güçlü projeksiyon ilede inceleyebilirsin. Mercek bile kullanabilirsin :D Kılcal çizikler sayılı olduğu içinde hareli görüntü yok. Birbirine en yakın 2 kılcak çiziğin arasında 5 cm ara vardır. Mehmet abi Bursa şenliğinde gördüğünde bu araba fotoshop demişti :p

Konuya devam edelim.

Eğer kılcal çizikler çok fazlaysa o arabanın çilasında ciddi aşınma var demektir. Kılcak ciziklerin oluşmaması aşınmanın olmadığının kanıtıdır. Arabanın vernik kaliteside önemli.

Benim arabanın 5. senesi. Sıfır aldığımda nekadar kılcak çizik varsa halada aynıları var. Extra artış olmadı. Hatta dahada azaldı diyebilirim.

Arabayıda geçtim, bunlar benim arabadan çıkan jant kapakları. Onlarda bile kılcal çizik yok. :p Strec film ile paketledim, evde duruyor.

Buyur resimler.

pict0019yh.jpg

pict0027hi.jpg

tarihinde Ayhan ?ent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...