Osman Kurt 14 Mart 2011 Paylaş 14 Mart 2011 İyi günler, Aracımı geçen hafta satın aldım. Kasanın tasarımı ve dizel olması benim tercih sebebimdi. Fakat arabayı aldıktan sonra arabayı daha iyi tanımak gerekiyor. Çevremde bu aracı kullanan kimse olmadığı için burada bilgi alışverişi yapmayı tercih ettim. Konuya gelince arabamda 2 gündür aramama rağmen aux girişini bulamadım. Ne torpidoda görebildim ne başka yerde. Aux girişi olduğundan iyice şüphelenmeye başladım. Bu araçta aux var mı? kasım 2007 çıkışlı bir araç. Arabada 6000 CD cd player var (Yeni modellerdeki ile aynı görünüme sahip). Arabayı almadan önce mp3 çaldığını da düşünüyordum. Fakat yanılmışım. Bence olması gerken bu değerdeki ve kalitedki araçta hem mp3 player hemde usb destekli bir müzik çaların olması gerekirdi. Eralara bile konulmuş, yazık... Yorum bağlantısı
Murat Yıldırım 14 Mart 2011 Paylaş 14 Mart 2011 Torpidoyu açtığınızda karşınıza çıkacaktır.(Üst tarafta) torpidonon içerisinde aramayın. çapını yanlış hatırlamıyorsam 2.5 mm kulaklık çıkışı şeklinde. Yorum bağlantısı
Alaattin Zeki 16 Mart 2011 Paylaş 16 Mart 2011 collection larda 6000 cd player vardır ve mp3 çalmaz sadece cd çalar. ayrıca aux girişide yoktur. yeri vardır ama tesisatı yoktur. 1 Yorum bağlantısı
Osman Kurt 17 Mart 2011 Yazar Paylaş 17 Mart 2011 collection larda 6000 cd player vardır ve mp3 çalmaz sadece cd çalar. ayrıca aux girişide yoktur. yeri vardır ama tesisatı yoktur. Evet iyice arabayı araştırdıktan sonra 6000cd'nin aux çıkışı var fakat ara bağlantıları yapılmamış. Neyse, mp3 çalar için başka bir çare bulmalı. Sanırım en iyisi biraz masraflı ama orjinal sony mp3 almam olacak. Görselliği ve fazladan kablosuz sinyallerden kurtulmak için. Hayatımızda yeterince kablosuz sinyal var. Yorum bağlantısı
Kadir Danacı 25 Mart 2011 Paylaş 25 Mart 2011 Evet iyice arabayı araştırdıktan sonra 6000cd'nin aux çıkışı var fakat ara bağlantıları yapılmamış.Neyse, mp3 çalar için başka bir çare bulmalı. Sanırım en iyisi biraz masraflı ama orjinal sony mp3 almam olacak. Görselliği ve fazladan kablosuz sinyallerden kurtulmak için. Hayatımızda yeterince kablosuz sinyal var. benimde aracım 2007 trend 1.6 tdci ve arabamda ford 6000cd model cd çalar var. bende aracıma ghia larda bulunan sony mp3 çalar takmayı düşünüyorum. fakat aklımı karıştıran bi durum war.c-max 'den çıkma bir tane buldum fakat onların kasası farklı diye duydum. ondaki sony mp3 çalar benim aracıma uyar mı acaba. yardımlarınızı bekliyorum. Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur 25 Mart 2011 Paylaş 25 Mart 2011 benimde aracım 2007 trend 1.6 tdci ve arabamda ford 6000cd model cd çalar var. bende aracıma ghia larda bulunan sony mp3 çalar takmayı düşünüyorum. fakat aklımı karıştıran bi durum war.c-max 'den çıkma bir tane buldum fakat onların kasası farklı diye duydum. ondaki sony mp3 çalar benim aracıma uyar mı acaba. yardımlarınızı bekliyorum. http://www.otoclubturkiye.com/forum/Sony-Mp3-V...ar-t212882.html Bu konuyu inceleyin faydalı olabilir. Yorum bağlantısı
Belen Yalçın 9 Nisan 2011 Paylaş 9 Nisan 2011 İyi günler,Aracımı geçen hafta satın aldım. Kasanın tasarımı ve dizel olması benim tercih sebebimdi. Fakat arabayı aldıktan sonra arabayı daha iyi tanımak gerekiyor. Çevremde bu aracı kullanan kimse olmadığı için burada bilgi alışverişi yapmayı tercih ettim. Konuya gelince arabamda 2 gündür aramama rağmen aux girişini bulamadım. Ne torpidoda görebildim ne başka yerde. Aux girişi olduğundan iyice şüphelenmeye başladım. Bu araçta aux var mı? kasım 2007 çıkışlı bir araç. Arabada 6000 CD cd player var (Yeni modellerdeki ile aynı görünüme sahip). Arabayı almadan önce mp3 çaldığını da düşünüyordum. Fakat yanılmışım. Bence olması gerken bu değerdeki ve kalitedki araçta hem mp3 player hemde usb destekli bir müzik çaların olması gerekirdi. Eralara bile konulmuş, yazık... FOCUS COLLECTION 2007 AUX Selamlar,ben de geçenlerde 2007 focus aldım.Daha önce nissan almera vardı.Arabada cd bağımlılığını kaldırmak için baya araştırma yaptım fakat almeradaki orjinal cd çalarlarda aux girişi olmadığından işi inada bindirdim ve cd çaları komple sökerek içindeki devre üzerinde oynama yaparak orjinal aux girişi elde ettim.Focus aldıktan sonra da bu araçta aux girişi için araştırma yapmaya başladım.Sonuç olarak yeni tip 6000 CD lerde aux girişi var.Ghia modellerde bu jack torpido da bulunmaktadır ve kullanıma hazırdır.Collectionlarda ise altyapı hazırdır fakat serviste bu kabloyu taktırmanız gerekiyor,dolayısıyla servis sizden 30 cm kablo için dünyanın parasını istiyor.Ben de yine biraz araştırma yaptıktan sonra cd çalardaki aux giriş uçlarını buldum.Bu uçları takib ettiğimde aux kablosunu teypten çıkartıp torpidonun üst kısmınta bir yere ucunda bir konnektörle bağlayıp bırakmışlar.Gelelim yapmanız gerekene....Ya cd çaları ve ustunde bulunan sağ taraftakı havalandırmayı sökerek buradan elinizi içeri sokarak bu kabloyu takib edip ucunu bulmak ya da torpidoyu sökerek üst kısmına tutturulmuş kabloyu bulmak.Ben o kablonun ucuna dişi bi jack takıp bunu da cd çaların altında bulunan arka cam rezistans düğmesinin yanında bulunan boş kısma taktım.Çok kullanışlı ve sorunsuz çalışıyor.Ben bunu bir adım daha ileri götürüp usb den ses ve görüntü almak için çalışmalara başladım.Usb media player kullanarak bunu da sorunsuzca çözebilirsin.Dikkat etmen gereken media playerin 12 volt la çalışması.Genelde 5-6 volt la çalışır bu cihazlar.Nissan aracımda sony nin media playerini kullanmıştım o da 6 volt la çalışıyordu bu yüzden 12-220 V konvertör kullanmak zorunda kalmıştım.Bu şekilde bi sistem düşünürsen Smart Media nın süper bir cihazı var.Aynı zamanda ağ üzrinden internette bazı sitelere de ulaşabiliyor ya da ağ üzerinden bilgisayara bağlanabiliyorsun.Arabada buna ne gerek var diyeceksin,haklısın araçta bunu kullanamazsın fakat wifi dungle ve hdmi kablo hediye olduğundan bunları evinde kullanabilirsin.Bu cihaz internette 185 TL.Yine internet üzerinden 118 TL ye 7" monitör aldım.Yaklaşık 300 TL ye aracında ses ve görüntü sistemi olacak üstelik usb den istediğin video ya da müziği dinleyebileceksin.Bu hafta monitör ve media player montajına başlayacağım.İlgilenirsen daha ayrıntılı bilgi ve resimli anlatımla yardımcı olabilirim. Yorum bağlantısı
Alaattin Zeki 10 Nisan 2011 Paylaş 10 Nisan 2011 FOCUS COLLECTION 2007 AUXSelamlar,ben de geçenlerde 2007 focus aldım.Daha önce nissan almera vardı.Arabada cd bağımlılığını kaldırmak için baya araştırma yaptım fakat almeradaki orjinal cd çalarlarda aux girişi olmadığından işi inada bindirdim ve cd çaları komple sökerek içindeki devre üzerinde oynama yaparak orjinal aux girişi elde ettim.Focus aldıktan sonra da bu araçta aux girişi için araştırma yapmaya başladım.Sonuç olarak yeni tip 6000 CD lerde aux girişi var.Ghia modellerde bu jack torpido da bulunmaktadır ve kullanıma hazırdır.Collectionlarda ise altyapı hazırdır fakat serviste bu kabloyu taktırmanız gerekiyor,dolayısıyla servis sizden 30 cm kablo için dünyanın parasını istiyor.Ben de yine biraz araştırma yaptıktan sonra cd çalardaki aux giriş uçlarını buldum.Bu uçları takib ettiğimde aux kablosunu teypten çıkartıp torpidonun üst kısmınta bir yere ucunda bir konnektörle bağlayıp bırakmışlar.Gelelim yapmanız gerekene....Ya cd çaları ve ustunde bulunan sağ taraftakı havalandırmayı sökerek buradan elinizi içeri sokarak bu kabloyu takib edip ucunu bulmak ya da torpidoyu sökerek üst kısmına tutturulmuş kabloyu bulmak.Ben o kablonun ucuna dişi bi jack takıp bunu da cd çaların altında bulunan arka cam rezistans düğmesinin yanında bulunan boş kısma taktım.Çok kullanışlı ve sorunsuz çalışıyor.Ben bunu bir adım daha ileri götürüp usb den ses ve görüntü almak için çalışmalara başladım.Usb media player kullanarak bunu da sorunsuzca çözebilirsin.Dikkat etmen gereken media playerin 12 volt la çalışması.Genelde 5-6 volt la çalışır bu cihazlar.Nissan aracımda sony nin media playerini kullanmıştım o da 6 volt la çalışıyordu bu yüzden 12-220 V konvertör kullanmak zorunda kalmıştım.Bu şekilde bi sistem düşünürsen Smart Media nın süper bir cihazı var.Aynı zamanda ağ üzrinden internette bazı sitelere de ulaşabiliyor ya da ağ üzerinden bilgisayara bağlanabiliyorsun.Arabada buna ne gerek var diyeceksin,haklısın araçta bunu kullanamazsın fakat wifi dungle ve hdmi kablo hediye olduğundan bunları evinde kullanabilirsin.Bu cihaz internette 185 TL.Yine internet üzerinden 118 TL ye 7" monitör aldım.Yaklaşık 300 TL ye aracında ses ve görüntü sistemi olacak üstelik usb den istediğin video ya da müziği dinleyebileceksin.Bu hafta monitör ve media player montajına başlayacağım.İlgilenirsen daha ayrıntılı bilgi ve resimli anlatımla yardımcı olabilirim. Keşke yapmış olduğunuz işlemleri fotğraflayıp burda bizimle paylaşmış olsaydınız. Eminim çok kişi için makbule geçecek bir paylaşım olurdu. Ama en azından fotoğrafsızda olsa yaptıklarınızı paylaştığınız için teşekkür ederiz. Yorum bağlantısı
Osman Kurt 10 Nisan 2011 Yazar Paylaş 10 Nisan 2011 FOCUS COLLECTION 2007 AUXSelamlar,ben de geçenlerde 2007 focus aldım.Daha önce nissan almera vardı.Arabada cd bağımlılığını kaldırmak için baya araştırma yaptım fakat almeradaki orjinal cd çalarlarda aux girişi olmadığından işi inada bindirdim ve cd çaları komple sökerek içindeki devre üzerinde oynama yaparak orjinal aux girişi elde ettim.Focus aldıktan sonra da bu araçta aux girişi için araştırma yapmaya başladım.Sonuç olarak yeni tip 6000 CD lerde aux girişi var.Ghia modellerde bu jack torpido da bulunmaktadır ve kullanıma hazırdır.Collectionlarda ise altyapı hazırdır fakat serviste bu kabloyu taktırmanız gerekiyor,dolayısıyla servis sizden 30 cm kablo için dünyanın parasını istiyor.Ben de yine biraz araştırma yaptıktan sonra cd çalardaki aux giriş uçlarını buldum.Bu uçları takib ettiğimde aux kablosunu teypten çıkartıp torpidonun üst kısmınta bir yere ucunda bir konnektörle bağlayıp bırakmışlar.Gelelim yapmanız gerekene....Ya cd çaları ve ustunde bulunan sağ taraftakı havalandırmayı sökerek buradan elinizi içeri sokarak bu kabloyu takib edip ucunu bulmak ya da torpidoyu sökerek üst kısmına tutturulmuş kabloyu bulmak.Ben o kablonun ucuna dişi bi jack takıp bunu da cd çaların altında bulunan arka cam rezistans düğmesinin yanında bulunan boş kısma taktım.Çok kullanışlı ve sorunsuz çalışıyor.Ben bunu bir adım daha ileri götürüp usb den ses ve görüntü almak için çalışmalara başladım.Usb media player kullanarak bunu da sorunsuzca çözebilirsin.Dikkat etmen gereken media playerin 12 volt la çalışması.Genelde 5-6 volt la çalışır bu cihazlar.Nissan aracımda sony nin media playerini kullanmıştım o da 6 volt la çalışıyordu bu yüzden 12-220 V konvertör kullanmak zorunda kalmıştım.Bu şekilde bi sistem düşünürsen Smart Media nın süper bir cihazı var.Aynı zamanda ağ üzrinden internette bazı sitelere de ulaşabiliyor ya da ağ üzerinden bilgisayara bağlanabiliyorsun.Arabada buna ne gerek var diyeceksin,haklısın araçta bunu kullanamazsın fakat wifi dungle ve hdmi kablo hediye olduğundan bunları evinde kullanabilirsin.Bu cihaz internette 185 TL.Yine internet üzerinden 118 TL ye 7" monitör aldım.Yaklaşık 300 TL ye aracında ses ve görüntü sistemi olacak üstelik usb den istediğin video ya da müziği dinleyebileceksin.Bu hafta monitör ve media player montajına başlayacağım.İlgilenirsen daha ayrıntılı bilgi ve resimli anlatımla yardımcı olabilirim. Gerçekten güzel işler yapmışsınız. Akla baya yatkın,bencede fotoğraflayıp yapmış olsaydınız mükemmel olcaktı. emeğiniz ve anlattıklarınız için teşekkürler, Yorum bağlantısı
Belen Yalçın 17 Nisan 2011 Paylaş 17 Nisan 2011 Bugün Gittigidiyordan 999,00 TL ye Kamosonic KS-F01 Ford Araca Uyumlu ses sistemi aldım.2 gün içinde gelir,denedikten sonra sonucu paylaşırım. Yorum bağlantısı
Osman Kurt 17 Nisan 2011 Yazar Paylaş 17 Nisan 2011 Bugün Gittigidiyordan 999,00 TL ye Kamosonic KS-F01 Ford Araca Uyumlu ses sistemi aldım.2 gün içinde gelir,denedikten sonra sonucu paylaşırım. Hayırlı olsun,sonucu bekliyorum... Yorum bağlantısı
Belen Yalçın 27 Nisan 2011 Paylaş 27 Nisan 2011 Hayırlı olsun,sonucu bekliyorum... Cihazı aldım montajını yaptım,beklediğimden cok daha iyi çıktı.Navigasyon yazılımı gayet başarılı navigasyon haricinde 3 farklı rota için yol bilgisayarı digital ve analog hız gösterge ekranı 3 video girişi normal ses çıkışları haricinde 4.1 ses çıkışı,subwoofer çıkışı,arka ekranlara farklı ön ekrana farklı görüntü verebilme özelliği,ekran üzerinden direk telefon numarası çevirme gibi özelliklerin yanında ekran görüntü kalitesi de oldukça iyi.Touchscreen ekran çok hassas.Kısaca 1000 TL ye alınabilecek en iyi cihaz diyebilirim. Yorum bağlantısı
engin yardaş 1 Ekim 2015 Paylaş 1 Ekim 2015 arkadaşlar benim araç 2004 connect araçta 4000 rds var bi arkadaşım ford cd6000 teyp satıyor acaba benim araca uyumlumudur bağlantıları. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Ekim 2015 Paylaş 1 Ekim 2015 ilk focuslardaki rds 6000 mi? dış boyutu aynı olan ise soketler aynı. Yorum bağlantısı
engin yardaş 4 Ekim 2015 Paylaş 4 Ekim 2015 (düzenlendi) ilk focuslardaki rds 6000 mi? dış boyutu aynı olan ise soketler aynı. https://www.google.com.tr/search?q=ford+6000+cd&espv=2&biw=1366&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIi_XCs8CoyAIVxY4sCh0IDAol#imgrc=PQ_eS88LhziqdM%3A 4 Ekim 2015 tarihinde engin yardaş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts