Hasan Çırakoğlu 15 Mart 2011 Paylaş 15 Mart 2011 ford mondeo 1998 glx lpgli aracımı sabah ilk çalıştırdığımda benzinde gaz yemiyor gibi (gaza ani basınca sonradan algılıyor) sonra lpg ye otamatik geçince hareket ediyorum 15-20 km bir sıkıntı olmadan gidiyorum sonra araç teklemeye başlıyor ve gitmez oluyor. sonra benzine alınca herhangi bir sıkıntı olmadan yola devam ediyorum. tekrar lpg ye alınca 5-10 km sonra yine teklemeye başlıyor. bu teklemeyi ne zaman yapacağı belli olmuyor şehir içinde çok nadir oluyor. arıza ile ilgili bir kaç yere gittim çözüm bulamadılar. yardımcı olursanız sevinirim. Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 15 Mart 2011 Paylaş 15 Mart 2011 (düzenlendi) Muhtemelen gaz kelebeği potansiyometresinde sıkıntı var 15 Mart 2011 tarihinde Zafer Ofli tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hasan Çırakoğlu 17 Mart 2011 Yazar Paylaş 17 Mart 2011 benzinde rolantide çalışırken de gaza birden yüklenince fost diye bir ses çıkıyor bir iki saniye içinde gaz vermeye başlıyor ama benzinde giderken tekleme olmuyor. lpg de ara ara teklemeler var arabayı bayağı sallıyor. Yorum bağlantısı
Burak Tercan 20 Mart 2011 Paylaş 20 Mart 2011 Benzer sorun(hatta aynı sorun) bende de vardır. 4-5 kere gaz kelebeğini temizletip araba biraz rahatlamıştı , fakat sıkıntı devam etmişti. Sorunu çok basit bir şekilde lpg'de bilgisayar tarafından yapılan bir ayarla çözüm sağlamıştım. (tam bilmiyorum ama bilgisayardan bi ayarı %10'dan %15'e cıkardı ve sorun çözüldü) Ayrıca bir öneri ; Lpg'li diye benzin deposunu boş bırakmanı tavsiye etmem , Hatta az bi benzin bırakmanı tavsiye etmem. Saygılar Yorum bağlantısı
Serdar Muti 20 Mart 2011 Paylaş 20 Mart 2011 Merhaba arkadaslHasan bey, bence sen aracını once benzınde dene bakalım aynı lpg dekı arızayı yapacak mı. Eger yapmıyorsa arıza tup kaynaklı olabılır.Yok benzındede yapıyorsa gaz kelebek bogazı kurum baglamıs veya depodakı yakıt pompası yakıt yetıstırmıyor olabılır.Ama once benzınde de bu arıza olusuyor mu... saygılarımla... Yorum bağlantısı
Hasan Çırakoğlu 22 Mart 2011 Yazar Paylaş 22 Mart 2011 arkadaşlar hafta sonu uzun yol yaptım araç lpg de iken tekleme çoğaldı ve rampaları çıkmıyor. benzine aldım. daha az hissettirmekle beraber benzinde de rampalarda çekmiyor 5. vitesle çıkmam gereken yerde 4 e hatta 3 e düşüyorum ve ara ara teklemeler var. bir ustaya götürdüm buji kablolarının yan sanayi olduğunu değiştirmem gerektiğini söyledi ondan yapıyormuş ama ellerinde orjinal kablo yok. orjinal kabloları güvenerek alabileceğim bir site biliyormusunuz alıp denemek istiyorum. bu arada gaz kelebeğine de baktırayım. Yorum bağlantısı
Güntan Kömürlü 25 Mart 2011 Paylaş 25 Mart 2011 Aynı sorun gecenlerde benimde başıma gelmişti benzinde fazla belli etmez ama gazda belli ettiriyordu araba hızlanırken tekleme yapıyordur sanırım. Sorunlar aynı ise sorununuz ateşleme sistemi ben bujiler ve buji kablosunun orjinali ile değiştirip sorunu çözdüm Mehmet abi sayesinde tekrardan ona teşekkürler... Umarım sorununuz hallolur. Yorum bağlantısı
Hasan Çırakoğlu 31 Mart 2011 Yazar Paylaş 31 Mart 2011 buji kablolarını orjinali ile değiştirdim. tekleme sorunu çok azaldı. ama aracın çekişinde yine problem var rampalarda çekiş düşüyor. bujileri değiştirmiştim ama yine baktıracağım. sırasıyla gaz kelebeği, hava akış metresi temizliğide yaptırmayı düşünüyorum başka neden yapabilir acaba.. birde araç rolantide çalışırken gaza birden yüklenince hemen toplamıyor hafif bir patırdama oluyor gaza geçince sanki biraz azalıyor gibi bunları sadece rolantide çalışırken gaza ani basınca oluyor. Yorum bağlantısı
Mustafa Demirci 31 Mart 2011 Paylaş 31 Mart 2011 sanırım LPG tesisatında problem var akşamdan sabaha kadar LPG enjektörlerinden sızan gaz benzinle karışınca aracınız ilk çalışmada gaz yemiyor LPG ye alınca düzeliyor bence LPG taktırdırğınız yere kontrol ettirin Yorum bağlantısı
Hasan Çırakoğlu 25 Nisan 2011 Yazar Paylaş 25 Nisan 2011 sorun nihayet çözüldü bilgi olsun diye yazıyorum. Hava akış metresi ni temizlemek üzere söktüm oranın içindeki sensörleri temizledim. tam yerine takarken hava hortumunun tam alt kısmında serçe parmağı girecek kadar bir delik olduğunu gördüm. Kabloları incelerken tam oraya uygun sensör gibi bir şey (ucunda led lambaya benzer bir şey var) onu yerleştirdim ve montajı yaptım. sorun böylelikle çözülmüş oldu. şimdi 80 km. ile çıktığım rampaları 130-140 ile çıkmaya başladım. Kendi kendime benim aracım böyle gidiyormuydu diyorum. Arabamın gidişini bile unutmuşum. Çok mutluyum, tamirciler bile görememişlerdi ben de tesadüfen buldum. herkese arızasız günler dileğiyle... Yorum bağlantısı
Recommended Posts