İçeriğe Yönlendir

Lastik Ve Yol Sesi...

Guest Mustafa Taşkın

Recommended Posts

Guest Mustafa Ta?k?n

yaklaşık 15 gün önce 2009 model focus 1.6 titanium sedan araç aldım. inanılmaz derecede lastik ve yol sesi alıyor. sanırım focuslarda genel problem... bu dördüncü aracım ama aldığıma pişman oldum. çoook eksik yanları var.

ayrıca daha önce aldığım araçlarla kıyaslama yaptım. 1) 2001 model hatcback palio 2) 2002 vw bora comfortline sedan 3) 2007 renault megane privillege sedan 4) 2009 focus titanium sedan. hepsi benziliydi.

focus eksik yönleri: *yol ve lastik sesi felaket rahatsız ediyor *yol bilgisayarı özelliği çok az *ön orta konsal bardaklıklar kullanışlı değil *kapı ceplerine pet şişe koymak için uğraşmak lazım * torpido gözü çook küçük *elektrikli katlanır ayna yok *arka kapı cepleri yok *kol dayama içi çok dar *yakıt tükemi fazla *hız sabitleyiciyi karanlıkta kullanmak çok zor, tuşlar görünmüyor (tuşlar fosforlu değil) *hareket halinde kapılar otomatik kapanma özelliği yok * ön ve arka kapılarda cep yok *far yıkama yok........... bunlar meganelerde donanımlı paketlerde mevcuttur. meganenin en önemli eksiği kullanılan malzeme ve yol tutuşu. focusun model avantajı olmasına karşın çok geriden geliyor. saygılar

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Lastikler ne marka ve kaç km de? Otomobil kaç km de? Bu km yi Teyit ettiniz mi? Fransız ve Alman ekolü birbirinden bazı konularda ayrılır, fransızlar genelde otoparkta ki rahatlığı, Almanlar ise yoldaki güvenliği ön planda tutar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Aracınız hayırlı olsun

Lakin tüm bu saydığınız eksik olan iç özellikleri bilerek almadınız mı ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Hurdaya ayrılırken satın aldığım Murat 124 muadili otomobil ile Almanya asfaltında tek tık duymamıştım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Guest Mustafa Ta?k?n

titanium x paket. şu an 33.500km.de. yetkili serviste ekspertiz yaptırdım. paketli bir aracın bu kadar eksiği olcağını tahmin etmemiştim. lastik michelin. servis ses problemi focuslarda var dedi. yol tutuşu ve kullanılan malzemesi ve teyp çok iyi

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı

Focus'lar böyle... Keşke iyice araştırıp alsaymışsınız. :p

Yorum bağlantısı
Osman Kurt

Ses olayı ne yazık ki eksisi. Ama konfor, yol tutuşu, malzeme kalitesi çok iyi. Her gülün bir dikeni olur. Gülü dikeniyle birlikte sevmek lazım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

aracınız hayırlı olsun aracı alırken donanım eksiklerini görmeyecek kadar sizi etkilemiş anladığım kadarıyla zamanla eksiklerine alışmanızı umut ediyoru. tekrardan aracınız hayırlı olsun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı
(düzenlendi)
aracınız hayırlı olsun aracı alırken donanım eksiklerini görmeyecek kadar sizi etkilemiş anladığım kadarıyla zamanla eksiklerine alışmanızı umut ediyoru. tekrardan aracınız hayırlı olsun

''titanium ve eksiklerini'', ibaresini aynı cümlede kullanmayalım lütfen :p

o zaman biz yakalım arabayı Sn. Kazancıoğlu :melek: :lol2: :fiuw:

tarihinde ?brahim F?nd?kl? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
(düzenlendi)

birgün tüm bu yazdıklarınızı unutup iyiki bu arabayı almışım dersiniz, tecrübeyle sabit :melek: hatta 'arabada ne yol tutuşu varmış be, adamlar amma fren sistemi yapmışlar hiç savrulmadı' da dersiniz ancak Allah dedirtmesin. :lol2:

tarihinde Osman Y tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt
(düzenlendi)

Fiestalarda da yol sesi problemi var, izalasyonla tekerlek ve yol sesi azalıyor ben bu problemi bildiğim için arabayı aldığım gün izalasyon işlemi yaptırdım ziebart da. Ses düzeyi en azından biraz azalıyor . Şu an ford servislerinde de izalasyon uygulaması yapıyorlar.Hava fltresi için servise gittiğimde bu problemden dolayı çok şikayet aldıklarını çözüm amaçladıklarını söylediler yalnız herkesin bahsettiği karekteristik yapıdan dolayı, sürücülerin istediği kadar sessizliğin mümkün olmadığını düşünüyorlar.Son olarak ses probleminin bir nedenininde elektirikli direksiyon sisteminden kaynaklandığını söylediler, bunun nedeninide göstererek anlattılar ama teknik bilgim zayıf pek anlayamadım :melek:

tarihinde Ula? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Mustafa Ta?k?n

hayırlı olsun dileklerini ileten arkadaşlara teşekkürlerimi iletiyorum... bu 4. aracım ilk defa bu aracı satmaya elim gitmiyor. bu aracı severek aldım. gerçekten araçta kullanılan malzeme, müzik sistemi, yol tutuşu mükemmel, koltuğa oturduğumda ayrı bir hava veriyor... bugün sabah tanıdık bir döşemeciyi aradım, ses izolasyonu yaptıracağım. inşallah faydası olur. dikkatimi çeken en önemli nokta ister yüksek, ister düşük devirde olsun motor sesi falan içeri almıyor, rölantide çalıştığı bile belli değil.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
hayırlı olsun dileklerini ileten arkadaşlara teşekkürlerimi iletiyorum... bu 4. aracım ilk defa bu aracı satmaya elim gitmiyor. bu aracı severek aldım. gerçekten araçta kullanılan malzeme, müzik sistemi, yol tutuşu mükemmel, koltuğa oturduğumda ayrı bir hava veriyor... bugün sabah tanıdık bir döşemeciyi aradım, ses izolasyonu yaptıracağım. inşallah faydası olur. dikkatimi çeken en önemli nokta ister yüksek, ister düşük devirde olsun motor sesi falan içeri almıyor, rölantide çalıştığı bile belli değil.

Sefa abinin Cavit agayla beraber db metre ile yapmış olduğu bir test vardı o konuyu bir okuyun isterseniz

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
titanium x paket. şu an 33.500km.de. yetkili serviste ekspertiz yaptırdım. paketli bir aracın bu kadar eksiği olcağını tahmin etmemiştim. lastik michelin. servis ses problemi focuslarda var dedi. yol tutuşu ve kullanılan malzemesi ve teyp çok iyi

Ziebart gibi firmalarda ses izalasyonu uygulaması yapılıyor. Bende de 2011 focus X paket var. Ben uygulmayı yaptırdım kafam gayet rahat. Gerçekten çok fark oluyor. Megane ile Focus mukayesesinde haklı olduğunuz taraflar var ancak eğer sevdiklerimizi aracımızda taşıyorsak güvenlik ön planda olmalı buda focus la megane yi ayıran en önemli özellik diye düşünüyorum. Aracınız hayırlı olsun umarım ısınırsınız ve keyfini yaşarsınız çünkü hakikaten çok keyifli bir araç.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Mustafa bey, foruma hoşgeldiniz...Sizde diğer üyelerimiz gibi avatar olarak kendi fotoğrafınızı yükleyin lütfen...İkinci kez silmek zorunda kaldım... :melek:

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
''titanium ve eksiklerini'', ibaresini aynı cümlede kullanmayalım lütfen :p

o zaman biz yakalım arabayı Sn. Kazancıoğlu :melek: :lol2: :fiuw:

sn. fındıklı bey, eksik var işte en dolu model bu değilmi var mı daha dolusu yok bunlar eksik kardeşim, siz aracı alırken eksik olduğunu bilerek alıyorsunuz zaten tercih ve bütce meselsi ben alırken en dolusunu almak istedim zaten ama en dolusu bu zaten dah dolu yokki e bunlar eksik c sınıfı bir araçta olması gereken özellikler bunlar

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı
sn. fındıklı bey, eksik var işte en dolu model bu değilmi var mı daha dolusu yok bunlar eksik kardeşim, siz aracı alırken eksik olduğunu bilerek alıyorsunuz zaten tercih ve bütce meselsi ben alırken en dolusunu almak istedim zaten ama en dolusu bu zaten dah dolu yokki e bunlar eksik c sınıfı bir araçta olması gereken özellikler bunlar

Sn. Kazancıoğlu, yahu varsın olsun da hız sabitleyicide aydınlatma olmasın o kabul edilir, benim arka camlar manuel o daha fenaaaaaaa yavvv :melek: :lol2: :fiuw::p:selo: heheeeheee ( Ben, onu böyle sevdim ama :fiuw::) )

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sait Muti

Aracı aldığımda üzerindeki lastikler continental markaydı.Dişler neredeyse tükenmişti.Aracı daha çok Ankara çevreyolu nda kullanıyorum.Felaket asfalt sesi alıyordu içeri.Bu ne böyle dedim kendi kendime, koşarak gitsem daha az ses duyarım dedim.Dün gidip lastiklerimi değiştirdim.good year efficient grip aldım.aldıgım adam sessiz bir lastik olduğunu söyledi.Nispeten de olsa kafayı dinliyorum şimdi.Hakkaten farketti.

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı
hocam arka camlar nasıl manuel olur. Aracınız 2010 model mi? hayret. E bende 2006 var ve en boş olanı trend ama arka camlar otomatik

Şimdi ki trendlerde yine arka camlar otomatik.. comfortlarda yok... Saçmalığa bakın ki trendde de hız sabitleyici, deri kaplı direksiyon simidi ve sis farı yok :ohooh: ilginç değil mi?

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
Şimdi ki trendlerde yine arka camlar otomatik.. comfortlarda yok... Saçmalığa bakın ki trendde de hız sabitleyici, deri kaplı direksiyon simidi ve sis farı yok :ohooh: ilginç değil mi?

Benim ablanın comfortunda yağmur far sensörü ve digital klimada var ama arka camlar manuel:)

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı
Benim ablanın comfortunda yağmur far sensörü ve digital klimada var ama arka camlar manuel:)

Titanium gibi maşallah. Büyük ihtimalle yanlışlıkla gelmiştir Tr' ye :flowers: :flowers: :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

bu saydıklarınız komfor paket ile geliyor.

2006 fiestam comfort donanımlıydı ama komfor paketli gelmişti. 650 tl fark vermiştim alırken.

Yorum bağlantısı
Mehmet Atlihan

arkadaslardan bazilari yurt disindaki focuslar belki sesizdir demis ben yurt disinda yasiyorum bendeki focus da bayagi sesli ama bilerek aldim cünki fiyati göz önünde bulundurursak alinabilecek en güzel araba birde burdaki paketler daha farkli bendeki trend 109 ps,otomatik kilima,isitmali aynalar,dört cam elektirikli,esp,yolbilgisayari,sislanbasi var sanirim trdeki trendler daha farkli

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik

Benim de arabam comfort ben özellikle comfort aldım. Para için değil. Tekrar söylüyorum "Full'un full'u" diye bir deyimi ülkemize soktular. Titanium-X eksiksiz olması gerekirken bin bir numarayala 2.000 - 3.000 TL itelemeye çalışarak eksik şeyleri aldırmaya çalışıyorlar. Yani ne alırsan al araban eksik olacak. En iyisi o zaman en basiti ne istiyosan sonradan yaptır olsun bitsin.

Benim arka camlar manuel bence (Global Kapanma Hariç) daha iyi. Neden?

Allah korusun suya düşme, kazada sıkışma vb. anında elektrik devreleri çalışmıyorken siz arka camı açıp çıkabilesiniz diye. Belki mantıksız gelebilir ama ben daha garantide hissediyorum kendimi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...