İçeriğe Yönlendir

Lastik Ve Yol Sesi...

Guest Mustafa Taşkın

Recommended Posts

İbrahim Fındıklı
eğer bu söyledikleriniz olsa fiyatı 500 600 daha artardı o zamanda param yetmezdi alamazdım. İyidir iyi şükretmek lazım. Çok paramız olsa gider çok mercedes bmv alırdık dimi verdiğimiz paraya göre donanım beklemek lazım. Şükür buna:)

Comfort, trendden daha ucuz... :D

Yorum bağlantısı
Serkan Yavaş

bende 2011 tıtanyum var, lastıkler mıchelın prımacy , kaymak yani sıcak asfalt olarak tabir ettiğimiz yollarda oldukça sessiz araç, evdeki son kasa 316 gibi nerdeyse, yol sesi hiç yok, soğuk asfalt ve taşlı yollarda ise belli miktar ses mevcut fakat abartıldıgı kadar oldugunu dusunmuyorum, ztn yollarımızın ne kadarında o tarz asfalt kaldıki?

aracın eksilerinden biri uzun yolda 5.vitesinin kısa kalması 120 13o km hızla seyrederken rahatsız edebiliyor, 6. vitesi istiyor araba, aracım benzinli 115, direksiyonda yüksek hızda hafif kalabiliyor..

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Yol tutuş, güvenlik, sağlamlık yeter bence.bizim yollarımızda en sessiz araba bile 15.000 den sonra ses yapar bence.Önceki aracım vw bora idi.Bora ile korkarak girdiğim virajlara focusla çok daha rahat giriyorum.Jetta ile karşılaştırmak gerekir.

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
(düzenlendi)
yola basmadığı için ses almıyor...

DACIA bizim araba gibi sandım bizim araba gibi fren yaptım araba bi yana yolcular bir yana gitti. Allahım ya. Komik olan arkalar kızaklarken önlerin hiç tutamaması. Adama kaza yaptırır. Gaz pedalı gibi freni var zaten.

Bir de 2005 Model Astra 950Kg aynı model fiesta 1050kg. focus 1300kg. Sonra Ford neden yakıyor. Uçunca anlıyorsun.

tarihinde Arma?an Pekatik tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oktay Servet

öncelikle hayırlı olsun aracınız.lastik sesi biraz fazla doğrudur.bende ses konusunda aşırı titizimdir diyebilirim.ben geçen ay lastikleri değiştirdim üzerindekiler bridgestone 91 V idi şimdi bridgestone 91 H aldım bariz bir şekilde sesin azaldığını farkettim.hatta lastikleri yenilediğimi bilmeyen birkaç arkadaşım yalıtım yaptırıp yaptırmadığımı sordu.geçen hafta da bor katkısı yaptırdım.motor sesi farkedilir şekilde azaldı.

megane konusuna gelince eski bir laguna rxt 140hp kullanıcısıyım ve meganı da iyi bilirim.renault hayranıydım focus alana kadar.ancak birkaç bardaklık için focusun yol tutuşu ve performansından vazgeçilmez bence.tekrar hayırlı olsun.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Yener Yılmaz

söylediklerin de haklısın yol tutuşu da aynı 140 veya 150 ile biraz sallayın bakalım araç yolda durmuyor bu 2008 ve aşağı modellerinde yok ben bunu rüzgardandır diye düşünüyordum ama aracın şase yapısından

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
(düzenlendi)

Ben yeni farkettim benim istepnenin olduğu yerde, bagajda ve iç döşemelerinde, kaputta keçe ve davullarda pütür varmış. Demek ben ondan lastikler hancook olduğu halde yol sesinden şikayetçi değilim. Daha önceden de video çekmiştim.

Bu arada ben otomobili adapazarı akgün otodan almıştım. E teşekkür edeyim bari. :lol2:

Biraz tekrar oldu ama sesle ilgili konulara yazıyorum :)

tarihinde Arma?an Pekatik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Mustafa Şahan

İyi günler değerli forum üyeleri,

yaklaşık 2 hafta önce 2008 fiesta tdci araç aldım full paket.Lastiklerini ön arka yaptırmak için lastikçiye gittim.lastikler değiştikten sonra ön sağda vuruntu ve uğultu gibi bir ses oluştu.Tekrardan eski haline getirdik ses azaldı.Tamircim lastikte tel atması yada aks bilyelerinde sorun olabilir dedi.Bu konu hakkında yorumlarınızı alabilirmiyim?

Yorum bağlantısı

Lastiklerin üretim yılı hakkında bir bilginiz varmı?yoksa lastiklerin yanaklarında yazar,bakıp yazarmısınız?

Yorum bağlantısı
Mustafa Şahan

Lastiklerin üretim yılı hakkında bir bilginiz varmı?yoksa lastiklerin yanaklarında yazar,bakıp yazarmısınız?

üretim yılı 2009 marka lassa,jantla alakası olabilirmi acaba diye stepneyi de denedik ses yine var ama nispeten az

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

ziebart'te ses izolasyonu yaptırarak %30 kadar dbi azalttığını söyleyen kişiler var. Ayrıca Brıdgestone ve Michelin'de yol sesi fazla lastikte buna büyük etken Yokahama C dirive yada advan serisi lastik şikayetinizi biraz olsun azatır. Daha uyguna Syron Race 1 serisi lastikte inanılmaz sessiz bir lastik yol tutuşu ve Performansı beni şaşırtti tek eksiği ABS'yi erken devreye sokması

Yorum bağlantısı

üretim yılı 2009 marka lassa,jantla alakası olabilirmi acaba diye stepneyi de denedik ses yine var ama nispeten az

Lastikleriniz 4 yıllık olmuş,bununla bir alakası olabilirmi?

Yorum bağlantısı
Mustafa Şahan

Lastikleriniz 4 yıllık olmuş,bununla bir alakası olabilirmi?

Hakan bey lastikleri denedik tek tek stepneyle ama,yinede tamamını yenileyip sonucu görmek daha sağlıklı olacak sanrım.

Yorum bağlantısı
Guest Mehmet Artar

Hurdaya ayrılırken satın aldığım Murat 124 muadili otomobil ile Almanya asfaltında tek tık duymamıştım.

evet nedensen otoyolda veya düzgün asfalt yollarda içeriye ses gelmiyor ne lastik sesi nede motor,tek sorun bu araçların üretim aşamasında türkiye yolarının durumunun göz önünde bulundurulmaması bana göre

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

evet nedensen otoyolda veya düzgün asfalt yollarda içeriye ses gelmiyor ne lastik sesi nede motor,tek sorun bu araçların üretim aşamasında türkiye yolarının durumunun göz önünde bulundurulmaması bana göre

Otosan dan bahsediyoruz. Maliyet düşsün diye Avrupa versiyonu ile Türkiye versiyonu farklı.

Örnek ablamın 2009 Trend Confort'u.

İzalasyon için maliyeti yükselteceğini hiç sanmıyorum.

Vesile ile dün yeni C-Max la yaklaşık 250 km lik bir yolculuğum oldu.

Araçta izalasyon ve ses konusu çözülmüş gibi duruyor.

Helede kampanya yapıp C_Max Titanium (sony müzik sistemli) 58000 Tl ye düşmüş olması ve yeni fcuslara ince stepne takarak bagajı genişletmeleri, yakında focus fiyatlarınıda düşeceğini tahmin edersek yeni nesil focus ve c-max ların trafikte daha fazla görüneceğinin göstergesi gibi duruyor.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

C-max a lafım yok ama bana kalırsa focus un iyi bir makyaj yemesi ve sonylenmesi lazım.Fiyat düşüşünü yazmıyorum bile :biggrin:

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Bülent Aysan

Hayırlı olsun Mustafa Bey. Saydığınız eksikliklerden en dikkat çeken ikisini(ses izolasyonu ve direksiyon aydınlatması) yeni kasa focusta çözmüşler. 2009 model araç alıp yeni lanse edilen bir aracı eleştirir gibi eleştiri yazmak bana biraz tuhaf geldi. Heleki karşılaştırdığınız araçları (VW hariç) hiç söylemiyorum. Ford bir alışkanlıktır.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Yakup Gönül

2012 model Renault Fluence dizel ile 5000 km yol yaptım. (ist-van gidip geldim). Kendi aracım focus ile gitmediğime pişman oldum. Yol tutuşu inanılmaz kötüydü.

Focus'un ses sorunu olduğu aşikar olsada yol tutuşu mükemmel.

Bana göre konfordan daha önemlisi güvenlik.

İkisi bir arada olmaz mı? Olur ama bu da mondeo demek..:)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Demirci

Hocam bende katılıyorum bu gürültülere ama . Lanet olsun içimdeki focus sevgisine . Gözüm başka bi araç görmüyor .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Aracı aldığımda üzerindeki lastikler continental markaydı.Dişler neredeyse tükenmişti.Aracı daha çok Ankara çevreyolu nda kullanıyorum.Felaket asfalt sesi alıyordu içeri.Bu ne böyle dedim kendi kendime, koşarak gitsem daha az ses duyarım dedim.Dün gidip lastiklerimi değiştirdim.good year efficient grip aldım.aldıgım adam sessiz bir lastik olduğunu söyledi.Nispeten de olsa kafayı dinliyorum şimdi.Hakkaten farketti.

Aynı durumu bende yasadım. Aynı şeyi yaptım.

Yorum bağlantısı
Metin Çilo

Focus bağımlılık yapar. Bak diğerlerini satmışsın bunu satarken elin titrer.:)

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

2012 model Renault Fluence dizel ile 5000 km yol yaptım. (ist-van gidip geldim). Kendi aracım focus ile gitmediğime pişman oldum. Yol tutuşu inanılmaz kötüydü.

Focus'un ses sorunu olduğu aşikar olsada yol tutuşu mükemmel.

Bana göre konfordan daha önemlisi güvenlik.

İkisi bir arada olmaz mı? Olur ama bu da mondeo demek.. :)

artı bir yakıt istasyonuyla ortaklık :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bilgihan Ömür

Hafta sonu bagajdan başlayarak arka koltuğuda yatırıp altına kadar, Tekzenden aldığım ses izolasyon malzemesini bally yapıştırıcıyla güzelce döşedim. Gerçekten rahatsızlık veren tekerlek sesi ve diğer seslerde inanılmaz azalma oldu. Nerdeyse arka taraftan gelen sesler kesildi. Hiç fark etmediğim, aslında olan ama bastırılan aynalardan ve diğer yerlerden hafif rüzgar sesi duymaya başladım. Belki ileride ön koltuklarıda söküp buralarada kaplama yapabilirim. Şimdilik bu bile çok iyi ve yeterli.

Gidip çok paralar vererek üçüncü kişilere para kaptırmanında gereği yok. Toplam masrafım 60TL ve kendi işçiliğim.

Herkese tavsiye ederim. Eğer böyle bir yalıtımı fabrika çıkışında firmanın kendisi yapsa maliyeti 20TL olmaz. Neden yapmazlar Ben anlam veremiyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Berkan Yıldız

Benımde 2010 Focus HB aracım var. Michelin lastik kullanıyorum bende. Ama yinede alıyor sesi içeri. Özellikle 90 - 100 ve üzerine çıktığımda aracın içinde vubb vubb vubbbbb dıye sesler gelıyor :s Valla acaba sorun başkamı dıye dusunuyorum ama umud edıyorum kkı lastık sesıdır.. Onun haricinde aracın yol tutuşu olsun frenleri olsun kesinlikle mükemmel. Bir anda hızlanabiliyor ve çok iyi yol alıyor. Hatta geçen hafta yazlıktan (şileden) gelirken biraz dalgınlık olmuş uzuncana bi viraca 110 - 120 ile girmişim virajın yarısında farkettim hızımı ürktüm açıkçası savrulacak diye ama viraja girdiğim gibi sıkıntısız çıktım. Kuzu Kurdun Yol FORD'un diyorum :bravo:

Hafta sonu bagajdan başlayarak arka koltuğuda yatırıp altına kadar, Tekzenden aldığım ses izolasyon malzemesini bally yapıştırıcıyla güzelce döşedim. Gerçekten rahatsızlık veren tekerlek sesi ve diğer seslerde inanılmaz azalma oldu. Nerdeyse arka taraftan gelen sesler kesildi. Hiç fark etmediğim, aslında olan ama bastırılan aynalardan ve diğer yerlerden hafif rüzgar sesi duymaya başladım. Belki ileride ön koltuklarıda söküp buralarada kaplama yapabilirim. Şimdilik bu bile çok iyi ve yeterli.

Gidip çok paralar vererek üçüncü kişilere para kaptırmanında gereği yok. Toplam masrafım 60TL ve kendi işçiliğim.

Herkese tavsiye ederim. Eğer böyle bir yalıtımı fabrika çıkışında firmanın kendisi yapsa maliyeti 20TL olmaz. Neden yapmazlar Ben anlam veremiyorum.

Nası bi yalıtım işlemi yaptınız. Benım aracında içina bazen rahatsız edici sesler geliyor da. Birgün bende sararsam yalıtım işine bitiririm diye tahmın edıyorum.

Yorum bağlantısı
Bilgihan Ömür

Berkan, eğer elinden geliyorsa kesinlikle öneririm maliyet çok düşük . Tekzen Merterden aldım "Firex Echmod" yalıtım süngeri diye geçiyor. Benim aracım sedan 4 tabaka gitti. Bir tabakası 1 M kare fiyatı 12 TL. Yapıştırıcısı filan derken 60 TL gibi (Bally) bir masrafı var.

Uygulama çok zor değil keyifle yapılıyor. Üstelik ben sokakta yaptım senin yazlıkta varmış ortamında müsaait. Yüzde yüz sesi kesemessin ama muhakak faydasını görürsün, en azından attığın taş kuşa değer.

Sitede aratırsan uygulamayı yapan ve çok detaylı anlatan arkadaşların yazılarını göreceksin. Gerçi onlar pedallara kadar uygulama yapmışlar ama bana bu kadarıda yetti.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...