Hüseyin Sönmez 19 Haziran 2012 Paylaş 19 Haziran 2012 Berkan, eğer elinden geliyorsa kesinlikle öneririm maliyet çok düşük . Tekzen Merterden aldım "Firex Echmod" yalıtım süngeri diye geçiyor. Benim aracım sedan 4 tabaka gitti. Bir tabakası 1 M kare fiyatı 12 TL. Yapıştırıcısı filan derken 60 TL gibi (Bally) bir masrafı var. Uygulama çok zor değil keyifle yapılıyor. Üstelik ben sokakta yaptım senin yazlıkta varmış ortamında müsaait. Yüzde yüz sesi kesemessin ama muhakak faydasını görürsün, en azından attığın taş kuşa değer. Sitede aratırsan uygulamayı yapan ve çok detaylı anlatan arkadaşların yazılarını göreceksin. Gerçi onlar pedallara kadar uygulama yapmışlar ama bana bu kadarıda yetti. Aracınızı sökmekten çekinmiyorsanız her yerine uygulayabilirsiniz, bunun ile beraber bütmlü malzeme de kullnarak çok yüksek olranda ses izolasyonu sağlayabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Berkan Yıldız 20 Haziran 2012 Paylaş 20 Haziran 2012 Berkan, eğer elinden geliyorsa kesinlikle öneririm maliyet çok düşük . Tekzen Merterden aldım "Firex Echmod" yalıtım süngeri diye geçiyor. Benim aracım sedan 4 tabaka gitti. Bir tabakası 1 M kare fiyatı 12 TL. Yapıştırıcısı filan derken 60 TL gibi (Bally) bir masrafı var. Uygulama çok zor değil keyifle yapılıyor. Üstelik ben sokakta yaptım senin yazlıkta varmış ortamında müsaait. Yüzde yüz sesi kesemessin ama muhakak faydasını görürsün, en azından attığın taş kuşa değer. Sitede aratırsan uygulamayı yapan ve çok detaylı anlatan arkadaşların yazılarını göreceksin. Gerçi onlar pedallara kadar uygulama yapmışlar ama bana bu kadarıda yetti. Bende merterde oturuyorum. E bizim tekzenden almışsın hocam. Uygularken göreydim iyiydi Neyse hayırlı olsun akşama gidip bakayım nedir ne değildir. Teşekkürler cevap için Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 20 Haziran 2012 Paylaş 20 Haziran 2012 Yalıtım yaptırmayın. Aracın mühendislik dengelerini bozmayın. Bu sefer de içeri giren sesin dışarı çıkmasına mani olursunuz. Rüzgar ve motor sesiyle başbaşa kalırsınız. Edit: Ama tesisat ve kaliteli bir müzik için yalıtım şart. İçeri giren sesin dışarı çıkışını engellemek, bu yaklaşımı beğendim. Yorum bağlantısı
Bilgihan Ömür 21 Haziran 2012 Paylaş 21 Haziran 2012 Yalıtım yaptırmayın. Aracın mühendislik dengelerini bozmayın. Bu sefer de içeri giren sesin dışarı çıkmasına mani olursunuz. Rüzgar ve motor sesiyle başbaşa kalırsınız. Edit: Ama tesisat ve kaliteli bir müzik için yalıtım şart. Aracın mühendislik dengelerini bozmayın. Bu sefer de içeri giren sesin dışarı çıkmasına mani olursunuz. Sefa içeri girmesine bir mani olsam. Dışarı çıkarmak zorunda kalmam... 1 Yorum bağlantısı
Bilgihan Ömür 21 Haziran 2012 Paylaş 21 Haziran 2012 Peki ya yalıtımın içeriye girmesine mani olamadığı rüzgar ve motor sesi ne olacak? Motor sesi çok fazla gelmiyor, zannediyorum o kısımla ilgili izolasyon iyi yapılmış. Rüzgar sesine razıyım buda dikeni olsun. Tabi bir gerçek var izolasyon yaptıktan sonra da pür dikkat ses duymak için yoğunlaşırsan bir şeyler duyarsın. Hani hepimizin bildiği ve kabul ettiği Focuslara haz özellikle teker sesinin çok olduğu. İşte bunu biraz azaltmanın peşindeyiz en azından kabul edilebilir seviyelere çekmeye çalışıyoruz yoksa tamamen kesemeyiz. Sonuçta mekanik bir metal yığınını asfalt üzerinde yuvarlıyoruz. Ayrıca izolasyonu eksik yaparak "bozdukları mühendislik dengesini" biz oturtmaya çalışıyoruz. Yorum bağlantısı
Özgür Turhan 21 Haziran 2012 Paylaş 21 Haziran 2012 İnsan bir zaman sonra alışıyor merak etmeyin.. Yorum bağlantısı
Bilgihan Ömür 22 Haziran 2012 Paylaş 22 Haziran 2012 (düzenlendi) Sefa kardeş ses ile ilgili oldukça emek harcamışsın, bayağı bir ter dökmüşsün eline emeğine sağlık her şeyden önce bunları formda çok güzel açıklamışsın paylaşmışsın. :bravo: Benimde önceki aracım Toyota Corollaydı ondan Forda geçince bayağı bir sesli araç gelmişti bana. Fakat yol tutuşu ve daha kemikli bir araç olması sesi ikinci plana ittirdi ama bir müddet sonra ses rahatsız etmeye başlıyor. Aracı sırf sesinden dolayı elden çıkarmak istemiyorum işte burada çok para ve emek harcamadan neler yapabilirim diye 60 Tl lik bir masrafla en basidinden bunu yaptım, iyikide yapmışım çok olmasada sesi kesmekte bir miktar faydası oldu en azından attığım taş kuşu vurdu ve herkese öneririm. Hiç faydası olmasa bile giden üç beş sigara parası. Zaten sende belirtmişsin çok emek ve para harcamanın karşılığında istediğimi alamadım diyorsun. Aslında ortada mühendislik hatası da yok, mühendislik bir tercih var. Ford mühendisleri bu segmenteki araçlar arasında iyi yol tutuş özelliğiyle öne çıkmak istiyorlar. Bunuda yapınca bazı yerlerden taviz veriyorlar. Bu vesileyle tecrübenden istifade etmek isterim. Muhtemelen lastikleride değiştirmişsindir, Ben de değiştirme arefesindeyim ne önerirsin. (sesizlik anlamında) 22 Haziran 2012 tarihinde Bilgihan Ömür tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Edip Aydın 22 Haziran 2012 Paylaş 22 Haziran 2012 (düzenlendi) aslında yol 2009 başında şöyle bir maceraya girişmiştik. Normalde ihmal edilecek seviyede duyulan rüzgar ve motor sesi, izolasyondan sonra bana artmış gibi gelmişti ve şok olmuştum. Bunun nedeni, ya yol sesinin azalmasıyla motor sesini (ve rüzgar sesini) algılamamız kolaylaştı. Ya da kabine giren motor (ve rüzgar) sesinin dışarı çıkışı zorlaştı. Ben hayatta bir daha aracın yalıtım düzeni ile oynamam. http://www.fordclubt...ses-izolasyonu/ Abi aslında gürültü ile ilgili olarak ilk söylediğin şey doğru. Gürültü olarak duyduğumuz farklı frekanslarda seslerin bir bileşkesi. Yalıtım her frekanstaki sesi kesmiyor. yalıtım malzemelerinin etkili olduğu frekanslar var. Malzeme etkili olduğu frekansları filtreler ve buradan gelen sesleri duymamız engellenir ancak bunun yanında filtreleme etkisi olmayan frekanslardan gelen seslerin bileşkesi aynı şekilde gelmeye devam eder. bu durumda da bileşke olarak duyulan gürültünün dB olarak etkisi azalır ama daha net duymak ya da başka bir deyişle ayırt etmek kolaylaşır. bu nedenle ilk olarak gelen gürültünün frekansı belirlenmeli ve ona uygun şekilde malzeme seçilerek uygun yere yalıtım yapılmalı. mesela gelen darbe gürültüsü ise düşük frekanslıdır. betonla bu gürültü kesilmez, ama taş yünü bu sesi absorbe eder ve gürültü duyulmaz. araçlardan gelen motor gürültüsünün 2005-2008'de daha az olması lazım. Çünkü maliyet azaltma çalışması nedeniyle 2008-2011'lerde ön göğüs altı yalıtım 2 kattan 1 kata düşmüş. 22 Haziran 2012 tarihinde Edip Avşar tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Tüysüz 28 Kasım 2012 Paylaş 28 Kasım 2012 ben cıkan o sesleri seviyorum. cunku aracımı seviyorum. Yorum bağlantısı
Bülent Dipi 29 Kasım 2012 Paylaş 29 Kasım 2012 Hayırlı olsun aracınızı güle güle kullanın Yorum bağlantısı
Hüseyin Dilsiz 1 Aralık 2012 Paylaş 1 Aralık 2012 Bu aracın tek eksiği 6. vites diyorum.Başkada bir şey demiyorum... Yorum bağlantısı
Özer Işıkyıldız 15 Aralık 2012 Paylaş 15 Aralık 2012 Yol sesi konusunda gördüğüm en kötü arabalar Toyota Corolla (1990 modelleri) ve focus Focus sahibi olarak bence yol tutuş , güvenlik , komfor v.s. değerleri teraziye koyduğumda yol sesi çok da sorun görünmüyor. Hız sabitleyici konusunda da haklısınız , gece giderken tuşlar görünmüyor parmakla alttan üstten sayarak basıyorum tuşlara. Yorum bağlantısı
Recommended Posts