İçeriğe Yönlendir

Motor Kaputunu Boyatmak

Murat Yıldırım

Recommended Posts

Murat Yıldırım

Arkadaşlar malumunuz üzere aracımda çizikler nedeniyle motor kaputunu boyatmaya karar verdim.(renk siyah metalik).dün atılganlar yetkili ford servisine götürüp ustaya gösterdim.renk uyuşurmu diye sordum.renkte problem olmaz uyuşur dedi.200 tl de fiyat verdi.2 gün araba kalır dedi.arabada herhangi bir kaza boya felan yok.kaputu boyatırsam arabanın değerinde düşüş olurmu?dezavantajı ne olur? yorumlarınızı bekliyorum.Saygılar...

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar
(düzenlendi)

Altınızdaki araba Focus , ekmek arası bile değerinde satılır , merak etmeyin. :) Kaputunda taş izi olmayan araba mı var ? Varsa da boyalıdır işte. :)

Yanlız boyattıktan sonra bir de film çektirin kaputa , koyu renkte belli olmaz zaten.

tarihinde R?fat tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Yıldırım
Altınızdaki araba Focus , ekmek arası bile değerinde satılır , merak etmeyin. :) Kaputunda taş izi olmayan araba mı var ? Varsa da boyalıdır işte. :)

Yanlız boyattıktan sonra bir de film çektirin kaputa , koyu renkte belli olmaz zaten.

Sanırım film şeffaf olacak ve kaputun önden yarısına uygulanacak yani komple kaplanmayacak değilmi?

Yorum bağlantısı
Emre Olgum

sakın fotoğraf falan çekmeyin artık millet o kadar uyanık olmuş ki aynı renk başka aracın fotolarını çekip kendi aracının ki diye yutturuyorlar

benim tavsiyem aracınızın plakası da görünecek şekilde ve boyattığınız yerin önceki halini de gösterecek bir video çekin böyle daha iyi olur

yada artık üst tabakanın yeni trendi olan noter tastikli bir kağıt almak yetkili servis onaylı

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

200TL çok? Büyük parça liste fiyatı 150+kdv desek 177 TL eder, kaldı ki 3 ay sonra ödemesi alınan kaskolara %25-35 indirim yapıyorlar, peşin ödeyen müşteriye bu yapılmaz, yazıktır. Hasar yok, astar derdi yok, boyalı kaput yeniden boyanacak, basit bir işlem. Bu rakama, ancak komple cila da yaparlarsa hak ederler.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bencede kesin boyatın, araba işi zevk işi birazda, değeri düşmez ama düşersede düşşün, denildiği gibi plaka gözükecek şekilde resimleyin, servsten belge alın, sataknde inanmayana yallah dersiniz, en kötüsü gider servise takasa verirsiniz, milletle uğraşmadan peşinen işi halledersiniz, bende taş izleri var ama daha rahatsız edici düzyde değil, gözüme battığı an boyatacağımdan %100 eminim, varsın satılmasın, bana boyalı bu yaramaz diyen alıcıya vereceğime, takasa veririm, yada parçalasın arabayı sürmeyi öğrensin diye hanıma verir yeni araba alırım yinede o gıcık alıcılara bu arabayı satmam.

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik

İyi gene sizin sadece kaput benim tavanda bile var. Boyatırsam üstüne para versem de almazkar. Bırak kalsın yaa. Yada varsa yengenin siyah ojesiyle üzerinden geç :)

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
Aga şu focus sport tdci yazıor arac modelinde mondeonun yakış metresi duruyor Korktum bir an 11.5 litre yakan dizel focusmu ürettiler diye.

lamba yansın değerleri güncelliyeceğim :)

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş

Benim aracımdada motor kaputunda taş izleri baya var 3m karbon fiber aldım siyah renk bi türlü kaplatmak nasip olmadı

boya yerine kaplatmayi düşünün bence satınca motor kaputu boyanmış araba problem yaratıyor ve deger kaybediyor. önden kazalı zannediliyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Solak

kaputu filimle kaplatıp uzun süre sonra çıkardığımızda kaplatılan yerle diğer bölümler arasında renk farkı olurmu acaba.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Boyat gitsin, satarken açıklamak kolay, denildiği gibi resim ve belge haricinde kaputu kaldırıp alttan baktıklarında ne olduğu kabbak gibi ortaya çıkar, buna rağmen kazalı derlerse başk kapıya, yallah dersiniz olur biter. Ayrıca fiyat düşmez hatta artar bile, hazır cillop gibi boyalı araba, ama nerde bizde bunu anlayacak insan, dingiltrede olsa daha bile değerli sayarlar üstelik.

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Burada yazılanlar arşivleniyor. Konu linkini gösterirsiniz alıcıya. :good1:

Yorum bağlantısı
Serkan Armahan

içinizden geliyorsa, şuanki görüntüden rahatsızsanız boyatın. önemli olan sizin ne hissettiginiz.

eger boyatırsanız da yok noterden kağıt, yok forumdan link gibi abartı şeylere gerek yok bence. sizi tatmin edecek kadar bir-iki plakalı fotograf çekin, inanmayan da zaten almasın arabanızı.

Yorum bağlantısı
Yener Yılmaz

bence boyatıp boyatmama konu olmamalı dünyada hiç kimse metalik rengi tutturamaz mecburen sağ sol çamurluğa vernik girecektir dolayısıyla satarken alıcılar fiyat kırmak için bu kısımlarıda boyalı diyor bundan sonra opak renk düşünmelisiniz çevrenize bir bakın artık çok lüks arabalar bile beyazın tonlarını kullanıyor ve kullanıcılarda bunu tercih ediyor çünkü beyaz bmw mesedes audi vw tabiki ford mükemmel gözüküyor

Yorum bağlantısı
Osman Kurt
bence boyatıp boyatmama konu olmamalı dünyada hiç kimse metalik rengi tutturamaz mecburen sağ sol çamurluğa vernik girecektir dolayısıyla satarken alıcılar fiyat kırmak için bu kısımlarıda boyalı diyor bundan sonra opak renk düşünmelisiniz çevrenize bir bakın artık çok lüks arabalar bile beyazın tonlarını kullanıyor ve kullanıcılarda bunu tercih ediyor çünkü beyaz bmw mesedes audi vw tabiki ford mükemmel gözüküyor

+1

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Şimdi, arabam metalik boyalı ve kaputundaki taş izleri çok sinir etmeye başladı diyelim, ne yapacağız?

1- aman satarken ne derler diyip rezil vaziyette binmeye devam ederiz

2- renk tutmaz korkusuyla boyatmaz rezil şekilde binmeye devam ederiz

3- arabayı satıp beyaz renk alırız rahat ederiz

4- yada milletin ne dediğini umursamaz, sırf keyfimiz için boyatıp tertemiz bineriz

ben 4 ü seçerdim, satarken fiyat kıracaklarada hadi ordan derdim, bu arabalar daha çok zevk keyif ve ihtiyaçtan alınır, yani genel olarak lüks kullanımdır diyebiliriz, o yüzdende değeri düşer, renk tutmaz laflarını unutun, sadece kendi zevkinizi düşüneceksiniz, arabanızı boyatın gitsin, araba alındığı an yani baştan zarardır, satarkende zarardır, o yüzden rahat olun, satarken çok sinir ederlerse takasa bayiye verin gitsin.

Kısaca boyatın mutlu olun, gerisini düşünmeyin.

tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Emre Altındağ

bende taş izlerinden dolayı kaputu boyatmak icin (fıesta 2005) bugun servıse goturdum. umarım satarken sorun yaşamam.sonucta kaza hasar yok. fotograflarınıda cektım. renk farklılıgı aklıma takılmıyor değil.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Orjinal olsun takıntısı adamı deli eder, biz millet olarak güneşten boyası yanımış araba ile gezeriz boyatmayız, çünkü komple boyanmış demesinler diye, iyiki evlilikte böyle bir takıntımız yok. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Altındağ

aracın kaput boyandı tas ızlerıden dolayı. pasta cila yaptılar tertemiz oldu bugun aldım. renk farkı olusmadı memnun olarak aracımı aldım.

gercekten boyatma asamasında dusundum ama sımdı ıyıkı boyatmısım dıyorum. Satma ıslemı olursa ilerde, fotolarını cektım bı usta dokununca darbesiz hasarsız oldugunu anlar dıye dusunuyorum..)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Çeviren

Ne yaparsanız yapın aracı alacak kişi fiyatı düşürmek için bahane arar. Siz de araba bu fiyat bu ister al ister alma dersiniz. Sonuçta değerinde para verecek birini bulursunuz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...