Mehmet Kaya 6 Nisan 2011 Paylaş 6 Nisan 2011 Arkadaşlar Merhaba; Bugünlerde Allah izin verirse Kahramanmaraşta ev almayı düşünüyorum. Arabayı 3 ayda aldıysam Evi ne kadar sürede alırım Allah bilir. Ev bakarken tünel kalıpla (çelik kalıp) yapılmış evlere pek güvenmeyin diyende var bunlarda güvenli diyenlerde var. Bu işin içinde olupta bu konuda bilgisi olan varmı. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 6 Nisan 2011 Paylaş 6 Nisan 2011 Ben daha önce bu işte çalışan arkadaşlarımdan bildiğim kadarıyla güvenli bir sistem... Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 6 Nisan 2011 Paylaş 6 Nisan 2011 Sağlamlığı malzemeden çalınmadığı sürece güvenilir . Lakin şöle bir durum var biraz abartarak sölüyorum; "2 kat yukardaki komşu yere vida düşürse siz duyarsınız" buda kötü yanı Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 6 Nisan 2011 Yazar Paylaş 6 Nisan 2011 Sağlamlığı malzemeden çalınmadığı sürece güvenilir . Lakin şöle bir durum var biraz abartarak sölüyorum; "2 kat yukardaki komşu yere vida düşürse siz duyarsınız" buda kötü yanı Bunun için çok maliyetli bir ses yalıtımı olduğunu onada kimsenin yanaşmadığı söyleniyor. Birde Betonun bekleme süresini tamamlamadan kalıpları söktüklerinden asıl sorunun bundan kaynaklanabileceğini söylüyorlar ne kadar doğru bilemem? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Nisan 2011 Paylaş 6 Nisan 2011 Artık yeni evlerin hepsi tünel kalıp denen sistem. Depremde bir duvar pattt diye düşebiliyor ama ana gövde sağlam kalıyor. Ses olarak biraz hamam ekosu yapıyor. Yorum bağlantısı
Metehan Şahin 6 Nisan 2011 Paylaş 6 Nisan 2011 Döşeme kalınlığı 14cm'dir. Döşemede çelik hasır kullanılır. Esneme payı vardır. Sanıldığı kadar ince değildir. Perde duvar kalınlığı projesine göre değişir 20-30 cm arasıdır. Sadece banyo, WC, merdiven ve dışarıya bakan duvarları bims,ytong veya tuğla ile örülür. Geri kalanı sırf betonarmedir. Bu saydıklarıma göre sağlamlık yorumunu sizlere bırakıyorum. Tabiki uygalayıcı mütehait ve ekibi büyük rol oynar. Örneğin tesisat boruları beton dökülmeden içerisine yerleştirilmemişse perdeleri kırar ve demirlerini keserler tabi böyle olunca işin bütün espirisi kaçar. Dediğim gibi takdir sizin. Yorum bağlantısı
Korhan Orkun 6 Nisan 2011 Paylaş 6 Nisan 2011 Biz tünel inşaatı yapıyoruz, şuan derbentteyiz kağıthaneye doğru gidiyoruz. Burdan yürüyerek beykoza geçebiliyoruz (boğazın altından) değişik bir duygu:) Tünel kalıpta iksa ve çelik hasır demire destek olur. Tünelde işçilik kabadır ancak, püskürtme beton (shotcrete) + c 30 betonu kullanıyoruz, 100 Yıl'da garanti veriyoruz. Çalışmalarımız sonucunda 2050 yılına kadar İstanbul susuz kalmayacak..Tünel kalıp binada müteahhit iyiyse referansları güçlüyse bence düşünmeden alınır. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Nisan 2011 Paylaş 6 Nisan 2011 (düzenlendi) Biz tünel inşaatı yapıyoruz, şuan derbentteyiz kağıthaneye doğru gidiyoruz. Burdan yürüyerek beykoza geçebiliyoruz (boğazın altından) değişik bir duygu:) Tünel kalıpta iksa ve çelik hasır demire destek olur. Tünelde işçilik kabadır ancak, püskürtme beton (shotcrete) + c 30 betonu kullanıyoruz, 100 Yıl'da garanti veriyoruz. Çalışmalarımız sonucunda 2050 yılına kadar İstanbul susuz kalmayacak..Tünel kalıp binada müteahhit iyiyse referansları güçlüyse bence düşünmeden alınır. +1 Merak etmeyin, düzgün yapıldıysa çok sağlam olacaktır. Mesela İzmir taraflarından bir örnek, yapılış tekniğine, ve ısıtma sistemlerine dikkat edin, sonuçlar çok başarılı oluyor. 6 Nisan 2011 tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 6 Nisan 2011 Yazar Paylaş 6 Nisan 2011 İşte sağlam bir mütahit olması lazım. Bende sizinle aynı görüşteyim. Mütahit sağlamsa sorun olmaz sonucu çıkıyor burdan. Herkese teşekkürler arkadaşlar. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir 6 Nisan 2011 Paylaş 6 Nisan 2011 Mehmet Bey hangi bölgeden düşünüyorsunuz? Baktığınız bir yer var mı? Yorum bağlantısı
Vural Sarı 6 Nisan 2011 Paylaş 6 Nisan 2011 (düzenlendi) Zemin etüdü yapılmamış veya zemini kayalık olmayan bölgelerde paragöz mütahhit tünel kalıp değil,uzay kafesi yapsa nafile. (çalmayan mütahhit ile zemini yumuşak yerlerde istenirse usulune göre sağlam bina yapılır.Korkulacak bir durum yoktur.) Tünel (neden bu ismi vermişler anlamam,ikisi çok farklı ) kalıp binalarda kolon ve kiriş yerine içi hasır demirli beton taşıyıcı perde (duvar) vardır. Yani depremde bina yıkılmasına yol açan kolonlardan birinin yıkılması nedeniyle çökme olma ihtimali ortadan kaldırılmıştır. Tünel kalıp sistemiyle yapılmış bir ev aldığınızda,deprem sizi sarsmasa bile bankadan aldığınız kredi ödemeleri cebinizi sarsacaktır, o ayrı konu. 6 Nisan 2011 tarihinde Vural Sar? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Osman Bala 7 Nisan 2011 Paylaş 7 Nisan 2011 Depremde ayakta kalır ama duvara çivi çakmaya izin vermez. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 7 Nisan 2011 Paylaş 7 Nisan 2011 Biz tünel inşaatı yapıyoruz, şuan derbentteyiz kağıthaneye doğru gidiyoruz. Burdan yürüyerek beykoza geçebiliyoruz (boğazın altından) değişik bir duygu:) Tünel kalıpta iksa ve çelik hasır demire destek olur. Tünelde işçilik kabadır ancak, püskürtme beton (shotcrete) + c 30 betonu kullanıyoruz, 100 Yıl'da garanti veriyoruz. Çalışmalarımız sonucunda 2050 yılına kadar İstanbul susuz kalmayacak..Tünel kalıp binada müteahhit iyiyse referansları güçlüyse bence düşünmeden alınır. bu durumu biraz açabilirmisin acaip dikkatimi çekti merak ettim Denizin içinden mi altından mı gidiyorsunuz ? Resim var mı Görebilirmiyiz canlı canlı ? Yorum bağlantısı
H.Yusuf Kantarcılar 7 Nisan 2011 Paylaş 7 Nisan 2011 Arkadaşlar Merhaba;Bugünlerde Allah izin verirse Kahramanmaraşta ev almayı düşünüyorum. Arabayı 3 ayda aldıysam Evi ne kadar sürede alırım Allah bilir. Ev bakarken tünel kalıpla (çelik kalıp) yapılmış evlere pek güvenmeyin diyende var bunlarda güvenli diyenlerde var. Bu işin içinde olupta bu konuda bilgisi olan varmı. Saygılarımla. Hocam hayırlı olsun diyelim şimdiden o zaman. Zedaş inşaat'ı bilirsiniz belki. Ben Ankaradayım ama Maraşa her geldiğimde hayran hayran bakarım yeni yapılara. Çocukluk arkadaşım muhasebesine bakıyor ve kendi yaptıkları binada oturuyor, binalarının içi de çok özenli çok güzel yapılmış. düşünürseniz ismini vereyim, arayayım. Yorum bağlantısı
Korhan Orkun 7 Nisan 2011 Paylaş 7 Nisan 2011 (düzenlendi) bu durumu biraz açabilirmisin acaip dikkatimi çekti merak ettim Denizin içinden mi altından mı gidiyorsunuz ? Resim var mı Görebilirmiyiz canlı canlı ? Süha bey Melen projesini yapıyoruz; Düzceden Kağıthaneye kadar isale hattı (boru hattı ) ve tünellerle. bizim işimizde beykozdan girip derbentten çıktığımız bir tünelimiz var. Su kotundan 137 mt aşağıdan geçiyoruz. Sonra yeni bir tünelle hatta 3 tünelle Kağıthane İSKİ tesislerine bağlanıcaz ve Düzcede Melen çayı akacak Kağıthaneden tüm İstanbulda yayılacak. Boğazın altından geçerken (yürüyerek veya golf arabasıyla(Gerçi Başbakan Range Rover'la geçmişti)) boğazın altında olduğunuzu duvarda olan yazıdan anlıyorsunuz. "ŞU ANDA SUYUN 137 MT ALTINDASINIZ" 7 Nisan 2011 tarihinde Korhan Korkutlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 7 Nisan 2011 Yazar Paylaş 7 Nisan 2011 Mehmet Bey hangi bölgeden düşünüyorsunuz? Baktığınız bir yer var mı? Çocuk hastanesi civarı, 12 şubat parkı altı yani binevler tarafı. sıfır veya 2. el (en fazla 5 yıllık) Zemin etüdü yapılmamış veya zemini kayalık olmayan bölgelerde paragöz mütahhit tünel kalıp değil,uzay kafesi yapsa nafile.(çalmayan mütahhit ile zemini yumuşak yerlerde istenirse usulune göre sağlam bina yapılır.Korkulacak bir durum yoktur.) Tünel (neden bu ismi vermişler anlamam,ikisi çok farklı ) kalıp binalarda kolon ve kiriş yerine içi hasır demirli beton taşıyıcı perde (duvar) vardır. Yani depremde bina yıkılmasına yol açan kolonlardan birinin yıkılması nedeniyle çökme olma ihtimali ortadan kaldırılmıştır. Tünel kalıp sistemiyle yapılmış bir ev aldığınızda,deprem sizi sarsmasa bile bankadan aldığınız kredi ödemeleri cebinizi sarsacaktır, o ayrı konu. Burada ev fiyatları uygun vural abi. Baktığım evler 160 metre kare bürüt 3+1 sıfır 100 bin istiyorlar. son kat 90 bin hatta 4+1 200 metre karenin üstündekiler 120-140 arası Hocam hayırlı olsun diyelim şimdiden o zaman. Zedaş inşaat'ı bilirsiniz belki. Ben Ankaradayım ama Maraşa her geldiğimde hayran hayran bakarım yeni yapılara. Çocukluk arkadaşım muhasebesine bakıyor ve kendi yaptıkları binada oturuyor, binalarının içi de çok özenli çok güzel yapılmış. düşünürseniz ismini vereyim, arayayım. Hocam dediğiniz gibi harika evler var maraşta çok büyük ve lüks. Ancak Zedaşın yaptıklarına arkadaşlar peki sıcak bakmıyorlar. İsmini siz bir verin ben bir görüşeyim yinede aklımda oluşan sorularımı sorarım.Şimdiden teşekkürler. yapı denetim firmasına ve ilgili belediye gidip , muhakkak suretle müteahit ile ilgili bilgi alın.hatta belediyeden yapı denetim firması ile ilgili soruşturma da yapabilirsiniz.bazı yapı denetim firmaları inşaat konusunda müteahitlere çok esnek davranıyor.bir mixer betona itfaiye hortumuyla su döken kalıpçı gördüm ben. şantiyede kolon - kiriş demir ve filizleri saydığımda mutlaka bir iki demiri sabunluyor müteahit.kalıbı ölçütüğümüzde 1-2 cm ufaltıyor.nerden demir ve beton azaltsam kardır hesabı...edit: işin özü , ister mantar,kaset, asmolen, plak olsun,isterse temeli radye ve pabuç olsun yada tünel kalıp sistem olmasından ziyade önemli olan statik analizler sonucu çizilen statik projeye uygun imalat yapılması...zaten günümüz deprem yönetmeliklerine uygun yapılan imalatlarda kesinlikle bir sıkıntı yaşanmaz. Adnan bey işte o yüzden çevreden araştırıyorum soruşturuyorum. Ben araba alırken Evren bey bilir arabayı nasıl incelettiğimi. Ev alırken de daha sıkı olacağım kesin o yüzden kaç ayda ev alırım allah bilir. 100 bin ayırdım ev gerçekten istediğim gibi olursa 100 veririm. Ama evde sıfır dahi olsa değişecek yerler yapılacak yerler varsa 85-90 bin arası olur. İstediğim mutfak geniş ve dolabı kaliteli olursa ilk bakacağım bu. Çünkü burada mutfağa kapatılıp mutfağa eklenecek balkon yatak odasınada aynı şekilde balkon bırakıyorlar belediyeyle iş bitene kadar. Bunların hepsi masraf. Oyüzden evin yapısına bakıp ona göre para ayırıyorum. Bakalım kısmet. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Recommended Posts