Ümit Atmaca 7 Nisan 2011 Paylaş 7 Nisan 2011 Arkadaşlar bende D-Link WBR-1310 marka wireless router var ancak ufak bir sorunum var, şöyle ki; benim Samsung S5620 Monte marka cep telefonum var ve ben cep telefonumla bu cihazın wireless bağlantısıyla YouTube videolarını izleyemiyorum; siteyi sorunsuzca açıyor ama videoları kesinlikle açmıyor. Ayrıca şöyle de ilginç bir durum var; bizim karşı komşumuzdada TP-LINK marka 54'lük wireless modem var, cep telefonumla onların ağına bağlandığım zaman YouTube'dan sorunsuzca video izleyebiliyorum. Kendimce düşündüm eğer benim cep telefonum wireless bağlantı protokollerini (WiFi 802.11b/g/n) desteklemiyor olsaydı internete erişim sağlayamazdım o zaman. Sizce bu sorun neden kaynaklanmaktadır? Ne yapmam gerekiyor? Routerda özel ayarlar mı yapmak gerekiyor? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Nisan 2011 Paylaş 8 Nisan 2011 Ben de S5620 ile youtube videolarını sorunsuz izliyorum ama facebook videolarını izleyemiyorum.. Muhtemelen beceremiyorumdur diye düşünüyorum.. Ümit Bey, normal bilgisayarınızla youtube'da sorun yaşamıyorsunuz değil mi. ? Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca 8 Nisan 2011 Yazar Paylaş 8 Nisan 2011 Ben de S5620 ile youtube videolarını sorunsuz izliyorum ama facebook videolarını izleyemiyorum.. Muhtemelen beceremiyorumdur diye düşünüyorum..Ümit Bey, normal bilgisayarınızla youtube'da sorun yaşamıyorsunuz değil mi. ? Hayır Mehmet abi bilgisayarımda kablolu yada kablosuz bağlantı kullanırken herhangi bir sorun yaşamıyorum. Sorun cep telefonumda. Ayrıca sizinki gibi facebook videolarını ben de açamıyorum. Eğer telefonlarımız flash player destekli olmasaydı youtube'dan da video izleyemezdik. Sorun nerde onu çözemedim işte henüz.. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 9 Nisan 2011 Paylaş 9 Nisan 2011 Sizin AP'yi resetleyip yeniden konfigüre eder misiniz? Bir de öyle deneyin. Ayrıca mümkünse yazılımını da güncelleyin. Bahsettiğiniz problem bayağı acayip Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Nisan 2011 Paylaş 9 Nisan 2011 MTU değerlerini (ayarlarda bulabilirseniz) küçültün öyle deneyin. Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca 9 Nisan 2011 Yazar Paylaş 9 Nisan 2011 Sizin AP'yi resetleyip yeniden konfigüre eder misiniz?Bir de öyle deneyin. Ayrıca mümkünse yazılımını da güncelleyin. Bahsettiğiniz problem bayağı acayip valla gerçekten çok acayip :lol2: ilk defa bu konuda böyle saçma bir şeyle karşılaşıyorum; gariptir ki yazılımı yeni güncelledim ama yinede yok olmuyor. mesela videoyu izlemek istediğimde "connected" diyor ama dediği anda router'ın tüm ışıkları sönüyor ve bağlantı tamamıyla kopuyor ve önceleri böyle bişey yoktu yanii bağlantıyı koparmıyodu en azından. ayrıca bilgisayarımdan bağlandığımda hiç bir şekilde sıkıntı yok bakalım nasıl çözcez... MTU değerlerini (ayarlarda bulabilirseniz) küçültün öyle deneyin. mehmet bey dediğinize baktım özellikle ancak göremedim.yurtdışından gelme adsl ile tam uyumlu bir cihaz ama ne yaptıysam olmadı.çok garip bir durum. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Nisan 2011 Paylaş 9 Nisan 2011 811 b moduna geçirin. g yi iptal edin o zaman. Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca 9 Nisan 2011 Yazar Paylaş 9 Nisan 2011 811 b moduna geçirin. g yi iptal edin o zaman. ama cep telefonum n'yi bile destekliyor çalışmaması için bir neden yok ki..mesele de orda zaten..dediğiniz gibi yine de g modunu iptal ettim ama nafile Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Nisan 2011 Paylaş 9 Nisan 2011 router dan ve telefondan birlikte ettiniz mi? Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca 9 Nisan 2011 Yazar Paylaş 9 Nisan 2011 router dan ve telefondan birlikte ettiniz mi? Evet Mehmet bey ikiside aynı ayarda diyebilirim. Zaten cep telefonum açısından problem yok ki; çünkü otomatik algılıyor. Dediğim gibi bütün protokolleri destekliyor. Halen daha sorun nerede anlamış değilim. Arkadaşların yeni nesil laptoplarında da denedim benim routerde hiç bir sorun yok. Takır takır bağlandı. Sorun ne bir türlü anlayamadım Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 10 Nisan 2011 Paylaş 10 Nisan 2011 Samsung'ları satın, HTC alın. Android'li olsun. Bütün videoları izleyin, sağa sola çamur atmayın Daha izleyemediğim video olmadı. Her türlü Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca 10 Nisan 2011 Yazar Paylaş 10 Nisan 2011 (düzenlendi) Samsung'ları satın, HTC alın. Android'li olsun. Bütün videoları izleyin, sağa sola çamur atmayın Daha izleyemediğim video olmadı. Her türlü Tabii yaa androidli HTC var, huzur var değil mi Zafer bey? Başka kablosuz ağlar üzerinden izleyemiyor olsam eyvallah derim, bunu satar model yenilerim ama sonuçta video izleyebiliyorum ne gerek var o kadar masraf edip yeni telefon almaya ama işte tek sorun benim routerimle cep telefonum arasındaki anlaşmazlık. Çok bakındım, araştırdım ama şimdiye kadar sonuç alamadım. Bu sorunun mutlaka bir çözüm yolu var ama nasıl? 10 Nisan 2011 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca 13 Nisan 2011 Yazar Paylaş 13 Nisan 2011 Sayın arkadaşlar; şu Ümit kardeşinizin sorununa bir çözüm yok mu? En sonunda kıracam vallahi bu router' ı. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 13 Nisan 2011 Paylaş 13 Nisan 2011 Aynı modemi başka adsl hatla denediniz mi? Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca 13 Nisan 2011 Yazar Paylaş 13 Nisan 2011 Aynı modemi başka adsl hatla denediniz mi? Aklıma geldi aslında ama deneyeceğim kimse yok ki. Bizim apartmanda tek adsl bağlantısı olan biziz zaten. Sıkıntı bastı bu yüzden valla. Eğer bir de çok basit bir şeyse ve gözümden kaçıyorsa kafayı yerim. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 13 Nisan 2011 Paylaş 13 Nisan 2011 Modemi resetleyip yeniden konfigüre ettiniz mi? Yukarıda güncelledim demişsiniz ancak bazı markalar güncelleme sırasında backup alıp kurulum sonrası yeniden çakıyor o backup'ı. Yani hatalı bi durum varsa aynen devam. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Nisan 2011 Paylaş 13 Nisan 2011 Başıma bir iş geldi ki sormayın.. 5 gün arıza aradım.. İnternetim bazen çok iyi oluyor, bazende kısa aralıklarla bir çalışıp bir çalışmıyordu, şöyleki: Forumdan 5 sayfayı aynı anda açıyordum.. ilk ikisini açarsa sonraki iki sayfayı açmıyor, son sayfayı yine açıyor falan filan.. TTnet çok ilgilendi.. Sonuçta beni Nevşehir santraline havale ettiler.. Santraldaki bir şef çok ilgilendi.. Bu arada, modemi değiştirdim, routeri değiştirdim kabloları değiştirdim, bilgisayarımı formatladım.. Düzelmedi.. Benim bilgisayarı modeme direk bağladım.. Hiç bir sorun yaşamadım.. Ofisteki bilgisayarların birinde trojen olabileceği aklımıza geldi.. Bilgisayarların bağlantılarını tek tek iptal ettim ve denedim.. Ofisteki bilgisayarın birini açıp internete girince bağlantılar kısa sürede çöküyordu.. Vesile ile işyerinde 3 bilgisayar formatlanmış oldu.. Ortağımın makinada varmış onu formatlamak zordu, Selçuk uzak bağlantı ile temizledi.. İnternet sorunu gibi görünen bir sorun farklı bir şey de olabiliyor.. Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca 13 Nisan 2011 Yazar Paylaş 13 Nisan 2011 Modemi resetleyip yeniden konfigüre ettiniz mi?Yukarıda güncelledim demişsiniz ancak bazı markalar güncelleme sırasında backup alıp kurulum sonrası yeniden çakıyor o backup'ı. Yani hatalı bi durum varsa aynen devam. Tamam ama öyle bir şey olacağını sanmıyorum çünkü router'ın "Status" bölümünde çalıştırdığı yazılımın versiyonları ve hangi tarihte güncellendiği yazıyor ve son yaptığım güncellemeyi orada görüyorum, ki ayrıca özellik olarak bazı küçük değişimlerde var. Bu da güncellendiğinin bir ıspatı bence. Başka da ne yapılabilir tıkandım kaldım. Bu arada ilginize teşekkür ederim. Başıma bir iş geldi ki sormayın.. 5 gün arıza aradım.. İnternetim bazen çok iyi oluyor, bazende kısa aralıklarla bir çalışıp bir çalışmıyordu, şöyleki: Forumdan 5 sayfayı aynı anda açıyordum.. ilk ikisini açarsa sonraki iki sayfayı açmıyor, son sayfayı yine açıyor falan filan.. TTnet çok ilgilendi.. Sonuçta beni Nevşehir santraline havale ettiler.. Santraldaki bir şef çok ilgilendi.. Bu arada, modemi değiştirdim, routeri değiştirdim kabloları değiştirdim, bilgisayarımı formatladım.. Düzelmedi.. Benim bilgisayarı modeme direk bağladım.. Hiç bir sorun yaşamadım.. Ofisteki bilgisayarların birinde trojen olabileceği aklımıza geldi.. Bilgisayarların bağlantılarını tek tek iptal ettim ve denedim.. Ofisteki bilgisayarın birini açıp internete girince bağlantılar kısa sürede çöküyordu.. Vesile ile işyerinde 3 bilgisayar formatlanmış oldu.. Ortağımın makinada varmış onu formatlamak zordu, Selçuk uzak bağlantı ile temizledi.. İnternet sorunu gibi görünen bir sorun farklı bir şey de olabiliyor.. Ahh ahh Mehmet Abi; neler yapmadım ki. En güzel ve etkili yazılımlarla trojen temizliği yaptım, ayrıca virüs temizliği yaptım, yeni kablolarla denedim, resetledim falan filan ama sonuç yok. Anlayamadığım bir şey ise; başka router ve normal wireless ağlarından bağlanıp youtube'dan video izledim. Bu noktada cep telefonumda sorun yok bence ama gel de bul problemi. Yorum bağlantısı
Eray Sireli 13 Nisan 2011 Paylaş 13 Nisan 2011 Ben sorunun telefonda olduğunu düşünüyorum, farklı bir internet tarayıcı programı yükleyip deneyin bence, örneğin bolt browser gibi. Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca 14 Nisan 2011 Yazar Paylaş 14 Nisan 2011 Senin evde farklı modem dene.. Haklısın Mehmet Abi; son çare olarak başka bir modem bulup deneyeceğim. Başka çare kalmadı çünkü... Ben sorunun telefonda olduğunu düşünüyorum, farklı bir internet tarayıcı programı yükleyip deneyin bence, örneğin bolt browser gibi. Peki ama Eray Bey, öyle bir şey olsa başka kablosuz ağlarda da sıkıntı yaşardım ama sadece kendi kullandığım sistemde o problemi yaşıyorum. Ama yinede tavsiyeniz üzerine başka bir program yükleyip onu da deneyeceğim. Teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts