İçeriğe Yönlendir

1998 Mondeo Glx Hakkında Bilgi...

Mesut Akgül

Recommended Posts

Mesut Akgül

Merhaba arkadaşlar.Ben 1 hafta önce 98 model Mondeo GLX aldım.Araç hakkında bilgi sahibi değilim.3 gündür forumda geziniyorum fakat cevap bulamadığım sorular var.

1- Bu araçta orjinal alarm varmı

2- Tamponda sis farı yuvası var ama sis farı yok acaba tessisat çekilimi yoksa yenimi çektircem

3- Ön tampon çeki demiri kapağı yok.Web te baktım 18 TL ufacık bir kapak niye bu kadar pahalı.

4- Torpido kapağı kolu kırık tamiri mümkünmü yensini bulamadım.

Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Merhba arkadaşlar.Ben 1 hafta önce 98 model Mondeo GLX aldım.araç hakkında bilgi sahibi değilim.3 gündür forumda geziniyorum fakat cevap bulamadığım sorular var.

1- Bu araçta orjinal alarm varmı

2- tamponda sis farı yuvası var ama sis farı yok acaba tessisat çekilimi yoksa yenimi çektircem

3- ön tampon çeki demiri kapağı yok.Web te baktım 18 tl ufacık bir kapak niye bu kadar pahalı.

4- Torpido kapaı kolu kırık tamiri mümkünmü yensini bulamadım.

Şimdiden hepinize çok teşkkür ederim.

1-Darbe alarmı yok.. Araç içinde direklerde hareket sensörleri var, harekete duyarlı alarm var..

2-Ghia ise sis farı var.. Hem de mercekli.. Yan sanayisi 45 lira falan... Ama size bir de çerçeve lazım olacak..

3-Çeki kapakları tüm fordlarınki pahalı.. başka markaları bilmiyorum..

4- http://www.ozyurek.org/mondeo_torpido/mondeo_torpido.htm

Yorum bağlantısı
İlker Selimoğlu

Sis farını oto elektirikçilerde 10 dakikada takıyorlar,Ben kendi aracıma taktırdım.Yan sanayi sis farları 50 tl, çerçeveler 15 tl civarında, benim aracımda tesisat döşeliydi,farları yerine taktılar,ışık ahahtarına orjinali şeklinde bağladılar.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu araç ghia değilmiş.. alarm yoktur bunda.. Sis farı tesisatı da olmayabilir.. Dolayısı ile far anahtarıda gerekecektir..

Yorum bağlantısı
Bu araç ghia değilmiş.. alarm yoktur bunda.. Sis farı tesisatı da olmayabilir.. Dolayısı ile far anahtarıda gerekecektir..

Yukardan aşağı okurken Mehmet Bey kesin GLX olduğunu farketmedi diyecektim ki, alıntıdaki cevabı gördüm.

Öncelikle aracınız hayırlı olsun.

Evet araç GLX olduğu için bazı donanımları Ghia'ya göre eksik. Çeki kapağını almakla bitmeyecek. Bir de boyatmanız gerekecek. O kadar küçük parça için boya yaoamayacakları için biraz fazla yaptırıp, rötuş boyası olarak saklarsınız. 10-15.-TL'de boyaya verirsiniz. Benim kapağı parkedildiği yerde almışlardı. 2 sene önce Ankara'da sadece Yıldız Sanayi Sİtesinde bulduğumda kendimi şanslı hissetmiştim. Meblağı gözüme gelmedi hiç. Bu nedenle bence bulabildiğiniz için kendinizi şanslı sayın. Sis farı takılacaksa, far anahtarını muhakkak değiştirin. Arka sislerle beraber bağlayabilirler, anahtar değişmezse, bu durumda role eklenmezse far anahtarınızı erimiş halde görebilirsiniz.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mesut Akgül
Yukardan aşağı okurken Mehmet Bey kesin GLX olduğunu farketmedi diyecektim ki, alıntıdaki cevabı gördüm.

Öncelikle aracınız hayırlı olsun.

Evet araç GLX olduğu için bazı donanımları Ghia'ya göre eksik. Çeki kapağını almakla bitmeyecek. Bir de boyatmanız gerekecek. O kadar küçük parça için boya yaoamayacakları için biraz fazla yaptırıp, rötuş boyası olarak saklarsınız. 10-15.-TL'de boyaya verirsiniz. Benim kapağı parkedildiği yerde almışlardı. 2 sene önce Ankara'da sadece Yıldız Sanayi Sİtesinde bulduğumda kendimi şanslı hissetmiştim. Meblağı gözüme gelmedi hiç. Bu nedenle bence bulabildiğiniz için kendinizi şanslı sayın. Sis farı takılacaksa, far anahtarını muhakkak değiştirin. Arka sislerle beraber bağlayabilirler, anahtar değişmezse, bu durumda role eklenmezse far anahtarınızı erimiş halde görebilirsiniz.

Saygılarımla.

Herkese ilgisinden dolayı teşekkür ederim.Bu kadar saygılı seviyeli bir forum sitesi görmedim.Ford ailesine katıldığım için kendimi çok şanslı hissettim. :bravo::bravo:

Mehmet Bey sizin Mondeo'ya da hayran kaldım.Allah kazasız belasız kullanmayı nasib etsin cümlenize.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...