İçeriğe Yönlendir

2011 Autobild Yaz Lastikleri Testi

Evren Erakçora

Recommended Posts

Evren Erakçora
(düzenlendi)

Bu hafta autoshow dergisinde çok detaylı bir lastik testi vardı. Bugüne kadar gördğüm en kapsamlı test. Alman piyasasında bilinen 50 lastik testte alınmış, ayrıca alman Dekra da lastik aşınmasını ölçmüş. (10 bin km) .

En iyi lastikler sırasıyla:

1-pirelli cin p7

2-vredestein sportrac 3

3-hankook kinergy eco

4-conti premium 2

5- uniroyal rain expert

6- bridgestone turanza er 300 ecopia

7- fulda carat progress

8-yoko c drive 2

...

Detaylar: Michelin çok uzun ömürlü ,teste göre 37bin km dayanıyor, Türk kökenli Syron 17 ninde bitiyor. Pirelli de dayanıklı. Tüketim de goodyear, pirelli, michelin önde. Lastiklerde tüketimi gerçekten etkiliyor, 4,78 ile 5,12 mazot tüketim farkı az değil. Kuru frende michelin, conti 37 metre civarı durabiliyor , porşe freni gibi. Islakta fulda süper : 45 m de durabiliyor, çin işi lastikler 62 m de duruyor. :) kalite lastikler durmuşken çin işi lastik 50 km hızla yola devam ediyor, bu da inanılmaz. Tırın dorsenine yapışıp 50 km ile girmek yada hiç çarpmamak arasındaki fark.

Syron genelde testlerde sonuncu sıralarda olurdu ancak ilk 15 e girebildi, ilerleme gözle görülür gibi. Lassa testte yok , onun da sonlara doğru yer alacağını tahmin ediyorum. Petlası henüz hiç bir testte göremedik. Pirelli ve michelin pahalı lastikler olmasına rağmen rakiplerden daha dayanıklı olduğu için daha ucuza geliyor. Yni ucuz lastikler aslında daha pahalı. :police: Peki michelin bir çok konu da öndeyken neden sıralamaya giremedi,ıslak zemin performası rakiplerinin gerisinde.

Hankook premium olma yolunda ilerliyor. Vredestein zaten başarılı bir lastik ülkemizde bilinmiyor. Yuvarlanma direnci düşük olan lastik en düşük tüketime sahip olamayabiliyor. :fiuw: , çünkü lastikler takılınca belli bir kamber, kaster açılarından dolayı farklı olabiliyor. Kısaca ,bilindik markaların performansı genelde iyi, çin işi lastiklere kesinlikle yaklaşmamak gerekiyor, Syron da reklamlarında Almanya da üretilen Türk lastiği şeklinde reklam yapıyor, gözümüz bu lastik üzerinde olsun , ilk 15 içinde sonucu olsa da dayanıklılık dışında önemli eksiği yok. Conti ve Pirelli nin geri de kaldığı bir test de yok gibi, onlar da hep başarılı.

tarihinde Evren Erak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Asla almamız gereken lastikler: Sunny, Wanli, Infınıfy, Chenshan. Bir yere not alın ,kimseye de aldırmayın.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Teşekkür ederiz Evren Bey..

Michelin'in ömrünün uzun olduğunu ben de görmüştüm..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Teşekkür ederiz Evren Bey..

Michelin'in ömrünün uzun olduğunu ben de görmüştüm..

Baaak P7 diyor, Cinturato diyor, demedi deme :D

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

Pirelli Bridgestone gibi lastikler sentetik kauçuk oranı fazla. Fakat sentetik kauçuğun zaman içersinde kalite kaybı fazla oluyor.

Continental Michelin gibi lastiklerde ise doğal kauçuk oranı daha fazla. Doğal kauçuğun ömrü az fakat özellikle kuru zemin tutunma ve fren performansları üst düzeyde.

Bu testteki doğal kauçuklu michelin'i dayanıklılığından ötürü hasseten tebrik ederim :D

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Michelin 100.k deviriyor. son ana kadar iyi

Bridgestone 100.k deviriyor, 80-90.k dan sonra beton gibi oluyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Baaak P7 diyor, Cinturato diyor, demedi deme :p

Kışa kadar lastik almak yok..

Kışa girerken 2 kışlık ve kış çıkmadan 4 yazlık lazım... ;)

Yorum bağlantısı
Abdullah Barutcu

Evet bana da 4 yazlık lazım hemde acil ama bütçe 1 tane alabiliyo :nazar: kapıda biraz daha yatacak sanırım

uzun yola çıkmaya korkar oldum artık üzerinde michelin var ve de 2004 üretimi ama araca ne zaman takıldı onu bilmiyorum kenarlarda çatlaklar var içimden michelin geçiyor ama ekonomi için dunlop sp01 düşünüyorum bu arada sesinde azalmasını istiyorum bilmiyorum nasıl yapsam :D

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Temiz ve düzgün asfaltlarda Michelin uzun ömürlüdür fakat bozuk ve özellikle mıcırlı asfaltlarda,zamanla taban kenarlarında(omuz bölgesi) kopmalar meydana geliyor ve km performansı çok çok düşüyor,Bridgestone ve Pirelli bu konuda çok daha dayanıklı lastikler...Verdiğiniz bilgiler içinde teşekkür ederim Evren Bey.

Evet sanki 5 bin km de bitecek gibi duruyor, ama nasıl oluyorsa 50-60 bin dayanabiliyor.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Michelin 100.k deviriyor. son ana kadar iyi

Bridgestone 100.k deviriyor, 80-90.k dan sonra beton gibi oluyor.

100.k derken ? 100.000 km mi?

Yorum bağlantısı
Ahmet Akkayagil

Lassa'yı da kalemler arasına alın beyler.Ben aldım 4 adet gayet iyi.Modeli Lassa Atracta.Frenlemem dahi düzeldi.Tvsiye ediyorum.Fiyatı 115 tl.Bringston B250 alacaktım.Bayi vazgeçirdi.Arada 10 tl fark var.Kalitede aynı imiş.Lassa'nın 4 adet tahliye kanalı var.Diğerinin ise 3.Adm da focus'una taktırmış gösterdi.Dediğine göre 36 bin yapmış bunlarla.Daha da iyi duruyordu.Nokiana göre biraz stabilize yolda ses arttı gibi.Ancak öyle abartılı bir şey değil.Ben memnunum.Alın bir deneyin çekinmeyin derim.Kolay gelsin.Başarılar. :(

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...