İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk1 Bmw Style Tipi Led Park

Misafir

Recommended Posts

(düzenlendi)

Ön sinyallere Bmw style tipi led park yaptım.Turuncu ledlere 1 watt 680ohm direnç kullandım ve hem koruma hemde 1.5 volt civarı bir voltaj kaybı sağlamak için 5 amper köprü diod ileve bağlantısı olacak hale getirdim.Ledlerin üzerinide siyah silikon ile iyice izole ettim.Sonuç benim için gayet güzel oldu.İşte resimler.

85566528.jpg

Önce iç kısımdaki çizğilere denk gelecek şekilde 5mm lik matkap ucu ile deldim.

54933198.jpg

Turuncu mantar ledleri sıkıca oturttum.

19409887.jpg

Ledlerin üzerini siyah iplik dizilimli yalıtım bandı ile kapattım ve 680ohm 1watt dirençleri monte ettim.

31546351.jpg

Sonra siyah silikon ile her yerini izole ederek su teması olmayacak hale getirdim.

64267079.jpg

Gündüz Yanarken görünecek hali bu sayılır.

73942623.jpg

Akşam görünecek halide bu.

75946249.jpg

Esas görünecek halide buna yakın.

81062589.jpg

Parkların son görünecek hali.Burada Besleme voltaj seviyesi düşük tuttuğum içinde biraz zayıf.

Foto makinam olan telefonunda azizliği var tabiki.

Edit:Resim eklendi.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit

İşçilik muhteşem. Elinize sağlık. :lol2:

Yorum bağlantısı
Abi senden öğreneceğimiz çok şey var,harika bir çalışma olmuş,eline koluna sağlık...

Teşekkür ederim.Forumca ayrı ayrı hepimiz bir konudan veya bir modifiyeden bir şeyler öğreniyoruz. :good1:

Abi aklıma karpuz kabuğu düşürüyorsunuz sürekli. :p

Eline sağlık abi, çok hoş ve değişik bir çalışma olmuş. :lol2:

Gündüz farı nasıl yaparım diye düşünüyordum, böyle bir şey olabilir aslında. :)

Teşekkür ederim.Bu tarz bir şeyler tabikide olur.Karpuz kabuğu forumda bayağı var. :rofl:

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Abi güzelde, çok mu kırmızı gibi geldiler bana ne?

Ellerine sağlık.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Oktay abi dönüşün muhteşem oldu. Eline sağlık çok güzel olmuş.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

Çılgınsın abi sen, bizim Denizli tabiriyle konuşmak gerekirse affınıza sığınarak Kırık demek istiyorum :fiuw:)

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

Oktay abi eline sağlık ama birşey soracağım :wub: ya hep yapıyorsun bu tür şeyleri bu farlar sinyaller falan hep evde :D sen ne ara bu arabaya takıp bunlarla kullanıyorsun :D :D

Yorum bağlantısı
İyi fikir.

Sağol ustam.

Oktay abi dönüşün muhteşem oldu. Eline sağlık çok güzel olmuş.

Saygılarımla.

Sağolasın birde mondiye takabilirsem dönüş çok daha iyi olacak.

:rolleyes:

eline sağlık oktay abi.. hasret kalmıştık çalışmalarına..

Teşekkür ederim.

+100000

Oktay abi gene ustalığını konuşturmussun valla helal olsun.. :)

Mondinin son halini çok merak ediyorum abi..

Sağol Erkan.İnan bende merak ediyorum.

Aksilik olmaz ise bu hafta içi garajdan çıkarıp evin parkına getireceğim.Yavaş yavaş uğraşırım.

Eline sağlık Oktay abi güzel olmuş :p

Teşekkür ederim.

Oktay Hocam döktürmüşsün yine Maşallah

Sağolasın daha iyiside olabilir fakat o moral ve düşünce ile çıkan sonuç bu. :good1:

Çılgınsın abi sen, bizim Denizli tabiriyle konuşmak gerekirse affınıza sığınarak Kırık demek istiyorum :D )

Öyleyim zaten. :)

Oktay abi eline sağlık ama birşey soracağım :) ya hep yapıyorsun bu tür şeyleri bu farlar sinyaller falan hep evde :p sen ne ara bu arabaya takıp bunlarla kullanıyorsun :p:D

Sağolasın.Nasip olursa en kısa sürede takıp kullanmayı çok istiyorum. :D

Yorum bağlantısı
Mete Yaban

ellerine sağlık Oktay abi çalışmalarını büyük bir zevkle takip ediyorum.hepsini bitir bende başlayacagım.p.tesi kaza yaptım tampon gitti.yenisi geliyor ilk önce o bitsin sonra başlıcam :nazar: saygılar.

Yorum bağlantısı
ellerine sağlık Oktay abi çalışmalarını büyük bir zevkle takip ediyorum.hepsini bitir bende başlayacagım.p.tesi kaza yaptım tampon gitti.yenisi geliyor ilk önce o bitsin sonra başlıcam :rolleyes: saygılar.

Geçmiş olsun.Yapacağın işlerde kolaylık diliyorum.

Yorum bağlantısı
Oktay abi benim farlara bi gündüz farı takalım nasıl birşey önerirsin...

Müsait vakitte inceleyim yazarım.Haberleşiriz :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Mete Yaban
Geçmiş olsun.Yapacağın işlerde kolaylık diliyorum.

saol abi sanada

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

oktay abi özledik seni ellerine emeğine sağlık bencede çok güzel olmuş :) :)

Yorum bağlantısı
Elinize sağlık güzel çalışma olmuş
oktay abi özledik seni ellerine emeğine sağlık bencede çok güzel olmuş :shok::)

Teşekkür ederim. :fiuw:

Yorum bağlantısı
Oktay abi,park lambaları için bu ampüllerden aldım fakat her iki modelinde daha 1 ay geçmeden ledleri sönmeye başladı,yani hiç memnun kalmadım,beyaz renkli ve dayanıklı olarak,hangi model ledlerden kullanayım ve nereden alabilirim?

Lokman abinin aldığı ledler vardı resmini vermişti onlar iyi.Ahmet Kıyak arkadaşımızın aldıklarıda iyi.Ben ayrıca linkler vermiştim bilği kutusunda vardı.Buldum

http://www.otoclubturkiye.com/forum/Led-Power-...ed-t211903.html

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
Teşekkür ederim abi,buralardada değişik led modelleri var ama kalitelisini bulmak önemli tabi...

Ahmet Kıyak arkadaşımız resimlerle paylaştı bence zorlanacak durum yok.İncele :nazar: Bence gayet güzel tercihleri oldu.Çokta kalite olanlar marka isimli fiyat oranıda farklı tabiki. :unsure2:

Ledlerin resimleri var 3.sayfa ileti 57.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/Bu-Mondeo-....html&st=40

Yorum bağlantısı

Aslında bu tür hazır ledlerde bu plaka lambası yazmış Ahmet arkadaşımız o resimde küçük kare parça var o parça aslında hepsinde olsa daha iyi.Bulabilirseniz o şekilde alın.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
Bu biraz kaba görünüyor ama inşallah benim farlara sığar :unsure2: Ozaman bende bu modellerden alayım,tamam Oktay abi çok sağol :nazar:

Mondiye oldu ise fuşinin dev farınada olur bence. :) O far benim mondide olcaktıki.Ellerim dans ederdi. :nazar::nazar: Seni heyecanladırayım hız vereyim biraz. :f1::good1: Erkan satmasaydı fuşi10 nu oynuyacaktım kısmet olmadı işte.

Yorum bağlantısı
Aman abi bu aralar zaten durumum pek müsait değil,kanıma girdinmi yandım valla :unsure2: Erkan'ın mercek taktırmaya niyeti vardı,nasip olmadı ama bu gidişle ben taktıracağım heralde,sağolsun Onur Demir arkadaşımız baya aydınlatıcı fikirler verdi :nazar:

Kanına girmiş bile duramazsın artık. :nazar: Sen ledleri belirle resimle link ile paylaş yardımcı oluruz için ferah olsun. :nazar:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...