İçeriğe Yönlendir

Gaz Pedalı Sertleşiyor

Mert Sarıkaya

Recommended Posts

Mert Sarıkaya

aracımın gaz pedalı biraz bastıktan sonra aşırı sertleşiyor yani biraz basıyorum yumşuk ama birz daha basarsam cok sertleşiyor ve sertleştikten sonra bassamda devir 4000i geçmiyor araba zor hızlanıyor tesekkürler

Yorum bağlantısı
Mert Sarıkaya
Cruise control var mı?

evet var tabi bu cruise control hız sabitleyicisiyse

Yorum bağlantısı
Mert Sarıkaya

bu arada küllüğün üzerindeki antipatinaj düğmesi çalışmıyor zaten önceden de çalışmıyodu ama hız sabitleyici calısıyor

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
bu arada küllüğün üzerindeki antipatinaj düğmesi çalışmıyor zaten önceden de çalışmıyodu ama hız sabitleyici calısıyor

Bakıldı mı niye çalışmıyormuş.. Sorununuz bununla ilgili olabilir.. Araç patinaja düştüğünde gazı kesen bir motor yapar bu işi..

Yorum bağlantısı
Mert Sarıkaya
Gaz telllerini kontrol ettirin, birinde oksit sonucu kırılma vardır

ama bi müddet basabiliyorum az bastıktan sopnra sertleşiyor acaba TCS motoru arızalanmıs olaiblir mi ?

Bakıldı mı niye çalışmıyormuş.. Sorununuz bununla ilgili olabilir.. Araç patinaja düştüğünde gazı kesen bir motor yapar bu işi..

bu önceden de calısmıyordu ama gaz pedalında sorun yoktu

ama bi müddet basabiliyorum az bastıktan sopnra sertleşiyor acaba TCS motoru arızalanmıs olaiblir mi ?

bu önceden de calısmıyordu ama gaz pedalında sorun yoktu

ve sadece 1. vitesde değil patinaj cekmesi imkansız 5. vitesde de aynı sorun var

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
ve sadece 1. vitesde değil patinaj cekmesi imkansız 5. vitesde de aynı sorun var

Mekanik bir bozukluk yapabilir, gazı kesecek çekilde takılmış kalmıştır..

Bence birinci şüpheli TCS motoru..

İkinci bakılacak yer, hız sabitleyici..

Gaz pedalı, hız sabitleyici ve TCS sistemi.. Bunların üçüde gaz kelebeğine doğrudan bağlantı ile etki yapar..

Yorum bağlantısı
Mert Sarıkaya

tüşekkürler yorumlarınız için acaba bunun masrafı ne kadar olur ki?

Yorum bağlantısı
Mert Sarıkaya

birde kontak kapalıyken de o sertlik var acaba telden mi ki

Yorum bağlantısı
Mete Yaban

gaz teli takılyor olmasın.ama üstadların dediği daha mantıklı

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mert Sarıkaya

bugün pedal daha da sertleşti ama sertleşmeden önce ABS ışığı baya bi yandı sonra söndü snra sertleşti acaba bi alakası varmı ?

Yorum bağlantısı
Mert Sarıkaya

bugün servise gittim TCS motorunu yağlayıp temizlediler şimdi fişek gibi :) ilginize çok teşekkürler

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...