İçeriğe Yönlendir

2011 Focus Collection Motor Koruma Kapağı

Murat Özdemir 3

Recommended Posts

Şehit Mustafa Yaman
Vallahi ilk kez collection pakette kapağı olan araç sizinkine rastladım. çok şanslısınız stajyer yanlışlıkla koymuştur kesin :lol2:

Sadık Bey'in arabası çok farklı. Esp'li ve motor kapağı var. :D

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Kapağı almamdaki tek amaç, motor sesini birazcık da olsa azaltmaktı...

Beklentimi fazlasıyla karşıladığını söyleyebilirim. Beklenti derken, sesi sıfırlamayı falan düşünmek aşırı iyimserlik olur. Kesin olan şu: Motor sesinin azaldığını kulağınızla net olarak algılayabiliyorsunuz...

bir degisiklik hissettinizmi yoksa sadece görüntümü
Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Mustafa bey,

Ben civatasız aldım...

Civatacıdan 2 adet aynı diş 10 luk civata aldım. Araya, 50 mm uzunluğunda bakır boru kestim. Bakır borunun altına ve üstüne 15 mm çaplı pul kullandım. Gayet stabil oldu. Ancak, tornacıda fotodaki gibi bir saplama yaptırmayı düşünüyordum. Bu fotoyu koymanız süper oldu. Aksaraya yolum düştüğünde parçacılardan bunu alıp değiştirmek farz oldu artık...

Turkay bey, kapakla birlikte iki adet sabitleme civatası da verdiler mi yoksa ayrıca mı aldınız.

Lakin o saplamaların fiyatı 35 tl civarı tek başına. Eğer hepsi dahil o rakama aldıysanız gayet cazip olmuş.

Kapak + iki civata = 210 TL yi geçiyor.

Bizim sponsor firma civatasız satıyor ve sonradan takılamaz diye de not düşmüş, bunu anlayamadım doğrusu.

IMG_0585_[640x480].JPG

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ses azaldıysa işe yarayabilir, Fiesta 1.4 TDCİ si olan arkadaşlar, Citroen C1 1.4 DİZEL motor kapağı direk bize uyar, 60-70 tl. gibi sıfırı, yalnız şu var, bizim 1.4 lerde interkul olmadığından bu kapak turbo etrafındaki hava akışını keseceğinden turbodan çıkan havanın daha da ısınmasına sebeb olabilir, bu durumda güç kaybı olabilir, bu yüzden ben almaktan vazgeçtim, ayrıca metal karter korumasıda bulunmakta.

Yorum bağlantısı
Yakup Doğu Timuçin
Arkadaşlar bende 2011 TDCİ Collection Focus var.Yalnız araçta dikkatimi çeken motoru koruyan plastik kapak olmamasıydı fakat yerleri açılmış takılma yeri mevcut.Arkadaşımda Titanium dizel vardı onda motor koruma kapağı mevcut.En son servise gidip sordum aracım şase numarasına göre giriş yapıp baktılar bana söyledikleri.Benimle aynı dönemdeki collection modellerde motor koruma kapağı eklenmediği yönünde oldu.2010 larda olabilir yada diğer modellerdede olabilir ama sizin aracınızda motor koruma kapağı eklenmemiş görünüyor dediler.

Özellikle 2011 Collection TDCİ kullanan yada bu konuda bilgisi olan arkadaşlar açıklama yapabilirlermi.Tamda Ford bu sefer parçadan çalmamış diyecektim ki servis satış fiyatı 400 tl civarı olan motor koruma kapaklarını heralde collection modellerden çalmışlar

10 gün önce bende 2011 1.6 109ps collection focus aldım araçta motoru koruyan kapak vardı sorduğumda sadece dizel motorlara takılıyormuş bence almalısın bayiden çünkü veriyolar istersen fotolarını koyabilirim

Yorum bağlantısı
Yakup Doğu Timuçin
sayın meslektaşım;

öncelikle aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız güle güle kullanın. mahsuru yoksa aracı kaça aldınız, 14,000-TL ye 0 faiz-24 ay vade ile Focus bahar kampanyasından faydalandınız mı?

teşekkürler :flowers: araç 43.000 TL ye mal oldu 109 ps hb 13.000 kredi kullandım bahar kampanyasından yararlanmadım o kampanyadan yararlanıldığı zaman aracın peşin fiyatı yükseliyo yani aynı fiyatı ödemiş oluyosunuz kampanyalı fiyattan yararlanamıyosunuz kelime oyunu var biraz

sayın meslektaşım;

öncelikle aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız güle güle kullanın. mahsuru yoksa aracı kaça aldınız, 14,000-TL ye 0 faiz-24 ay vade ile Focus bahar kampanyasından faydalandınız mı?

sizinde araç aynı sanırım ne kadara mal oldu

Yorum bağlantısı
Yakup Doğu Timuçin
evet; orada bir kelime oyunu olduğu doğru. benim iş biraz karışık :rolleyes: ve fiyatda şahsa özel; sizinkindende biraz daha düşük. üstelik araç; Sehven ESP/TCS donanımlı...

hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
028C01EA01396896-photo-dacia-logan-mcv-1-5-dci-85-ch.jpg

:) Dacia logandandaki bu zımbırtı mı yok :)

Ford :):rofl: :rofl:

Ya benim naylonda da yok bu. Fiyatı ne acep?

Servet abiiii :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Özkan Yenigün
Turkay bey, kapakla birlikte iki adet sabitleme civatası da verdiler mi yoksa ayrıca mı aldınız.

Lakin o saplamaların fiyatı 35 tl civarı tek başına. Eğer hepsi dahil o rakama aldıysanız gayet cazip olmuş.

Kapak + iki civata = 210 TL yi geçiyor.

Bizim sponsor firma civatasız satıyor ve sonradan takılamaz diye de not düşmüş, bunu anlayamadım doğrusu.

IMG_0432_[640x480].JPG

IMG_0585_[640x480].JPG

Bu parçayı 2010 ford focus a uygulayan arkadaşlar oldumu? Birebir uyuyo mu? Benim aracada uyarmı yoksa monte sırasında bizi uğraştırır mı???

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Bu parça, 2005-2011 tdci focusların hepsine bire bir uyar. Aparatla birlikte alırsan hiç uğraşmadan, mevcut 2 civatayı söküp yerine aparatı takarsın. Kapağı da aparata takınca işlem tamam...

Yardım isteyen olursa hangi civataların söküleceğini fotoyla gösterebilirim...

Bu parçayı 2010 ford focus a uygulayan arkadaşlar oldumu? Birebir uyuyo mu? Benim aracada uyarmı yoksa monte sırasında bizi uğraştırır mı???
Yorum bağlantısı
Onur Pervanoğlu

Benim arabada 2011 dizel focus 90 bg benim araçtada yok kapak..hatta bayideki incelediğim coll dizelde de yoktu :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Solak
Yardım isteyen olursa hangi civataların söküleceğini fotoyla gösterebilirim...

hocam fotoları ekleyebilirmisin?

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Kırmızı okla gösterdiğim 2 civata sökülüyor. Yerine, aparatlar takılıyor. Kapağı tutan 3. nokta ise yeşille gösterdiğim mazot filtresi üstündeki bu parça. Bu parça için bişey yapılması gerekmiyor...

1091748e.jpg

hocam fotoları ekleyebilirmisin?
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Benim arabada 2011 dizel focus 90 bg benim araçtada yok kapak..hatta bayideki incelediğim coll dizelde de yoktu :mamba:

Benim araba da 2011 90 beygirliklerden ve kapak yok...36.000 liraya almıştım aralık sonunda..Şimdiki fiyatına bakınca varsın kapak olmasın önemli değil...Bir yerlerden denk gelirse alırım yoksa önemi yok benim için...

Yorum bağlantısı
Özkan Yenigün
Kırmızı okla gösterdiğim 2 civata sökülüyor. Yerine, aparatlar takılıyor. Kapağı tutan 3. nokta ise yeşille gösterdiğim mazot filtresi üstündeki bu parça. Bu parça için bişey yapılması gerekmiyor...

1091748e.jpg

Üstat bu sizin gösterdiğiniz yerlere benim gösterdiğim civatalar mı yerleştiriliyor.( Tanesi 35 Tl ye satılanlardan mı)

Yorum bağlantısı
Özkan Yenigün

Benim aracın motorunda gösterirseniz sevinirim..

Yada şöle diyelim bunlar mı?

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Evet.

Bu civatalar sökülüyor, yerlerine saplamalar (tanesi 35 TL olan) takılıp sıkılıyor. Sonra da kapak, saplamalara monte ediliyor...

Üstat bu sizin gösterdiğiniz yerlere benim gösterdiğim civatalar mı yerleştiriliyor.( Tanesi 35 Tl ye satılanlardan mı)
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
+1919

Serkan, çıkmacılarda rastlarsan beni de listeye al :)

bu göstergedeki led nanesine benzemiyor kendim yapamam. :fotocek:

Mustafa, Ankara' ya gel beraber Yıldız sanayiye gidelim...Emmi ile gittik, koştura koştura 10 tane mkII Mondeo gezdi...Çocuklar gibi şendi hurdalıkta çok sevindi..Zor çıkardım muhitten, o derece yani...:good1:

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Evet, sökülmesi gereken civatalar gösterdiklerin.

Ancak, mazot filtresinin üstündeki parçayı senin motorda göremiyorum...

Benim aracın motorunda gösterirseniz sevinirim..

Yada şöle diyelim bunlar mı?

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Fiyatları epey varmış bu kapakların ; yakında bunlarda yer değiştirmeye başlar :rofl:

Yorum bağlantısı
Özkan Yenigün
Evet, sökülmesi gereken civatalar gösterdiklerin.

Ancak, mazot filtresinin üstündeki parçayı senin motorda göremiyorum...

Daha mı iyi anlamadım :))

Bide o gösterdiğim civata yerleri o 35 TL ye satılan civatalara uyarmı..Sanki delikleri küçük gibi geldi bana...Yoksa yakın çekim reim olduklarından civatalar olduğundan büyük mü gözüküyorlar...

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

İyi değil, kapağı takarken 3. ayak boşta kalacak demek... :rolleyes:

Civatalar standart...

Daha mı iyi anlamadım :) )

Bide o gösterdiğim civata yerleri o 35 TL ye satılan civatalara uyarmı..Sanki delikleri küçük gibi geldi bana...Yoksa yakın çekim reim olduklarından civatalar olduğundan büyük mü gözüküyorlar...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...