Özkan Yenigün 2 Haziran 2011 Paylaş 2 Haziran 2011 İyi değil, kapağı takarken 3. ayak boşta kalacak demek... Civatalar standart... ses yaparmı acaba... Yorum bağlantısı
Turkay Enez 2 Haziran 2011 Paylaş 2 Haziran 2011 Ses yapacağını zannetmem, çünkü kapağın alt tarafı tamamen keçeyle kaplı... Yine de ilginç bir durum var. Kapak orjinal ford üretimi. Focus 2,5 lar için üretilmiş. F 2 lere de uygun. Kapakta 3 bağlantı noktası var. Senin motorun üzerinde 3. bağlantı yeri yok. Senin araç 90 lık mı? Fark bu yüzden mi acaba... Kapağın iç görünüşü... ses yaparmı acaba... Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt 2 Haziran 2011 Paylaş 2 Haziran 2011 Benim fiestada var,http://www.otoclubturkiye.com/forum/2011-Beyaz-Titaniumx-Pak-t198965.html&p=1000663#entry1000663 uymazmi ki sizinkilere,ikiside 1.6 motor, belki bi alt segment diye bunun fiyatı daha ucuzdur diye yazdım .Benim arabada ne var ne yoksa herşeye bi kapak uydurmuşlar zaten, ben de hiç bir şey göremediğimden alet edevatın durumunu merak ediyorum Şaka bir yana bir yerlerden yağ mağ kaçırsa göremiyceğim diye korkuyorum. Yorum bağlantısı
Özkan Yenigün 2 Haziran 2011 Paylaş 2 Haziran 2011 Ses yapacağını zannetmem, çünkü kapağın alt tarafı tamamen keçeyle kaplı...Yine de ilginç bir durum var. Kapak orjinal ford üretimi. Focus 2,5 lar için üretilmiş. F 2 lere de uygun. Kapakta 3 bağlantı noktası var. Senin motorun üzerinde 3. bağlantı yeri yok. Senin araç 90 lık mı? Fark bu yüzden mi acaba... Kapağın iç görünüşü... Evet benim araç 1.6 / 90 Ps...3. yerin olmayışı bundan mıdır ne dersiniz? Yalnız kapağın iç yüzünde 3. civata yeri görünmüyor mu? Yorum bağlantısı
Turkay Enez 3 Haziran 2011 Paylaş 3 Haziran 2011 2 civata var. Okla işaretlediğim 3. nokta geçmeli. Bastırınca klik diye geçiyor... Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger 6 Haziran 2011 Paylaş 6 Haziran 2011 901 BG'lik modellerde kapak yok, 110 BG'lik collectionlarda kapak mevcut... Yorum bağlantısı
Mehmet Atlihan 7 Haziran 2011 Paylaş 7 Haziran 2011 bugün bende sordum servise neden bende yok dedim cok sikayet gelmis kapak olanlardan cok ses yapiyomus zamanla o yüzden koymuyolarmis Yorum bağlantısı
Turkay Enez 7 Haziran 2011 Paylaş 7 Haziran 2011 Sesi kesmek için takılan bir parçanın, ses yaptığını iddia etmek... "Özrü kabahatinden büyük." deyimi cuk diye oturmuş... bugün bende sordum servise neden bende yok dedim cok sikayet gelmis kapak olanlardan cok ses yapiyomus zamanla o yüzden koymuyolarmis Yorum bağlantısı
Mehmet Atlihan 7 Haziran 2011 Paylaş 7 Haziran 2011 Sesi kesmek için takılan bir parçanın, ses yaptığını iddia etmek..."Özrü kabahatinden büyük." deyimi cuk diye oturmuş... servis parca satacak para kazanacak olmamis olsa bende öyle düsünecem arabasinda olan ve uzun süre kullanan arkadaslara sormak lazim herhangi bir sorun varmi Yorum bağlantısı
Guest Serdar Yüksel 16 Aralık 2011 Paylaş 16 Aralık 2011 Arkadaşlar bende 2011 TDCİ Collection Focus var.Yalnız araçta dikkatimi çeken motoru koruyan plastik kapak olmamasıydı fakat yerleri açılmış takılma yeri mevcut.Arkadaşımda Titanium dizel vardı onda motor koruma kapağı mevcut.En son servise gidip sordum aracım şase numarasına göre giriş yapıp baktılar bana söyledikleri.Benimle aynı dönemdeki collection modellerde motor koruma kapağı eklenmediği yönünde oldu.2010 larda olabilir yada diğer modellerdede olabilir ama sizin aracınızda motor koruma kapağı eklenmemiş görünüyor dediler. Özellikle 2011 Collection TDCİ kullanan yada bu konuda bilgisi olan arkadaşlar açıklama yapabilirlermi.Tamda Ford bu sefer parçadan çalmamış diyecektim ki servis satış fiyatı 400 tl civarı olan motor koruma kapaklarını heralde collection modellerden çalmışlar Merhabalar bende 2011 collection TDCI 1,6 kullanıcısıyım bende yaklaşık 13 ay oldu aldığım yeni farkına vardımki motor kapağı yok.Epeydir araştırıyordum ve bugün öğrendimki benden başkalarıda varmış.Ama ben bu konuyla ilgili olarak bu hafta Ford Antalya servisine gidicem ve sorucam madem arabanın katalog resimlerinde var bize satarken neden yok kaldıki garantili bu araçlar.Enazından şansımı deniycem ama anladım ki Ford parçadan çalıyormuş,üzücü Serdar YÜKSEL/ANTALYA Yorum bağlantısı
Guest Serdar Yüksel 16 Aralık 2011 Paylaş 16 Aralık 2011 Sesi kesmek için takılan bir parçanın, ses yaptığını iddia etmek... "Özrü kabahatinden büyük." deyimi cuk diye oturmuş... bu çok komik peki Titanium modellerinde ses yapmıyormuymuş.Buna kim inanır ki? palavra serviste 400 TL ye satıyorlar şikayet gelen bir malzeme nasıl bu kadar kıymetli olabiliyor anlamış değilim. Serdar YÜKSEL/ANTALYA Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 16 Aralık 2011 Paylaş 16 Aralık 2011 Şimdiye kadar bir şikayetim olmadı. Hatta olmasından görsel açıdanda memnunum. Birçok özürü kapatıyor. Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen 16 Aralık 2011 Paylaş 16 Aralık 2011 Akadaşlar aracım 2011 tdcı collection 109 ps aracı temmuzda almıstım ve kapak vardı... Yorum bağlantısı
Edip Aydın 16 Aralık 2011 Paylaş 16 Aralık 2011 ben 2010 collection TDCi 90 beygir aracıma bu kapağı taktırdım. ses konusunda belirgin bir değişiklik hissetmedim ama görüntüyü bayağı iyileştirdi. bence motor gürültüsünün önlenmesi bu kapaktan daha çok arabanın motorla önkonsolu arasındaki yalıtıma bağlı. Montajla alakalı olarak, 2 saplamanın yanı sıra turkay beyin gösterdiği mazot pompası üzerindeki dirsek parçanında olmasının yararı var. Yoksa titreşimden dolayı ses yapabilir. ben bu dirseğide bulup taktım o nedenle herhangi bir ses ya da titreşim yok. yalnız bildiğim kadarıyla o dirsek parçanın fiyatı da 80 TL civarı. yani kapak hariç montaj elemanları 160 TL civarında tutuyor diyebiliriz. Yorum bağlantısı
Alaattin Zeki 16 Aralık 2011 Paylaş 16 Aralık 2011 Arkadaşlar kendi aracıma uyguladığım için biliyorum resimdeki cıvatanın kendine has takılacak bir yeri yok, motor üst yağ kapağını tutan karşılıklı 2 vidayı söküyorsunuz yerlerine bu saplamaları takıyorsunuz. dikkat ederseniz özel bir cıvatadır. yapısı itibarı ile hem kapağı sıkıyor hemde kullanacağınız üst kapağa destek ve sabitleme görevi görüyor. ancak araca önden bakış istikametinize göre sağ taraftaki yere tam olarak oturmuyor ucu kısa kalıyor, ama dert etmeyin dibi somunla sabitlenmiş aynı kalınlıktaki bir saplama aynı işi görüyor. bende 2 tane almıştım ama birini kullanabildim. hiç almasamda ourmuş aslında. Yorum bağlantısı
Guest Serdar Yüksel 19 Aralık 2011 Paylaş 19 Aralık 2011 Arkadaşlar bende farkettimki Focus tdci colection olan aracımda motor kapağı yok ve bu konu hakkında bir e-mail yazdım Forda'a bir kaç saat sonra beni aradılar ve e-mailimi genel müdürlüğe bir eleştiri olarak ileteceklerini söylediler.Bakalım bekliyorum size sonucu bildiririm. Yorum bağlantısı
Bilgihan Ömür 20 Aralık 2011 Paylaş 20 Aralık 2011 (düzenlendi) Bu nasıl bir ticaret 3 adet civata 160 TL Civatalar inox olsa bile, hatta platin dahi olsa yine de bu fiyat etmez. Focus 2010 TDci Titanium Benim araçta var. (Çok şükür) Bu işemi girsem 20 Aralık 2011 tarihinde Bilgihan Ömür tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Osman Kara 14 Nisan 2012 Paylaş 14 Nisan 2012 Benim araba 2010 TDCI Collectin benim araçta yok. benim araçım 2011 collection bende var kapak Yorum bağlantısı
Guest Hüseyin Türkmen 20 Mayıs 2012 Paylaş 20 Mayıs 2012 Arkadaşlar bende 2011 TDCİ Collection Focus var.Yalnız araçta dikkatimi çeken motoru koruyan plastik kapak olmamasıydı fakat yerleri açılmış takılma yeri mevcut.Arkadaşımda Titanium dizel vardı onda motor koruma kapağı mevcut.En son servise gidip sordum aracım şase numarasına göre giriş yapıp baktılar bana söyledikleri.Benimle aynı dönemdeki collection modellerde motor koruma kapağı eklenmediği yönünde oldu.2010 larda olabilir yada diğer modellerdede olabilir ama sizin aracınızda motor koruma kapağı eklenmemiş görünüyor dediler. Özellikle 2011 Collection TDCİ kullanan yada bu konuda bilgisi olan arkadaşlar açıklama yapabilirlermi.Tamda Ford bu sefer parçadan çalmamış diyecektim ki servis satış fiyatı 400 tl civarı olan motor koruma kapaklarını heralde collection modellerden çalmışlar Benim 2011 Focus Collection TDCI aracımda da aldığımda yoktu. Müşteri hizmetlerini aradım sadece titaniumlarda olduğunu söyledi bend ebaya bi kızdım her marka takıyor siz niye takmıyorsunuz okadar para veriyoruz aç liralık şeyi esirgiyorsunuz dedim. ozaman opsiyon listesine onuda koyun bilelim dedim. Ben baya bir kızınca müşteri memnuniyeti kapsamında takalım dediler ve servise yönlendirip ücretsiz taktılar. Sizde bu yolu deneyebilirsiniz.. 1 Yorum bağlantısı
Burak Koca 20 Mayıs 2012 Paylaş 20 Mayıs 2012 confort,trend ve collection paketlerde koruma kapağı yoktur yılla alakalı bir durum değil Bizim araçta var hocam, bizdeki Collection'ın trafiğe çıkışı Mayıs 2011'de. Merhabalar bende 2011 collection TDCI 1,6 kullanıcısıyım bende yaklaşık 13 ay oldu aldığım yeni farkına vardımki motor kapağı yok.Epeydir araştırıyordum ve bugün öğrendimki benden başkalarıda varmış.Ama ben bu konuyla ilgili olarak bu hafta Ford Antalya servisine gidicem ve sorucam madem arabanın katalog resimlerinde var bize satarken neden yok kaldıki garantili bu araçlar.Enazından şansımı deniycem ama anladım ki Ford parçadan çalıyormuş,üzücü Serdar YÜKSEL/ANTALYA Tabiki çalıyor hocam, örneğin bozuk para cebinin yeri açılmış, fakat kapağı yok(Direksiyonun solundaki yeri açılmış olan yer). Bu kadarda parçadan çalınmazki. Ford işte herşeyden çalıyor. Bizim Lacetti'de en azından parçadan çalınması olayı yoktu; araçta genel şeyler standart, kalanları üst versiyondaydı. Bunlar eşya gözlerini bile çalmışlar. Ki araç Trend değil, hani Trend olsa hadi en boşu diyeceğim; sadece Titanium'a bu kadar abanılması çok çok saçma... Yorum bağlantısı
Akif Yalçın 16 Haziran 2016 Paylaş 16 Haziran 2016 Konuyu biraz geç takip ettim fakat arşivden buldum sanırım.İlgili resimlere ulaşamıyorum.Motor üzerindeki koruma kapağını aldım ve civataları uydurdum fakat pek randımanlı olmadı.Bu sayfadaki konuda resimler mevcut ama ben görüntüleyemiyorum.Bel ki resimleri görebilirsem fikir sahibi olup işi çözecem.O nedenle Motor kapağının takıldığı civataların resmini atabilecek veya yardımcı olacak arkadaş olursa çok memnun olurum.Bu konuda ilginizi bekliyorum arkadaşlar... Yorum bağlantısı
Misafir 16 Haziran 2016 Paylaş 16 Haziran 2016 Saplamasından ziyade,kapakta olan plastik tutamaçlarda olmalı.Eğer bu yoksa her türlü ses yapar. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 16 Haziran 2016 Paylaş 16 Haziran 2016 kapak iki tip bu arada. biri vidalı biri geçmeli. o da var Yorum bağlantısı
Akif Yalçın 16 Haziran 2016 Paylaş 16 Haziran 2016 Kapaktaki tutamaç plastikler sağlam.Arıca kapakta ön tarafta 2 adet civata yeri ve mazot filtresine yakın gelen yerde 1 adet geçmeli bölüm var.Resim atmak istedim fakat MEB erişiminden dolayı atamıyorum. Yorum bağlantısı
Gürkan Bozkurtt 16 Haziran 2016 Paylaş 16 Haziran 2016 kapak iki tip bu arada. biri vidalı biri geçmeli. o da var Murtafa bey kapakların ikiside oluyor benim arabam 2006 focus sizin sattığınız kapaktan takılı yanlız iki ad ayağı var onlarıda alpı takmak gerekiyor Yorum bağlantısı
Recommended Posts