İçeriğe Yönlendir

Atiker Sıralı Sistem Lpg'mi Taktırdım

Turgay Durak

Recommended Posts

Turgay Durak

selam arkadaşlar.

Bugün kadosan oto sanayi de ÜÇLER Otomotiv de ATİKER sıralı sistem lpg mi taktırdım. Öncelikle size ÜÇLER otomotivi şiddetle tavsiye ediyorum. İnanılmaz titiz ve düzenli bir işçilik gördüm. Kablo reglajlarından tutunda filtre ve regülatör yerleşimlerine kadar çok titiz davrandılar sağolsunlar. Bugünlük bir sıkıntı olmadı rölantide vs.. yarın depoyu fulleyeceğim. ilerleyen zamanlar da yakıt bilgisini de paylaşacağım.

1000 TL verdim toplamda. 35 litrelik silindir tank koydurdum. Göstergeyi de teybin üstünde ki 1 adet boş modüle taktırdım.

img0251bsi.jpg

Uploaded with ImageShack.us

img0252p.jpg

img0223vz.jpg

Yorum bağlantısı
Turgay Durak

inşallah sorunsuz kullanırım. iyi dilekleriniz için teşekkürler

arkadaşlar benim arabanın istepne altta ve dışarıda. bu yüzden simit taktıramadım. içerde olsaydı istephe süper olacaktı amma olmadı. yatay olarak ince silindir denedim bu sefer de çok biçimsiz bir hal haldı bagaj. bir bavul bile sığmazdı o şekilde. en mantıkılısı bu şekilde geldi.. neyse ki bekar adamız , çoluk cocuk eşya derdimiz yok şimdilik :D

Yorum bağlantısı
Enver Çatak

Hayırlı olsun. Benim depo sizinki gibi yan değil, arka koltuğa paralel ve bagaj önemli ölçüde azalıyor maalesef. Yalnız sonradan ince uzun silindir depo taktırsaydım keşke dedim. LPG göstergesi ise küllüğün altında. Çekiş farkı hissettiniz mi?

Yorum bağlantısı
Turgay Durak

Enver bey,

çekişte çok bariz bir değişiklik yok. bugun çok fazla kullanamadım ama yarın deneyeceğim iice herşeyi:)

Fuat bey,

Evet son derece titizler. lpg buton yerini ben bilerek oraya istedim. Dikkatim dağılmadan gözümün göreceği en uygun yer orası çünkü benim aracımda. genel de kapının hemen yanına konsola monte ediyorlar. şekil olarak tam oturmadı boş panelin üzerine bu eleştriniz kabulumdur. Onunda sebebi var, o panelin içi komple boş olmadığı için tam ortadan delemedik maalesef. o yüzden biraz kayık durdu. lpg göstergesini saklamak gibi bir niyetim olmadığı için çok sorun etmiyorum orayı :)

Yorum bağlantısı
Turgay Durak

enver bey,

bende aslında ilk önce koltuğa paralel ince uzun silindir düşündüm. hatta montaj öncesi koydurttum görmek için. koltuklar eğimli olduğu için en dibe kadar itemiyorlar tankı. biraz daha ortaya yakın olması gerekiyor. bu sefer size bagaj hacmi olarak ince uzun bir alan kalıyor .yani kısaca bir bavulu düz bir şekilde bagaja koyma lüksünüz kalmıyor. bu şekilde en azından çok çok abartılı olmayan bir bavulu yanda kalan boş alana koyabiliyorum. en azından ailemin yanına giderken kullandığım bavulumu yerleştirebiliyorum. benım için önemli olan buydu. onun dışında bagaj sürekli boş. sürekli yolculuk durumum yok.

ah şu arabayı yapanlar istepneyi arac içinde düşünselermiş , olayı simit tank ile hallediyorduk :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Hayırlı olsun.Düğmenin durduğu yeri siz önermişsiniz anladığım kadarıyla.Bu yüzden sorun yok.Adamlara kızmamak gerek. :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Turgay Durak
Hayırlı olsun, Maşallah aracınız çok güzel :futbolcu: Tüketim değerleriniz ne durumda?

teşekkürler :D bu ay kendimden çok arabaya para harcadım.isterse güzel olmasın . sonax,boya parlatma koruma, lpg , buji yağ filtre derken... :coffee:

depoyu pazar günü fulledim. henüz bitmediği için çıkaramadım birşey. ama şöyle diyim şimdilik; 26 litre (60 tl) aldı depo. şu anda 135 km yaptım. tank üstündeki gösterge tam olarak yarım deponun 1 gıdım üstünde :f1:

bujileri , filtreleri , yağımı , suyumu herşeyimi değiştirdim. yani kısaca yakıtı etkileyecek herşeyi sıfırladım lpg taktırmadan.

hesap ortaya çıksın paylaşacağım litre bazında :bedevi:

Yorum bağlantısı
Turgay Durak
Hayırlı olsun.Düğmenin durduğu yeri siz önermişsiniz anladığım kadarıyla.Bu yüzden sorun yok.Adamlara kızmamak gerek. :bedevi:

Teşekkürler Ayhan bey,

evet düğme yeri tamamen benim tercihim oldu. göz hizasının çok altında duran şeylere bakmak her zaman dikkat dağıtıcıdır bence. düğmenin görünmesi konusuna da da bir çekincem olmadığı için orayı seçtim. bu husus ta eleştirleri ben alayım , bayi ye yüklenmeyelim :futbolcu:

taktırdığım yeri (üçel oto ) şiddetle tavsiye ederim ben yine de herkese. Atikerin gold bayisi seçilmiş geçen sene zaten. aynı zaman da Fiat ile anlaşma yapmışlar. 12BİN adet ( 12.000 ) sıfır km ALBEA marka araca da lpg takmaya başlamışlar benim gittiğim gün. kapıda bekleyen ilk parti 30 araca yakındı. 1 günde yaklaşık 15 araç için lpg dönüşüm montajı yapabilme kapasiteleri varmış. zaten aynı anda 5 eleman montaj yapıyor. kişi başı günde 3 montaj. motor kısmı ayrı ekip , tank montaj ayrı ekip, test ekibi ayrı ekip.. düzeni kurmuşlar maşallah :D

Yorum bağlantısı
Turgay Durak

benim ilk ışık 100 km sonra yandı. ama tüp üstündeki gösterge doğru gidiyor. ama genelde lpg li araçlarda böle sorunla oluyor gösterge ile ilgili.

bu arada tüp sesi garip geldi bana. koltuğu yatırmasan da o ses geliyordur bence. koltuk sadece depo ile senin aranda bir akustik kapı görevi görüyor :) sesi önlüyor. koltuğu indirdiğinde ise doğrudan kulağına geliyor :rolleyes: ben hiç öyle bir ses duymadım ama denerim bi ara senın için.

Yorum bağlantısı
Turgay Durak

valla ben şehir içi 10 litre ye razıyım :) hafta sonu bitiririm belki gazı o zaman ortaya çıkar

Yorum bağlantısı
Turgay Durak

anaaaa. ilk başlıkta cidden koca koca üçler yazmışım. kafam güzeldi sanırım.

üçel otomotiv doğrusu. evet kadosan da ki yer kardeşim.

moderatörden ricam ilk mesajım da ki ÜÇLER otomotivi ÜÇEL otomotiv olarak değiştirirse sevinirim. yanlış yönlendirmeyelim arkadaşları. kusura bakmayın.

Yorum bağlantısı
Turgay Durak

git gel bakalım bi oraya kontrol ettir bide. sıra oluyor genelde kapıda :nazar:

Yorum bağlantısı
Turgay Durak

beyaz önlüklü Arif usta :)

hocam kaçaktan emin olmak için sızdırmazlık raporu almayı denesen en son çare?

Yorum bağlantısı
Turgay Durak

sızdırmazlık ta 2-3 dükkan arkalarında :) beyaz albea lar takmaya devam ediyorlar mıydı hala? :)

Yorum bağlantısı
Enver Çatak

Dört kademeli lpg göstergem bugün 2-3 seviye gidip gelirken birden teke düştü ve yanıp sönmekte. Tahminime göre yarısı dolu olması lazım. Daha önce yapmamıştı. Murat kardeş sen 8 lt yakıyordum derken benzinden de yakıyor olmayasın?

Yorum bağlantısı
Turgay Durak
(düzenlendi)

evet ilk depomu dibine kadar bitirdim :D

61.1 tl ile 260 km gittim

yani km de 0,235 kuruş

yani 100 km de 10 litre şehir içi

iyi mi sizce?

tarihinde Turgay Durak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Turgay Durak

performans gayet güzel. çok bir fark hissetmedim çekişinde de. ama tabi benzinli bi başka gidiyor araba :p

yanlız şuna dikkat ettim, ilk deneme için de 10 liralık gaz aldığımda da , şimdi son olarak gaz bitmeden 20 km öncesi de yine başladı gaz yememeye. yani video eklemiştim hatırlarsan o sorunu tekrarladı.

gaz tamamen bittikten sonra fulledim. o sorun ortadan kalktı. acaba depo da ki gaz bitmeye yakın olduğu için basınç la ilgili bir sorun mu?

Yorum bağlantısı
Turgay Durak

performans güzel derken şöyle ;

benzinli performansını çok iyi biliyorum zaten. hatta limitleri zorluyorum genelde, devirli kullanmayı seviyorum. kedi gibi araba :( dediğin gibi salsa yapa yapa güvenli bir şekilde gidiyorum yokla :lol2: lpg ile o kadar sert kullanamadım henüz. yani lpg taktırmamın amacı zaten az yakmak. o yüzden artık çok fazla devirli veya performanslı kullanmayacağım. ama çekiş yönünden falan çok farkeden bir durum olmadı.

bi ara müsait olduğum da gidebiliriz olabilir. haberleşiriz

Yorum bağlantısı
Turgay Durak

murat,

gittiğin elektrikçinin adresini vermem mümkünmü kabaca? adı , sokağı?

Yorum bağlantısı
Turgay Durak

bu arada şu yakıt göstergeni de bi güncelle bakalım :rolleyes:)) 8,3lt geride kaldı :nazar:

Yorum bağlantısı
Turgay Durak
(düzenlendi)

10.8 litre de iyidir be :i-ih: ama tabi beklenti yüksek olunca bu litre fazla geliyor:)

bu arada benim o meşhur silkeleme olayını yine yaptı dünden beri. bugünde gittim. parça aldığım yer kıyak yaptı sağolsun. abi boşuna para verme , al ben sana 0 km bi bobin vereyim taksın arkadaşlar dedi. dene olmassa başka bişeye bakarız dedi. bobin değişti sorun ortadan kalktı. 100 tl işçilik dahil

gaz kelebeğini söktürüp ince işçilikle temizlettim güzelce. tiner ve ince fırca

aynı şekilde rölantı valfini de çıkarıp temizledi.

gaz kelebeğinden ötürüdür ki aracın çekişi daha da arttı. buna sevindim.

tek sorun devir 1100 den aşşağı inmiyor rölantideyken bile. rölanti valfinde sorun olsa sürekli aşşa yukarı oynar devir dediler. stabil bi şekilde 1100 de durmasıda ilginç araç rölantideyken. valf fiyatı 236 lira. acaba neden yapaiblir bu rölanti işini? 900 civarı olmalı dedi ustam

tarihinde Turgay Durak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Turgay Durak

kapanıyor evet. yani aklamıza gelen heryere baktık temizledi usta. hava akış filtresine kadar :i-ih: ama yok yani. fix 1100 devir

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...