İçeriğe Yönlendir

Debriyajın Çok Üstte Kavraması

Akan Belen

Recommended Posts

Cemil Aktaç

Benim fiesta da geri vites sorunu var...Hep gürültülü geçiyor araç dursa da durmasada,debriyaja tam bassamda basmasamda...benimkide yukarda kavrıyor.bundan 2-3 ay önce debriyaj plaka değişti takım halinde yapıldığında en altta kavrıyodu sonra sonra yerine oturdu şuan yukarda kavrıyor.Ama vites geçişlerinde ses seda yoktur.Sadece vites geçişlerinde öne atıyor araç kendisini...

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Bülent Erol

Arkadaşlar aracım 30.000 bakımından sonra sanki debriyaj çok yukarıda kavrıyor ve az bir kavrama noktası var gibi vites geçişlerinde atlama yapıyor aşırı yumuşak davranırsam sadece o zaman akıcı bir sürüş sağlayabiliyorum.Aksi halde anlatmak zor ama öne atılıyor gibi, ayarlardan mı kaynaklı yoksa bir sorun olabilirmi acaba.Ve vites geçişlerim bazen zorluyor özellikle 3.vites ve geri vitesde sıkıntı oluyor gibi

Arkadaşlar benim aracımda da aynı şeyi hissettim. Debriyajın yukarda olması ve günden güne yukarı cıkıyormuş gibi hissetme adamın canını sıkıyor. servis 1400 1500 tl civarında fiyat veriyor. Umarım bu bir sorun değildir. Herkese güle güle aralarının kullanmalarını dilerim

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

sorun olmaz kanımca b,z bakı balatayı değiştirileli 40 000 civarı oldu gene nerdeyse son noktada kavriyo işin ilginc yanı 2 den 3 e 3 den 4e debriyeja basmadan değişiyo :D :D alııştık yani yokuşlarda zorluk cıkarımyo sa kulanmaya devam :D

Yorum bağlantısı
Soner Bahadır

slm arkadaşlar aynı sorun benim araçtada var yukardan kavrıyor benim baskı balatayı sıyırmıştım serviste taktırmadım şimdi araç yokuşlara gelince tıkanıyor ve normal yolda erken vites istiyor araba çok bagırıyor kimi usta baskıbalata sıyırıyo dedi kimi iyi yapılmamış kimide baskı balatada bir sıkıntı yok dedi ama yokuşları çıkmak zülüm oluyor normal yolda motor sesinden durulmuyor:(

Yorum bağlantısı
Alaattin Zeki

Evet focuslar da debriyaj yukarıda kavrıyor. Normal koşullarda bu baskı balatanın bittiğine işaret eder ancak focuslar da değil çünkü hepsi yukarıda kavrıyor. ayrıca baskı balatanın bittiğinin göstergesi tek başına yukarıda kavrama değildir. bunun yanında özellikle aracın eskiye göre daha fazla bağırıp daha yavaş gitmeye başlaması, yakıt sarfiyatının artması vb. olumsuzluklarında oluşması gerekir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...