Alperen Gül 11 Mayıs 2011 Paylaş 11 Mayıs 2011 (düzenlendi) Arkadaşlar 6 aydır.ford focus (2002 model chia) kullanıyorum alırken çok kişi çok yakar dediler fakat aldırmadan aldım şimdi iyiyki ford almışım diyorum.Aracımda zavoli marka tüp takılı (çok menmunum) Ankara ş.içi kullanımda depoyu boşaltıp 3-4 defa ölçüm yaptım 21,23lt lpg ile 250 km yol yaptım...21,23*2210:187,67 tl...yakıyor..Benbu değeri 6 ay önce sattığım...toyotamda bile yakalayamamıştım....lpg yi Aygazdan alıyorum...pahalı olmasına rağmen en çok km yi aygazdan aldıgım lpg ile yaptım....petrol ofisinden, milangazdan ucuz diye aldıgım lpg ile aynı lt ile daha az gittim....inanın bunuda çok denedim...depo 25 lik oldugundan devamlı depoyu fuller ölçüm yaparım......şuda ayrı bir tespitim...kışın yakıt sarfiyatı fazla+ gösterge 100 ü aşarsada yakıt hemen yükseliyor.....Şunu anladım yakıttan tasarruf yapmak için sakın kullanım gerekiyor...Herkese kazasız belasız yolculuklar dilerim.... 11 Mayıs 2011 tarihinde Alperen G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Bedri Baki 11 Mayıs 2011 Paylaş 11 Mayıs 2011 Biz de bugün bu meseleyi konuştuk arkadaşlar. Starpet'ten alıyorum 350 km'de bitiyor diyordu, Aygaz ile 450 km gidiyormuş şehir içi. Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit 11 Mayıs 2011 Paylaş 11 Mayıs 2011 Arkadaşım 2003 model corolla da aygaz kullanıyordu sonra bir sorun için ustasına gittiğinde katkılı yakıt almamasını söylemiş. Bir daha aygaz almadı sorun yok diyordu. Yorum bağlantısı
Akan Belen 11 Mayıs 2011 Paylaş 11 Mayıs 2011 Bu konuda herkes farklı birşey söylüyor zaten aygaz katkılı olduğu için almayın diyorlar alanlar oldukça memnunlar bir arkadaşımla konuştuk geçen gün sürekli aygazdan alıyormuş hiçbirsıkıntı yok diyor anlamadım gitti Yorum bağlantısı
Göktuğ Serbent 11 Mayıs 2011 Paylaş 11 Mayıs 2011 arkadaşlar bir müddet bilindik bir petrol şirketinde çalıştım. tüm Türkiye'deki lpg, bir iki firmanın ürettiği gaz, yani hepsi aynı, sadece katkıları farklı kimi katkı koymuyor kimi koyuyor. katkılardanda çok büyük fark üretmek mümkün değil %1 - %3 fark yaratmak mucize gibi, bu katkıların temel mantığı temiz yanma sağlamak, eğer dolum tesislerine giderseniz farklı firmaların lpg tankerlerini yanyana görebilirsiniz. Yorum bağlantısı
Akan Belen 11 Mayıs 2011 Paylaş 11 Mayıs 2011 arkadaşlar bir müddet bilindik bir petrol şirketinde çalıştım. tüm Türkiye'deki lpg, bir iki firmanın ürettiği gaz, yani hepsi aynı, sadece katkıları farklı kimi katkı koymuyor kimi koyuyor. katkılardanda çok büyük fark üretmek mümkün değil %1 - %3 fark yaratmak mucize gibi, bu katkıların temel mantığı temiz yanma sağlamak, eğer dolum tesislerine giderseniz farklı firmaların lpg tankerlerini yanyana görebilirsiniz. Hadi bakalım Yorum bağlantısı
Alperen Gül 11 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 11 Mayıs 2011 Arkadaşlar ben kendi arabamda test ettim ve bu sonuca vardım.Ne zaman ucuz gaz aldıysam daha az km yaptım + tekleme sorunuda yaşadım.Zaten çogu kişi gaz ı devamlı aynı istasyondan alınmasını tavsiye ediyor... filtreye zararı varmıdır bilemiyorum....Toyotama ise nereden alırsam alayım ucuz pahalı hatta nerede en ucuzsa oradan alıyordum farketmiyodu 43lt ile 500km nin altına düşmezdi.... Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 11 Mayıs 2011 Paylaş 11 Mayıs 2011 zetec motorun adı zaten az yakan demek zero emission tecnologi Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 11 Mayıs 2011 Paylaş 11 Mayıs 2011 Araba dediğin yakacak güçlü olacak söz dinleyecek Yorum bağlantısı
Ergin Ateş 12 Mayıs 2011 Paylaş 12 Mayıs 2011 Focus gerçekten çok yakıyor. Çok seri ve güçlü bir araba. Babamın focus 1 i ilk kullandığımda devir saatine çok dikkat etmemiştim. Vites geçişlerinde 4000 bulduğumu fark ettim. Başka bir araç bu devire ulaştığında rahatsız eder, motor sesi artar, titremeye başlar. Araba gaza bastıkça uçuyor, ve yola tam oturuyor. Haliyle gaz pedalına yüklenip tadını çıkarıyorsunuz. Sınıfına göre fazla olabilir ama aşırı yakan bir araba değil. Sadece sakin kullnmak gerekiyor. Yorum bağlantısı
Alperen Gül 12 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 12 Mayıs 2011 önceki aracım toyota corolla 2001 vvt-ı motordu ilk focus u ilk aldığımda toyotayı yakıt yönünden çok arayacağımı düşünüyordum inanın focus um ondan daha az yakıyor....heybetli görünce millet çok yakıyor zannediyor..çoğu kişide kulakdan duyma konuşuyor... Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 12 Mayıs 2011 Paylaş 12 Mayıs 2011 benim 2000 focus 100km de şehir için 10 litre , şehir dışı 8,6lt civarındaydı. 6-7 aydır 1.3 dizel corsa kullanıyorum , focus kadar güçlü olmasa da yakıt tüketimi süper. şehir içi 100km de 5.44 lt yakıyor. Yorum bağlantısı
Hüseyin Palaz 12 Mayıs 2011 Paylaş 12 Mayıs 2011 2006 ford focus 1.6 ghia kullanım 11.7 100km Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 12 Mayıs 2011 Paylaş 12 Mayıs 2011 Benim araç şehir içi 25 kuruş civarı yakıyor...Gidilen güzergah ve km çok önemli.Sabah kalk 10 km git gel kontak kapat.Akşam kalk 10 km git gel kontak kapat tüketimde buna bağlı artıyor.Araç tam ısınmışken yol bitiyor Yorum bağlantısı
Alperen Gül 12 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 12 Mayıs 2011 Ayhan bey size katılıyorum ayrıca bizim araçlar ağresif kulanmaya hiç gelmiyor gayet sakin+100 ü aşmayacaksın bunlar yakıtı hemen etkiliyor... Yorum bağlantısı
Misafir 12 Mayıs 2011 Paylaş 12 Mayıs 2011 (düzenlendi) Benim yaşlı mondi arızalı ikende en az 3 günlük gidiş geliş dolmuş parasına 20tl lpg ile götürüp getiriyordu.Mesafe 11km bazen km değişiyordu tabi. 12 Mayıs 2011 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Taygun Mertcan 12 Mayıs 2011 Paylaş 12 Mayıs 2011 Bu konuda herkes farklı birşey söylüyor zaten aygaz katkılı olduğu için almayın diyorlar alanlar oldukça memnunlar bir arkadaşımla konuştuk geçen gün sürekli aygazdan alıyormuş hiçbirsıkıntı yok diyor anlamadım gitti Gectiğimiz yılın sonuna kadar aygazdaki katkı oranının fazlalığından dolayı cok tartışma olmuştu, kimi iyi sorun yok derken kimileride sorun oluyor diyordu, kullananlar başka gaz alındığında daha sonra aygazın eski gazın pisliğini temizlerken tıkandığında sonuçta başka gazdan kaynaklandığını savunuyorlardı, ben ocak ayında lpg taktırdığımda taktırdığım yer özellikle aygazı sonra shell veya total dedi, milangaz vs uzak dur demişti, ayrıca po' nun gazından da. aygazın artık katkı oranını değiştirdiğini kendisinin de aygazdan aldığını söyledi, ben şuana kadar ağırlıklı olarak sadece shellden aldım, 1 kere opet, 1 kere total 2 kerede po dan aldım, hiçbirinde tekleme vs gibi sorun da yaşamadım, ben kendim şahsi tercihimden dolayı shelli tercih ediyorum, sonuçta hemen hemen hepsi aynı yerden geliyor, dairede milangaz kullanıp çok memnun olanda var aygaz kullanıp memnun olanda adını hiç duymadığım en ucuz nereyse orası diyen de var sonuçta en iyi yakıt bildiğiniz güvendiğiniz istasyondan geciyor... Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 12 Mayıs 2011 Paylaş 12 Mayıs 2011 Aynen abi markadan çok istasyon önemli. 60 küsür bin kmdir tek marka tek istasyon. arada uzun yolda 1-2 farklı yerden aldığım oldu o ayrı. ama opet ne zaman alsam çekişte artış menzilde düşüş oluyor. Yorum bağlantısı
Emre Özcan 12 Mayıs 2011 Paylaş 12 Mayıs 2011 Ben ilk kez ölçtüm yakıt tüketimimi. Depoyu doldurdum, pompa atana kadar. Daha sonra 188 km şehir içi (Kütahya'da kullandığım güzergahta 4 adet trafik lambası var ve evim çarşıya 9km, iş yerine ise 12,5 km) yol kat ettim. Tekrar aynı pompadan atana kadar aldım. Tam 14.00 litre 95 oktan benzin aldı. Yani 14/188=0,074/km. Şehir içi 7,4lt/100 değerine ulaştım (yol bilgisayarı 6,9 lt göstermekteydi). 4,21 TL benzin ile çarparsam, 31,1 kuruş yapmakta km maliyeti. Ancak belirtmem lazım. Çok sakin kullanıyorum arabamı. Bu 188 km de bir kaç kez 2 -3 vites 5000 deviri görmüşümdür. Bu hafta da kısmet olursa Eskişehire gidip gelirken şehir dışı yakıtı ölçmeyi planlıyorum. Tam olarak 78,8 km git gel yapacağım, aradaki rakım farkının tam hatırlayamasam da 90-100 metre olduğunu sanıyorum. uzun yolda da yol bilgisayarında 5,1 - 5,3 olacağını ancak kendi ölçümümde 5,7 - 5,8 lt bulacağımı tahmin ediyorum Yorum bağlantısı
Eyüp Döngel 12 Mayıs 2011 Paylaş 12 Mayıs 2011 opet ve totalden alıyorum şimdiye kadar sorun yaşamadım. Yorum bağlantısı
Anıl Özer 13 Mayıs 2011 Paylaş 13 Mayıs 2011 Ben ucuz diye alpetten alıyorum.Geçen gün fulledim depoyu biraz gezinti yaptık izmir-gümüldür-kuşadası-izmir.Merkezde de baya gezinmiştik 500km+ yaptığımız düşünüyorum.Depo 40litrelik.2006 focus trend triptronik vites Yorum bağlantısı
Recommended Posts