İçeriğe Yönlendir

Balon Yapmış Lastikle Yola Çıkılır Mı?

Cihangir Elbasan

Recommended Posts

Cihangir Elbasan

2011 Fiesta'mda Continental marka ön lastiklerden biri yan taraftan hafif balon yapmış.Servise gidip değiştiriceğim yalnız en yakın servis 2 saat uzaklıkta.Yolda bir problem olur mu bu lastikle?Ortalama 80- 90 ile gitsem.Hamile eşimle çıkıcağız yola.O yüzden tırsıyorum.

Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz

Yakında lastikçi varsa içten yapıştırtın 5-10 lira birşey tutar ben 3 balonlu lastikle Bulgaristan'a gittim bu şekilde. yapıştırarak.

Yorum bağlantısı
Rıdvan Bakkal
Yakında lastikçi varsa içten yapıştırtın 5-10 lira birşey tutar ben 3 balonlu lastikle Bulgaristan'a gittim bu şekilde. yapıştırarak.

Tavsiyenize uyup kaza geçirse ne olur? Bana ne dinlemeseydi der misiniz?

Yorum bağlantısı
Ahmet Akdeniz

ben illaki yapın demiyorum arkadaşlar bu kadar karamsar olmayın ben kendi yaptığım bir durumdan bahsediyorum yapıp yapmamak onun elinde benimki sadece öneri balonlu ile gitmektense dediğim şey daha mantıklı.

Balon eğer hafifse hiç anlaşılmıycak şekilde düz oluyo ama bende sizin gibi tavsiye etmiyorum benim acemiliğimde yaptığım bi durumdu.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Balon iyice şişkin değilse, o mesafede bir şey olmama olasılığı , sorun çıkmasından daha yüksektir. Zaruret halinde 60-80 i aşmadan gidilir. Ancak yalnız gidilmesi daha iyi olacak, lastik için neden servise gidiyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün
, lastik için neden servise gidiyorsunuz?

+1907 :mangal:

O lastikle binlerce km yol da yapabilirsiniz, (Allah korusun) 80-90 km hızda aniden gümlemesi yüzünden takla da atabilirsiniz.

Bu riske girmeye değmez. Stepneyi takın, lastikçiye gidin o lastiği değiştirin.

Güvenlikle ilgili konuları tartışmaya bile gerek yok.

En kestirme ve güvenli olan töntemi tercih etmelisiniz.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

balon eğer ki çok büyük değilse yavaş hızlarda 200km. bir sorun çıkaracağını düşünmüyorum.ama bu riske girmeye değermi değmez. çıkma aşınmış düzgün bir lastikle gitmek daha iyi ve güvenli bir şeçenektir..

Yorum bağlantısı
Cihangir Elbasan
Balon iyice şişkin değilse, o mesafede bir şey olmama olasılığı , sorun çıkmasından daha yüksektir. Zaruret halinde 60-80 i aşmadan gidilir. Ancak yalnız gidilmesi daha iyi olacak, lastik için neden servise gidiyorsunuz?

Bulunduğum yerde bu marka lastik satılmıyor.O yüzden gitmişken arabayı servise sokup sağına soluna bir baktıracaktım.Yanlız vazgeçtim.Sivasta contiantel servisini bulup oradan sipariş ettim.İlçeye gelen minibüslerden biriyle gönderdiler.Bana da riskli görünüyordu bu durum.Ancak durumun şaşkınlığıyla gitmeyi de düşündüm.Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar.Sorduğum herkes bu lastiği hemen değiştirmemi söyledi.Ben de en kısa ve mantıklı yolu seçtiğimi düşünüyorum.Ne kasko ne lastik garantisi beklemeye değmez.Sonuçta araçta hayat sözkonusu.yolda 40 ile giderken bile tedirgin oldum.Bu strese değmez.

Yorum bağlantısı
Cihangir Elbasan

Of of üstüne üstlük cant yamulmuş,rot ayarı da bozulmuş.Ben ne edeyim şimdi 5 aylık fiestayı :spiteful:

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
Of of üstüne üstlük cant yamulmuş,rot ayarı da bozulmuş.Ben ne edeyim şimdi 5 aylık fiestayı :spiteful:

Aracı modifiye edilmiş,sonradan jant takılmış araç gibi kullanın. :police: Çukurlardan kaçın,günlük hızınızı %10-15 düşürün,sıkıntı kalmaz. :police:

Yorum bağlantısı
Cihangir Elbasan
Aracı modifiye edilmiş,sonradan jant takılmış araç gibi kullanın. :spiteful: Çukurlardan kaçın,günlük hızınızı %10-15 düşürün,sıkıntı kalmaz. :police:

Çukurlara karşı hep dikkatliydim ama bundan sonra daha dikkarli olucam.Araçta hala sola doğru kayma var gibi.Emin değilim.Halbuki rot ayarları da yapıldı.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
Çukurlara karşı hep dikkatliydim ama bundan sonra daha dikkarli olucam.Araçta hala sola doğru kayma var gibi.Emin değilim.Halbuki rot ayarları da yapıldı.

Rot-balans doğru yapıldı ise,5 aylık araçta lastik aşınma farkından sağa-sola çekme olmaz. Takılan lastikte hata olabilir mi? Veya lastiğin yönü yanlış takılmış olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Cihangir Elbasan

Yarın tekrar lastikçiye gidip kontrol ettiricem.Jant düzeltildikten,lastik takıldıktan ve rot balans ayarı yapıldıktan sonra 100 km de aracı denedim.Direksiyon sola doğru çekiyor gibi.Başka işler açılmaz inşallah başıma.

Bir de lastiklerin havası 50 idi.32 ye indirdiler.Belki de bundan balon yapmış olabilir.

Yorum bağlantısı
Cihangir Elbasan
(düzenlendi)
Yuh dicem 50 havamı basmışlar Fiestaya Bence Sivasta aracınıza dokundurmayın kim o aracın lastiğine 50 psi hava basmış 30-32 arası olmalı zaten

50 hava otobüslere basılır .

Lastikçi de çok şaşırdı.Dönüp bana boş gözlerle baktı ama hata bende 5 aydır 0 araba diye güvenerek lastikçiye uğramamıştım.Ayrıca aracımın sola falan çekmiyormuş.Ben Evham yapmışım.

tarihinde Cihangir Elbasan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Yarın tekrar lastikçiye gidip kontrol ettiricem.Jant düzeltildikten,lastik takıldıktan ve rot balans ayarı yapıldıktan sonra 100 km de aracı denedim.Direksiyon sola doğru çekiyor gibi.Başka işler açılmaz inşallah başıma.

Bir de lastiklerin havası 50 idi.32 ye indirdiler.Belki de bundan balon yapmış olabilir.

Vesile ile, yeni sıfır cillop otomobili teslim alırken, gözünüzün önünde lastik havalarını kontrol ettirin, %99 fena halde yüksek çıkacaktır, bunun üzerine, otonuza ait yapılmış olması gereken teslim öncesi kontrol formunu görmeyi talep edin, form yoksa veya göstermiyorlar ise veya formda imza yoksa, cep telinizi çıkarıp, müşteri hizmetleri telefonu kaçtı diye sorun, bunun üstüne büyük ihtimal ile gelecek olan hediye tekliflerini red edip bu konuyu şikayet edin. En basit ve hayati bir konu olan lastik hava basıncına bakmayan kahrolsun...

Yorum bağlantısı
Emrah Yıldırım 2

bu bayiler gerçekten lastik olayında neden bu kadar duyarsız anlamıyorum, çokmu zordur bir hava kontrolü

Bende 1 ay kontrol etmediğim için 45 ile gitmiştim. Normale indirince resmen araç nefes aldı.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
(düzenlendi)

5 aydır kütük üzerinde gidiyormuşsunuz. Araç yeni de olsa: yağına , suyuna, lastik havalarına sık sık bakın.

tarihinde Evren Erak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihangir Elbasan
5 aydır kütük üzerinde gidiyormuşsunuz. Araç yeni de olsa: yağına , suyuna, lastik havalarına sık sık bakın.

Evet çok sarsıyordu.bir de 100 km üstüne çıkınca uçacak mışım gibi geliyordu.Şimdi yola daha hakim gidiyor.Bir de sarsıntı sesi azaldı.Çukurlarda daha az hissetme var.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...