İçeriğe Yönlendir

Marş Basıyor,arabam Çalışmıyor

Barış Mahmut Sakızlı

Recommended Posts

Barış Mahmut Sakızlı

2006 tdci 160 binde focus'um var marşa basınca çalışmıyor vurdurdum çalıştı arıza ne olabilir.Devir saatide dururken inip inip çıkıyor.Bilgisayara bağlattım serviste hiç bir arıza kaydı çıkmadı.

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal
2006 tdci 160 binde focus'um var marşa basınca çalışmıyor vurdurdum çalıştı arıza ne olabilir.Devir saatide dururken inip inip çıkıyor.Bilgisayara bağlattım serviste hiç bir arıza kaydı çıkmadı.

akü olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Barış Mahmut Sakızlı

akü sıfır aldım 2 ay oldu marşta zaten gayet iyi basıyor ama yinede çalışmıyor

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal
akü sıfır aldım 2 ay oldu marşta zaten gayet iyi basıyor ama yinede çalışmıyor

anladım gösterge inip inip çıkıyor dediğiniz için ihtimal vermiştim.

Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Bence de akü ile ilgili bir sorun var. Akü değişiminde ECU sıfırlanıyor. Yeniden motor yönetim proğraını çalışırması için veri girişi yapılıyor. Benim eski focsunda da aynı sorunu yaşamıştım Servis gidip yaptırdım.

Yorum bağlantısı
Barış Mahmut Sakızlı

ilgine teşekkür ederim arkadaşım...servis araçta sıkıntı gözükmüyor diyor garip bi durum bi türlü çözemedim

Yorum bağlantısı
Barış Mahmut Sakızlı
Bence de akü ile ilgili bir sorun var. Akü değişiminde ECU sıfırlanıyor. Yeniden motor yönetim proğraını çalışırması için veri girişi yapılıyor. Benim eski focsunda da aynı sorunu yaşamıştım Servis gidip yaptırdım.

yani reset falanmı attırayım

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1. tdci gibi bir motoru bir daha vurdurarak çalıştırmayın, yoksa 10.000li rakamlara varabilecek arıza oluşabilir

2. Marş basıyor, motor dönüyor ama çalışmaya başlamıyor deyince, servis normaldir deyip geri mi yolladı?

Yorum bağlantısı
Barış Mahmut Sakızlı
1. tdci gibi bir motoru bir daha vurdurarak çalıştırmayın, yoksa 10.000li rakamlara varabilecek arıza oluşabilir

2. Marş basıyor, motor dönüyor ama çalışmaya başlamıyor deyince, servis normaldir deyip geri mi yolladı?

evet servis hiç bir sorun yok dedi...çünkü servise gittiğimde araç normal bi şekilde marşa basınca çalışıyordu hatta bilgisayarla test sürüşü bile yaptılar...ama bu sabah yine çalışmadı bende hiç zorlamadan arabayı öylece bıraktım yarın yine servise yollayacağım..önerin için teşekkür ederim ilk defa dizel bi araç kullanıyorum bu güne kadar hep benzinli kullandım.

Yorum bağlantısı
Hakan Salman

Bakımlarını en son ne zaman yaptırdınız? özellikle mazot filitresi değişimi ne zaman oldu?

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

İlave olarak,

Araç yağ eksiltiyor mu? Beyaz duman var mı?

Marş aldıktan sonra herşey normal mi?

Isındıktan sonra tek marşta çalışıyor mu? Sıcakken geç çalışma yine var mı?

Tekleme, aşırı titreme var mı?

Şimdiye kadar normal mazot mu, euro dizel mi kullanıldı?

Bu durum ne zamandır var? Kışın herşey normal miydi?

Bakımlarını en son ne zaman yaptırdınız? özellikle mazot filitresi değişimi ne zaman oldu?
Yorum bağlantısı
  • 5 yıl sonra...
Selim gökçe

Merhaba arkadaşlar bende fokus Ghia 1.6 dizel otomatik var problemim stop ettikten sonra tekrar çalışmıyor birkaç denemeden sonra servisçi arkadaş bilgisayarla bakıp düşük basınç hatası olduğunu söyledi ve çalıştırdı aracı şu anda da aynı sorun var yanlız dediğim gibi birkaç denemeyle çalışıyor şimdi yakıt müşürü okumuyor yada enjektörler de bir problem olabilir dedi böyle bir sorunum yoktu arabam 175 binde iki gün önce depoya yakıt katkısı attık ondan yaklaşık 3 saat sonra bu problemi yaşadım. Hafta başı servise gidicem fakat nokta atışı yapıp sorunu çözebilecekler mi emin olamadığım için burdan sormak istedim önerisi olan arkadaşlardan bir fikir bekliyorum lütfen

Yorum bağlantısı
Selim gökçe

Katkının markasını gerçekten hatırlamıyorum. Sizce büyük bir problem midir yada basit bir sorun mudur?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Katkının markasını gerçekten hatırlamıyorum. Sizce büyük bir problem midir yada basit bir sorun mudur?

Pek basit olacağını sanmıyorum ama şimdilik depoyu bi fulleyin de katkının oranı bi düşsün. Düzelmez ise acil olarak bir enjektörcüye kontrol ettirin, böyle gezmeyin. Daha büyük zararlara yol açabilir.

Yorum bağlantısı
Selim gökçe

Depoyu fulledim dün gece bu gün akşama kadar hiç yapmadı aynı problemi fakat bu akşam üzere tekrarladı yarın kontrol ettirmeyi planlıyorum önerin için teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Selim gökçe

Depoya atılan katlı arabaya zarar veriri mi 2006 fokus Ghia otomatik dizel. Katkıdan sonra marş basıyor motor çalışmıyor enjektör lere baktırdım sıkıntı yok

Yorum bağlantısı

Bence ilk iş takviye ile çalışıyorsa

Önce bi kaçak testi yapılır kaçak yoksa akuden başka birşey çıkacağını sanmam

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Hraret musiri buyuk ihtimal. Eski aracim Bora da basima geldi. Mars oluyor arac calismiyor. Hararet musiri bozuk olunca mars aninda ne kadar yakit gonderecegini ayarlayamayip motoru boguyor. Ariza kaydida vermiyor.

A7 with Tapatalk

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...