İçeriğe Yönlendir

Araç Içi Buzdolabı

Naci Özkan

Recommended Posts

Naci Özkan

Yazları uzun yolda kullanmak için çakmaklık adaptörüne takılan 12V araç içi buzdolabı almıştım.fakat kısa bir süre sonra çakmaklığa taktığım adaptörünü eritti sigortayı yaktı.ucunu kestim kablonun öyle duruyo.bagajda kullanıcam çözüm önerileriniz nedir?uç aldım ama onu takıp çakmaklıkla kullanmak istemiyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bence kullanmayın, bu buzdolapları gazsızdır, başka bir sistem ile soğutma yapar, yaparken de akü dahil birçok sisteme ciddi arıza yaptırabilir.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

12 v ama kaç amperlik acaba? 12 v ile soğutma yapması için amperi yüksek çeker diye düşünüyorum. En güzeli 220 volt çevirici ve midi buzdolabı bagaj komple mahzen :)

Yorum bağlantısı
Naci Özkan
12 v ama kaç amperlik acaba? 12 v ile soğutma yapması için amperi yüksek çeker diye düşünüyorum. En güzeli 220 volt çevirici ve midi buzdolabı bagaj komple mahzen :)

abi zaten bagajın 1\4 ünü woofer kaplıyo onuda koyarsam otomobilden daha az bagaj hacmine sahip olur :)

Bence kullanmayın, bu buzdolapları gazsızdır, başka bir sistem ile soğutma yapar, yaparken de akü dahil birçok sisteme ciddi arıza yaptırabilir.

amperini bilmiyorum ama araç çalışırken bi sorun olurmu

Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen

Bu sisteme "Peltier" deniyor. Yanlış hatırlamıyorsam 4 Amper civarında bir akım çekiyor olması lazım.Üstelik dolabın içini soğutma yaparken dış ortamı da ısıtma yapar. Çok kullanışlı bir bir soğutucu değildir. Arkadaşlarımdan heves edipte alan birkaç arkadaşım oldu ama hiçbiri de kullanmaya devam etmedi. Bunun yerine buz aküleriyle soğutma yapacağınız izole buzluklardan kullanırsanız oldukça verim alırsınız. Hatta ben uzun yolculuklarda Eczanelerin soğuk zincirde kullandıkları strafordan, kapaklı kutuların içine, 0,5 lt lik sulardan dondurduğum 5-6 tanesini koyuyorum sonra da yanlarına soğutmak istediğin içecek ve meyvelerden koyup muhafaza ediyorum. Sular erimeye başlayınca buz gibi suyunuz da oluyor. Bu şekilde soğuk ortamı 12-13 saat muhafaza etmek mümkün .

Ama illaki bu dolabı kullanacaksanız içine koyacaklarınızın soğutulmuş olması zaman ve enerjiden büyük tasarruf sağlar.

Yorum bağlantısı

En son kullandığımda arabanın aksünü bitirmişti. Şimdi değil araçta kullanmak yanına bile yaklaştırmam.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...