İçeriğe Yönlendir

Egsoz Ucu Parlatma Operasyonu ...

Yavuz Gencay

Recommended Posts

Yavuz Gencay
(düzenlendi)

Evde boş durmaya gelemiyorum :) takımlarımı(hırdavat araçları) karıştırırken kutulardan birinde ufak bir tüp buldum üzerinde metal polish yazıyodu işe yarıyıp yaramadığını evdekilere sordum,onlar tencerede denemişler işe yaramış :D bende başka nerde kullanabilirim derken egzoz ucu aklıma geldi :blink: ardından iki parça bez ve gazyagını kaptıktan sonra solugu araçların yanında aldım... işte uygulamadan bir kaç fotoğraf :) ...

egzoz başlıklarının önceki hali(zamanla islenme ve kir mevcut)

dsc01672gg.jpg

dsc01674z.jpg

bu egzoz başlıkları A3 e ait bu başlıklar geçmeli ve cıkartılabılıryor buda işim kolaylaştırdı cıkartıp yıkadım camurunu akıttım ..

dsc01677w.jpg

ancak üzerlerinde ziftlenmede var yıkadıktan sonra ortaya cıktı.

dsc01675o.jpg

onlarıda sonax ın bir ürünü olan zift katran temizleyici (özü gazyağı) spreyle temizledim

dsc01678lx.jpg

dsc01679k.jpg

ve ardından ilacı sürüp parlatma işlemine başladım.

dsc01680aw.jpg

dsc01681la.jpg

ve SONUÇ ! ..

dsc01682s.jpg

dsc01684t.jpg

Bunlarda diger araçların egzoz ucları ...

FİESTA

dsc01665h.jpg

dsc01669ym.jpg

BMW 520d

dsc01687tn.jpg

dsc01690k.jpg

Ürün Adı : METYLAN metal polish

tarihinde Yavuz Gencay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

baya işe yaramış ellerinize sağlık,

ismini paylaşırsanız bizlerde kullanabiliriz belki.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Eline sağlık Yavuz güzel olmuş.. O parlatıcıyı biliyorum ; gümüş altın ; çelik, krom hepsini parlatıyor..

Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez

Bu metal parlatıcı çok kullanışlı..ve fiyatıda çok uygun..en son bauhause de 4 tl idi..

Yorum bağlantısı
Yavuz Gencay
  Ersen Tapan yazdı:
Eline sağlık Yavuz güzel olmuş.. O parlatıcıyı biliyorum ; gümüş altın ; çelik, krom hepsini parlatıyor..

Ersen abi biraz ovalamak gerekiyor ama sonuç güzel oldu ;) ... kıvamıda zaten pasta polish gibi ...

Çağlar Bayur yazdı:
Mis gibi olmuş :lol2:

teşekkürler Çağlar Bey ... :good1:

Hasan Dönmez yazdı:
Bu metal parlatıcı çok kullanışlı..ve fiyatıda çok uygun..en son bauhause de 4 tl idi..

Hasan Bey bu ürün hem kullanışlı hem ucuz hemde dayanıklı yanılmıyosam o tüp 6 7 sene önce alınmış :good1: ama hala işe yarıyor ..

Yorum bağlantısı
Mustafa Kestel
  Gökhan Tiftik yazdı:
Güzel çalışma olmuş elinize sağlık.. Yalnız bu kadar kimyasal kullanmadan da yapılır bu iş,gözden çıkardığınız nemli beze biraz kum alıp sertçe ve hızlı sildiğinizde aynen bu hale geliyor..

Yavuz Bey emeğinize sağlık çok güzel olmuş, güneşte arkadan gelen şoförün gözünü almaz umarım :D Gökhan evet aslında güzel fikir, ancak ufak ufak çizikler bırakmaz mı bu kum taneleri ?

Yorum bağlantısı
Yavuz Gencay
  Gökhan Tiftik yazdı:
Güzel çalışma olmuş elinize sağlık.. Yalnız bu kadar kimyasal kullanmadan da yapılır bu iş,gözden çıkardığınız nemli beze biraz kum alıp sertçe ve hızlı sildiğinizde aynen bu hale geliyor..

Gökhan peki kum cizmiyor mu ? :D

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Eline sağlık. Temiz iş çıkarmışsın...

Bu ürünü evde demlik ve çıplak metal ürünleri parlatmak için kullanıyorum. Çok işe yarıyor...

Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Hüseyin Matur

Emeğinize sağlık çok güzel olmuş.

---------------------

Evdeki malzemelerle olmazmı bu iş. Sirkeyle falan. :)

Para harcamak istemiyorum. :tongue:

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Evet bu parlatıcıyı biliyorum.Annemler de vardı.Çelik tencere alırken mi ne vermişler..Bulabilirsem tabii bozulmadıysa bende denerim :)

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Cok guzel gorunuyor..

Fiesta nin arkadan resmi varsa cekip koyabilir misiniz ? Bende tamponu kestirip eksoz ucu takacagimda canli gormek iyi olur :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...