Bedri Baki 29 Mayıs 2011 Paylaş 29 Mayıs 2011 (düzenlendi) Arkadaşlar dün farkettim aracımın motor numarası yanlış yazılmış. Araç sıfır alınırken kesilen faturaya göre G4EE.....7131 olarak kesilmiş. Fakat şu an ruhsatta GEEE......7131 olarak geçiyor Acaba sorun ben alırken mi kaynaklandı diye düşündüm. Araç ilk kez trafiğe çıkarken kesilen kasko poliçisine baktım orada da GEEE.....7131 olarak geçiyor. Yani sıfır olarak trafiğe ilk çıkışta ruhsata yanlış yazılmış ve bu yanlış ben alınca da devam etmiş. Şimdi sorun şu, LPG'yi ruhsata işletirken düzelttirmek istesem sorun olacak. Çünkü lpg faturasında GEEE olarak yazılmış, sızdırmazlık raporunda, muaynesinde, ek-1 belgesinde vs... aynı hata var. Hepsini yeniden isteyecekler ve bir sürü sıkıntı. Hiç ellemiyeyim diyorum ama sorun olur mu sonra. 29 Mayıs 2011 tarihinde Bedri Baki tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Mayıs 2011 Paylaş 29 Mayıs 2011 sorun değil de masrafı sizden çıkar, olay taze iken, satın aldığınız bayiye başvurun. Yorum bağlantısı
Bedri Baki 29 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 29 Mayıs 2011 (düzenlendi) Arkadaşlar bildiğiniz gibi ben aracı sıfır almadım. Ama sıfır faturası da şu an bende mevcut. diğer kullandığım arabalarda da şaşe numaralarında harf hataları vardı -mesela 0'ın O yazılması gibi- satarken sorunla karşılaşmadım. Şimdi lpg için ruhsat değişecek zaten. Ama diğer yaptırdığım işlemleri tekrar isterler mi, yani sızdırmazlık raporu, lpg projesi, muayene, ek-1 gibi belgeleri tekrar isterler mi. Şöyle örnek vereyim. Araç mersin derya otomotivden alınmış. Derya otomotiv faturada G4EEAW187131 yazmış ama yine aynı derya otomotiv kasko poliçesi keserken GEEE..... diye yazmış ve ruhsata o şekilde işlenmiş. Eğer o yaptırdığım diğer işlemleri tekrar yaptır demeyeceklerse lpg için değişmişken hallettireyim. Ama yok bunları tekrar yapman lazım derlerse hiç ellemiyeyim. 29 Mayıs 2011 tarihinde Bedri Baki tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Bedri Baki 29 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 29 Mayıs 2011 Evet her iki yaprağında da hata var Sadık abi. Ben 2. el aldım ama noter işlem yaparken ilk ruhsata göre yapmıyor mu. İlk trafiğer çıkarken galiba yanlış işlemişler, çünkü noterden aldığım geçici tescil belgesinde de aynı hata var. Olay şu Mersin Derya otomotiv G4EE diye faturayı kesmiş ama kasko yaparken GEEE olarak yapmış. Arabayı satan da kasko yapan da aynı şirket. Axa Oyak. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Mayıs 2011 Paylaş 29 Mayıs 2011 Üstünden zaman geçerse, yağmuryağdıçamurabattı oluyor, muayeneden nasıl geçti bu da ayrı bir konu? Acaba fatura mı yanlış, otomobildeki plakete bakarak kontrol yaptınız mı? Yorum bağlantısı
Bedri Baki 29 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 29 Mayıs 2011 Akşam saatlerinde gittiğim için motor numarasına baktılar mı bilmiyorum Çağlar abi Yarın bakacağım motor numarasına da, bugün pek vaktim olmadı. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Mayıs 2011 Paylaş 29 Mayıs 2011 Motor bloğundaki numarayı kontrol edin.. Yanlış ise.. Lpg için zaten Ek1 isteyecekler. Aynı Ek1'de motor numarasını da düzelttirir, ruhsata doğru numarayı yazdırmış olursunuz.. Kasko poliçeniz düzeltilir.. çok önemli değil.. Yorum bağlantısı
Bedri Baki 30 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 30 Mayıs 2011 Motor bloğunu kontrol ettim Mehmet abi. G4EE.... diye geçiyor. Yani ruhsatta yanlış yazılmış. LPG için tüm işlemlerim hazırlanmıştı, ek-1 düzenlendi sadece ruhsata işletmesi var. Ek-1'de de GEEE diye yazıldı. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 Motor bloğunu kontrol ettim Mehmet abi. G4EE.... diye geçiyor. Yani ruhsatta yanlış yazılmış. LPG için tüm işlemlerim hazırlanmıştı, ek-1 düzenlendi sadece ruhsata işletmesi var. Ek-1'de de GEEE diye yazıldı. Şasi doğru ve motor numarası yanlış ise, muhtemelen bundan sonraki muayenelerde hafif kusurla geçersin.. Ruhsat değişmeden halledeyim dersen, yeniden ek1 ve yeniden muayeneye girmen gerekebilir.. Tüvtürk ile bi görüş bakalım.. Bence Ek1 olmadan bu düzeltilmez.. Yorum bağlantısı
Bedri Baki 30 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 30 Mayıs 2011 İşte benim sormak istediğim de bu Mehmet abi. Şu an tüm işlemlerim hazır. Değiştimek istesem herşey karışacak. Tekrar tüvtürke gitsem git-gel 240 km yol gitmem lazım. Hiç ortalığı karıştırmayayım diyorum. Satarken de alan kişiye söylerim, noterde satış yapılırken faturadaki numaralar yazılır olmaz mı. Şase no oğru, tek sorun motor numarasında. Arabayı bayi satmış ve faturasını doğru bir şekilde kesmiş. Sonra araç tescil edilirken trafikte yanlış yazmışlar galiba. Sonra ruhsa çıktıktan sonra kasko yapılırken satan firma faturaya göre değil ruhsata göre işlem yaptğı için onlarda kasko poliçesine yanlış yazmış. Ben alınca kasko iptal oldu zaten, şu an kaskosu yok. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 İşte benim sormak istediğim de bu Mehmet abi. Şu an tüm işlemlerim hazır. Değiştimek istesem herşey karışacak. Tekrar tüvtürke gitsem git-gel 240 km yol gitmem lazım. Hiç ortalığı karıştırmayayım diyorum. Satarken de alan kişiye söylerim, noterde satış yapılırken faturadaki numaralar yazılır olmaz mı. Şase no oğru, tek sorun motor numarasında. Kurcalama o zaman Satış yaparken bilgiler trafikten alınır.. Trafikte ne ise o yazılır satış senedine.. Trafikteki kayıtlar da hatalı ise, bunu düzeltmenin tek yolu Ek1 ve muayene sonrası ruhsat değişimidir.. Yorum bağlantısı
Bedri Baki 30 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 30 Mayıs 2011 Tamam ben de muayeneye yakın bir zaman satarım arabayı, alan kişinin ek-1 ve muayene ücretini ben karşılarım Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 hafif kusurla geçiyorsa bence kurcalamaya gerek yok. ben "O" "0" yüzünden 108 liraya ruhsat değişmek zorunda kaldım. ağır kusur verdiler diye Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 Tamam ben de muayeneye yakın bir zaman satarım arabayı, alan kişinin ek-1 ve muayene ücretini ben karşılarım Muayeneye yakın satıyorsan, muayene ücretinden sanane abi.. En fazla vereceğin Ek1 parası, o da senin insanlığın bence.. Yorum bağlantısı
Bedri Baki 31 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 31 Mayıs 2011 Mehmet abi bugün lpg işletmek için emniyete gittim. Yanıma arabanın faturasını da almıştım. Durum memura anlattım, işini gücünü bıraktı arabanın yanına geldi motor numarasına baktı. LPG işlemi için 1 yaprak değiştiği için, değişen yapraktakini hiç bir ekstra evrak istemeden düzeltti sağolsun ama diğerini benim yapma yetkim yok dedi. Muayene bilgilerinin yer aldığı yaprağı değiştiremedi. Değiştirmem için Mersinden onay almam lazım dedi sana maliyeti 120 tl'yi bulur dedi. Trafikte sorun olur mu dedim, sorun çıkacağını zannetmiyorum ama yine de fatura yanında olsun dedi. Aracı satarken sorun çıkarır mı bu durum. yoksa en kötü ihtimalle 120 tl vereceğime arabayı annemin üzerine geçiririm, öyle kalır. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 31 Mayıs 2011 Paylaş 31 Mayıs 2011 trafikte şase nosuna baktklarını hiç sanmam Yorum bağlantısı
Bedri Baki 31 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 31 Mayıs 2011 Vallah adam işini gücünü bıraktı, dışarı kadar geldi baktı ben de şaşırdım. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 31 Mayıs 2011 Paylaş 31 Mayıs 2011 Yok yani kontrolde ruhsatta ona bakmazlar pek Yorum bağlantısı
Bedri Baki 31 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 31 Mayıs 2011 Haa şimdi anladım. Ama şimdi de biri tekir biri bekir oldu bir yaprakta G4EE yazıyor, diğer yaprakta GEEE yazıyor Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 31 Mayıs 2011 Paylaş 31 Mayıs 2011 Bu modellerde böyle dersiniz Bir şey diyen olursa dikkat etmedim memur hatalı yazmış inanmıyorsan arabayı kontrol et dersin Yorum bağlantısı
Levent Pamukçuoğlu 31 Mayıs 2011 Paylaş 31 Mayıs 2011 babam sattığımız tipoyu muayeneye götürdüğünde sizinki gibi motor nosu yanlış yazılmış ruhsata,gidip emniyetten ruhsatı değiştirtmişlerdi muayeneciler Yorum bağlantısı
Bedri Baki 31 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 31 Mayıs 2011 En kötü ihtimalle satışı annemin üzerine verip, sonra tekrar kendi üzerime geçireceğim. Böylelikle çözülür herhalde. Çünkü satış işlemlerinde ruhsatın 2 yaprağı birden değişiyor o arada düzelttirmiş olurum diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Mayıs 2011 Paylaş 31 Mayıs 2011 Bedri Hocam... Sana bu olayı unutmanı tavsiye ediyorum... Yorum bağlantısı
Bedri Baki 31 Mayıs 2011 Yazar Paylaş 31 Mayıs 2011 Vallah Mehmet abi ortalığı karıştırdık bir kere. Yaprağın biri düzeltildi ama diğeri için Mersinden onay almamız lazım dediler. İkisi birbirinden faklı oldu şimdi. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Mayıs 2011 Paylaş 31 Mayıs 2011 O zaman Mersin'den onay alsınlar.. niye satış yapıyorsun... ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts