İçeriğe Yönlendir

Depo Tam Dolmuyor...

Enver Çatak

Recommended Posts

Enver Çatak

32 litrelik depom pompacıya "full olsun" dediğimde 20 litreden sonra pompa atıyor. Normal mi?

Yorum bağlantısı
Şehit Mustafa Yaman
(düzenlendi)

deponun yaklaşık yüzde sekseni doldurulabiliyor. sizinki 5 lt daha az alıyor. şamandırasında bir sorun olabilir.

tarihinde Mustafa Yaman tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
  Enver Çatak yazdı:
32 litrelik depom pompacıya "full olsun" dediğimde 20 litreden sonra pompa atıyor. Normal mi?

Normal değil tabiki.. En az 25-26 litre almalı..

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

32 litrelik depoya 35 litre gaz doldurabilen uyanık istasyonlarda var, dün şahit olduk.

Yorum bağlantısı
Enver Çatak

Teşekkürler. %80 dolduğunu biliyorum. Daha önce 25 lt doluyordu. Geçenlerde depo gösterge kablosu çıkmıştı, onunla ilgili olabilir sanırım.

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Pompa attıktan sonra da doldurmak mümkün olabilir ama tavsiye edilmiyor. Depoyu tam bitirmişsen, en az 32*0,8=25,6 lt alması gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Şamandrada sıkıntı çıkabiliyor Enver hocam

birde başınıza geldimi bilmiyorum ama bazı istasyonlarda lpg doldurduktan sonra bir tel ile gaz çıkartıyorlar?bunun amacı ne?

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Enver Çatak

Sorun çözüldü. Şamandıra ayarı bozulmuş, sökülüp ayarlandı.

Yorum bağlantısı
Özgür Ahkem Gökce
  Hüseyin Sönmez yazdı:
32 litrelik depoya 35 litre gaz doldurabilen uyanık istasyonlarda var, dün şahit olduk.

Böyle durumlarda polisi arayıp dolandırıcılıktan dolayı şikayetçi olunabilir mi acaba?

Yorum bağlantısı
Eyüp Döngel
  Enver Çatak yazdı:

Sizin lpg tankı 25.6 lt almalı şayet az alıyorsa yanlış şamadıra takılmıştır veya şamandre arızalıdır.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Emre Olgum

benimde depom 32 lt lik ama 1 hafta önce 37 lt bastılar ne yapmam gerekiyor

elimde depomun 32 lt olduğuna dair lpg bayisinin verdiği imzalı kaşeli belge var

vede benzin istasyonunun 37 lt koyduğuna dair kağıt elimde duruyor

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
  Özgür Ahkem Gökce yazdı:
Böyle durumlarda polisi arayıp dolandırıcılıktan dolayı şikayetçi olunabilir mi acaba?
  Emre Olgum yazdı:

elimde depomun 32 lt olduğuna dair lpg bayisinin verdiği imzalı kaşeli belge var

çok can sıkıcı bir durum şikayetçi olunabilir engel yok hatta şartlar oluşmuş. Başkalarının da aynı şekilde kandırılmaması için şikayetçi olmak lazım ama mevcut sistemde şikayetçi olmaya değmez çünkü mahkeme aşamasında yaşanacak zaman ve maddi kayıp çok daha fazla oluyor.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Lpg takılalı 10 km geçtim herzaman 33 lt aldığını görmedim tam bitirdikten sonra 31-32.5 arasında oynardı.tatil yolculuğumda Shell istasyonu 35 lt bastı hala devam ederken durdurdum.Sordum ne oluyor diye abi pompa yüzündendir daha güzçü basıyor yok hava çok sıcak depo biraz genleşmiştir :D falan filan.10 gün önce kalibrasyon ve filtredeğişti.Güya usta %10 daha fazla yaktığımı söyledi ama yine tam dolu depoyla 32 litre diyelim 300 km yi geçmiyorum kullanım ve yol aynı olmasına rağmen.Birde son iki depodur 30 lt anca alıyor full boşken.Tank 40 lık

Yorum bağlantısı
Eyüp Döngel
  Emre Olgum yazdı:

Yanlış şamandıra takmışlar hemen değiştirin. Allah korusun tehlike arzediyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
  Emre Olgum yazdı:

Satıcı hile yapmadıysa mümkün değil...

Ya deponuz 32 lik değil yada bir şekilde pompacı hile yapmıştır...

Yorum bağlantısı
Yusuf Kara-2

41 lt olan depo, 26 lt yakıt alıyor. Normalde %20 boşluk hesaba katılırsa 32 lt civarı yakıt alması gerekmiyor mu? Takan usta ayar yaptı 25.5 lt alırken ayardan sonra 26.5 lt almaya başladı. Bu durumu düzeltmek istiyorum.

Hem menzil uzayacak hemde sık sık istasyona uğramak durumunda kalmayacağım. En önemliside şehrin 4-5 km dışında lpg %10 daha ucuz. Şehrin dışına çıkmışken bari biraz fazla yakıt alsın istiyorum.

Yardımcı olursanız sevinirim (Gerçi lpg ustama tekrar uğramayıda düşünüyorum.?

Selamlar...

Yorum bağlantısı
Emre Olgum
  Mehmet Özyürek yazdı:
Satıcı hile yapmadıysa mümkün değil...

Ya deponuz 32 lik değil yada bir şekilde pompacı hile yapmıştır...

bende bunu demek istedim ağbi satıcı hile yapıyor bu durumda nerelere başvurup kesin çözüm alınır

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...