İçeriğe Yönlendir

Debriyaj & Vites Sorunu

Alphan Hazır

Recommended Posts

Alphan Hazır

Yarın arabamın balatalarını değiştiriceğim baya bitmiş fren yaparken ses geliyor , herneyse bugün otoban çıkışı balatalar aşındı diske yakın diye motor freni yapmak isterken 1. vitese taktım baya gürültülü bir ses çıktı , sonra debriyaj pedalı baya boşaldı , pompaladım 3dakika boyunca düzeldi ama viteslere zor geçmeye 1. vitesteykende tak tuk ses gelmeye başladı , eve dönerken araba boştayken debriyajı pompalıyorumsonra vitese atarken, her vitese geçiyor arabam ama biraz zor geçiyor yumuşak değil.... eve geldiğimde rolantide arabayı beklettim sol tekerin ordan ,kaputu açıncada hava filtresinin altından debriyaj merkezi sanırım değişik bir ses geliyor , 5.vitese sürekli problemsiz geçiyor 1.vitese geçerken ses gelior , debriyaj pedalıda eskisi gibi sert değil ,ama yumuşakta değil , sorun nedir sizce? teşkkür ederim

Yorum bağlantısı
Alphan Hazır
(düzenlendi)

İzmirdeyim , arabada çekicilik bir sorun yok tüm viteslere zorda olsa geçiyor o bakımdan sorun yok sadece 1. viteste gacırt diye bir ses ve vites titreyip oynuyor , araba rolantideykende vites boşta iken debriyaj merkezinden garip bir ses geliyor ,debriyaja tamamen basınca bu ses tamamen gidiyor , yani garip bir durum ... debriyaj sert değil yumuşak kavrama noktası yok gibi birde bazen 1 den 2 ye 3 e 4 e geçiyor bazen sadece 5 e geçiyor debriyaj pedalını pompalayınca zorlukla her vitese geçiyor , hidroliktede bir eksilme yok

tarihinde Alphan Haz?r tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Alphan Hazır

1.2 vites senkromenç dişlisi değişecek , yani şanzıman aşağı inicek Osman Ustayla konuştum canım sıkkın :wub:

Yorum bağlantısı
Yarın arabamın balatalarını değiştiriceğim baya bitmiş fren yaparken ses geliyor , herneyse bugün otoban çıkışı balatalar aşındı diske yakın diye motor freni yapmak isterken 1. vitese taktım baya gürültülü bir ses çıktı , sonra debriyaj pedalı baya boşaldı , pompaladım 3dakika boyunca düzeldi ama viteslere zor geçmeye 1. vitesteykende tak tuk ses gelmeye başladı , eve dönerken araba boştayken debriyajı pompalıyorumsonra vitese atarken, her vitese geçiyor arabam ama biraz zor geçiyor yumuşak değil.... eve geldiğimde rolantide arabayı beklettim sol tekerin ordan ,kaputu açıncada hava filtresinin altından debriyaj merkezi sanırım değişik bir ses geliyor , 5.vitese sürekli problemsiz geçiyor 1.vitese geçerken ses gelior , debriyaj pedalıda eskisi gibi sert değil ,ama yumuşakta değil , sorun nedir sizce? teşkkür ederim

Geçmiş olsun. Halledilir nasıl olsa.

Keşke 2. viteste kalsaydınız, hafif frenle yavaşlasaydınız diyeceğim ama artık yapılacak birşey kalmamış.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Alphan Hazır

Bu gece yolda kaldım , final haftam için 3 arkadaşımla istanbula dönüyordum , gölcükte arabamla yolda kaldım ,daha baskı balata seti Osman usta LİDERLER OTO taksim de yeni değişmişti daha 4.000 km oldu yolda kaldım arkadaşlarımda bende gece 11 de gölcükte kaldık resmen istanbula bu saatte dönebildim, 105.000 de değişmişti ilk kez baskı balata seti , sonra geçen ay taksim ford servisinde değişti daha 4000km oldu tekrar değişecek dendi mantığım almıyor kesinlikle kabul etmiyorum bu durum benim suçum değil aksine mağdur durumdayım arabam göcükte kaldı tamir masrafı kadar çekici parası isteniyor , Yarınki alıcağım fiyata göre bakış açımı belirleyeceğim

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Liderler oto yetkili servis ise ve faturanızda varsa 6 ay işçilik 2 yıl parça garantiniz var.Eğer yetkili servis değilse işçilik ustanın insafına kalmış ama parça garatiniz yine var tabi faturanız var ise.

Tabi bu şartlar kullanıcı hatası deyip çamura yatma durumu olmazsa.

Yorum bağlantısı
Alphan Hazır
Liderler oto yetkili servis ise ve faturanızda varsa 6 ay işçilik 2 yıl parça garantiniz var.Eğer yetkili servis değilse işçilik ustanın insafına kalmış ama parça garatiniz yine var tabi faturanız var ise.

Tabi bu şartlar kullanıcı hatası deyip çamura yatma durumu olmazsa.

Faturam var , işçilik+ parça + çekici 650 TL tutmuştu 150 çekici çıkınca 500 TL olmuştu , bu gece Osman ustayı aradım (LİDERLER OTO ) garanti kapasımında değil baskı balata dedi , parçada işçilikte tekrar vermem gerektiğini yarın fiyat çıkaracağını söyledi , elimde fatura mevcut ben şuan resmen mağdurum , mağduriyetim gerekli şekilde giderilmezse forumda bu servis hakkında konu açacağımki başkaları benim gibi mağdur olmasın, saygılarımla

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
Faturam var , işçilik+ parça + çekici 650 TL tutmuştu 150 çekici çıkınca 500 TL olmuştu , bu gece Osman ustayı aradım (LİDERLER OTO ) garanti kapasımında değil baskı balata dedi , parçada işçilikte tekrar vermem gerektiğini yarın fiyat çıkaracağını söyledi , elimde fatura mevcut ben şuan resmen mağdurum , mağduriyetim gerekli şekilde giderilmezse forumda bu servis hakkında konu açacağımki başkaları benim gibi mağdur olmasın, saygılarımla

Baskı balata nasıl garanti dışı olabilir? Bu saçma faturanız olduğu sürece 2 yıl garantiniz var kanunlar böyle diyor bildiğim kadarıyla işçilik için bişey diyemem ustanın insafı dediğim gibi yetkili servis dışında. Yanlış hatırlamıyorsam liderler oto forumun anlaşmalı işyerlerinden umarım yardımcı olurlar.

Yorum bağlantısı
Alphan Hazır
Baskı balata nasıl garanti dışı olabilir? Bu saçma faturanız olduğu sürece 2 yıl garantiniz var kanunlar böyle diyor bildiğim kadarıyla işçilik için bişey diyemem ustanın insafı dediğim gibi yetkili servis dışında. Yanlış hatırlamıyorsam liderler oto forumun anlaşmalı işyerlerinden umarım yardımcı olurlar.

İnşallah teşekkür ederim , işçilik olmasa bile parçanın garantisi olması lazım dediğiniz gibi ama daha öncede söylediğim gibi yarınki alıcağım fiyata göre konuşacağım ve bakış açımı belirleyeceğim , zıtlaşmakla bir yere varamayacağımı düşündüğüm için osman ustayla düzgünce konuştuk , hayırlısı yarın herşey belli olacak , bilgilendiririm bu başlıktan herkesi

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
İnşallah teşekkür ederim , işçilik olmasa bile parçanın garantisi olması lazım dediğiniz gibi ama daha öncede söylediğim gibi yarınki alıcağım fiyata göre konuşacağım ve bakış açımı belirleyeceğim , zıtlaşmakla bir yere varamayacağımı düşündüğüm için osman ustayla düzgünce konuştuk , hayırlısı yarın herşey belli olacak , bilgilendiririm bu başlıktan herkesi

İşçilik parası kaçınılmaz ise İzmir desiniz galiba ustaellere gidin parçayı garantiye sokabilirler mi bir görüşün en azından forumdan takip ettiğim kadarıyla işlerini ciddiyetle yapan forumdaki birçok kişinin sevdiği ve memnun kaldığı bir özel servis.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Şanzıman kapalı kutudur, sökülmeden Ford ürün geliştirme müdürü bile sağlıklı fikir yürütemez. Öncelikle şanzıman aşağı alınır, baskının ayaklarına balatanın perçinlerine bakılır, teşhisi kolaydır, bu arada senkromeç ve vitese geçmeme sorunu da şanzıman içindedir, varyasyonlar boldur, mesela sıyıran senkromeç kırılmış, dişliyi sıkıştırmış dolayısı ile balata kısmının kopmasına da sebep olmuştur belki, yani varyasyonlar bol.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Balatayı değiş getir.. 500 km'de balatayı da bitireyim, baskıyı da yakayım.. Can Uzunefe'ye ver, 50 km'de yaksın...

Bu sebeple garanti kapsamında değildir..

Tehdit de iyi bir şey değildir..

Liderler, İyi bir servistir, Osman Usta da tanıdığım en iyi Ustalar arasındadır...

45 gün boyunca aradığım arızaya telefonla nokta atışıyla teşhis koyabilen ender ustalardandır..

Hatalı bir işlemleri varsa telafi ederler, sorun başka bir sebeple oluşmuş ise Osman Usta açıklar, onu da konuşulur...

Sizi anlayabiliyorum ama, Ön yargı da kötü bir şeydir..

Yorum bağlantısı

Baskı balataya genelde "0" araçta bile garanti vermezler. Nedeni de Mehmet Bey ve Çağlar Bey'in belirttikleridir. Benim başıma da geldi başka bir araçta. Usta işçilik masrafı almadı ama parça fiyatını ödedik. Aracın 100.000km'de orjinal balatası değişmişti.

Geçmiş olsun diyelim tekrardan.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Garanti olmaması mantıksız geldi bana bırakın usta incelediğinde kullanıcı kaynaklı olduğunu anlar bence bu durumda tamam garanti dışıdır ama diğer türlü üretim hatalarınıda kullanıcaya yüklemek olur.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bir ara sıfır Caddy'ler 10 bin kilometrede hep balata yaktı...

Buna rağmen servis garantiden parça vermedi..

Yorum bağlantısı
Alphan Hazır
(düzenlendi)

Mehmet bey önyargılı olmamamı söylemişsiniz , 150.000 km de ilk kez değişen baskı balata seti 4.000km sonra parça değişmesine rağmen tekrar bozuluyorsa sizce ne düşünmeliyim ? , Kullanıcı hatası olabilir ama işçilik hatasıda olabilir ben ikisinide kabullenirim sorun değil ama bugün fiyat aldım tamir parasının yarısından fazla çekici ücreti tutuyor , 750 +350 çekici , geçen seferin neredeyse iki katı , Osman ustayla'da görüştüm zaten benim muhatabım kendisidir , işyeri sahibi olsa elinden gelenin dahada güzellini yapacağını belirtti işyeri sahibini 1100TL için bile zor ikna ettiğini belirtti. Tamam ona kendi açısından hak veriyorum ama birde benim açımdan bakın , uzun yolda cruise controlla kullanılan bir arabadan bahsediyoruz burda 4000km nin git gel 2400 ü istanbul İzmir arası yapıldı baskı balatanın bukadar çabuk kullanıcı hatasıyla biteceğini düşünmüyorum ve ayrıca araba şuan Gölcükte hala bilmediğim bir semtte kapalı durumda ,belki çektiler belki duruyor belki çarptılar çekici ücretinin pahalılığından dolayı ilgilenemiyorum ...

Şunuda belirteyim , az bulunan ve çoğu tamircinin tamir etmeye cesaret edemediği bir araca sahibim bunun farkındayım bu yüzden Liderle Oto'yu kötülemedim tehtiddede bulunmadım , saygı çerçevesi içinde Osman beyle irtibat halindeyim , gerekli parayı denkleştirebilirsem yaptıracağım , aa bu fiyata şuan imkanım yok 1 2 ay yatıcak arabam ne yazıkki

tarihinde Alphan Haz?r tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet bey önyargılı olmamamı söylemişsiniz , 150.000 km de ilk kez değişen baskı balata seti 4.000km sonra parça değişmesine rağmen tekrar bozuluyorsa sizce ne düşünmeliyim ? , Kullanıcı hatası olabilir ama işçilik hatasıda olabilir ben ikisinide kabullenirim sorun değil ama bugün fiyat aldım tamir parasının yarısından fazla çekici ücreti tutuyor , 750 +350 çekici , geçen seferin neredeyse iki katı , Osman ustayla'da görüştüm zaten benim muhatabım kendisidir , işyeri sahibi olsa elinden gelenin dahada güzellini yapacağını belirtti işyeri sahibini 1100TL için bile zor ikna ettiğini belirtti. Tamam ona kendi açısından hak veriyorum ama birde benim açımdan bakın , uzun yolda cruise controlla kullanılan bir arabadan bahsediyoruz burda 4000km nin git gel 2400 ü istanbul İzmir arası yapıldı baskı balatanın bukadar çabuk kullanıcı hatasıyla biteceğini düşünmüyorum ve ayrıca araba şuan Gölcükte hala bilmediğim bir semtte kapalı durumda ,belki çektiler belki duruyor belki çarptılar çekici ücretinin pahalılığından dolayı ilgilenemiyorum ...

Şunuda belirteyim , az bulunan ve çoğu tamircinin tamir etmeye cesaret edemediği bir araca sahibim bunun farkındayım bu yüzden Liderle Oto'yu kötülemedim tehtiddede bulunmadım , saygı çerçevesi içinde Osman beyle irtibat halindeyim , gerekli parayı denkleştirebilirsem yaptıracağım , aa bu fiyata şuan imkanım yok 1 2 ay yatıcak arabam ne yazıkki

Kaskonuz yok mu? En azından çekici hizmetinden bir şekilde yararlanırdınız.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Alphan Bey.. benim alıntı yaptığım mesajınız malesef bir tehditti..

Açılınca her şey ortaya çıkar, Liderlerin de bir hatası varsa, telafi ederler merak etmeyin..

Çekici işi ciddi bir sorun..

Bunu bir şekilde ekonomik olarak aşmak gerekiyor..

Kaskonuz yok anladığım kadarıyla..

Trafik sigortanız hangi şirketten.. Çekici hizmetiniz olabilir.. ?

Yorum bağlantısı
Alphan Hazır
Alphan Bey.. benim alıntı yaptığım mesajınız malesef bir tehditti..

Açılınca her şey ortaya çıkar, Liderlerin de bir hatası varsa, telafi ederler merak etmeyin..

Çekici işi ciddi bir sorun..

Bunu bir şekilde ekonomik olarak aşmak gerekiyor..

Kaskonuz yok anladığım kadarıyla..

Trafik sigortanız hangi şirketten.. Çekici hizmetiniz olabilir.. ?

AXA SİGORTA 16.07.2011 tarihine kadar geçerli resmini çekip yükleyebilirim Mehmet Bey , acaba çekici hizmeti varmı ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
AXA SİGORTA 16.07.2011 tarihine kadar geçerli resmini çekip yükleyebilirim Mehmet Bey , acaba çekici hizmeti varmı ?

Axa var diye biliyorum...

Resmini çekip özelden atarmısın bana..

Yorum bağlantısı
Ozan Akkaya
(düzenlendi)

Arkadaşlar, konu ile alakası yok ama birşey sormak istiyorum.

Aracımın debriyaj seti değişeceği zaman parçacının birisi otosan marka debriyaj setinin (700 Tl.) orijinal olduğunu söyledi. Diğer bir parçacı ise Lux marka debriyaj setinin (400 Tl.) orijinal olduğunu söyledi. Ford servisi ise "hangisinin orijinal olduğunu bilmem, 600 + işçilik getir parçayı değiştirelim" dedi.

Hangisi orijinal ?

tarihinde Ozan Akkaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tahir İlter
Arkadaşlar, konu ile alakası yok ama birşey sormak istiyorum.

Aracımın debriyaj seti değişeceği zaman parçacının birisi otosan marka debriyaj setinin (700 Tl.) orijinal olduğunu söyledi. Diğer bir parçacı ise Lux marka debriyaj setinin (400 Tl.) orijinal olduğunu söyledi. Ford servisi ise "hangisinin orijinal olduğunu bilmem, 600 + işçilik getir parçayı değiştirelim" dedi.

Hangisi orijinal ?

Servisler luk marka olanı kullanıyor.Fordun referans verdiği bir marka.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Burak Unal
:good1: arkadaşlar abiler aranıza yeni katıldım arabayı geçen hafta aldım 98 model 2.0 ghia manuel vites bugün vitesle ilgili bi problem yaşadım yardımcı olursanız çok sevinirim şuan tatildeyim ve acil önerileriniz lazım problem şu:vites 3 teydi vites boşlukta kaldı ileri geri oynuyo fakat vites 3 te gaz verdiğimde devam ediyo 4. vitesten çıkartamadım kol boşta geziyo sonra sağa çektim biraz uğraşınca düzeldi körüğü çıkartıp baktım bi gariplik göremedim tekrar yola devam ettiğimde 2 viteste yaptı aynısını vites takılı kalıyo ama değiştiremiyorum :D acil ardımlarınızı rica ediyorum daha merhaba bile diyememişken sorunla aranıza katıldım kusuruma bakmayın :nazar:
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Hamdi Gökhan Atasoy

arkadaşlar bu konu debriyaj ile ilgili olduğundan yeni konu açmak istemedim, 97 mondeo ghia debriyaj pedalı için , tamir seti, burç , ve buna benzer parçaları set halinde , veya tek bulabilirmiyiz, geçen gün pedal birden boşa çıktı , yuvarlak küçük bir burç var üzeri dişli olan yerinden çıkmış taktık ama burç aşınmışdı, eğer debriyaj pedalının tamir takımı , varsa bakım yaptırayım dedim. servis her zamanki gibi tamir takımı yok diyor, yada komple üst merkezle pedalı , değiştirebilirmiyim, başka modelin pedal takımı uyarmı(focus gibi ) bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...