İçeriğe Yönlendir

Arap Sabunu Mucizesi

İbrahim Fındıklı

Recommended Posts

İbrahim Fındıklı

Dün, şöyle bir estiler bana gidip arabanın içini güzelce bir temizleyeyim dedim...

Bir yoğurt kabının içine su aldım birde sıfır km. bulaşık süngeri, birde elektrikli süpürge indim aşağıya.Biliyorum arabada arap sabunu var şunu bi denemek lazım.. Mehmet abi (Emmi) öyle anlatırdı ki arap sabununu '' lastiklere, içine, sağına, soluna'' diye dedim bunda bi keramet var deyip almıştım...

Uzatmayayım, şu hani arap sabunundan 3-5 kat fazla para veripte aldığımız temizleyiciler arap sabunundan çok fena tokat yediler, en az on boy :(

aracın içi ilk günkü gibi oldu. (plastik bölümler)

Ben diğer temizleyicileri bir yana bıraktım bundan sonra... Emmi'nin mucize temizlik neferi arap sabunu ile devam.

Herkese çok ciddi tavsiye ederim arkadaşlar :good1:

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

hayırlı olsun diyelim. Bakalım uzun vadedeki durumu ne olacak :(

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı

Sadece aracın içini temizledim ve arap sabunundan çok az kullanarak... Sonra da durulama beziyle hiç bir sabun artığı kalmayıncaya kadar sildim... Araç içi için süper diyorum :good1: lastiklerde denemedim. :(

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

güzel sabah araca bindin mi? aracın içi nasıl kokuyor, mutlaka havalandır arabanın içini camları 1-2 cm açık bırak yaklaşık bir hafta kadar. sinmiştir koku her tarafa ve çıkmayacak. aracın içinde plastik aksamada aynı lastikler gibi zarar verebilir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Şu anda hiç bir sorun yok :D

bu ileride olmayacağı anlamına gelmiyor dimi?

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı

Şarkısı bile var '' senede bir gün'' diye :)

Uzun aralıkla olursa bir sorun olmaz diye düşünüyorum... Zaten çok güzel de durulayıp kuruladım :D

Asıl demek istediğim şey şu; arap sabununun kir sökücü özelliği harika...

Hani araca girerken ya da çıkarken ayaklarımızın sürttüğü yer var ya hep lekeli kalıyordu temizlememe rağmen... Arap sabununu hafiften sulandırıp oraların üstünden bi geçtim, sonra durulama bezi ve kurulama... Sonuç harika...

Kokpite sürmedim, teybin olduğu bölgeye sürmedim, lastiklere sürmedim... sert plastik olan bölgelerde kullandım... Diğer bölümlerin temizlenmesinde bir sorun yok zaten. :)

Dediğim bölgeleri de çok güzel temizledi :)

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Yıllardır bilinen bir şey bizim buralarda aslında :)

Evde kapı menteşesine bile sürdüğümüz olmuştur ses çıkartanın,o derece etkili :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Şarkısı bile var '' senede bir gün'' diye :)

Uzun aralıkla olursa bir sorun olmaz diye düşünüyorum... Zaten çok güzel de durulayıp kuruladım :D

Asıl demek istediğim şey şu; arap sabununun kir sökücü özelliği harika...

Hani araca girerken ya da çıkarken ayaklarımızın sürttüğü yer var ya hep lekeli kalıyordu temizlememe rağmen... Arap sabununu hafiften sulandırıp oraların üstünden bi geçtim, sonra durulama bezi ve kurulama... Sonuç harika...

Kokpite sürmedim, teybin olduğu bölgeye sürmedim, lastiklere sürmedim... sert plastik olan bölgelerde kullandım... Diğer bölümlerin temizlenmesinde bir sorun yok zaten. :)

Dediğim bölgeleri de çok güzel temizledi :)

ozaman akşam gelde benim arabanın içinide bir zahmet temizle uzun zamandır gelmiyorsun bizim oralara, tabi annenlerde gitti bizim ordan onlarada gelmiyorsun, bir yakalıyanım seni görcen sen. evin temellerini geçen gün atmışlar hızlı gidecekler gibi duruyor yakında bitirirler. evi Atakan mı yapıyor onu gördüm sanki geçen gün orada. ev bitince sen taşınıcan mı bizim oraya.

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı
ozaman akşam gelde benim arabanın içinide bir zahmet temizle uzun zamandır gelmiyorsun bizim oralara, tabi annenlerde gitti bizim ordan onlarada gelmiyorsun, bir yakalıyanım seni görcen sen. evin temellerini geçen gün atmışlar hızlı gidecekler gibi duruyor yakında bitirirler. evi Atakan mı yapıyor onu gördüm sanki geçen gün orada. ev bitince sen taşınıcan mı bizim oraya.

Bu akşam Pendik'e gitmemiz lazım, yarın da Çekmeköy'de bir program var... C. tesi ya da pazar gündüz gelmeye çalışırım...

Evet, evin temelleri atıldı inşallah kısa sürede biter, bizimkiler kirada çünkü... Atakan'lar yapıyor binayı, evet. Bir ortağı var Faruk diye. Finansman da Ekrem amca :D

Ben taşınmam büyük ihtimalle, babamlar geçer aynen yerine... Hayırlısıyla bir bitsin de şu ev :D

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Arap sabunu aşırı olmamakla birlikte kullanılabilir...Eski aracımda yıllarca kullanmıştım.Lastikler ve siyah tamponlarda hiç bir sorun olmamıştı.

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı
(düzenlendi)
Arap sabunu plastiğe zarar vermiyor.

Heh be Servet abi nerdesin yavv :):p Biri güzel bir şey söyledi sonunda :D

Arap sabunu aşırı olmamakla birlikte kullanılabilir...Eski aracımda yıllarca kullanmıştım.Lastikler ve siyah tamponlarda hiç bir sorun olmamıştı.

Bende senede bir gün kullandım zaten ve sonuç çok iyi olunca paylaşayım dedim Ayhan hocam :D

tarihinde ?brahim F?nd?kl? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serap Tapan
Dün, şöyle bir estiler bana gidip arabanın içini güzelce bir temizleyeyim dedim...

Bir yoğurt kabının içine su aldım birde sıfır km. bulaşık süngeri, birde elektrikli süpürge indim aşağıya.Biliyorum arabada arap sabunu var şunu bi denemek lazım.. Mehmet abi (Emmi) öyle anlatırdı ki arap sabununu '' lastiklere, içine, sağına, soluna'' diye dedim bunda bi keramet var deyip almıştım...

Uzatmayayım, şu hani arap sabunundan 3-5 kat fazla para veripte aldığımız temizleyiciler arap sabunundan çok fena tokat yediler, en az on boy :p

aracın içi ilk günkü gibi oldu. (plastik bölümler)

Ben diğer temizleyicileri bir yana bıraktım bundan sonra... Emmi'nin mucize temizlik neferi arap sabunu ile devam.

Herkese çok ciddi tavsiye ederim arkadaşlar :lol2:

Bayanlar,özelliklede titiz bayanlar bilir,arap sabunuyla halıda silinir,koltukta,lavobada fırçalanır. :D Deli paralar harcanmadan eviniz misler gibi olur,gelene gidenede havanızı atarsınız. Arap sabunu mucizesi siz beylerin ilgi alanı arabaların iç dış temizliğinede damga vurmuş anlaşılan.

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

ben sadece sileceklere ve camlara eletrikli camlara uyguluyorum süper işe yarıyor :D

Yorum bağlantısı
Fatih Ada

arap sabunu çatlatır falan şehir efsanesidir..

güle güle kullan ibrahim..

çoook eski bir yöntem.. lastikleri birde deniz suyu güzel parlatıyor..

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı
Bayanlar,özelliklede titiz bayanlar bilir,arap sabunuyla halıda silinir,koltukta,lavobada fırçalanır. :good1: Deli paralar harcanmadan eviniz misler gibi olur,gelene gidenede havanızı atarsınız. Arap sabunu mucizesi siz beylerin ilgi alanı arabaların iç dış temizliğinede damga vurmuş anlaşılan.

:D:secret::D

ben sadece sileceklere ve camlara eletrikli camlara uyguluyorum süper işe yarıyor :good1:

:good1: :good1: :good1:

Plastik aksam için birebirdir..

:good1: :good1: :good1:

arap sabunu çatlatır falan şehir efsanesidir..

güle güle kullan ibrahim..

çoook eski bir yöntem.. lastikleri birde deniz suyu güzel parlatıyor..

:) :) :)

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

Mis miss hımmhımm:) Kokusu da güzeldir hem arab sabununun, ağır mağır değildir ben çok severim :secret: Hanım sildiğinde uç bucağı evde bol bol oturasım geliyor :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Mis miss hımmhımm:) Kokusu da güzeldir hem arab sabununun, ağır mağır değildir ben çok severim :secret: Hanım sildiğinde uç bucağı evde bol bol oturasım geliyor :D

sen evde oturmak için bahane arıyon gibi geliyor banada.

Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit

Bende neden dükkanda ayakta duruyo diyordum. :) Sebebi belli oldu.

Yorum bağlantısı
Nedim Öner

Ben de şu arap sabunu muhabbetinden esinlenerek; %100 bitkisel ve doğal olup, aynı zamanda gliserinli parfümlü, sıvı arap sabunu aldım. Sıvı olması itibariyle uygulamasını, süngere az miktarda döküp, plastik aksama sürüp ve akabinde ıslak bezle silerek yaptım.

Klasik arap sabununa göre kokusu gayet hoş, tavsiye ederim... :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...