İçeriğe Yönlendir

Klima Gazı Sorunu

İlhan Tascı

Recommended Posts

İlhan Tascı

merhaba .serviste klima gazının eksik olduğu ve tamamlandığı söylendi. kaçak olabilir mi diye sorduğumda kaçak olsa hiç gaz kalmaz denildi. kışın bile klimayı haftada bir çalıştırıyordum acaba gaz neden eksilir ?

Yorum bağlantısı
İlhan Tascı
Klima için şikayetiniz var mıydı? Ücret aldılar mı?

klimayı devreye aldığımda kesik kesik uğultu geliyordu çok fazla rahatsız etmiyordu ama sorun büyümesin diye servise götürdüm zaten araç garanti kapsamında gazın 200 gr eksik olduğunu tamamladıklarını söylediler şu anda sorun yok bunun için bir ücret almadılar.

Yorum bağlantısı
İlhan Tascı

2 gün önce sorun yoktu ama şimdi baktım yine sorun devam ediyor .artık bozulana kadar servise götürmeyeceğim

Yorum bağlantısı
İlhan Tascı
(düzenlendi)
Arayı soğutmadan tekrar gidin derim.

aslında ben sistemde kaçak olduğunu düşünüyorum,geçen yaz da klima yetersiz geliyor dediğimde yine 200 gr gaz eksik tamamladık demişlerdi (başka bir ford yetkili servisi). 1 yılda gaz neden eksilsin (kaçak olmaması durumunda) yaz kış en az haftada bir klimayı 10 dk çalıştıran biriyim. ford servislerinden hiç memnun değilim açıksası.

tarihinde ?lhan Tasc? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Aydın Sert

1 hafta önce klima gazını tamamen yeniledim, ilk doldurulduğu gün mükemmel bir hava vardı içeride ama bugün çalıştırdım tam soğuk hava esmedi, yani ilk günkü soğuk hava olmadı, ayrıca aracın tüm filtreleri değişti. sorun mu var acaba anlayamadım.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Aydın Sert

kontrole gittim klima hortumu dibinden patlamış, diğer hortumu da sürtünme etkisiyle eritmiş, 60 tl + 50 tl işçilik ile hallettim.

Yorum bağlantısı
İsmail Akyol

Merhaba.

Dün sabah aracımı OTOKOÇ Dolapdere servisine bıraktım. Klima kompresörü devreye girdiği zaman bir uğultu geliyor şikayeti ile.

Akşama doğru arandım servis tarafından ve klimaya gaz basıldığını söylediler, arabamı alabileceğimi söylediler. Ben de arabamı almaya gittim veeee bir

sürprizle karşılaştım. Klasik, "OTOSAN bunu garantiden karşılamıyor" cümlesiyle beni 118 TL borçlu çıkardılar. Arabayı ikinci sahibinden geçen sene Temmuz

ayında aldım ve bir sene daha garantisi olduğunu öğrendim. Hakikaten de FORD Direkt hattını aradım ve bir yıl ek garantisi olduğunu söylediler. Servis

danışmanının beni borçlu çıkarması üzerine bir hışımla müşteri hizmetlerini aradım. Durumu anlattım. Aracın 24 Temmuz 2011 tarihine kadar garantisi

olduğunu, benim iklimlendirme soğutma teknikeri olduğumu, klimaya gaz basıldığını ve gaz eksilmesi varsa neden kaçak araması yapılmadığını, bu faturayı

ödemeyeceğimi ve aracı teslim almayacağımı üstüne basa basa anlattım. Onlar da şikayetimi bir üst merciye ileteceklerini belirttiler. Yarını beklemeye

başladım şimdilik. Diyeceğim o ki. Arkadaş bu soğutucu akışkan R134a gazı bir yerde kaçak varsa eksilir biiir. Kaçak varsa sen neden kaçak araması yapıp

kaçağı gidermeden sisteme gaz basıp beni postalamaya çalışıyorsun ikiiiii. Ben bilinçsiz birisi olsam ya da soğutma sistemini tanımasam o faturayı ödeyip

gideceğim. Yarın tekrar klima kompresöründen uğultu gelecek. Sonra tekrar servise geleceğim. Sen hele bu 118 TL yi öde git sonra gelirsin mantığıyla

servisçilik yapılabilir mi ya! Sen evine klima taktırdın 3 sene sonra garantisinin bitmesine 1 ay kala gaz eksilmiş. Bu kaçak garantiden onarılıp tekrar kaçak

testi yapıldıktan sonra gazı verilir ve çalıştırılır mı? Yoksa klimanızın gazı kaçmış 200 TL ödeyin mi denir! OTOKOÇ Dolapdere çok canımı sıkıyor. Sinirden ya

arabayı satacağım bir daha FORD almayacağım. Ya da FORD Amerika'ya kadar mail yazacağım. Böyle sorun yaşayan varmı aranızda?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...