Tolga Kara 11 Haziran 2011 Paylaş 11 Haziran 2011 Dün tem'de giderken aniden motor gaz yemedi ve aracın motoru durdu. Çekici ile ustama götürünce işin çok ciddi olduğunu trigerin sente attığını söyledi motorun üst kapağını uzun uğraşlar sonucu çıkarınca sibopların eğildiğini gördük. Motor rektefeciye gitti-geldi. Silindir kapak contası değişti, yeni bir triger kayışı takıldı v.s. Ancak ben hala neden kaynaklanmış olabileceğini kestiremiyorum. Usta motoru yığma yapmışsınız(motor freni) ondan olabilir diyor. Bu durumu tekrar yaşamamak için değerli görüşlerinize ihtiyacım var. Not: olaydan 10 km kadar motor freni yaptım. Saygılarımla 1 Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu 11 Haziran 2011 Paylaş 11 Haziran 2011 Araç kaç bindeydi?Siz triger değiştirmişmiydiniz daha önce.Sadece bir tahmin böyle bir durumla daha önce karşılaşmadım ama mantık yürütücek olursam gergisi gevşediği için diş atladımış olabilir. Gergin olan kayış çok ağar yük altında diş atlarmı ona bilemicem.Ama uzun süre değişmemiş kayış malzeme yorulmasından dolayı yada uzamasından dolayı anlık bir yükte kopar ama sizinki kopmamış. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 11 Haziran 2011 Paylaş 11 Haziran 2011 Dün tem'de giderken aniden motor gaz yemedi ve aracın motoru durdu. Çekici ile ustama götürünce işin çok ciddi olduğunu trigerin sente attığını söyledi motorun üst kapağını uzun uğraşlar sonucu çıkarınca sibopların eğildiğini gördük. Motor rektefeciye gitti-geldi. Silindir kapak contası değişti, yeni bir triger kayışı takıldı v.s. Ancak ben hala neden kaynaklanmış olabileceğini kestiremiyorum. Usta motoru yığma yapmışsınız(motor freni) ondan olabilir diyor. Bu durumu tekrar yaşamamak için değerli görüşlerinize ihtiyacım var.Not: olaydan 10 km kadar motor freni yaptım. Saygılarımla 5 den 3 e falan mı düştünüz? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Haziran 2011 Paylaş 11 Haziran 2011 Geçmiş olsun, bence talihsiz bir arıza olmuş, ani vites ufaltmalarda çeşitli sıkıntılar çıkar ama o an saniye yolda kalırsınız zaten. Önemli olan çu anda nelerin değişip revize edildiği, 100 harcayıp kurtulayım derken, hepsi çöpe de gidebilir, 120 harcanması gerekiyorsa! 1 Yorum bağlantısı
Tolga Kara 11 Haziran 2011 Yazar Paylaş 11 Haziran 2011 Trigerini 12.000 km önce değiştim yeni sayılır. daha üzerindeki yazıları bile netti. kayışın içine baktığımda birkaç dişte çok hafif çizik vardı. 70 km. falan hızla gidiyordum. 2 vitesle motor freni yaptım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Haziran 2011 Paylaş 11 Haziran 2011 Şudur demesi zor, bir hayli talihsizlik olmuş denebilir. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Haziran 2011 Paylaş 11 Haziran 2011 Trigerini 12.000 km önce değiştim yeni sayılır. daha üzerindeki yazıları bile netti. kayışın içine baktığımda birkaç dişte çok hafif çizik vardı.70 km. falan hızla gidiyordum. 2 vitesle motor freni yaptım. Büyük ihtimalle, daha önceki değişim kaynaklı bir olaydır.. Ya kayış dandiktir sünmüştür.. Ya işçilik hatalıdır, gerilmemiştir.. Bunlara bağlı olarak 70 km hızla yani 5. vites hızında 2 ye almanız da olayı tetiklemiştir.. Geçmiş olsun.. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen 11 Haziran 2011 Paylaş 11 Haziran 2011 5ten 2 ye mi aldınız? Herhalde 5. viteste 70 km hızla gitmiyordur diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Haziran 2011 Paylaş 11 Haziran 2011 5'ten ikiye almamıştır da.. Normal şartlarda 5. vitesle gidilebilecek bir hızda 2 ye almış.. 70 km hızla 2 ye alıp motor freni yapmanın hiç bir mantığı yoktur... Bunu ve buna benzer şeyleri yapmayın arkadaşlar.. Yorum bağlantısı
Tolga Kara 12 Haziran 2011 Yazar Paylaş 12 Haziran 2011 4. viteste gidiyordum. 70 km. hızla 2. vitese düştüm. Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir 12 Haziran 2011 Paylaş 12 Haziran 2011 Mutlaka önceki triger değişimi esnasında yanlış bişey yapılmış. Kayış gerginliği,kayış kalitesi vs konulardan birinde bir hata yapılmıştır. Çünkü bahsettiğiniz hız aracın 2.viteste çıkabileceği maksimum hızın ve devrin altında. Yorum bağlantısı
Guest G 12 Haziran 2011 Paylaş 12 Haziran 2011 Geçmiş olsun ben 5 4 3 kaça geçerse ona atıyorum hiç birşey olmuyor:S Yorum bağlantısı
Ahmet Nalbantoğlu 10 Temmuz 2015 Paylaş 10 Temmuz 2015 5'ten ikiye almamıştır da.. Normal şartlarda 5. vitesle gidilebilecek bir hızda 2 ye almış.. 70 km hızla 2 ye alıp motor freni yapmanın hiç bir mantığı yoktur... Bunu ve buna benzer şeyleri yapmayın arkadaşlar.. Sıkça motor freni kullanan biriyim, aslında riskli mi diyorsunuz? Yorum bağlantısı
Tahir İlter 10 Temmuz 2015 Paylaş 10 Temmuz 2015 Aracı yığmadan devrinde vites küçülterek yapmak lazım motor frenini Yorum bağlantısı
İbrahim Çelik 14 Temmuz 2015 Paylaş 14 Temmuz 2015 Geçmiş olsun. Ben özellikle yolun karlı buzlu olduğu zamanlarda yokuş aşağı inerken mümkün olan en düşük vitese aracı alır sonrada motor freniyle yoldan inerim. Durumunuz beni korkuttu işin aslı. Konuda bildiklerinizi net bir şekilde paylaşırsanız sevinirim. Ayrıca üstadlardan yaptığım şeyin doğru olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts