İçeriğe Yönlendir

30bin Km Yeni Fiestanın Uzaktan Kumanda Pili Bitti Galiba?

Halit Bozkurt

Recommended Posts

Halit Bozkurt

Merhaba arkadaşlar,

30bin km'deki 2009 Model Yeni fiesta aracımın uzaktan kumanda pili bitti. Aracı yeni aldığımda anahtar üzerinde tornavida izine benzer küçük bir iz görmüştüm. Pili takmak için açtıklarını söylemişlerdi. Şimdi de pili bitti sanırım. Önceleri yakından alırken şimdi hiç çalışmaz oldu. Pili kendim mi değiştireyim, yoksa garanti kapsamı için şansımı zorlayayım mı? Foruma bir danışayım dedim. ;)))

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Merhaba arkadaşlar,

30bin km'deki 2009 Model Yeni fiesta aracımın uzaktan kumanda pili bitti. Aracı yeni aldığımda anahtar üzerinde tornavida izine benzer küçük bir iz görmüştüm. Pili takmak için açtıklarını söylemişlerdi. Şimdi de pili bitti sanırım. Önceleri yakından alırken şimdi hiç çalışmaz oldu. Pili kendim mi değiştireyim, yoksa garanti kapsamı için şansımı zorlayayım mı? Foruma bir danışayım dedim. :D))

Kumanda pilinin garantiye gireceğini sanmıyorum ;)

Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur

Pilin böyle erken bitmesi normal dil.belki kullanılmış pil takılmış veya kumanda arza yapmış olabilir. :nazar:

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

cebinizde taşırken düğmesi basılı kalıyor olabilir, dikkat edin, yoksa kullanma ile bu kadar zamanda bitmez.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Servis sorumlusu iken bir balya pil almıştım, soranlara ücretsiz pil değişimi yapardım, toptan alınca kuruş mertebesinde oluyor. Kullanılan alana/yöreye göre pil hızlı bitebilir, genelde 1,5/2 senede bitmesi pek anormal değildir.

Yorum bağlantısı
Yasin Çelik
(düzenlendi)

Belkide pil bitmemiş tir aktivitasyon yapılınca sorun çözülebilir Forumu karıştır iseniz bu konu ile bilgi mevcut olması lazım

tarihinde Yasin_ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Pili çıkar, yağsız kontak sprey sık, devam et, bu şekilde bazen 1 sene bazen 6 ay dayanıyor, sonra yeniden sprey ve devam, benimki 6. senesinde, arada bir spreylemek lazım, geçen transit kontağını söküp baktım, pilin üstünde yağ gibi bir sıvı var, galiba iletkenlik sağlıyor, o sıvı neyse bizde yok, bu sebeb olabilir sanırım.

Yorum bağlantısı
Halit Bozkurt

pilin bitip bitmediğini henüz anlayamadığım için "galiba" yazmıştım başlıkta. Yoksa kendim de değiştirebilirim. Zira bilgisayar öğretmeniyim. Sorun pilde değil sanırım. Çünkü arada bir garip bir şekilde uzaktan da olsa çalışıyor. O yüzden pilde bir sorun olabileceğini düşünüyorum. İlk fırsatta serviste kontrol ettireceğim. Çünkü defalarca bastığım halde çalışmıyor. Sonra aracı anahtarla açıp 4-5 km gidiyorum. Ardından vardığım yerde deniyorum kilitliyor ve açıyor. Garip yani.

Kumanda pilinin km'ye göre bitmeyeceğini ben de biliyorum. Km yazmamın sebebi, aşağı yukarı kaç kez kullanıldığının anlaşılmasıydı. Aynı km'de yada daha fazla yapan arkadaşlarda bu sorun yoksa o zaman benim kumandaya kullanışmış pil takılmış demektir. O sebepten yazdım km'yi. Kaldı ki bir arkadaş aynı pili 6 yıldır kullandığını yazmış. Bu demek oluyor ki, benim pilin ilk serviste takıldığında yarı kullanışmış olması muhtemel. Serviste çalışan bir arkadaş da, 1,5-2 yılda bitmesi normaldir demiş. Haklı olabilir. Sonuçta araca binmediğim halde kumandayla oynuyor falan değilim. Evde çocuk da yok ve anahtarı cebimde taşımam (sustalı olmadığı için), elimde taşırım ve evde yada işyerinde çekmecede durur. Basılı kalma ihtimali milyonda bir gibi birşey yani.

Pilin böyle erken bitmesi normal dil.belki kullanılmış pil takılmış veya kumanda arza yapmış olabilir. :lol2:

bilişimciyim hocam,

sizce neyi sorguluyo olabilirim?

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Ben pilin servis tarafından takılmasını anlayamadım...Pili içinde gelmesi lazım anahtarın...Serviste takılan pil raf ömrünü tamamlamış olabilir, yarı ömrü kullanılmış olabilir..Bence açıp kendiniz değiştirin...Sonuçta pil için garanti vermeyeceklerdir, uğraşmayın derim..

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Amaann ben de sizin arabaları birşey sanardım :D Benim Şahin'in kumandası da pilli. O pil de bitiyor :lol2:

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

halit beyin yaşadığın sorun sık olmasada bende de mevcut konuyu buradan takip edicem...

Yorum bağlantısı
Halit Bozkurt

kumanda ara ara çalışıyor arkadaşlar garip bir şekilde. Bugün hiç problem yaratmadı örneğin. Uzaktan bile alıyor, hatta çift tıkladığımda bagajı bile açıyor.. Anlam veremedim. Pilden değil galiba.. Kolay açılır birşey midir? Biraz zorlasam kenardan açılır mı diye düşünmekteyim... :)

Yorum bağlantısı
Yıldıray Demirkıran
kumanda ara ara çalışıyor arkadaşlar garip bir şekilde. Bugün hiç problem yaratmadı örneğin. Uzaktan bile alıyor, hatta çift tıkladığımda bagajı bile açıyor.. Anlam veremedim. Pilden değil galiba.. Kolay açılır birşey midir? Biraz zorlasam kenardan açılır mı diye düşünmekteyim... :)

Anahtarın içindeki kartta sorun olabilir. Servisle görüş derim. Pek pillik durum gözükmüyor.

Yorum bağlantısı
İhsan Yargıcı

anahtarla ilgili olarak serviste karşılaştığım bir zat avm lerde bulunan üst arama dedektöründen geçtikten sonra, çıkışta aracının uzaktan kumanda ve imb. sisteminin bozulduğunu anlattığından beri avm girişlerinde anahtarımı masanın üstüne koyup geçiyorum. belki alakası yoktur ama belkide vardır. uzak yakın her yerden 4 senedir sorunsuz çalışıyor.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Halit Bozkurt

Antalya Ford Bilaller servisinde kontrol ettirdim, kumandada problem varmış. "Çakmak girişinden bir cihaz çalıştırıyor muydunuz?" diye sordular, ben de yok dedim. Anahtarın üst kısmındaki devreyi değiştirdiler. İncelenmek üzere ford merkeze göndereceklerini söylediler. Garanti kapsamında değişti, şimdi normal çalışıyor.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Antalya Ford Bilaller servisinde kontrol ettirdim, kumandada problem varmış. "Çakmak girişinden bir cihaz çalıştırıyor muydunuz?" diye sordular, ben de yok dedim. Anahtarın üst kısmındaki devreyi değiştirdiler. İncelenmek üzere ford merkeze göndereceklerini söylediler. Garanti kapsamında değişti, şimdi normal çalışıyor.

Çakmak girişi ile anahtarın ne alakası varki? :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

benim araç 2009 model 15000 km de benim kumanda da yapmaya başladı arasıra uzaktan almıyor. çakmaklıla ne alakası varmış sordunuz mu? ben navigasyonu bağlıyorum şarj için onunla ne ilgisi varmış merak ettim.

Yorum bağlantısı
Halit Bozkurt
benim araç 2009 model 15000 km de benim kumanda da yapmaya başladı arasıra uzaktan almıyor. çakmaklıla ne alakası varmış sordunuz mu? ben navigasyonu bağlıyorum şarj için onunla ne ilgisi varmış merak ettim.

Alakasını sormadım? Bi dahaki ziyaretimde sorabilirim. Yakında "F kasko" için uğrayacağım. Bir kampanyadan bahsettiler. F kasko yaptırırsak, 2012 aralık'a kadar geçerli 300 TL servis indirimi olacak diye. F kosko poliçesini incelemem lazım dedim. O sebeple gideceğim. O zaman sorarım elektronik ustasına..

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Alakasını sormadım? Bi dahaki ziyaretimde sorabilirim. Yakında "F kasko" için uğrayacağım. Bir kampanyadan bahsettiler. F kasko yaptırırsak, 2012 aralık'a kadar geçerli 300 TL servis indirimi olacak diye. F kosko poliçesini incelemem lazım dedim. O sebeple gideceğim. O zaman sorarım elektronik ustasına..

cevaplarını merak ediyorum. burada paylaşırsanız çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Ali Cihangiroğlu

Elektronik alet normaldir, bir kerede benimki hiç tepki vermedi, yeniden kodladım düzeldi, arada olabilir.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bahsettiğiniz tornavida izi belki de kumanda tamir gördüğü için olmuştur.Yani şüpheli bir durum var.Pil bu kadar kısa sürede bitmez.Biterse de tam biter bir çalışır bir çalışmamazlık yapmaz.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Hehhehe gizli kodlama aletim var :D gayet basit, kitapçıkta yazan yeni anahtar kodlama olayını kumandalı anahtarda uyguluyorsun, böylece kendine geliyor, anahtarı görmeyen arabadaki alıcı uykusundan uyanıyor, bu iş için esas anahtarda lazım tabii.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Ebubekir Turan

Bende de aynı sorun mevcut şu an.1-2 gün çalışmadı ardından tekrar çalışmaya başladı.ve şu an gene çalışmıyor.servise sordum anahtar pillerinin şarjlı olduğunu kendini kontaktan şarj ettiğini söyledi.ama hala çalışmıyor.biraz daha bekleyeceğim yoksa gidip değiştireceğim pili.

Yorum bağlantısı
Halit Bozkurt

Bende de aynı sorun mevcut şu an.1-2 gün çalışmadı ardından tekrar çalışmaya başladı.ve şu an gene çalışmıyor.servise sordum anahtar pillerinin şarjlı olduğunu kendini kontaktan şarj ettiğini söyledi.ama hala çalışmıyor.biraz daha bekleyeceğim yoksa gidip değiştireceğim pili.

Araç garantisi devam ediyorsa sorun yok, serviste bedelsiz hallediliyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...