İçeriğe Yönlendir

Klima Açıkken Stop Etme

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz

Merhaba

2 sene önce aldığım aracım henuz 12 bin km de. Fakat 2 senedir düzelmeyen bir sıkıntısı var. Aracım klima açıkken dur kalkalarda stop ediyor. Bazende deviri yükselip ileri atlayıp sonra stop ediyor. Ben önceleri aracım yeni olduğu için açılmadığını düşünerek bu sıkıntıyı görmezden gelirdim. Fakat bu sıkıntı beni baya baya usandırdı. Nedir bunun çözümü normal bir durummu bu araçlarda. Ben mi kullanmayı beceremedim anlamadım.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Emin Önal
Merhaba

2 sene önce aldığım aracım henuz 12 bin km de. Fakat 2 senedir düzelmeyen bir sıkıntısı var. Aracım klima açıkken dur kalkalarda stop ediyor. Bazende deviri yükselip ileri atlayıp sonra stop ediyor. Ben önceleri aracım yeni olduğu için açılmadığını düşünerek bu sıkıntıyı görmezden gelirdim. Fakat bu sıkıntı beni baya baya usandırdı. Nedir bunun çözümü normal bir durummu bu araçlarda. Ben mi kullanmayı beceremedim anlamadım.

Saygılarımla.

Geçmiş olsun..

Normal bir durum olmadığı aşikar.Kullanımla alakalı olduğunu da sanmıyorum, devamlı aynı hatayı yapacak değilsiniz ya ?

Hiç servise veya bir ustaya götürüp tespit yaptırmadınız mı ?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Geçmiş olsun..

Normal bir durum olmadığı aşikar.Kullanımla alakalı olduğunu da sanmıyorum, devamlı aynı hatayı yapacak değilsiniz ya ?

Hiç servise veya bir ustaya götürüp tespit yaptırmadınız mı ?

Yazdan yaza klimayı kullanıyorum. İlk yaz arac yeni diye sesimizi çıkartmadık. Zamanla alışır düzelir diyorduk. Araba ile ikinci yazımız fakat sıkıntı gecmiyor. ;)

Servise götürdüm zamanında fakat bu tip bir şikayette bulunmamıştım.

Yorum bağlantısı
İsmail Akyol
Yazdan yaza klimayı kullanıyorum. İlk yaz arac yeni diye sesimizi çıkartmadık. Zamanla alışır düzelir diyorduk. Araba ile ikinci yazımız fakat sıkıntı gecmiyor. :unknw:

Servise götürdüm zamanında fakat bu tip bir şikayette bulunmamıştım.

Otokoç'a gitmeyin de nereye giderseniz gidin. Klimadan ses geliyor uğultu geliyor dedim. Adamlar benden onay almadan gaz basmışlar. Arabanın 1 ay daha garantisi var 118 TL gaz faturası çıkardılar bana. Sonra papaz olduk tabi araba hala servisteydi Ford direkt hattını da aradım 3 gün geçmesine karşın geri dönen olmadı. Bir kere klimada gaz eksilmesi varsa kaçak araması yapılmadan gaz eklenmez. 1 aysonra belki bir sene sonra yine aynı şikayet devam eder.

Bana işimi öğretmeye kalktıar. Ben de koyduğunuz gazı geri alın para mara vermiyorum dedim. Bugün aldım arabayı. Gaz garantiye girmezmiş. Bu dangalaklığı yapan da Otokoç Dolapdere. Bir da mı tövbe. Gazın tüpü (11 kg) 400 küsür lira. Arabanın aldığı gaz 300 bilemedin 500 gr gaz. Hakkınızı arayım derim ben. Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Zamanla olgunlaşan sadece tarladaki domatestir, umarı mhala garantiniz bitmemiştir, bu arada meslek nedir acaba?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bilişim sektöründe çalışıyorum. Arabayı aktif kullanmaya yeni başladık sayılır. Ötv fırsatıyla almıştım. Aslında ilk otomobilim. :(

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Gaz garantiye girmezmiş.

Gaz garantiye girmez diye birşey olamaz..

Arabayı aldınız klima çalışmıyor ; servise gittiniz 100 küsürlira gaz parasımı isteyecekler.. :p

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ali Darbaz

Aracı servisten aldım. Sorun düzelmiş. Artık stop etmiyor. Yalnız biraz kabarık bir fatura cıktı. Neyse onu gecelim ben şu maddeyi merak ettim. Braker sensor değişmiş nedir o.

Km bakımı 85 lira

Motor Yağ kanalaları 85 lira

Rotbalans 26 lira

Sw 30 motor yağı 114 lira

Cam silecek suyu 3 lira

Filtre ve braket sensoru 78 lira

filtre yağ 10 lira

Polen filtresi 13 lira

Yağ tapası yağ boşaltma 3,5 lira

Hava filtresi 8,25 lira

Aracın yazlımının güncellenmesi 0 lira

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ne sensörü anlamadım ama , can suyu + motor yağ kanalı temizleme talebiniz olmuş muydu? Olmadı neden yaklaşık 100 TL yi size sormadan almışlar, bunu 444FORD hattını arayıp sorun. Dayatılan harcamaya her zaman karşı çıkın, nasıl ki garantideki motora gaz parası istemeyorlarsa, hakkınızı arayın derim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...