İçeriğe Yönlendir

Focus Tdci Yolda Kaldım Ve Çalışmıyor

Tolga Öncü

Recommended Posts

Tolga Öncü
(düzenlendi)

Merhaba arkadaşlar,

2007 1.6 tdci sport aracımla, babam bugün seyir ederken yolda kalmış.

Dün gece aracın yakıt lambası yanmasına rağmen bir müddet daha mazot almamış. 40 45 km gösterene kadar sürmeye devam etmiş.

Bugün BP'den eurodisel almış bir müddet gitmiş ve sonrasında araç yolda teklemiş ve kalmış.

Ne yapmalıyım? Yardımcı olun lütfen :D

Hava yaptı ise nasıl alabiliriz?

Yardım lütfen...

tarihinde Zafer Ayvac? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
(düzenlendi)

Yol Bigisayarında Arıza uyarısı varmı ? Anlattığınıza bakılırsa deponun sonundaki pislikler enjektöre gelmiş ve bozmuş olabilir...

Diesel araçta özelliklide Modeli ve Km. varsa çeyrek depo kaldığında yakıtın bittiğini düşünün ve doldurun Çeyrek deponun altına kesinlikle düşürmeyin!...

tarihinde ?.G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Merhaba arkadaşlar,

2007 1.6 tdci sport aracımla, babam bugün seyir ederken yolda kalmış.

Dün gece aracın yakıt lambası yanmasına rağmen bir müddet daha mazot almamış. 40 45 km gösterene kadar sürmeye devam etmiş.

Bugün BP'den eurodisel almış bir müddet gitmiş ve sonrasında araç yolda teklemiş ve kalmış.

Ne yapmalıyım? Yardımcı olun lütfen :D

Hava yaptı ise nasıl alabiliriz?

Yardım lütfen...

yol bilgisayarındaki 40-45 km yanıltıcı olabiliyor, zira 200 metre gidince bile kilometre düşüyor.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
yol bilgisayarındaki 40-45 km yanıltıcı olabiliyor, zira 200 metre gidince bile kilometre düşüyor.

Hüseyin Sorun sandığın gibi değil 40-45km. kaldıktan sonra Araca Yakıt alındığını söylüyor

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Hüseyin Sorun sandığın gibi değil 40-45km. kaldıktan sonra Araca Yakıt alındığını söylüyor

Anladım, deponun dibindeki çeri çöpü çekip enjektöre göndermiş.

Enjektör temizliği bu işi çözemez mi?

Hani Bosh Car sevis de yapılanlar gibi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Yol Bigisayarında Arıza uyarısı varmı ? Anlattığınıza bakılırsa deponun sonundaki pislikler enjektöre gelmiş ve bozmuş olabilir...

Diesel araçta özelliklide Modeli ve Km. varsa çeyrek depo kaldığında yakıtın bittiğini düşünün ve doldurun Çeyrek deponun altına kesinlikle düşürmeyin!...

sadece dizel arçlarda değil benzinli focuslarda aynı sıkıntı var araçta benzin ışığı yanmadan mutlaka yakıt almak gerekir aksi taktirde yakıt pompaları çok nazik hemen arıza verebiliyor.

aracınız hava yaptı ise motor üstünde bir tane hava alma pompası var (silikon oval bir top gibi) onu üç beş kez sıkın hava yapmış ise havayı atıp sertleşecektir. inşallah bu şekilde hallede bilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

o pompa vakvak pompası diye geçiyor galiba. sertleşene kadar mı pompalıcaz :help: geçn hdi tekinde çalışmadı ben 2-3 kez pompaladaım bişi değişmedi emanet araba diye ellemedim daha :vava:

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

geçenlerde çeyrek deponun altın a doğru inmeye başlayınca mazot oalmak için gideerken ışık yandı, direkt 80 km gösteriyordu, benzinciye 5 km kadar yol gittim ama benzincide kalan mesafe 30 km diye gösteriyordu.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
sadece dizel arçlarda değil benzinli focuslarda aynı sıkıntı var araçta benzin ışığı yanmadan mutlaka yakıt almak gerekir aksi taktirde yakıt pompaları çok nazik hemen arıza verebiliyor.

Tabi ki mehmet Abi Benzinli araçlar içinde bu geçerli. Fakat diesel'de çok daha Maddi külfet oluşturuyor. Daha ciddi sorunlar doğuruyor.

Yorum bağlantısı
Turkay Enez
(düzenlendi)

Focus Tdci de hava alma pompası veya vakvak diye geçen bir aparat yoktur. Yakıt sisteminin hava yapması durumunda servislerde bulunan cihazlar (pompa) ile hava alınıyor. Vakvak denilen pompa 1.4 Tdci de var...

aracınız hava yaptı ise motor üstünde bir tane hava alma pompası var (silikon oval bir top gibi) onu üç beş kez sıkın hava yapmış ise havayı atıp sertleşecektir. inşallah bu şekilde hallede bilirsiniz.
tarihinde Turkay Enez tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tolga Öncü

Herkese yorumları için çok teşekkürler...

Bugün aracı kendi servisine bırakmışız, kendi servisinde çok mu masraf çıkarır acaba? Başka bir özel servise aldırsak daha masrafsız halleder miyiz?

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
Herkese yorumları için çok teşekkürler...

Bugün aracı kendi servisine bırakmışız, kendi servisinde çok mu masraf çıkarır acaba? Başka bir özel servise aldırsak daha masrafsız halleder miyiz?

özel servis işcilik olarak biraz daha uygun olur. Parça fiyatları değişmiyor

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Geçmiş olsun, focus ne zamandan beri sizde, daha önce arızası var mıydı? Hangi serviste?

Yorum bağlantısı
Tolga Öncü
Geçmiş olsun, focus ne zamandan beri sizde, daha önce arızası var mıydı? Hangi serviste?

Merhaba,

Teşekkür ederim. 1.5 haftadır bende aşağı yukarı. Arızası yoktu, kontrol ettirdik.

Muhtemelen deponun dibindeki pisliği çekti ya da hava yaptı deniyor.

Ford Yetkili Servisi Büyükçekmece Çetaş'ta bu gece. Yarın bakılacak.

Bakalım ne çıkacak?

Babamın ihmali inşallah büyük dertlere sebep olmaz :nazar:

Sağolun ilginize...

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Sadece hava yapma ya da pislikten kaynaklı sorun varsa çok maliyet çıkmaz.

Masraf açacak ihtimal, yakıt pompasının arızalanmasıdır...

Merhaba,

Teşekkür ederim. 1.5 haftadır bende aşağı yukarı. Arızası yoktu, kontrol ettirdik.

Muhtemelen deponun dibindeki pisliği çekti ya da hava yaptı deniyor.

Ford Yetkili Servisi Büyükçekmece Çetaş'ta bu gece. Yarın bakılacak.

Bakalım ne çıkacak?

Babamın ihmali inşallah büyük dertlere sebep olmaz :nazar:

Sağolun ilginize...

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş

Göksel abi benim c-max ışık yandıgında 80km gösteriyor ve gidiyorda 80km bi çok kez yol bilgisayarında kalan menzilde 0 gördüm elimden geldikce çeyrek deponun altına düşürmemeye çalışıyorum ama olmuyor bu depo bakımı yapılmıyormu pislik felan varsa temizletme şansımız yokmu

Yorum bağlantısı
Tolga Öncü
(düzenlendi)

Arkadaşlar merhaba,

Büyükçekmece çevresinde Özel tavsiye edebileceğiniz bir Ford Servisi var mıdır? Araçta triger değişmesi gerekiyormuş.

acil yardımınız ricasıyla.

tarihinde Onur Berkta? tarafından düzenlendi
Mesaj yazarken sat?r aralar?nda bo?luk b?rakm?yoruz..
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Vesile ile, depo gırtlağa kadar dolu da olsa, dibinde 1 parmak yakıtta kalsa, pompa zaten en dipten emiş yapar, yan, çer çöp kir vb. varsa zaten emer ki genelde depo çeperine sıvanmış bir pislik tabakası oluşur (zamanla)

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
(düzenlendi)

Ya gerçekten ben bu yakıt azalınca pisliklerin çekileceğini düşünenlere inanmıyorum. Zaten benzin ,mazot en hafif sıvılardan biri. Nerdeyese pamuk bile batıyor o sıvıda. Hadi hafif yüzüyor diyelim bu durumda mazotun komple bitmesi lazım ki üstündekiler çekilsin. EEE bitmemişte. Nasıl bir pisliğin pompaya kadar çökeceğini düşündünüz ki. Anlamadım.

Hem ayrıca pompada filtre (özellikle her dizelde) yok mu? Zaten o da zamanla tıkandımı depo ve filtre temizleniyor diye biliyorum. Yoksa öyle herşey enjektöre giderse...

tarihinde Arma?an Pekatik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
Arkadaşlar merhaba,

Büyükçekmece çevresinde Özel tavsiye edebileceğiniz bir Ford Servisi var mıdır? Araçta triger değişmesi gerekiyormuş.

acil yardımınız ricasıyla.

Liderler Otomotiv : Elmadağ cad. no:96 Taksim/İst Tel : 0212 230 48 41 Osman usta

Aktif Otomotiv : Levet Sanayi Adem Usta

Yorum bağlantısı
Tolga Öncü

Arkadaşlar merhaba,

Aracımda triger kopmasına istinaden; triger , subaplar , contaları vs. gibi birçok parça değişecek.

Parçaları en uygun fiyatlı istanbulda nereden alabilirim?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Tolga bey,

Triger koptuysa subaplar falan kontrol edilmeli. Masraf büyük. Liderler oto ile bi görüşün. Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Aracın gerçek km si kaçtı?

Arkadaşlar merhaba,

Aracımda triger kopmasına istinaden; triger , subaplar , contaları vs. gibi birçok parça değişecek.

Parçaları en uygun fiyatlı istanbulda nereden alabilirim?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...