İçeriğe Yönlendir

Tv'de Kaliteli G&#246rüntü İçin Component Mi, Hdmi Kablosu Mu?

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Geçen gün kuzenim Veli'lerdeydim.TV görüntü kalitesi çok iyi idi.HD olmayan yayınları bile bendeki HD yayın kalitesindeydi.

Sistemini incelediğimde, Component bağlantı kullandığını gördüm..Bu kaliteyi, görüntü aktarım şekline bağlayabilir miyiz.

Ben HDMI kablo kullanıyorum.Televizyonum tırt.Ama Veli'nin televizyonu da çok ahım şahım bir televizyon değildi.

Benim TV bu.. Vestel 42735 Millenium

Receiver bu.. Next YE15000 HD

Kaliteli bir görüntü aktarımı için Component mi, HDMI kablosu mu ?

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
(düzenlendi)

Mehmet Abi altın uçlu Hama marka HDMI kablo tavsiye ederim.Bence lnb yide sharp marka ile değiştir oda fark ediyor.Ben değiştirdim farketti.

Ama hepsinden önemli tvyi değiştir abi :p

tarihinde Tahir ?lter tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Televizyon fabrikasında çalışan birisi olarak şu anda en iyi aktarımı yapan kablo ve soket sistemi HDMI dır.

Abi senin TV de tam tırt aslında. :p olay TV içinde bulunan panel ve işlemci ile alakalı 100 hz bir TV olsaydı çok net görüntü alırdın, ama dediğim gibi en az kayıp HDMI dadır.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet Abi altın uçlu Hama marka HDMI kablo tavsiye ederim.Bence lnb yide sharp marka ile değiştir oda fark ediyor.Ben değiştirdim farketti.

Ama hepsinden önemli tvyi değiştir abi :p

Kabloyu değiştirsek.. :p

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

mutlaka 100 hz yayın akışı olan TV olmalı, ve kaliteli işlemci kullanılıyor olmalı.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
Kabloyu değiştirsek.. :hahahoho:

Abi o tv ile olmaz Hüseyin Abinin dedikleri mantıklı. Hiçbir şey değiştirme tvyi 100hz Sony yap ciddi farkı göreceksin abi.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

servis, yedek parça ve garanti çok önemli bu sebepten dolayı Arçelik Veya Beko yada Grundig tavsiye ederim, 100hz 37" almak en iyisi 42" için çok büyük oda gerekir, yakın mesafe için çok büyük bence.

Bu TV'yi ne yapacağım... ?

çok yerinde bir soru. :hahahoho:

gittigidiyor veya sahibinden.com gibi alternatifler var.

yada bir müddet daha idare edip, (bozuluncaya kadar) değiştirmek.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
servis, yedek parça ve garanti çok önemli bu sebepten dolayı Arçelik Veya Beko yada Grundig tavsiye ederim, 100hz 37" almak en iyisi 42" için çok büyük oda gerekir, yakın mesafe için çok büyük bence.

Odam çok büyük ama.. :hahahoho:

Yani bana 42 lazım...

Hadi yeniyi aldık diyelim.. bunu ne yapacağım... Satılır mı bu.. ? Ne eder.. ?

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Foruma hibe et abi katkılarından dolayı teşekkür edelim bizde :hahahoho: İş yerinde değerlendirilebilir belki veya kahve tarzı maç izleten ama teknolojiyi daha yakalayamamış bir tanıdığa belli ücret mukabilinde satılabilir.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Odam çok büyük ama.. :hahahoho:

Yani bana 42 lazım...

Hadi yeniyi aldık diyelim.. bunu ne yapacğaım... Satılır mı bu.. ? Ne eder.. ?

ederi ne tutturabilirsen,

ben tüplü TV den LCD ye geçerken 29" flat Beko marka TV yi internetten 400'e satamadım ama bir komşum 500 veriyim ver ama bir kuruş fazla vermem dedi sehpahası ile birlikte verdim.

şans.

internetten modeline göre araştırmak gerekir, ben olsaydım bir müddet daha kullanır ilerleyen zamanda mutlaka bozulacağı için ( içindeki PSU (güç kaynağı) çin malı olduğundan) bozulunca değiştirirdim.

not: TV leri güç kaynakları bozar.

Foruma hibe et abi katkılarından dolayı teşekkür edelim bizde :D İş yerinde değerlendirilebilir belki veya kahve tarzı maç izleten ama teknolojiyi daha yakalayamamış bir tanıdığa belli ücret mukabilinde satılabilir.

bazıları LCD TV de hala tuner takıp TRT 1 seyrediyor.

Memleketin yarısı LCD TV ye plazma diyor.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Abi o Türkiye'deki pazarlama yeteneksizliğiyle alakalı galiba millete inceyse plazmadır diye satıldı tvler şimdi ledler bile plazma muamelesi görüyor tıpkı her katı yağın sana diye satılması veya her granül kahvenin nescafe diye istenmesi gibi hatta geçenlerde şaka gibi bir olaya şahit oldum Jeep marka araca adam markasını yazmamışlar bu jipin markası ne dedi.:hahahoho:

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Aslında çok iyi pazarlama stratejisi, bilinçli müşteri sorgular, her şeyi fiyatı bile ama bilinçsiz müşteri sorgulamaz, alır.Bu bence satıcılarında işine geliyor. :hahahoho:

LED TV nin bile çoğumuz ne olduğunu bilmiyor LCD den farklı birşey sanıyorlar.

Farkı açıklıyorum.

Normal LCD yani LCM TV ler arkasındaki floresan tüpler ile ışığı üretir, tam siyah olmaz.

LED TV ler 2 çeşittir direct LED ve Edge LED diye tanımlanır, Direct LED tvlerde ışık tam LCD ekranın arksındadır, EDGE LED lerdeyse kenarlardadır, farkı EDGE LED ler çok ince olabilir ama Direct ,LEDler normal LCD ler gibi kalın olur.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Abi çok iyi hatırlıyorum lcdler yeni çıktığında pioneer x led teknolojisi diye bir tv çıkarmıştı anladığım kadarıyla hala daha mevcut lcd led vs. tvlerden farklı bir teknolojisi var.Onun hakkında bir bilgin var mı?

Bu arada Emmi'nin konuyu mahvetmiyoruz inşallah gerçi tv almaya niyetlenirse gayet güzel bilgiler çıkacak gibi.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
(düzenlendi)

Bilgim yok ama sanırım direct LED TV olabilir, Edge yeni çıkmış bir teknoloji.

Ben Emmi'nin yerinde olsan bir müddet daha kullanırdım, çok uzun ömürlü bir TV değil, zaten tamir masrafı yeni TV nin yarı fiyatı olacak,

iyi bir HD LNB şart ama, ayrıca iyi bir HDMI kablosu da gerekli.

tarihinde Adnan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Yukarıdada belirttim lnb sharp HDMI kabloda hama.Ben Sharp'ı Isparta'da çok zor buldum fiyatından ötürü pek getirmek istemiyorlar 10 tl lik çançinçon dolu ama görüntüde ciddi farkı var. Hama'nın kablodaki üstünlüğü zaten ortada.

Vestel çok kızdığım bir marka 2 tane reciverını eskittim biri garantiden değişti ikinci için garantiyle bile uğraşmadan çöpe attım şimdi neta var sorunsuz sıkıntısız ve Türk malı. Vestellerin ikiside prc idi.

Yorum bağlantısı
Murat Dere
Odam çok büyük ama.. :unsure2:

Yani bana 42 lazım...

100 lira vereyim helalinden. :p

100 Hz ve üstü bir telly+kaliteli LNB+kaliteli uydu alıcısı+altın kaplama HDMI kablo bağlantısı senin sorununun çözümü Mehmet. Gitti paracıklar. :crazy:

Yorum bağlantısı
Geçen gün kuzenim Veli'lerdeydim.. TV görüntü kalitesi çok iyi idi.. HD olmayan yayınları bile bendeki HD yayın kalitesindeydi..

Sistemini incelediğimde, Component bağlantı kullandığını gördüm..

Bu kaliteyi, görüntü aktarım şekline bağlayabilir miyiz..

Ben HDMI kablo kullanıyorum... Televizyonum tırt.. Ama Veli'nin Televizyonu da çok ahım şahım bir televizyon değildi..

Benim TV bu.. Vestel 42735 Millenium

Receiver bu.. Next YE15000 HD

Kaliteli bir görüntü aktarımı için Component mi, HDMI kablosu mu ?

Kuzenin tv'si plazma miydi Mehmet Bey? Lcd'nin normal yayinlari tuplu tvden daha guzel gostermemesi gerekir. Component baglanti, analog baglantinin en kayipsizidir. Hdmi nin avantaji sesleri de aktarabilmesidir. Cok kaliteli component kablo kalitsiz bir hdmiye gore daha iyi goruntu verebilir. Bunu da ancak senin gibi dikkatli izleyiciler farkedr. Bu arada kullanilan uydu alicisi da onemli. Ozellikle cin ve uzakdogu olmayan ve eski model uydu alicilarin daha iyi goruntu verdigi soyleniyor.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Odam çok büyük ama.. :unsure2:

Yani bana 42 lazım...

Abi sen direk Hilton'da mı yaşıyorsun :crazy:

ederi ne tutturabilirsen,

ben tüplü TV den LCD ye geçerken 29" flat Beko marka TV yi internetten 400'e satamadım ama bir komşum 500 veriyim ver ama bir kuruş fazla vermem dedi sehpahası ile birlikte verdim.

şans.

internetten modeline göre araştırmak gerekir, ben olsaydım bir müddet daha kullanır ilerleyen zamanda mutlaka bozulacağı için ( içindeki PSU (güç kaynağı) çin malı olduğundan) bozulunca değiştirirdim.

not: TV leri güç kaynakları bozar.

Kuş serisi, Corolla 97-98 gibi bazı şeyler halkımız için nedense çok değerli. Ederi 7-8lira eden corolla'ya hala 15bin e kadar isteniliyor.

bazıları LCD TV de hala tuner takıp TRT 1 seyrediyor.

Memleketin yarısı LCD TV ye plazma diyor.

ELSİDİİ demek zor geldiği için PILAZMA diyorlardır.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

emmi sen tv yi değiştir.Keşke istanbul a geldiğinde bizdekilerden bir tane senin bagaja atsa idik hemde ömürlük olurdu :unsure2:

cmpnt kablo 133 hz dir hd görüntüyü üzerinden geçirir lakin sinyalin üstüne ham düşebilir topraklama önemlidir.

Hdmi teknik mesafesi 12mt dir bu ölçü içerisinde herhangi bir çevirici kullanılmaz ise sinyal bozulmaz. Lakin kalitesiz kablo çok vardır piyasada dı

Yorum bağlantısı
Kuzenin tv'si plazma miydi Mehmet Bey? Lcd'nin normal yayinlari tuplu tvden daha guzel gostermemesi gerekir. Component baglanti, analog baglantinin en kayipsizidir. Hdmi nin avantaji sesleri de aktarabilmesidir. Cok kaliteli component kablo kalitsiz bir hdmiye gore daha iyi goruntu verebilir. Bunu da ancak senin gibi dikkatli izleyiciler farkedr. Bu arada kullanilan uydu alicisi da onemli. Ozellikle cin ve uzakdogu olmayan ve eski model uydu alicilarin daha iyi goruntu verdigi soyleniyor.

Saygilarimla.

+1

Komponent (Ypbpr) bağlantısı ve video bağlantısı (S-VHS)

Video sinyalinin en net en pürüzsüz ve en dogal hali bu baglantı ile olur.Fakat bu baglantı için uydu cihazınında destegi şart.Eger scart baglantısı var ise uydu cihazındaki video çıkış sinyalini rgb yaparsan yine bu baglantıya en yakın görüntüyü alırsın.

Hdmi çıkış digital video ses ve v-h çıkışıdır bu baglantıdan çok daha farklıdır video sinyalleri sayısal gider ve vertical horizantel sinyalleri,de sayısaldır.Bu nedenli lcd tv nin tam versiyon hd video girişi olması önemlidir.Destekliyor olması sadece normal s bandı versiyonu gibidir.En kaliteli hd kablosuyda alsanız bariz farkı gözlemleyebilirsiniz.

Netlik konusunda lcd tv nin kontras oranı yüksek olmalıdır ve bu vestel tvdeki bu oran yetersiz lakin hiç yoktan iyidir ve bu tv deki hd yayın girişide tam versiyon degil sadece kısmı destegi var.Bence compenet baglantı ile bu lcd den daha verimli görüntü alırsın.Hd baglantı tam istediğin gibi olmaz diye düşünüyorum. :nazar:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
100 Hz ve üstü bir telly+kaliteli LNB+kaliteli uydu alıcısı+altın kaplama HDMI kablo bağlantısı senin sorununun çözümü Mehmet. Gitti paracıklar. :nazar:

Bu listenin bedeline hanıma araba alınır len deli :nazar:

Saygilarimla.

Plazma değil abi.. Aradım şimdi.. 2009 başında almış LCD, Arçelik 100 Hz. 42"

Kullandığı receiver D-Smartın Dijitali.. HD değil..

Kablosu 3'lü Compnentti.. HDMI ile düzgün görüntü alamadım Component aldım sen de dene dedi.. Bunun üstüne araştırmaya girdim..

Ama standart dijital görüntüsü, benim HD'ler gibi yada daha kaliteli diyebilirim..

Abi sen direk Hilton'da mı yaşıyorsun :nazar:

Salonda oturuyorum.. Salonum da büyük Sani..

emmi sen tv yi değiştir.Keşke istanbul a geldiğinde bizdekilerden bir tane senin bagaja atsa idik hemde ömürlük olurdu :nazar:

cmpnt kablo 133 hz dir hd görüntüyü üzerinden geçirir lakin sinyalin üstüne ham düşebilir topraklama önemlidir.

Bagaj doluydu Serkan.. Sence Component kablo deneyim mi.. ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Gözünü kan bürümüş, 72 ekran düplü Konka Tv im var, canafar gibi de gösteriyor; yaprak dökümü olsun, gece sahilde dolaşan Fatmagül olsun :nazar: Zamanında Sony tv nin tek taksidi parasına almıştım hemi de.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Çağlar, ben tv'yi Hsbc'den taahhütle beleş almıştım...

Benim oturma odasında da 72 Sony var ve görüntüsü çok kaliteli..

Şimdiki sorunumuz, salondaki çakma lcd..

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

72 ekran flat 100hz pc girişli tv 1999 da aldım ve arçelik lg modeli üzerinden getirdiği bir model.Yine arçelik as500da uydu cihazım var orjinal tam pinli scart kablosu ile yıllardır rgb modunda kullanıyorum.Bu görüntüyü hiç bir uydu cihazında görmedim.Yenilerde dahil.Fakt uydu cihazım şimdi sorunlu.Yerine alırsam imkanım olursa next veya goldmaster hd olanlar şu an için görüntü işlemcisi en iyi olanlar.Emminin uydu cihazıda dahil.

Emmi hd kablo ile lcd den görüntü aldıgında görüntü iyi degilse bence degildir özelliği yetersiz.En dogru ve net görüntü rgb compenentidir.En sıhhatliside bu. :p Sadece kablo çok iyi olacak.Uydu cihazın ve lcd bu rgb baglantıyı destekliyor olarak görünüyor fakat uçları mevcutmu emin degilim.

Bu rgb baglantısının orjinal uçları anlaşılması için yazıyorum metal çevrilerek baglanan bir soket eski 10mb ethernet konnektörlerinin aynısı.Kablo özelliği İç canlı ucunun dış izalosyonu çok iyi olmalı iç telide kaliteli bakır olmalı kalaylılardan olmasın.Dış şasi teli örgü tipte olmalı ve bakır olması tercih edilmeli.Altın karışımlı falan kabloya hiç gerek yok.Nevşehirde bulman zor Süha bu kablolardan kullanıyor zaten yapsın yollasın sana diye tavsiyem olur. :p Bu lcd tv için boşuna hd kablosu falan uğraşma mat flat ekran oldugu için en dogru seçim compenent olacaktır. :p

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...