İsmet Oruç 8 Temmuz 2011 Paylaş 8 Temmuz 2011 (düzenlendi) Önceki Konu Bu test sırasında teknisyen servis şefinin de isteği üzerine aracı 5500 - 6000 devirde 180-190 Km hız ile 5-10 dakika kadar hararet yaparmı ? diye sıkıştırdı.Ertesi gün aracın altında yağ damlası gördüm ve Başerden önce sanayiye götürdüm aracı. Lifte kaldırdık ve yağ kaçırdığını gördük.Yağ kaçağının olduğu yer ise yağ çubuğunun dibi gibi görünüyordu.Bu arada hava filtresininde de motorun önüne bakan köşesinde yağ vardı.Hava filtresi değiştirildi takılacağı yer temizlendi.Sanayide 3 ayrı ustaya daha aracı gösterdim.Hepsi aynı şeyi söyledi. "Araç fazla sıkıştırılmış" Sonra başere gittim.Durumu anlattım. Başerdeki şef ise bunun mümkün olamayacağını araç göstergesinde yazan devirlere her aracın aracın rahatlıkla çıkması gerektiğini ve teknisyeninin işi doğru yaptığını söyledi.Ama aynı teknisyen Üst kapak ısı sensörünü kırık olarak takıp bir şey olmaz demişti dedim.Şef ısı sensörünün değiştirildiğini sanıyordum dedi.Bu konuşma uzadı gitti.Sonuçta bir servis müşterisi olarak yapılan işten memnun olmadığımı sanayide ki ford servislerinin , daha iyi iş yaptıklarını söyledim ve Başerden ayrıldım. Unutmadan ; Aralık Ayının sonunda motor yenileme işlemini sanayide tanıdığım bir Ford ustasına yaptırmıştım. Ateşleme Bobini Buji kablosu ve Buji değişimi Pistonlar- Sekman Kol yatak Honlama Takım conta Takım Sibop, Conta-Motor Yağı-Kapak taşlama işlemleri yapıldı. Sonrasında geçen 5-6 ayda 3000 - 4000 devirlerde 140-160 km hızlarda aracımı sorunsuz kullandım.Bu sürede aracımda yağ kaçağı da olmadı. Başerdeki teknisyenin tüm bunları bilmesine rağmen sorunun motor yenilemeden kaynaklanabileceğini söylemesini çok inandırıcı bulmuyorum. Bugün motorun altını yıkatıp nereden yağ kaçırdığını kontrol etmeye başlayacağım.Umarım anlık geçici bir yağ kaçırmadır. Başer Oto hakkında ne yapmamı önerirsiniz? Paylaşımlarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim. 8 Temmuz 2011 tarihinde ?smet Oru tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 8 Temmuz 2011 Paylaş 8 Temmuz 2011 (düzenlendi) Duruma üzüldüm umarım ciddi sorun yoktur. Benim okuduklarımda ögrendiğim aracın belli viteste bu devirlere çıkması ile araç boşta iken liftte kaldırışıp bu devirleri buldurulması çok farklı anlamlara geliyor oldugu.Araç boşta iken bu devirlerde çalıştırılmasının dogru oldugunu okumadım ve devir kesici yokmu motorda nasıl çıktı bu devre kadar? Şunuda ekleyim sanayi ustalarına bu durumu anlattıktan sonra motora baktırıp yagın yerini bulmaya çalıştılarsa bu alınan cevap bence basit ve suç atma olur diye düşünüyorum. 8 Temmuz 2011 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 8 Temmuz 2011 Paylaş 8 Temmuz 2011 O hızlara çıktıkları için olmuş olabilir ama ; normal ve sağlıklı bir motorda böyle birşey olmamalıydı bence.. Ben uzun süre son süratte otobanda gittim hiçbir problemle karşılaşmadım.. Yorum bağlantısı
Akan Belen 8 Temmuz 2011 Paylaş 8 Temmuz 2011 Öncelikle üzücü bir durum geçmiş olsun diyelim.Yanlız aracınızla yapılan hız yüksek ama max hız değil ki Ersen Bey'inde yazdığı gibi sağlıklı bir motorda o hızlarda bir sorun olmaması lazım.En azından bende hiç olmadı daha uzun süre daha yüksek sürtlerde kullanmama rağmen. Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 8 Temmuz 2011 Paylaş 8 Temmuz 2011 (düzenlendi) Amaçları aracı test etmekse görünen o ki test başarılı olmamış. Neden aracı teslim etmişler peki? Yani yağ o an kaçmadı da sonra sonra mı kaçtı? Ben 5-10 dakika o devirle kullanınca arabanın bozulacağını düşünmüyorum. Eğer bozulacaksa iyi ki bu belirtileri vermiş. Yoksa yolda kalırdınız. Bence motorunuz iyi yapılamamış. Sekman ve contalar konusunda sıkıntı var gibi geldi. 8 Temmuz 2011 tarihinde Arma?an Pekatik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 8 Temmuz 2011 Paylaş 8 Temmuz 2011 Geçmiş olsun..Benim de görüşüm motorunuzun iyi yapılmamış olmasından kaynaklanıyor.Ayrıca motoru hangi viteste bu kadar sıkıştırdılar? Motor hararet yapıyor mu yapmıyor mu düşük viteslerde yüksek devir kullanılır.Üst viteslerde zaten hararet yapması güçleşir.Yani hangi viteste 5-10 dakika 6000 devir çevrildi... ? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 8 Temmuz 2011 Paylaş 8 Temmuz 2011 Geçmiş olsun, birkere bu şekildeki test baştan saçma sapan, hararet yapıyormuymuş, Allah Allaah, o servisten uzak durun bir daha, bence arıza falan yoktur, o devirde sabit duran arabanın motoru elbette normalden fazla ısınır, önüde dyno testindeki gibi ek fan koydularmı? Neyse bence, o şekilde çalıştırmaktan sızıntı yapmıştır, sonrasında normal kullanımda yapmaz sanırım. Yorum bağlantısı
İsmet Oruç 8 Temmuz 2011 Yazar Paylaş 8 Temmuz 2011 Geçmiş olsun..Benim de görüşüm motorunuzun iyi yapılmamış olmasından kaynaklanıyor.Ayrıca motoru hangi viteste bu kadar sıkıştırdılar? Motor hararet yapıyor mu yapmıyor mu düşük viteslerde yüksek devir kullanılır.Üst viteslerde zaten hararet yapması güçleşir.Yani hangi viteste 5-10 dakika 6000 devir çevrildi... ? Teşekkür ederim Ayhan bey.4 ve 5 nci viteste 6000 devir 185-190 km hız... geçmiş olsun Teşekkür ederim Levent bey Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 9 Temmuz 2011 Paylaş 9 Temmuz 2011 (düzenlendi) Teşekkür ederim Ayhan bey.4 ve 5 nci viteste 6000 devir 185-190 km hız... Eğer dediğiniz gibi 4. ve 5. viteste 6 bin devirde kullanılmışsa sorun olacağını sanmıyorum.Motorunuz daha önce elden geçmiş olduğu için bir sıkıntı yaşandığını düşünüyorum.Çünkü dediğiniz şekilde palio araç da test amaçlı kullanılmıştı.Hiç bir sorun olmamıştı. 9 Temmuz 2011 tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İsmet Oruç 9 Temmuz 2011 Yazar Paylaş 9 Temmuz 2011 Eğer dediğiniz gibi 4. ve 5. viteste 6 bin devirde kullanılmışsa sorun olacağını sanmıyorum.Motorunuz daha önce elden geçmiş olduğu için bir sıkıntı yaşandığını düşünüyorum.Çünkü dediğiniz şekilde palio araç da test amaçlı kullanılmıştı.Hiç bir sorun olmamıştı. Ayhan Bey, dün aracımın motor yenileme işini yapan ustamada götürdüm.Aracı lifte kaldırıp baktı.Yağ kacağının aşırı zorlanmayla ilgili olabileceğini söyledi.Şaşmazsa aracın altını yıkattım bakalım 1 hafta kadar kullanıp yağ kaçağını kontrol edecegiz.Bu arada yağ çubuğundaki yağ seviyesi hala normal.Fazla yağımı attı acaba diye düşünüyorum.Neyse gelişmeleri burada sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Yorum bağlantısı
İsmet Oruç 4 Ağustos 2011 Yazar Paylaş 4 Ağustos 2011 (düzenlendi) Bu konu hakkındaki son durumu sizle paylaşmak istedim; 15-20 gün kadar aracı aralıklarla kullandım.Her haftada bir hava filtresine yağ geliyormu diye kontrol ettim.Her seferinde geldi.Sonunda Şaşmazda daha öncede ismi geçen bir ustaya aracımı götürdüm.İlk değerlendirme sekmanların kaçırıyor olabileceği üzerineydi.Motoru açtıktan sonra gördüklerimiz ise burada pistonların dördünde de kırılma meydana gelmiş.En son gösterdiğimiz Motor rektefe işini yapanlarda, motor ustası da aynı konuda hemfikir.İlk motorumu yapan usta işini doğru yapmış.Aracı test sürüşüne çıkaran kişi gereğinden fazla zorlamış dediler. Neyse sonuç olarak cebimizden yine para çıktı sacede yeni piston ve sekmanlar , takım conta ile işçilikle kurtardım. Bugün Ford 'u arayıp servis ile ilgili şikayetimi ilettim bakalım ne çıkacak. Bu arada konuşup gösterdiğim her ustanın (Bu arada 8 - 9 usta oldu ) test sürüşündeki durumun neden olduğu ile ilgili hemfikir olduğu durum, için yetkili servis ne diyecek merakla bekliyorum.Hatalarını kabul edecekleri konusunda maalesef çok ümitli değilim Herkese hayırlı Ramazanlar 4 Ağustos 2011 tarihinde ?smet Oru tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İsmet Oruç 4 Ağustos 2011 Yazar Paylaş 4 Ağustos 2011 Öyle zorlamayla filan bişey olacak olsa yandık 6000 devir çevirip motor kıracaksam bi daha binmem o araca. Servisin hiç bir suçu olduğunu düşünmüyorum. Kaldiki Başer deki ustaları filan tanırım hepsi birbirinden iyi ustalardır.Birde gereginden fazla zorlamak nedir ? 7000 çeviren araca 8000 devir mi çevirtmişler ? 4-5. viteste 5000-6000 devir sürmekle motor zorlanmış mı oluyor çok ama çok saçma bir açıklama. Abicim kusura bakmada şahsi görüşüm servis harici tüm ustaların suçu var burda. Zorlama nedir onlar görmemiş.... Servisteki ustaların durumu hakkında yorum yapamam Can.Sanayideki ustalar içinde öyle,ama ortada bir sorun ve bu sorunun çözümü için benim cebimden çıkan para var.Ben aracımı sorunsuz 7 ay 3000-5000 aralığında normal şartlarda diyorum zira kim 2. viteste aracı modifiyeli falan değilse 4000 devire kadar zorlar ?Bu ne akla hizmettir.sonuçta 160000 kmde ve 10 yaşında araç altındaki bu kadar pervasızca sıkıştırmaktan bahsediyorum. Başer gibi servisleri böyle kendini ve ne yaptığını bilmez usta diye geçinenler yüzünden karalamıyorum ben.İşini iyi yapan ustaları eğitimlere göndersinler eğitsinler böyle hatalarla karşılaşmayalım.Israrla olmayacak ısı sensörünü takmaya çalışan, kırık sensörle bu idare eder diye takan usta, sistemin havasını almadan servis kağıdına havası alındı diye yazan usta heralde başerde çalışmamalı.. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 4 Ağustos 2011 Paylaş 4 Ağustos 2011 Abicim yapma etme 4000 devir zorlamak mı ben sürekli zorluyorum o zaman. İstersen 7000 cevir zorlamak filan değil bu şekilde motor kırılmaz. Benim için Başer yada farklı bir firma olması değil , sorun söylenenlerde yorumlarda. Öyle motor kırılmaz istesende kırılmaz standart bi motor öyle zorluyarak. Debriyaj olsa şanzuman bozulsa anlarım ama yok öyle bir durum. Şahsi görüşüm yan sanayi piston vb. ürün kullanımı bu olayın sebebı. Merhaba İsmet Bey; Öncelikle geçmiş olsun.Benim bir önceki aracım opel vectra B 2.0 97 model bir araçtı. Araç çok fazla su eksiltme ve yağ eksiltme yapığından dolayı motor yaptırdım. Yaptırdıktan 1 hafta sonra aracı düz yol daeşim ve oğlu arabada 2. viteste 120 dedi (çok kısa mesafede) ve hız kesici devreye girdi bıraktım. Ve uzun yol da otobanda 1-2-3 son devirlerde vites değiştirerek test ettim banamısın demedi. Bu arada en zayıf sekmanlarda kin ne derse desin opel vectralarda var.Ancak Can beyin dediği bir konuda yorum yapacağım. Pistonlar ve sekmaları alırken 150 tl den 300 tl kadar sekman ve piston vardı. Ben kendim gittim aldım parçacıda tanıdık hangisini önerirsin dedim Göthe markaydı galiba tam hatırlamıyorum250 tl verip aldım. Diğerlerini sorduğumda ucuz olanları hocam bir gün yolda kalırsı dedi. Ben riski alamam dedi. Durum bu. Ben o vectramda 4-6 bin devir arasında kullandığım çok yoldu araç yüklüyken bile 3 viteste rampada 160 dediğim oldu. Çok şükür bir sıkıntı yaşamadım. Ancak sizin araç neden böyle birşey yapmış anlamadım.Siz 5-6 ay kullanıp onların kısa sürede ellerinde kalması belki şans. Belki sizin elinizde kalacaktı onlara kısmet oldu. Belki onlar bir değişiklik yaptı o sıkıntı yarattı. İnşallah istediğiniz gibi bir sonuç elde edebilirsiniz. NOT: Gaz kesici 7000 devire yaklaşırken devreye giriyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Ağustos 2011 Paylaş 4 Ağustos 2011 Bu arada konuşup gösterdiğim her ustanın (Bu arada 8 - 9 usta oldu ) test sürüşündeki durumun neden olduğu ile ilgili hemfikir olduğu durum, için yetkili servis ne diyecek merakla bekliyorum.Hatalarını kabul edecekleri konusunda maalesef çok ümitli değilim Herkese hayırlı Ramazanlar İsmet Bey, bu şahin motoru değilki... Zorlamayla sekman kırsın... O motor devir kesiciye girmiş halde bile o kadar süre sorunsuz seyredebilir.. Motor 6000 devirde çalıştı diye sekman kırılmaz.. Kesinlikle ve tamamen rektefiyeci hatası.. Sanayide de meslektaşlarını korumak için topu servise atıyorlar... Devir çevirmekle motor kırılsa, 153 bindeki benim motor kırılırdı... Kurum temizliği için arada bir sürekli yüksek devirde kullanırım.. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 4 Ağustos 2011 Paylaş 4 Ağustos 2011 Otobanda saatlerce 5000 devir ve üstünde yolculuk yapmış biri olarak ; servisin suçu olacağını bende düşünmüyorum.. Aracın izin verdiği devir sayısı bellidir ; bunun üstüne çıkmaya çalıştığınızda zaten izin vermez ve devir kesici devreye girer. Belki servis o devirlere çıkmamış olsaydı bu arızanın çıkması 10 gün geçikmiş olurdu okadar.. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 4 Ağustos 2011 Paylaş 4 Ağustos 2011 Boşta gaza basıp motor ayarı yapan bu motorda bir sorun yok diyen ustalar! tabi zorlama derler. 6000 devir bir motor için heleki 4 veyahut 5. viteste giden bir araç için gayet normal bir durum. 2 veyahut 3 te gidilse ve çatçatçat devir kesici devamlı girse neyse diyeceğim. Yorum bağlantısı
İsmet Oruç 4 Ağustos 2011 Yazar Paylaş 4 Ağustos 2011 Şahsi görüşüm yan sanayi piston vb. ürün kullanımı bu olayın sebebı. Can ; Kırılan pistonlar Mahle marka .Yeni takılanlar Gotze hangisi kalitelidir hangisi değildir bilemiyorum. Yorum bağlantısı
Ali Rıza Özdemir 7 Ağustos 2011 Paylaş 7 Ağustos 2011 Can ; Kırılan pistonlar Mahle marka .Yeni takılanlar Gotze hangisi kalitelidir hangisi değildir bilemiyorum. İsmet Bey, Öncelike geçmiş olsun. Pistonları yine aynı ustadamı değiştirdiniz. bence d sanki ilk takılan pistonlarda veya işçiliğinde bir sorun varmış gibi geliyor tabii ki bir aksilikte olmuş olabilir günahlarını almayalım ama test sürüşüyle sadece süreç hızlanmış olabilir o şekilde kullanımın sağlıklı bir motorda hiç bir şey yapmaması lazım aksine bir motor uzun süreli o şekilde gidebilmeli zaten sağlıklıysa. bu arada tecrübelerinizden faydalanmak isterim. 4 ay önce aldığım 2006 Mondeo Ghia TDCİ 130 Hp 180 Bin Kmdeki aracım çok gürültülü çalışıyor. Acaba motor mu istiyor diye düşündüm çekişi çok iyi ama zaten bunlar 2000 motor çekişten düşmez diyorlar biliyorsunuz bu araçlardan anlayan usta çok az çoğu deneme yanılmayla çözüyor aracı. Yorum bağlantısı
Recommended Posts