Hakan Turan 21 Temmuz 2011 Paylaş 21 Temmuz 2011 (düzenlendi) Önceden anahtarı takınca tık diye açılan kaput kilidini çeviriyorum çeviriyorum tık yok,anahtarı kırmaktan korktum neden açılmaz,nasıl açabiliriz bu kilidi? teşekkürler 21 Temmuz 2011 tarihinde Onur Berkta? tarafından düzenlendi ? = i Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Temmuz 2011 Paylaş 21 Temmuz 2011 Anahtar dönüyor mu dönmüyor mu... ? Serviste lifte alınıp alttan açılabilir.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Temmuz 2011 Paylaş 21 Temmuz 2011 Siz yokken biri önden tıklamış olabilir, kurcalamayın, ehil ford teknisyenine ulaşın. Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 21 Temmuz 2011 Paylaş 21 Temmuz 2011 Mehmet ve Çağlar abinin dediği gibi. Araç lifte çıkıp alt deflektör sökülünce elin gireceği kadar mesafe oluyor. Ordan kilidin spirali yerinden çıkmışsa takılmalı. Yoksa Çağlar abinin dediği gibi işi ehli değilse ön panjur kesilecek vs diyorlar. Tecrübe ile bakidir Yorum bağlantısı
Hakan Turan 21 Temmuz 2011 Yazar Paylaş 21 Temmuz 2011 Teşekkürler anahtar dönüyor fakat tıklamıyor. Yorum bağlantısı
İlker Kadılar 21 Temmuz 2011 Paylaş 21 Temmuz 2011 Biraderin Focus'ta aynı sorun vardı anahtarcı yada kilitci usta ne yaptıysa bir şekilde açılır hale getirmiş. Yorum bağlantısı
Hakan Turan 31 Temmuz 2011 Yazar Paylaş 31 Temmuz 2011 (düzenlendi) kaput artık tık diye açılıyor.kilit komple değişti,125+30 tl ye mal oldu. 31 Temmuz 2011 tarihinde Onur Berkta? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Dalgıç 1 Ağustos 2011 Paylaş 1 Ağustos 2011 Aynı sorunu 15 güm önce ben yaşadım.Tatil için Kuşadasına çıkacağım akşam silececek suyunuda tamanlayım dedim.Benimde kaput açılmıyordu anahtar hem sola hemde sağa boşa dönüyordu.,bu arada on panjurun alt tırnaklarda çıkmış olduğunu farkettim.Büyük ihtimalle evin otoparkında biri parkederken dokundu.Çıtanın tırnaklarını yerine takıp gece huzursuz bir şekilde yola çıktım.Pazar öğleden sonra Kuşadası'ndaydım sorunsuz gelebildik. Pazartesi sabahıda Kuşadasındaki Ford yetkili servisinde gösterdim.Anahtarın hareketini kilite ileten 15 cm uzunluğında bir plastik çubuk gibi birşey vardı,bunun ucundaki plastik uç kırıldığından anahtarın hareketini kilite iletemiyordu.Sağolsun servisteki arkadaşlar değiştirip,ücret almadan beni yolcu ettiler.Çok şaşırdım gerçekten.Teşekkür edip yoluma devam ettim. Yorum bağlantısı
Ferhat Genç 1 Ağustos 2011 Paylaş 1 Ağustos 2011 Bende de aynı sorun şu an var. Kilit sağa sola boşa dönüyor. Ama kaputa hafif bastırıp anahtarı çevirdiğim zaman açılıyor. Problem yok benim için. Yorum bağlantısı
Fatih Oturak 2 Nisan 2013 Paylaş 2 Nisan 2013 kaputum yaklaşık 1 aydır açılmıyor.her gün deniyorum.yarım saat deniyorum olmuyor.servise gittim anahtar yaptır abi dediler.anhtar kırılabilir dediler.anahtar 80 tl.cipli.ne yapacagım yardımcı olurmusunuz Yorum bağlantısı
Mehmet Karabacak 2 Nisan 2013 Paylaş 2 Nisan 2013 Bir haftadır ben de uğraşıyorum, sorun çıkardığında kaputa bastırarak yada çekerek hallediyordum ancak artık oda fayda etmiyor, anlaşılan Ford için genetik bir problem bu. Diğer arabalarda olduğu gibi içeriden bir mandalla niye açılmaz anlamıyorum. Yorum bağlantısı
Muammer Aslan 12 Mayıs 2013 Paylaş 12 Mayıs 2013 kronik bir sorun olduğunu forumda farketmiştim tabi iş işten geçti... kaput açamadım ne yaptım ettim se olmadı basarak iterek kaputa basarak her türlü tenedim ama olmadı kaput açılmadı en son artık sanayiye götürdüm bi usta baktı bunun ön panel krılmadan kaputu ben açamam dedi git servise götür felan bi ustaya daha gösterdim yarım saat ugrastı sonunda açtı ön paneli kırmadan çıkararak açtı C MAX ı olanlar dikkat kilidin olduğu yer motora çok yakın olması kilitin içindeki yağı azaltmış kurutmuş ve kilit işlemez hale gelmiş sağolsun usta iyi bi yağladı felan derken orjinal ilk günkü gibi oldu bu arada hep boşa dönen anahtar tek çevirmeyle açar hale geldi maliyeti 40 lira oldu bana siz siz olun şimdiden bi yağlama spreyi alarak ön kaput kilidi mekanizmasını yağlayın haberiniz ola... 1 Yorum bağlantısı
Cihangir Keskin 20 Mayıs 2013 Paylaş 20 Mayıs 2013 wd 40 sıksak zararı olur mu? şu an bende hiç sorun yok. Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 20 Mayıs 2013 Paylaş 20 Mayıs 2013 wd 40 sıksak zararı olur mu? şu an bende hiç sorun yok. Bİ yararı almaz diye düşünüyorum sonuçta yağ kir sökücü bir madde iyice kurutacaktır mekanizmayı. Sprey gres en iyi çözüm olur. Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 22 Temmuz 2013 Paylaş 22 Temmuz 2013 Aynı sorun bizdede çıktı. Bastırınca zar zor açılıyor şimdilik. Yorum bağlantısı
Emre Aslan 22 Temmuz 2013 Paylaş 22 Temmuz 2013 Boşa dönen anahtar;bazen zorla açılan,bazen de açılmayan kaput.Sorun,kiitteki plastik parçanın yıpranması. 100 liraya(3M51 16700 AC kodlu kilit) alınıp değiştirilir. Yorum bağlantısı
Misafir 23 Temmuz 2013 Paylaş 23 Temmuz 2013 Bende de aynı sorun şu an var. Kilit sağa sola boşa dönüyor. Ama kaputa hafif bastırıp anahtarı çevirdiğim zaman açılıyor. Problem yok benim için. Aynı sorun bizdede çıktı. Bastırınca zar zor açılıyor şimdilik. Yakın zamanda, bir gün açılmayacağının habercisi, en kısa zamanda bir kilitçi tarafından temizlenip yağlanırsa uzun yıllar sorunsuz çalışır. Yorum bağlantısı
Alaaddin Mutlu 30 Temmuz 2013 Paylaş 30 Temmuz 2013 (düzenlendi) Aradaki aparatı çıkarttık, gidip 30cm uzunluğunda yıldız tornavida aldım (5TL). Tık diye açılıyor. 30 Temmuz 2013 tarihinde Sani Gerşon tarafından düzenlendi Tamamı büyük harf yazmıyoruz. Yorum bağlantısı
Hasan Armagan 29 Haziran 2014 Paylaş 29 Haziran 2014 1 aydır açılmayan kaputu forumda okuduklarımdan sonra açmaya karar verdim. Forumda ya ön panjur kırılacak yada radyatör sökülecek yazıyordu. Bende evde bulduğum örgü şişine eğim vererek 1 saatin sonunda açtım. (Fotoğrafı yükleyemedim, Yönetici arkadaşlar yüklerse sevinirim) http://www.fotokritik.com/3203096/duragan-cisim Son durum aşağıdaki videoda. wd40 aldım tamamen söküp temizleyeceğim. Bakalım kurtulabilecek miyiz büyük masraftan. http://www.youtube.com/watch?v=XD5SDQ16poo Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 29 Haziran 2014 Paylaş 29 Haziran 2014 Benim Focus'da Normal Anahtarla açılmıyor. Servise falan giderken yedek anahtarla gidiyoruz. Keşke bi deneseydiniz. Yorum bağlantısı
Hasan Armagan 29 Haziran 2014 Paylaş 29 Haziran 2014 Benim Focus'da Normal Anahtarla açılmıyor. Servise falan giderken yedek anahtarla gidiyoruz. Keşke bi deneseydiniz. Forumdan okuyunca ilk yedek anahtari denedim ama olmayınca bu yola başvurdum Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 29 Haziran 2014 Paylaş 29 Haziran 2014 Abim senin kilit daha sağlam. Senin sorunun kaputun lastik ayaklarında. Onları gevşet yine eskisi gibi atmaya başlar. Kaputu açınca 2 tane kaputa bağlı lastik ayaklar. Vida gevşetir gibi gevşet. Ama benim sana önerim halen açılıyorken gidip yaptırmandır. 140 tl maliyeti var. Yorum bağlantısı
Misafir 29 Haziran 2014 Paylaş 29 Haziran 2014 2 yıl kadar önce benzinli C-Max ım varken, benimde başıma gelmişti. Ankara Şaşmaz da sırf anahtar işi yapan bir yere yönlendirilmiştim.100 TL ye yan sanayi bir mekanizma ile değiştirmişlerdi. Açmaları ve tamir edip teslim etmeleri yarım saat sürmemişti.Ve dahası orjinal anahtarını kullanabilmem için gerekli düzenlemeyi yapmışlardı.Yani 2 anahtar taşıma derdi olmadı. Bazı ustalar panjuru falan kıralım demişlerdi. Tekrarlarsa sakın kırdırmayın, bir şekilde açıyorlar. Yorum bağlantısı
Recommended Posts