İçeriğe Yönlendir

3.fren Lambası Focus Yazısı

Bircan Taşkapılı

Recommended Posts

Bircan Taşkapılı

Arkadaşlar bence işin en zor kısmı olan kağıt şablon hazırlamak işini üstadımız MURAT DERE halletmiş.Linkinden kopyalayıp montaj yapmak işin en kolay kısmıydı..Teşekkürler hocam...

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

O üstadın arkasında büyük bir bacanak yeteneği var. Teşekkürler bacanağa :lol2:

Yorum bağlantısı
Murat Dere
Arkadaşlar bence işin en zor kısmı olan kağıt şablon hazırlamak işini üstadımız MURAT DERE halletmiş.Linkinden kopyalayıp montaj yapmak işin en kolay kısmıydı..Teşekkürler hocam...

Sağol Bircan'ım. Güle güle kullan. :blink: Harika olmuş tabii. :good1:

O üstadın arkasında büyük bir bacanak yeteneği var. Teşekkürler bacanağa ;)

Olm, bacanak sadece geri vites-ayna olayında vardı; başka hiç bir şeyde yok. Ama ileride olacak başka işlerde de. :blink:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Dere
:unsure2:banacağa =bacanağa :)

Ben ona "banacak" diyom karrdeşim ya Allahallah... :p Ne karışıyon om sen benim işime, Erhan Yılmaz İki? :)

Yorum bağlantısı
Bircan Taşkapılı

Yorumlarınıza teşekkürederim arkadaşlar.Murat hocama ayrıca teşekkürederim..

Yorum bağlantısı
Bircan Taşkapılı

Zamanında yüksekkaldırım dizgi folyo kesim sektöründe masaisi geçmiş birisi olarak, Murat hocanın optimumu sağladığını düşünüyorum.Bundan iyisi şamda kayısı....

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Bundan iyisi focusun orjinal fontu :nazar: Var benim arabada yapmıştım. Foto bulursam eklerim buraya

Yorum bağlantısı
Bircan Taşkapılı

El yazısı olan mı?

Yorum bağlantısı
Murat Dere
Yorumlarınıza teşekkürederim arkadaşlar.Murat hocama ayrıca teşekkürederim..

Ne demek Bircan, her zaman. :crazy:

Güzel ama font olmamış Murat hocam :)

Senine len, senine! :police:

Zamanında yüksekkaldırım dizgi folyo kesim sektöründe masaisi geçmiş birisi olarak, Murat hocanın optimumu sağladığını düşünüyorum.Bundan iyisi şamda kayısı....

Doğrudur. Şöyleki; 3. stop lambasının her bir reflektörünün görünür alanını hesaplayarak, her birinin karşısına bir harf gelecek şekilde yerleştirildi harfler. :good1:

Orjinal focus 1 fontu şeklinde olan

O yazıyı denedim Cihan'ım Yetişken'im. Ancak o zaman yazıyı stopa oturtmak için yaydığında her bir lambaya bir harf denk gelmiyor, dolayısıyla harflerin bir kısmı sönük kalıyor, dalgalı oluyor. O yüzden bu şekilde yaptım. Ben yaptım, oldu yani. :p

Yorum bağlantısı
Murat Dere
Muratcım bu font bizim 2,5 lara uygun mu?

Fuat'ım, font uyar da uzunluğunun uyacağını sanmıyorum kardeşim. 2,5lar için yeni bir çalışma yapmam lazım. Elinde fazla 2,5 stop lambası var mı? :D

Yorum bağlantısı
Bircan Taşkapılı

Murat hocamın söylediği gibi f nin uzun kuyruğu yazının orantısız bir şekilde küçülmesini gerektirir ki bu da yazının orjinalini bozmadan imkansız olur.Hocam ışıktan maksimum yararlanmasını bilmiş.

O yazı olmaz mı tabiki olur.Ama ben denemedim ,hocam denemiş uygun bulmuş,ben de beyendim ve uyguladım.Görenlerde hasta oldu valla.

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2
O yazıyı denedim Cihan'ım Yetişken'im. Ancak o zaman yazıyı stopa oturtmak için yaydığında her bir lambaya bir harf denk gelmiyor, dolayısıyla harflerin bir kısmı sönük kalıyor, dalgalı oluyor. O yüzden bu şekilde yaptım. Ben yaptım, oldu yani. :D

Sayın hocam, bir f1 fanatiği olarak f2 fontuna benzeyen focus yazısını sevemedim ben olay bu yani :good1: Orjinal fontta en boy oranını biraz bozmak gerekiyor bu doğru ama seviyorum valla fOCUS yazısını :) Ben bunun çıktısını alıp içten uygulamıştım stop lambasına. Aslında 3.stop lambalarını led yapsak da orjinal yazımızı kullansak çok güzel olacak gibi bu iş :)

Yorum bağlantısı
Murat Dere
Sayın hocam, bir f1 fanatiği olarak f2 fontuna benzeyen focus yazısını sevemedim ben olay bu yani :) Orjinal fontta en boy oranını biraz bozmak gerekiyor bu doğru ama seviyorum valla fOCUS yazısını :) Ben bunun çıktısını alıp içten uygulamıştım stop lambasına. Aslında 3.stop lambalarını led yapsak da orjinal yazımızı kullansak çok güzel olacak gibi bu iş :)

Seveceksinnn ulean! :)

LED yapmak yetmez Cihan; her bir reflektör bölümünü kaldırıp stop kısmındaki boşluğu düzlemek gerek. Çoooooooooooook uzun iş, hiç uğraşamam valla. Oldu böyle. :)

O yazıyı ben de seviyorum ama n'apalım, mukadderat. :)

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Hakan Kılınç

bu 3. fren lambasını kendi aracımda temizlemek için sökmüştüm ve takarken farkılnda olmadan ters takmışın ve şa anda farları açtığımda plaka lambalarının ışığı 3. fren lambasında hafif bir aydınlanma neden oluyor (ek bir kuyruk lambası) .Bence güzelde oluyor, tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Onur Solmaz

Tebrikler muazzam işçilik olmuş 3. stopun üstündeki gri folyoyla bagaj çitasını da kaplamayı deneyebilirsiniz sıkılınca geri sökersiniz :lol2:

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Şaban Demirel

Sağol Bircan'ım. Güle güle kullan. :) Harika olmuş tabii. wink.png

Olm, bacanak sadece geri vites-ayna olayında vardı; başka hiç bir şeyde yok. Ama ileride olacak başka işlerde de. tongue.png

murat bey benım aracımdaki 3, fren lambası çatladı sanırım bunlardada bu kronik bir sorun.aracım 1999 statıon wagon yani estate acaba bu uygulamayı benim araç içinde uygulayabilirmiyiz bu konuda yardımınızı rica ediyorum.

Yorum bağlantısı
Murat Dere

murat bey benım aracımdaki 3, fren lambası çatladı sanırım bunlardada bu kronik bir sorun.aracım 1999 statıon wagon yani estate acaba bu uygulamayı benim araç içinde uygulayabilirmiyiz bu konuda yardımınızı rica ediyorum.

Her türlü yardıma hazırız. :) Nasıl bir yardım istiyorsun Şaban kardeşim? Lambanın tam ölçülerini alacaksınız, eğer 5 lamba varsa her lambanın karşısına bir harf gelecek şekilde yazıyı ayarlayıp içten yazıyı yerleştirip üst kapağı takacaksınız. Ayrıntılı anlatım şuradaki reklamımda mevcut: http://muratdere.com.tr/index.php/3-stop-lambasnda-focus-yazs :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...