İçeriğe Yönlendir

Yarım Debriyaj Sonrası Oluşan Duman Ve Koku

Akan Belen

Recommended Posts

Akan Belen

Arkadaşlar bugün kayınpedere giderken sürekli kullandığım rampa yukarı olan yola girdim.Yanlız yol dik sayılabilek bir rampa tek taraf araç parkediyor yani tek şerit şeklinde oluyor hem hem gidiş hem geliş olarak kullanılıyor.Araçla karşılaşırsanız kim müsait olursa boşluklara yada sağa sola iyice yanaşarak geçiyorsunuz öyle gıcık bir yol işte.Bende yukarı doğru 1. vites çıkmaya başladım yarım komyenet tarzı bir araçla karşılaştık salak herif doğru dürüst yanaşamadığı için bende durmak zorunda kaldım benim arkamdanda araçlar geldi yukardan da araçlar geldi sıkıştı trafik iyice.Arabada 5 kişi var öyle böyle geçeceğiz derken mecburen aracı nerdeyse 1 dakikadan daha fazla yarım debriyaj ve yüksek devirde kullanmak zorunda kaldım ara ara dur kalk ve yine yarım debriyaj olarak kullandım ama tam araçlardan kurtulmaya başladığım sırada ön taraftan yoğun duman ve koku geldi.Durma sansım olmadığı için devam ettim eve kadar kaputu açtım duman azalmıştı ama koku yoğun şekilde vardı.Allttan biryerlerde geliyor duman ama tam anlayamadım debriyaj kullanımında sıkıntı yok şu an.Baskı balata zarar görmüş olabilirmi.Yada yapmam gereken bir şey varmı bununla ilgili.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Akan Abi yapacak birşey yok artık ama balatanın ömrünü kısaltmışsın sadece artık biraz daha dikkatli kullanmak rampalarda el freni ile kalkış yapmak belki tedbir olabilir. geçmiş olsun bu arada

Yorum bağlantısı
Akan Belen
Akan Abi yapacak birşey yok artık ama balatanın ömrünü kısaltmışsın sadece artık biraz daha dikkatli kullanmak rampalarda el freni ile kalkış yapmak belki tedbir olabilir. geçmiş olsun bu arada

Evet sorma genelde el firenini kullanıyorum zaten rampalarda bundada kullandım ama .Bu öyle bir durumduki debriyajı tam bırakma şansım hiç yoktu.Şu an için yapılabilecek bir durum varsa yapmak açısından konuyu açtım.Sonradan küt diye kalmayalım diye.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Benimde başıma geldi benzer durumlar genelde ayağım sıyırma değilde tam kavrama noktasında tutuyorum pek yaşamadım o yüzden ayak hassasiyetiylemi alakalı yoksa başka bişey mi bilmiyorum ama daha kokutmadım çok şükür.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Benimde başıma ilk defa geldi bu durum.Yarım debriyaj zaman zaman kullanmak zorunda kalıyoruz sonuçta ama şimdiye kadar hiç böyle bir durum olmamıştı.

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada

1dakika cok uzun zaman boyle durumlarda trafik iyice acilmadan kimildamamak en iyisi gecmis olsun

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Okadarda dert edilecek birşey yok; balatanın ömrünü 1 dakikada 5000km lik harcadınız ;)

Bunlar olabilecek şeyler ;( olmasa daha iyi )

Tavsiye edildiği gibi trafiğin açılmasını beklemek en uygunu böyle durumlarda .. :good1:

Yorum bağlantısı
Akan Belen
Debriyajın kavramasında, aracın devir-hız oranında, vites geçişlerinde bir sorun hissetmiyorsanız, birşey olmaz.

Debriyajın ömrü kısaldı mutlaka ama debriyaj birden bire bitmez, öncesinde bir aksilik olduğunu mutlaka hissedersiniz.

Şuan için bir sıkıntı görmedim.Tam olarak deneyemedim ama

Okadarda dert edilecek birşey yok; balatanın ömrünü 1 dakikada 5000km lik harcadınız :good1:

Bunlar olabilecek şeyler ;( olmasa daha iyi )

Tavsiye edildiği gibi trafiğin açılmasını beklemek en uygunu böyle durumlarda .. :good1:

:blink:

Bugünlerde kayınpederinize gitmeyin :blink:

Bora olayını hatırlayan vardır.

Zorlayarak 2-3 aylık aracın baskı balata yanmıştı.

Bunu bilmiyordum.Kötü bir durum olsa gerek.

Ankara'da iken fiestayla başıma gelmişti, bi şeyde olmadı. bi süre sonra koku kalmıyor zaten, endişe etmeyin.

Umarım sorun çıkmaz.

Bua rada bilgi olsun diye sorayım.Kaç mani ;)

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Pardon direk size sorar gibi olmuş.Balatayı kastetmiştim.Nasıl bir maliyet çıkabilir bana

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik

Koku bir süre kalır. Balatanın ömrünü 3-4 bin km kadar kısaltmışsınızdır. Çok önemli bir şey değil. Fusion ASM hep yapıyordu yokuşda.

Balata serviste 600 lira civarı. Dışarda tabi daha uygundur.

Yorum bağlantısı
Murat Kavuk

15 gün önce sümela manastırına gittim. Bilenler bilir, son kısım uzun süre ciddi yokuştur. Velhasıl yokuşa tırmanmaya başladık. Yoğun bir trafik var. İnşallah durmaz böyle gider dedik. Dedik ve trafik durdu. 2-3 araba önümüzdeki connect kalkamıyor bir türlü. Her defasında arkasına taş koyuyorlar, kalkıyor, biraz gidiyor, sonra trafik duruyor, sonra bir daha aynı senaryo. Sonra o araç kenara çekti. Ama karşıdan gelenlere yol vermek için ara ara durmaya devam etmek durumunda kaldık. Epey bir çabaladıktan sonra düzlüğe çıkabildik. Arabayı parkettiğimizde nerdeyse her arabadan o acayip koku geliyordu. Bizde hepsi kokuyor dedik ve devam ettik :lol2:

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Önceki gün bunu ben de yaşadım, duman görmedim ama koku çok ağırdı. Hem sıcak hava hem frensiz yarım debriyaj ile 300-350 metre civarı gittim. Safranbolu-Karabük arasındaki yokuşta çok sıkışıktı trafik. Kokuyu duyunca el frenini çektim. Durdum. Vites geçişlerinde falan birşey yoktu. Düzlüğe çıkıp trafik açılınca da yola devam ettim. Devamında kavramada, vites geçişlerde bir sorun yoktu.

Şahinde kaç senelik parçada birşey olmadıysa sende hiç olmaz diye düşünüyorum. Ha ömrü kısalmıştır debriyajın o olabilir.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Sonuçta bu sorunu yaşayan birtek ben değilim anlamış olduk.Duman olayı canımı sıktı biraz sadece.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...