İçeriğe Yönlendir

Benzincideki Hava Kompresoru Ve Gostergesi

Gökhan Tuna

Recommended Posts

Gökhan Tuna

Kiymetli Arkadaslar,

Gecen gun benzin istasyonlarindan birinde esimin aracinin lastik basinclarini kontrol edip eksikliklerini tamamlayalim dedik ve cihaza yanastik. Kitapciga gore (Linea) 33 ve 30 olmasi gerekiyordu basinclarin. Cihaza yakin olan lastiklar acisindan sorun yoktu, 1-2 psi ile eksikligi giderdik. Ancak is cihaza uzak olan, arabanin diger tarafndaki lastiklere gelince, 30 olmasi gereken lastik icin 19 gosterince killandim, ayni durum uzak taraftaki diger lastik icin de 21 gosterince arabayi ters cevirip tekrar denedim ve normal bir sekilde lastik havalarini 1-2 psi ile gene tamamladim.

Uzman arkadaslara sormak istedigim, bunun sebebi ne olabilir? Gozden kacirdigim bir nokta mi var acaba? 2-3 defa denememe ragmen bu sekilde oldu cunku. Cihazin kablosunu biraz uzaga cekmek buna sebep olmus olabilir mi? Tabii ki buna ek olarak, cihazin 19 psi gosterdigi (gercekte 28-29 olan) lastige hakikaten 11 psi hava basilabilir mi? :-)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Uzman arkadaslara sormak istedigim, bunun sebebi ne olabilir? Gozden kacirdigim bir nokta mi var acaba? 2-3 defa denememe ragmen bu sekilde oldu cunku. Cihazin kablosunu biraz uzaga cekmek buna sebep olmus olabilir mi? Tabii ki buna ek olarak, cihazin 19 psi gosterdigi (gercekte 28-29 olan) lastige hakikaten 11 psi hava basilabilir mi? :-)

Basabilir ve lastikteki gerçek hava 40'a çıkar...

Muhtemelen burgulu hortumlardandır, bir yerinden kırılmış ve havayı tam geçiremediğindendir diye tahmin ediyorum... İyi fark etmişsin..

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Sizin gözden kaçırdığınız birşey yok,Hiçbir zaman benzin istasyonlarının hava kompresörüne güvenmeyin okadar...

:D

Muğla'da Shell'de havasını kontrol edeyim dedim 48 gösteriyordu.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna

Cevaplariniz icin tesekkurler arkadaslar, peki Koctas vs gibi marketlerde satilan, lastik hava basincini gosteren cihazlar guvenilir midir? Tavsiye eder misiniz?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Cevaplariniz icin tesekkurler arkadaslar, peki Koctas vs gibi marketlerde satilan, lastik hava basincini gosteren cihazlar guvenilir midir? Tavsiye eder misiniz?

İşinizi görür.. Çok yanılsa 2 hava yanlır...

Ben şundan kullanıyorum..

pr_01_50661_max.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Basabilir ve lastikteki gerçek hava 40'a çıkar...

Muhtemelen burgulu hortumlardandır, bir yerinden kırılmış ve havayı tam geçiremediğindendir diye tahmin ediyorum... İyi fark etmişsin..

+ 1967

:lol2:

Muğla'da Shell'de havasını kontrol edeyim dedim 48 gösteriyordu.

hava ve asfalt sıcaklığı yani lastiğin sıcak olması durumunda lastiklerdeki hava basıncı farklılık gösterebilir.

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Ben mekanik çalışan basınç ölçme çubuğunun iyi ve yeterli çalıştığını düşünüyorum. Drag yarışına çıkmıyoruz yarım psilık basınçları ölçmeye gerek yok :lol2:

Yorum bağlantısı
Fırat Şenol

Bende Emminin kullandığının biraz daha farklısını kullanıyorum ve çok memnunum ... :lol2:

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...

pr_01_50661_max.jpg

Focus un kullanma klavuzuna baktım dün. Lastiklerin havasını 2.1,2.3 hıza yüke göre vb. rakamlara göre vermiş olması gerekeni.

Fakat 29, 30, 31 gibi rakamlar veren arkadaslar var.

Arada birim farkımı var

2.1 olan ne

30 olan ne? Benzincilerdeki kompresörün göstergesinde hangi ölçüyü takip edicez anlamadım?

Bir de bu cihazı Bunu nerden bulabiliriz acaba ve nasıl kullanılıyor

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Bende analog göstergeli bir ölçüm cihazı var, şu anda sensörlerimi kullanmama rağmen ona daha çok güveniyorum. Dijital diye çok para vermek gereksiz.

Lastik basınçlarını kontrol ederken lastiklerin ısınmamış olmasına dikkat etmek gerekiyor çünkü 2-3 psi artış görülebiliyor bu da hassas ayarlamayı engelliyor.

Genellikle benzincilere gidildiğinde zaten lastikler ısınmış oluyor benim tecrübelerime göre hareket ettikten sonra 3-5 km içinde ölçüm yapmak doğruya en yakın sonucu veriyor.

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Cihan Yaşar

pr_01_50661_max.jpg

Mehmet bey kullandıgınız lastik basınc olcer ne markadır?dogru olcum yapıyor mu? Resminı  acamadım

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Haydaa olaya bak şimdi.Bende geçen shell de kontrol ettim fazla düşük gelmişti.Muhtemelen fazla bastık havayı

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Haydaa olaya bak şimdi.Bende geçen shell de kontrol ettim fazla düşük gelmişti.Muhtemelen fazla bastık havayı

Ben asla o havaya güvenmem. Lastikçinin hava kontrol saatine de pek güvenmiyorum. Basınç yüksekse çok çabuk farkediyorum zaten :D

Benim eve gelirken yol üstündeki lastikçiye sürekli kontrol ettiririm. Tek noktada kontrol.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Yok zaten bana da fazla gibi geldi de fırsat bulup kontrol getirmedim.Kesin fazla bastı zaten

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...