Ahmet Savaş 30 Temmuz 2011 Paylaş 30 Temmuz 2011 vites karışır mı ? arkadaşlar bilgisi olan var mı? 1 takıyorum 3 oluyor, geriye takıyorum 4 oluyor. ilk defa başıma geliyor. Yorum bağlantısı
Semih İzgi 30 Temmuz 2011 Paylaş 30 Temmuz 2011 Başından yanlış bir işçilik geçince olabiliyor fakat durduğu yerde olanı ilk kez duyuyorum Yorum bağlantısı
Tahir İlter 30 Temmuz 2011 Paylaş 30 Temmuz 2011 Bakıp geliyim mi Emmi nasıl oluyor anlatırım Bu arada Ahmet Bey geçmiş olsun çözümü bilmiyorum ama yardımcı olabileceğim başka birşey varsa yardım edebilirim.Hemşeriyiz forumda sizi daha aktif görmek isteriz. :lol2: Yorum bağlantısı
Ahmet Savaş 30 Temmuz 2011 Yazar Paylaş 30 Temmuz 2011 teşekkürler. vakit buldukca bakıyorum foruma ama pek vaktim olmuyor doğrusu. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 30 Temmuz 2011 Paylaş 30 Temmuz 2011 teşekkürler. vakit buldukca bakıyorum foruma ama pek vaktim olmuyor doğrusu. Ahmet Bey size tek birşey tavsiye ederim imkanınız varsa Isparta'da kurcalatmayın arabayı bu sorunu düzeltebilecek usta olduğunu düşünmüyorum ki buna yetkili serviste dahil.Tabi bunu sorunun ciddi olduğu şanzumanla alakalı olduğu varsayımıyla söylüyorum belkide ufak bir sıkıntıdır. Yorum bağlantısı
Ahmet Savaş 30 Temmuz 2011 Yazar Paylaş 30 Temmuz 2011 Ahmet Bey size tek birşey tavsiye ederim imkanınız varsa Isparta'da kurcalatmayın arabayı bu sorunu düzeltebilecek usta olduğunu düşünmüyorum ki buna yetkili serviste dahil.Tabi bunu sorunun ciddi olduğu şanzumanla alakalı olduğu varsayımıyla söylüyorum belkide ufak bir sıkıntıdır. birkaç arkadaşa sordum basit bir arızaya benziyor. şanzımanda bir çubuk varmış o yerinden çıkmış yada gevşemiştir diye tahmin ediyorlar. öyle ise çözüm basit. inşallah. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 30 Temmuz 2011 Paylaş 30 Temmuz 2011 vites te boşluk var mı ? sanki tel gibi geldi bana Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Temmuz 2011 Paylaş 30 Temmuz 2011 Vites kol telinde bir sorun var gibi. Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir 31 Temmuz 2011 Paylaş 31 Temmuz 2011 birkaç arkadaşa sordum basit bir arızaya benziyor. şanzımanda bir çubuk varmış o yerinden çıkmış yada gevşemiştir diye tahmin ediyorlar. öyle ise çözüm basit. inşallah. doğru demişler, çok büyük bir olay değil. Yorum bağlantısı
ilyas Soytaş 16 Haziran 2014 Paylaş 16 Haziran 2014 Evet sonunda buda geldi benim başıma ; ) bu sorun gün itibariyle bendede oldu. Geri vites yok. 1 yok 2 ve 4 var sadece. 1- İçerden kontrol ettim sorunsuz aktarma sağlanıyor (göründüğü kadarıyla) 2- Motordan baktım içerdeki tüm hareketler şanzumana ulaşıyor. sırasıyla tüm viteslerin hareketleri oraya gidiyor gibi görünüyor. Başına gelen veya bilgisi olan aktarırsa sevinirim... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Haziran 2014 Paylaş 16 Haziran 2014 1-3-5 ve 2-4 oalrak düşünün, 1 ler ilerdie, 2 ler geride, 1-2 solda, 3-5 sğada. sizde üst taraf yok yok derlen vites kolunda üst tarafa hareket verecek yerde sorun var, ehil teknisyen+lift ile baktırın 1 Yorum bağlantısı
Erhan BAKIR 16 Haziran 2014 Paylaş 16 Haziran 2014 Baskı balatayı değiştirdikten sonra aynı olay benim başıma da gelmişti.Vitese giren iki tane tel var.Onlardan birisini iyi oturtmadığı için çıkmıştı.Yaklaşık 1 saatlik uğraşın sonunda taktı.Muhtemelen sizinki de böyle bir durumdur. 1 Yorum bağlantısı
ilyas Soytaş 22 Haziran 2014 Paylaş 22 Haziran 2014 Tekrar merhaba; Baskı balata değiştiren usta! vites halatlarının bağlantını yaparken halat ucundaki contayı takmadığı için zamanla sabitleme sekmanı düşüp fonksiyonunu yitirmiş bizim malzeme. Çıkmacılarda yok, sıfırı da yok (yada ben bulamadım) komple halat takım değişikliği yaklaşık işçilik dahil 350malzeme+150TL civarında. Sağolsun ustam büyük takoz lastiğini masa taşında şekillendirdi ve yerine sabitledi. Sekmanıda taktık sıkıntımız ortadan kalktı. Başına gelen olursa belki diye yazdım herkese kolay gelsin. Sorunsuz günler ; ) Yorum bağlantısı
Bahri Çar 26 Haziran 2014 Paylaş 26 Haziran 2014 (düzenlendi) aynı olay kış başında benim aracımda da meydana gelmişti vites bulucu dedikleri bir olay varmış sanırım içerdeki vites topuzunun altından iki ayrı tel gidiyor şanzımanın üzerine . iki telinde ayrı bağlantı noktaları var şanzıman üzerinde bu bağlantı noktalarında plastik burç larla sabitlemişler bende de bu burç lar kırılmış. sanayideki ustalar komple vites tellerinin olduğu kısmı değiştirmeye kalktı 400 tl masraf çıkartılar . bende o iki tane olan bağlantı noktasından sağlam olan burcu alıp yedek parçacıya girip böyle bir burç olup olmadığını sordum 1 tl ye metal burç buldum 2 tane alıp bunları aracıma taktım. eskiden plastik olan bu geçme noktasındaki burçlar artık metal oldu. sanırım araç hurdaya ayrılasıya kadar o bölgeden arıza çıkmaz ... işçiliği biraz zaman alıyor ters bi noktada hava filtresinin hemen alt kısmında şanzumanın arkasında gelen telleri göreceksiniz onları sağlam uzun bir tornavida ile yerinde attırıyorsunuz sonra metal burçları biraz gresleyip birşeylerle üzerine vurduğunuzda yerine oturuyor sonrası da vites den gelen tellerin ucundaki aparatı burçların üzerine oturtup biraz da onları tıkılamak.. basit ama biraz pis iş.. 26 Haziran 2014 tarihinde Bahri Çar tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
İlhan Kol 14 Ağustos 2014 Paylaş 14 Ağustos 2014 dün benim araç geri vitese geçmedi 3 vitese haricine geçmiyordu dediğiniz gibi vites telinin şanzıman bağlantı yerinden çıkmış lastiği düşmüş taktım düzeldi .yalnız hiçbir çıkmacıda bulamadım yeni olarak set halinde var oda 500 tl gibi bir rakama denk geliyor.bu şekilde kullansam tekrar çıkarmı yada bu lastiklerden bulabileceğim bir yer varmı arkadaşlar ? Yorum bağlantısı
Bahri Çar 14 Ağustos 2014 Paylaş 14 Ağustos 2014 (düzenlendi) orjinali bildiğim kadarı ile yok komple seti satın almanız lazım , çıkmacılardan belki bula bilirsiniz ama o plastik inde sağlıklı olacağını düşünmüyorum hem pahalıya verirler hemde onunda ne zaman kırılacağı belli olmaz. size tavsiyem bende de bu arıza olduğunda çok aramıştım set satmaya kalktılar çıkmacılarda bulamadım . en son sanayi de bir parçacıda ona benzer burç buldum . tanesi 1 tl idi. metal burçları her iksinide değiştirdim. artık kafam rahat. sanırım o bölgeden gele bilecek bir sonraki arıza telin kopması olur. . sizede bunu önere bilirim hiç orjinali yada yedek parça aramayın çok pahalı . bir tornacıya bile yaptıra bilirsiniz çok basit bu burç tu . özelliği olmayan . geri vites ucunda da bir tane takılı ikisininde ölçüleri aynı diğerni söküp araya bilirsiniz . 14 Ağustos 2014 tarihinde Bahri Çar tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
İlhan Kol 15 Ağustos 2014 Paylaş 15 Ağustos 2014 (düzenlendi) orjinali bildiğim kadarı ile yok komple seti satın almanız lazım , çıkmacılardan belki bula bilirsiniz ama o plastik inde sağlıklı olacağını düşünmüyorum hem pahalıya verirler hemde onunda ne zaman kırılacağı belli olmaz. size tavsiyem bende de bu arıza olduğunda çok aramıştım set satmaya kalktılar çıkmacılarda bulamadım . en son sanayi de bir parçacıda ona benzer burç buldum . tanesi 1 tl idi. metal burçları her iksinide değiştirdim. artık kafam rahat. sanırım o bölgeden gele bilecek bir sonraki arıza telin kopması olur. . sizede bunu önere bilirim hiç orjinali yada yedek parça aramayın çok pahalı . bir tornacıya bile yaptıra bilirsiniz çok basit bu burç tu . özelliği olmayan . geri vites ucunda da bir tane takılı ikisininde ölçüleri aynı diğerni söküp araya bilirsiniz . dediğiniz gibi çıkmacılarda bulamadım komple set var. artı bu braketlerin deliği biri büyük biri küçük benim küçük olan sorunlu siz bu burçları braketlerin üzerine mi taktınız yoksa şanzıman üzerindeki çubuklaramı? 15 Ağustos 2014 tarihinde İlhan Kol tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts