İçeriğe Yönlendir

Creative T7700

Misafir

Recommended Posts

Arkadaşlar yakın bir arkadaşımın vakti zamanında hediye ettiği Creative T7700 7+1 Ses sisteminin kumandası bozuldu. Sesi açılıyor kısılıyor kendi kafasına göre davranıyor, hoş sıfırkende çok iyi çalıştığı söylenemez. Kablolu kumanda ve çok cins bir plastikten imal edilmiş, içini açtığımda çok müdahale edilecek bişey değil, sanki gösterge sökmüşsünde kalibrasyonu zor olacak gibi kısaca tamir edilemiyor.

Bunun uzaktan kumandası varmış, Creative Wireless Remote I200 bunu Türkiye'de yada yurt dışından nasıl temin edebilirim ? Kendime güzel bir 2+1 alıcam bunu da bizim yeğene vereceğimden dolayı arıyorum. Varmı yardımcı olabilecek birileri ?

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Aynı sıkıntıyı benim 5200lerde yapmaya başladı sesi açıyorum yavaş yavaş yükseliyor kısıyorum birden kıslıp sonra asıl kıstığım seviyeye geliyor.Gerçi benim sistem rahat 8 senelik falan artık normal diyorumda bakalım çözüm çıkarsa burada faydalanırız.

Yorum bağlantısı
Aynı sıkıntıyı benim 5200lerde yapmaya başladı sesi açıyorum yavaş yavaş yükseliyor kısıyorum birden kıslıp sonra asıl kıstığım seviyeye geliyor.Gerçi benim sistem rahat 8 senelik falan artık normal diyorumda bakalım çözüm çıkarsa burada faydalanırız.

Tahir bey:

Benim sistemde 5 senelik, bildiğim tüm inspire serisinde bu sorun mevcut. Ben aldıktan sonra 5 arkadaşımda 5500/6600/7700 aldı aynı sorun onlarda da çıktı. Bildiğim kadarıyla Kronik bir problem.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
Tahir bey:

Benim sistemde 5 senelik, bildiğim tüm inspire serisinde bu sorun mevcut. Ben aldıktan sonra 5 arkadaşımda 5500/6600/7700 aldı aynı sorun onlarda da çıktı. Bildiğim kadarıyla Kronik bir problem.

Burak; beyi kaldıralım ne olur direk Tahir de :) enteresan bir problem 5200 ün kumandasını biliyorsundun öyle dandik gibide görünmüyor kablolu olmasındanmı sıkıntı bilmiyorum ama içini açıp temizlemeyi düşünüyorum Oktay Abi gelse o yardımcı olur büyük ihtimalle inşallah konuyu görür.

Yorum bağlantısı
Burak; beyi kaldıralım ne olur direk Tahir de :) enteresan bir problem 5200 ün kumandasını biliyorsundun öyle dandik gibide görünmüyor kablolu olmasındanmı sıkıntı bilmiyorum ama içini açıp temizlemeyi düşünüyorum Oktay Abi gelse o yardımcı olur büyük ihtimalle inşallah konuyu görür.

Est. o zaman abi diyelim. :D

Abi şimdi 2 problem var bu konu ile ilgili, benim gördüğüm:

1- Kabloda kırıklık, kaldı ki bunda ses direk gidip geliyor kısılıp açılmıyor.

2- Kumandadaki yuvarlak butonun bozulması, bunda ses zamansız olarak düşüp yükseliyor. En çok görünen sorun bu, temizlesende dağıtıp tekrar toplasanda malesef düzelmiyor. Yukarı linkte verdiğim ürün senin sistemede uyarsa ancak bu şekilde bu sorunu çözebiliriz. Benim deneyim gözlemlerim kumandanın değişmesi gerektiği yönünde. :p

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Burak bendeki problem tam olarak şöyle seviye olarak sesi 4 e getirdim dielim neredeyse 6 ya kadar yükselip sonra 2 civarlarına inip 4 e öyle geliyor. Kısarkende aynı açarkende ama bu çok ani olmuyor yavaş yavaş gerçekleşiyor.Eskidi artık sistem değiştirmek en güzeli gibi Logitech Z906 yı kestiriyorum gözüme ama o kadar yüksek RMS değeri gereklimi diye emin olamıyorum.

Yorum bağlantısı
Burak bendeki problem tam olarak şöyle seviye olarak sesi 4 e getirdim dielim neredeyse 6 ya kadar yükselip sonra 2 civarlarına inip 4 e öyle geliyor. Kısarkende aynı açarkende ama bu çok ani olmuyor yavaş yavaş gerçekleşiyor.Eskidi artık sistem değiştirmek en güzeli gibi Logitech Z906 yı kestiriyorum gözüme ama o kadar yüksek RMS değeri gereklimi diye emin olamıyorum.

Aynı prensip, aynı problem. Bende de aynen söylediğiniz gibi oluyor. Ama çok sinir bozucu bir durum. Ben bundan sonra pc için böyle bir ses sistemi almayı düşünmüyorum. Güzel bir 2+1 JBL boss ya da harman cordon tarzı bişey düşünüyorum. Ne kadar çok hoparlör, o kadar çok kablo demek bıktım bu kablolardan, wireless tarzı bişey olursa belki ama onunda pil şarj vs. derdi var. Bir zamanlar yani daha kanımızın hızlı aktığı dönemde Z5500'ü almış eve kurmuştum. Bir arkadaşım çok beğenince hevesimi alıp sattım. Şimdi creative de bile kafam götürmüyor. Bir de ev durumuna göre değişir, şöyle bahçeli rahat bir evim olsa alırdım Apt. hayatında bu tarz sistemler her zaman sıkıntı yaşatıyor.

Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir
Ne kadar çok hoparlör, o kadar çok kablo demek bıktım bu kablolardan, wireless tarzı bişey olursa belki ama onunda pil şarj vs. derdi var. Şimdi creative de bile kafam götürmüyor. Bir de ev durumuna göre değişir, şöyle bahçeli rahat bir evim olsa alırdım Apt. hayatında bu tarz sistemler her zaman sıkıntı yaşatıyor.

+1 Hoparlör ve kablo kalabalığından ben de hiç hoşlanmıyorum, ne kadar creativeleri sevsem de. Bir arkadaşımda bu kumandadan olacaktı. Satmayı düşünür mü bilmiyorum. Olumlu dönüş yaparsa bildiririm.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bende de 4100 var, aynı sıkıntı mevcut. Ara ara ses yükselip kısılır. Pek dert etmiyorum.

Yorum bağlantısı

Bu kumandayı nasıl temin edebiliriz ? Fazlı bey bir yardımcı olursanız sevinirim. Eğer arkadaşınız satacak ise almak isterim.

Sani bu durum gurur meselesi oldu artık iş inata bindi. :D

Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir

Maalesef şimdilik satmayı düşünmüyormuş. Halbuki kullanmıyor ama ilerde lazım olur diyor :nazar:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...