İçeriğe Yönlendir

Klima Devredeyken Yolcu Tarafına Sızan Su ?

Fırat Şenol

Recommended Posts

Fırat Şenol

Yaklaşık 1 aydır devam eden bir problem bu arkadaşlar . En sonunda bugün fırsatını bulup servise götürdüm , aracı lifte aldılar ve önce gideri kontrol ettiler tıkanıklık varmı diye , ancak herhangi bir tıkanıklık tespit edemediler . İçeridende kontrol edilmesi gerektiği söylendi . Bunun içinde aracın göğüsünü komple sökmeleri gerekiyormuş . Ben göğüsün sökülmesine çok sıcak bakmıyorum , toplandıktan sonra sağından solundan tıkırtı çıtırtı gelmesinden korkuyorum . Bu problemin daha farklı şekilde giderilmesi mümkün olamazmı acaba , fikirlerinizi almak istiyorum... :friends:

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

gider diye kontrol ettikleri yer neresi?

kuru havada aracın camına felan hiç su vs vurulmadığı zaman sadece klima açılınca mı su çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Klimanın yoğuşma su kanalı açıktır da, hortumu yerinden oynamış olabilir, ehil ellerde torpido sök/tak sorun yaratmaz ama ücreti biraz can sıkıcı olacak.

Yorum bağlantısı
Fırat Şenol

Evet Mustafa sadece klima çalışırken torpidonun altından doğru damla damla su geliyor , arabanın altında sağ tekere yakın bir bölgede klima suyunu tahliye deliği var orayı kontrol ettiler herhangi bir tıkanıklığa karşı ancak bir şey çıkmadı...

Yorum bağlantısı
Fırat Şenol
Klimanın yoğuşma su kanalı açıktır da, hortumu yerinden oynamış olabilir, ehil ellerde torpido sök/tak sorun yaratmaz ama ücreti biraz can sıkıcı olacak.
Mecbur yaptıracağız Çağlar bey , kontrol ediceklerini söylediler . Ben hortumun yerinden çıktığını zannetmiyorum . Eğer çıkmış olsa arabanın altındaki giderden hiç su gelmemesi gerekmezmi ? Yanlışmıyım ?
Abi nasıl kontrol ettiler tıkanıklığı?
Arabayı lifte alıp bu yoğuşma suyunun tahliye kanalı var sağ tekere yakın bölgede ona baktılar su geliyormu gelmiyormu diye...
Yorum bağlantısı

Abi o akan su borusuna basınçlı hava tutsan bende böyle bir sorun vardı da arabayı lifte kaldırıp oraya hava sıktık açıldı ama benimki tıkanıktı sonuçta seninkide tıkanıp olup az su geliyor olabilir mi?Geri kalan tavada kalıp arabanın içine geliyordur.

Yorum bağlantısı
Fırat Şenol
Abi o akan su borusuna basınçlı hava tutsan bende böyle bir sorun vardı da arabayı lifte kaldırıp oraya hava sıktık açıldı ama benimki tıkanıktı sonuçta seninkide tıkanıp olup az su geliyor olabilir mi?Geri kalan tavada kalıp arabanın içine geliyordur.
Hımmm , evet bak bu enteresan bir fikir . Bakalım servis cuma için gün verdi . Gittiğimde bir söyliyeyim bakalım ne diyecekler , fikir için teşekkür ederim Gökhan bakarsın göğüsü sökmeye gerek kalmaz...
Yorum bağlantısı
Hımmm , evet bak bu enteresan bir fikir . Bakalım servis cuma için gün verdi . Gittiğimde bir söyliyeyim bakalım ne diyecekler , fikir için teşekkür ederim Gökhan bakarsın göğüsü sökmeye gerek kalmaz...

Abi aynısını serviste işallah yaparlar.Bu ucuz oldugu için pahalıya kaçmaya çalışıyor çakallar:P

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Kontrol denince, zaten hava sıktılar vs. diye kabullenmiştimi alttan su damlıyor diye seyretmek kontrol değil zaten

Yorum bağlantısı
Aydın Sert

bugün aynı sorun benim de başıma geldi, yaklaşık 15 km yol yaptıktan sonra arabayı park ettim ve yolcu tarafına yakın sağ tekerlek tarafından su aktığını farkettim, kaputu açtığımda motor bloğunun arka tarafında 2 adet hortum var, o hortumlardan birinin ıslak olduğunu farkettim. acaba aynı sorun mudur? hortumdan ise o hortum ne hortumudur?

Yorum bağlantısı
Fırat Şenol
Kontrol denince, zaten hava sıktılar vs. diye kabullenmiştimi alttan su damlıyor diye seyretmek kontrol değil zaten
Basınçlı hava sıkmadılar ama yaklaşık 1.5 m uzunluğunda elektrik teline benzeyen kablomsu bir şey soktular delikten içeri , sonra dediler bir problem gözükmüyor . Zaten tıkanıklık olsa buradan hiç su tahliye edemez dediler...
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
bugün aynı sorun benim de başıma geldi, yaklaşık 15 km yol yaptıktan sonra arabayı park ettim ve yolcu tarafına yakın sağ tekerlek tarafından su aktığını farkettim, kaputu açtığımda motor bloğunun arka tarafında 2 adet hortum var, o hortumlardan birinin ıslak olduğunu farkettim. acaba aynı sorun mudur? hortumdan ise o hortum ne hortumudur?

Olması gerekn olmuş, klima yoğuşma suyu dışarı atılmış

Yorum bağlantısı
Aydın Sert
(düzenlendi)
Olması gerekn olmuş, klima yoğuşma suyu dışarı atılmış

Çağlar Abi, endişelenmem gereken bir durum yok yani herşey normal doğru mudur?

tarihinde Ayd?n Sert tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Çağlar Abi, endişelenmem gereken bir durum yok yani herşey normal doğru mudur?

normal

Klima su gideri tıkanınca oluyormuş bizim kasa Fiesta'larda ve bir temizlik 5 yıl gidiyormuş. Şimdiye kadar kap koyuyordum doldukça boşaltıyordum. Anadolu yakasında nereye temizletebilirim acaba?

ne kabı? :D nereye?

Yorum bağlantısı
Akan Belen
Klima su gideri tıkanınca oluyormuş bizim kasa Fiesta'larda ve bir temizlik 5 yıl gidiyormuş. Şimdiye kadar kap koyuyordum doldukça boşaltıyordum. Anadolu yakasında nereye temizletebilirim acaba?

Valla bu ne demek anlamadım bende. :D

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

Çağlar abi hatırlıyormusun söylemiştim daha önce 2004 model ablamın focusundan bu sebepten soğuyup satmıştık 17-18 bin km de diye ... gene 2004 olması çok ilginç değil mi?

Yorum bağlantısı
Fırat Şenol
(düzenlendi)
Çağlar abi hatırlıyormusun söylemiştim daha önce 2004 model ablamın focusundan bu sebepten soğuyup satmıştık 17-18 bin km de diye ... gene 2004 olması çok ilginç değil mi?
Hımmm , demekki 2004'lerin kronik sorunlarından ? tarihinde F?rat ?enol tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Şentürk

Bu olay bizim arabada da olmuştu ve arabanın içi çok kötü kokmuştu. Fakat anlamadığım daha sonraları klimayı kullandıktan sonra aynısını tekrarlamadı. Biz de o yüzden umursamıyoruz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Bu bahsedilen kapagi kalorifer radyatorunu degismek icin acmistim zamaninda. 1 ayda anca topladim arabayi :( Arabanin icinde sokulmedik yer kalmiyor. Hatta arabanin halisini bile biyere kadar sokmustum. Buyuk ihtimal kalorifer ve klima radyatorlerini kapatan ve suyun disariya tahliye olmasini saglayan alt kapakta catlak var. Malesef Caglar abinin dedigi gibi ucreti tuzlu cunku cok eziyetli bir is.

Yorum bağlantısı
Sedat Can

Bizim arkadaşın 2006 dizel doblosu var, onda da aynı problem mevcut. Yaz aylarında klimayı kullandıktan sonra, yolcu tarafına sanki yarım sürahi su boşaltılmış gibi içeriye su geliyor. Bazen de park ettikten sonra içeri hiç su vermeden sağ ön tekerin arkasına (normal olan bu) yere boşaltıyor. Su tahliye borusu tıkalı olsa her seferinde suyu içeri vermesi gerekmez mi? Çok can sıkıcı bir durum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak
Muhtemelen hortum yerinden çıkmış yada gevşemiş kaçırıyordur..

Abi hortum falan yok orada. :D

Yorum bağlantısı
Fırat Şenol
Bu bahsedilen kapagi kalorifer radyatorunu degismek icin acmistim zamaninda. 1 ayda anca topladim arabayi :wub: Arabanin icinde sokulmedik yer kalmiyor. Hatta arabanin halisini bile biyere kadar sokmustum. Buyuk ihtimal kalorifer ve klima radyatorlerini kapatan ve suyun disariya tahliye olmasini saglayan alt kapakta catlak var. Malesef Caglar abinin dedigi gibi ucreti tuzlu cunku cok eziyetli bir is.
Herhalde anlattığın gibi bir durum var . Çünki kontrol esnasında torpidonun altına yatıp yukarılara doğru baya bi ( Fener yardımı ile ) ellerini sokup bişeylere baktılar , sonra göğsü komple sökmemiz gerekiyor , biyerleri slikonlayıp tekrar topluyacaz falan gibi bişeyler söylemişlerdi ... :D Benim tüm çekincem , göğüsü tekrar topladıktan sonra hiç ses gelmeyen bu bölgeden sinir bozucu seslerin peydahlanma riski... :D Ne yapacağımı şaşırdım , bu şekilde kullanmaya devam etsek ne tür problemlerle ( Paspasım kauçuk , dolayısı ile ıslak kaldı koku yaptı derdi yok ) karşılaşırım onuda bilmiyorum ...
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...