Guest Umut Araz 4 Ağustos 2011 Paylaş 4 Ağustos 2011 trafik ışığında kalkarken gaza biraz fazla yüklendim hatırlayamıyorum ama herhalde 6000 devirden sonra gaz ayagımın altında bir anda boşaldı otamatik olarak kesildi gibi hissettim 98 mondeo nun böyle bir özelliği varmı ayrıca katalik konvertör boşaltılmıştı 2 ay önce taktırdım omu kesiyor acaba. ayrıca arkadaşım arabamı çok begendi ve 2000 model bir araba almak istiyor internette bir tane beğendik sahibi 15000 lira istiyor almaya niyetlendik fiyat uygunmudur yorumlar için teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 4 Ağustos 2011 Paylaş 4 Ağustos 2011 Motor belli bir devirden sonra korumaya geçer ( devir kesici) ve gazı keser.. Ancak biraz fazla basmışım diyorsunuzda kalkarken bukadar çok basmayın gaza 2000 devirde rahat rahat kalkmanız lazım Yorum bağlantısı
Guest Umut Araz 4 Ağustos 2011 Paylaş 4 Ağustos 2011 Motor belli bir devirden sonra korumaya geçer ( devir kesici) ve gazı keser.. Ancak biraz fazla basmışım diyorsunuzda kalkarken bukadar çok basmayın gaza 2000 devirde rahat rahat kalkmanız lazım teşekkürler ersen bey 2000 deviri geçmem zaten mizaçıma terstir katalik değiştikten sonra böyle hissettince sormak istedim bu arada yazınızı okudum bu cıtaları nasıl yaptırabilirim Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 4 Ağustos 2011 Paylaş 4 Ağustos 2011 teşekkürler ersen bey 2000 deviri geçmem zaten mizaçıma terstir katalik değiştikten sonra böyle hissettince sormak istedim bu arada yazınızı okudum bu cıtaları nasıl yaptırabilirim Hangi çıtalardan bahsettiniz anlayamadım Yorum bağlantısı
Caner Makinacı 10 Ağustos 2011 Paylaş 10 Ağustos 2011 merhaba umut bey ben dede 98 mondeo var bu dediniz bi özellik galiba bnde de yapıyor çünkü 1. viteste 6300 den sonra yapıyor gaz danki kilitleniyor sabitleniyor gibi vites falan değiştirilmiyor ancak 6000 devrin altında değiştire biliyorum.Katalik konvertörden yaptını sanmam çünkü benimki 13 senelik araba 4 yıldr bnde iç temizlettrmedim yanii o kesmiyodur bnce. Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen 10 Ağustos 2011 Paylaş 10 Ağustos 2011 (düzenlendi) Birinci viteste ve kalkışta araç niye 6000 devirlere çıkartılır ki anlayabilmiş değilim. Çok sağlıklı birşey olduğunu düşünmüyorum bence motoru gereksiz zorlamaktan başka işe yaramaz. 10 Ağustos 2011 tarihinde Mahmut T tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fırat Şenol 10 Ağustos 2011 Paylaş 10 Ağustos 2011 (düzenlendi) merhaba umut bey ben dede 98 mondeo var bu dediniz bi özellik galiba bnde de yapıyor çünkü 1. viteste 6300 den sonra yapıyor gaz danki kilitleniyor sabitleniyor gibi vites falan değiştirilmiyor ancak 6000 devrin altında değiştire biliyorum.Katalik konvertörden yaptını sanmam çünkü benimki 13 senelik araba 4 yıldr bnde iç temizlettrmedim yanii o kesmiyodur bnce.Bahsettiğiniz olay hemen hemen tüm araçlarda var olan ve cutoff diye tabir edilen devir kesicidir . Devir kesici benzinli araçlarda sıklıkla 6500 devirde devreye girer ve gücü keser motor zarar görmesin diye . Yani sadece Mondeo'lara has bir özellik değildir . Kaldıki zaten benzinli araçların % 95'i maximum hp'lerini ( Beygir güçlerini ) 6000 devirde elde ederler . Daha fazla basma ile ilave bir güç elde etme şansı olmadığı içinde devir kesici devreye girer ve ivmelenme son bulur... 10 Ağustos 2011 tarihinde F?rat ?enol tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts