İçeriğe Yönlendir

2009 Focus Hb Lpg Degerlerı Normalmı

Tibet Bolsu

Recommended Posts

Tibet Bolsu
(düzenlendi)

s.a degerlı arkadaslar foruma uzun ugraslar sonucu gırmıs bulunuyorum..

oncelıkle ford kullanan arkadaslar ıcın oldukca bılgılendırıcı bı forum emegı gecen tum arkadaslara tesekkur ederım..

aracım 2009 focus hb..115 bg 1.6 motor arac 34000 km.de

aracıma gecen hafta brc marka lpg taktırdım...sımıt tank takılıdı araca 50 ltrelık..

ılk dolumu mılangazda yaptırdım lt fıyatı 2.02 tl den 87 tlye aracın depo doldu.yanı 43 lıtreye yakın depo aldı..

aracımın km sını sıfırladıktan sonra denemek amaclı olarak tam 109 km de aynı ıstasyondan 23.80 tlye aracım fullendı...amacım kmye ne kadar yaktıgını ogrenmektı..

hesaplarıma gore 23.80tl/109=0.218 tlye geldı aracım SEHIRICI yaktıgı km basına bırım fıyat...

bu degerler normalmıdır..??

ayrıca bır sorum daha olcag...

aracın gogsune monte edılen yakıt sevıye gostergesı 4 yesıl led yanarken fuull sekılde depo 100 kmden sonra 2 ısık bırden sondu sımdı 2 yesıl led ısık yanıyor...bıraz erken sonmedımı sızce ısıklar yoksa normalmı bu sekılde yanması??

yardım eden ve yorum yapan tum arkadaslarıma sımdıden tesekkur ederım ...

tarihinde Tibet Bolsu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

Tibet bey öncelikle hoşgeldiniz. İlk hesaplamanız yani 0,218 doğru olan hesaplama türü. Monte edilen ledli zımbırtıya takılmayın. Sıvı bir yakıt olmadığı için oradaki yananlar hiçbir zaman sağlıklı olmaz.

İkinci olarak da Türkçemizi ve Türkçe karakterlerimizi biraz daha dikkatli kullanırsanız seviniriz.

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2
(düzenlendi)
Tibet bey öncelikle hoşgeldiniz. İlk hesaplamanız yani 0,218 doğru olan hesaplama türü. Monte edilen ledli zımbırtıya takılmayın. Sıvı bir yakıt olmadığı için oradaki yananlar hiçbir zaman sağlıklı olmaz.

İkinci olarak da Türkçemizi ve Türkçe karakterlerimizi biraz daha dikkatli kullanırsanız seviniriz.

LPG, yakıt tankı içindeyken sıvı yalnız :D

tarihinde Cihan Yeti?ken tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Led ışıklarınız normal.. En son led, genelde en uzun yanan led oluyor. Tankın fiziksel şekliyle alakalı olduğunu düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m
LPG, yakıt tankı içindeyken sıvı yalnız :p

Sıvılaştırılmış gaz :superman: Ne kadar da sıvı halde dursa da o ledler adam akıllı hiçbir zaman göstermiyor :p

Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen

Arkadaşlar yanlış hesaplamadıysam arkadaşımızın tüketimi 10.8 lt/100km.Sanki biraz fazla gibi. Tabi kullanım özellikleri ve trafikte çok önemli bir etken.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bir önceki depoyu 1,97'den almıştım.. Pazar günü 2,09'dan aldım... Arada 12 kuruş var ama, çook farkediyor :D

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m
Gazın litresi 2.02 mi? Biz Kütahyada 2.45 ten alıyoruz.

Alınbenden de o kadar :D Bu ne ya, 2.45 ten aldım daha dün :D

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Alınbenden de o kadar :( Bu ne ya, 2.45 ten aldım daha dün :)

Peh bi de hava atıyo Tank sürüyom diye :p Lpgliymiş pehhhh pehhh pehhh :p

Yorum bağlantısı
Tibet Bolsu
(düzenlendi)

oncelıkle yorum yapan tum arkadaslarıma cok tesekkur ederım

evet ımla ve turkce karakter kullanma konusunda yaptıgınız uyarılarda sonuna kadar haklsınız en kısa zamanda umarım bu alıskanlıktan vazgecerım

gazı mılangazdan aldım ama bugun ıtıbarıyle tabelasında 2.09 gordum sanırım yenı bır zam gelmıs sansımıza artık bundan sonrası..benzınden kacarken gaza tutulmayalım :)

gazı mılangazdan almamın sebebı hem kullanan arkadaslarımın memnun olması hemde TS EN 589 belgelı olması...

anlasılan onumuzdekı yakıt gosterge panelı pekde onemlı degılmıs...benzıne gecınce arac daha saglıklı olarak bı depo ıle kac km yol gıdebılecegım bellı olacak...aklımdan gecen km 400 km bakalım gorme sansım olacakmı netıceyı sızle paylasacam arkadaslar..

bu arada servıs 1000 km sonra depo fulll olarak servıse gelmemı kalıbrasyon ayarı yapılacagını soyledı

belkıde bu ayardan sonra yakaladıgım degerler bıraz daha asagıya dusermı arkadaslar??

Saygılar....

tarihinde Tibet Bolsu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...